Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Stentons sasniedz 50 sezonā gūto "Home run" atzīmi

Juris Miņins
Juris Miņins

Stentons sasniedz 50 sezonā gūto "Home run" atzīmi
Džankarlo Stentons
Foto: AFP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) visu laiku lielākā līguma īpašnieks Džankarlo Stentons aizvadītajā naktī vēlreiz pierādīja, ka ir katra sev maksātā centa vērts, jo spēlē starp Maiami "Marlins" un Sandjego "Padres" guva savu 50. "Home run" sezonā.

Džankarlo Stentons ar Maiami "Marlins" komandu 2014. gadā noslēdza visu laiku lielāko līgumu profesionālā beisbola vēsturē, vienojoties par sadarbību uz 13 sezonām par kopējo summu 325 miljoni ASV dolāru.

Divās iepriekšējās sezonās mokoties ar savainojumiem Stentons īsti nevarēja pierādīt savu īsto varējumu, taču šogad to dara ar uzviju, jo ir līgas labākais bumbiņu atsitējs, šonakt jau 50. reizi sezonā raidot to ārpus laukuma. Vienlaicīgi ar šo sitienu Stentons tobrīd kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju, jo bija izsitis 108 punktus.

Jāpiebilst, ka 50 vienā sezonā gūtie "Home run" sitieni ir labākais Nacionālās līgas rādītājs pēdējo desmit sezonu laikā, iepriekš kas tāds bija izdevies Prinsam Fīlderam no Milvokī "Brewers", kurš precīzi pussimts reizes bumbiņu ārpus laukuma raidīja 2007. gadā. Visā MLB pēdējo reizi, kad kāds no spēlētājiem sasniedza šo atzīmi, tas notika 2013. gadā, kad ar 53 "Home run" sezonu noslēdza Baltimoras "Orioles" pārstāvis Kriss Deiviss.

Tāpat ir jāpiebilst, ka šis bija Stentona 17. "Home run" augustā, kas ir otrais visu laiku labākais rādītājs, pirmajā vietā ir Rudijs Jorks ar 18 šādiem raidījumiem, ko viņš paveica tieši pirms 80 gadiem.

Jāpiebilst, ka Džankarlo Stentona sitiens bija nozīmīgs ne tikai statistikas ailēm, bet arī spēles izšķiršanai, jo viņš tribīnēs bumbiņu aizsūtīja astotajā iningā, kad rezultāts uz tablo vēstīja 2:2, tādējādi ar savu sitienu viņš arī atnesa komandai uzvaru – 6:2.

Spēli mača galvenais varonis noslēdza ar trim atsistām bumbiņām trijos mēģinājumos, kā arī trim izsistiem punktiem.

Jāpiebilst, ka līdz šim pati veiksmīgākā sezona "Home run" atsitējiem ir bijusi 2001. gadā, kad Barijs Bondss 73 reizes nogādāja bumbiņu tribīnēs. Tiesa, lai arī tiešus pierādījumus tā arī nav izdevies atrast, Bondss tiek asociēts ar MLB "tumšajiem laikiem", jeb periodu, kad spēlētāji lielā mērogā un nekontrolēti lietoja anaboliskos steroīdus.

No citām spēlēm var izcelt Arizonas "Diamondbacks" un Sanfrancisko "Giants" spēli, kur, rezultātam esot 2:0, astotajā iningā "Giants" burtiski "sabruka" un zaudēja deviņus punktus, kapitulējot visā spēlē ar 0:11. Astoņi zaudēti punkti Meta Keina kontā.

MLB, 27.08.

ViesiMājniekiRezultāts
MarinersYankees1:10
TwinsBlue Jays7:2
RoyalsIndians0:12
PiratesReds5:2
PadresMarlins2:6
OriolesRed Sox2:1
RockiesBraves3:0
CubsPhillies3:6
RaysCardinals3:2
MetsNationals6:5
TigersWhite Sox1:7
AstrosAngels7:5
RangersAthletics3:8
BrewersDodgers3:2
GiantsDiamondbacks0:11
MetsNationals4:5

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/