Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Astros" papildina "play-off" komandu pulku

Juris Miņins
Juris Miņins

"Astros" papildina "play-off" komandu pulku
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties uzvarai pār Sietlas "Mariners" ar 7:1, Hjūstonas "Astros" ir garantējuši sev pirmo vietu Augstāko beisbola līgu (MLB) Amerikas līgas rietumu divīzijā, kas vienlaicīgi arī garantē vietu izslēgšanas mačos.

Vakar jau ziņojām, ka Hjūstonas komandai bija nepieciešama tikai viena uzvara 12 mačos, lai padarītu sevi konkurentiem, t.i., Losandželosas "Angels", neaizsniedzamu. Teksasas komanda nevilka garumā ar šīs uzvaras izcīnīšanu un jau aizvadītajā naktī garantēja sev pirmo vietu divīzijā.

Šajā spēlē lieliski darbojās kā uzbrukums, tā arī metējs, Džastins Verlanders, kurš septiņu iningu laikā pieļāva tikai trīs atsitienus un zaudēja tikai vienu punktu, kad trešajā iningā Bens Gamels raidīja bumbiņu ārpus laukuma. Tāpat Verlandera kontā bija 10 straikauti.

Uzbrukums savukārt izcēlās ar četriem "Home run", kas kopumā deva septiņus punktus. Veiksminieki bija Dereks Fišers, Karloss Korea un Marvins Gonzaless, kuri katrs guva pa diviem punktiem, kā arī Džordžs Springers, kurš veica solo "Home run" sitienu.

Līdz ar Hjūstonas komandas uzvaru ir zināmi četri no sešiem divīziju uzvarētājiem un tikai Amerikas līgas austrumu, kā arī Nacionālās līgas centrālajā divīzijā notiek cīņa par pirmo vietu. Amerikas līgas austrumos teorētiski par pirmo vietu cīnās četras komandas, jo no pirmajā pozīcijā pašreiz esošās Bostonas "Red Sox" otrajā vietā esošie Ņujorkas "Yankees" atpaliek par trim panākumiem, bet Baltimoras "Orioles" un Tampabejas "Rays" – par 12.5 uzvarām.

Savukārt Nacionālās līgas centra divīzijā esošie čempioni Čikāgas "Cubs" ir priekšā Milvokī "Brewers" par četrām, bet Sentluisas "Cardinals" – par sešām uzvarām.

Atgādināsim, ka MLB izslēgšanas mačiem kvalificējas visu divīziju uzvarētājas, kā arī divas labākās komandas pēc uzrādītās bilances, kas aizvada vienu izslēgšanas ("Wild Card") maču, lai noteiktu to veiksmīgo, kas spēlēs "īstajos" izslēgšanas mačos.

MLB, 17.09.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsCubs3:4
OriolesYankees6:4
RoyalsIndians2:3
White SoxTigers0:12
PiratesReds2:5
Red SoxRays2:3
MetsBraves5:1
Athletics Phillies6:3
Blue JaysTwins7:13
MarinersAstros1:7
BrewersMarlins10:3
PadresRockies4:3
RangersAngels4:2
DiamondbacksGiants2:7
DodgersNationals1:7

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/