Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Yankees" iekļūst "play-off"

Juris Miņins
Juris Miņins

"Yankees" iekļūst "play-off"
Foto: AFP/Scanpix

Ņujorkas "Yankees" komanda aizvadītajā naktī ar 5:1 pārspēja Toronto "Blue Jays", kas viņiem ļāva atgriezties Augstāko beisbola līgu (MLB) izslēgšanas mačos pēc viena gada pārtraukuma.

Lai arī Ņujorkas šobrīd vairs ne tuvu nav tā "spēkstacija" kāda tā bija gadsimtu mijā, jo pirms pāris sezonām komandas vadība pasludināja pārbūves procesa sākumu, "Yankees" statuss neļauj spēlēt slikti un pat esot pārbūvē, viņiem ir jācenšas uzvarēt. Šogad ņujorkiešiem minimālo programmu izdevās izpildīt, proti, viņi iekļuva izslēgšanas mačos.

Pēdējais solis uz to tika veikts šonakt, kad ar 5:1 tika pārspēta vienīgā MLB Kanādas komanda, Toronto "Blue Jays".

Pirmie punktus gan guva kanādieši, kad Teoskars Hernandezs raidīja bumbiņu tribīnēs, taču tas arī bija vienīgais, ko "Blue Jays" spēja no šīs spēles izspiest uzbrukumā. Savukārt saņēma atpakaļ viņi pietiekoši. Jau piektajā iningā Gregs Bērdss ar vienu sitienu ļāva trim beisbolistiem sasniegt mājas bāzi, bet līdz mača beigām vēl pa punktam izsita Tods Fraizers un Stērlins Kastro.

Savukārt pie uzvaras no metējiem šajā mačā tika Sonijs Grejs, kurš aizvadīja sešus iningus. Neko spīdošu gan šajā laikā viņš neparādīja – pieļāva četrus atsitienus, zaudēja vienu punktu, un cīņā ar atsitējiem uzrādīja rezultātu 4:3, taču ar to bija gana uzvarai.

Pēc šī panākuma Ņujorkas "Yankees", kuri ieņem otro vietu Amerikas līgas Austrumu divīzijā, ir garantējuši sev vietu izslēgšanas mačos caur tā saukto "Wild card" sistēmu, jo otrajā vietā esošie Minesotas "Twins", kuri arī šobrīd ir izslēgšanas maču zonā, no viņiem atpaliek par 5.5 panākumiem, bet tuvākie pretendenti, Teksasas "Rangers" ir 10 uzvaru attālumā.

Līdz regulārās sezonas beigām ir palikuši vairs tikai astoņas spēles.

MLB "play-off" dalībnieces

ALNL
AustrumiRed SoxNationals
CentrsIndians---
RietumiAstrosDodgers
WC1Yankees---
WC2------

Tabulā norādītas tikai tās komandas, kuras ir oficiāli garantējušas sev dalību izslēgšanas mačos. Komandu stāvoklis norādīts uz 23.09.2017.

MLB, 23.09.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsPirates6:11
CubsBrewers3:4
AngelsAstros2:6
YankeesBlue Jays1:5
IndiansMariners11:4
Red SoxReds5:0
TwinsTigers10:4
RaysOrioles9:6
RoyalsWhite Sox8:2
PhilliesBraves2:4
NationalsMets4:3
MarlinsDiamondbacks12:6
RockiesPadres0:5
RangersAthletics0:1
GiantsDodgers2:1

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/