Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Saasinās cīņas par MLB divīziju līderpozīcijām

Juris Miņins
Juris Miņins

Saasinās cīņas par MLB divīziju līderpozīcijām
Kleitons Keršovs palīdzēja "Dodgers" tikt pie uzvaras pār "Rockies".
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Augstākajās beisbola līgās (MLB) tika izspēlēta virkne spēļu pēc kurām saasinājās cīņa par divīziju līderpozīcijām.

Amerikas līgā šobrīd par savu pirmo vietu divīzijā var būt droša tikai Rietumu divīzijas līdere Hjūstonas “Astros”, kuri tuvākos sekotājus, Sietlas “Mariners” apsteidz par 12.5 uzvarām. Turklāt, šonakt viņi arī pieveica Sietlu ar 5:2.

Centrālajā divīzijā līderi ir Klīvlendas “Indians”, taču viņiem uz pēdām min Minesotas “Twins”. Vēl interesantāku šo situāciju padara fakts, ka šobrīd abas komandas aizvada savas savstarpējās cīņas. Iepriekšējā naktī “Twins” uzvarēja ar 5:0, bet šonakt – ar 4:2 un nu atrodas vairs tikai 0.5 uzvaru attālumā no “Indians”.

Savukārt Austrumu divīzijā pašlaik ir divvadība, turklāt to noorganizējušas ir divas nesamierināmās pretinieces – Ņujorkas “Yankees” un Bostonas “Red Sox”. Tiesa, šonakt abas komandas piedzīvoja zaudējumus. Ņujorka, pat neskatoties uz Ārona Džadža “Home run” sitienu, zaudēja Teksasas “Rangers” ar 1:8, bet Bostona, pieņemot izmisīgu atspēlēšanās mēģinājumu devītajā iningā, tomēr zaudēja Losandželosas “Angels”.

Nacionālajā līgā arī tikai viena divīzijas līdere var būt droša par to, ka vismaz tuvākajā laikā viņi nezaudēs savas pozīcijas un tā ir Austrumu divīzijas pirmās vietas turētāja Vašingtonas “Nationals”, kuri šonakt ar 18:3 pārspēja Sinsinati “Reds”.

Tikmēr Centrālajā divīzijā esošie čempioni Čikāgas “Cubs” ar 5:3 pārspēja Maiami “Marlins” un tas, kopā ar Milvokī “Brewers” zaudējumu Atlantas “Braves” (1:3) izveidoja situāciju, kurā čikāgieši jau ir tikai 0.5 uzvaru attālumā no pirmās vietas.

Visbeidzot Rietumu divīzijā, kurā vēl pavisam nesen starp trim komandām bija cīņa punkts punktā, Losandželosas “Dodgers” ir veikuši pamatīgu izrāvienu un pēc deviņām uzvarētām spēlēm pēc kārtas nu ieņem pirmo vietu, aiz sevis atstājot Arizonas “Diamondbacks” (2.5 uzvaras) un Kolorado “Rockies” (3.5 uzvaras). Turklāt, pēdējā no deviņām Kalifornijas komandas uzvarām tika izcīnīta pret Kolorado – 4:0.

Jāpiebilst arī, ka Losandželosas “Dodgers” ir teju panākuši Hjūstonas “Astros” visas MLB kontekstā, jo šobrīd abas komandas šķir vairs tikai viens panākums.

MLB regulārā sezona, 24.06.

ViesiMājniekiRezultāts
PiratesCardinals7:3
RangersYankees8:1
AthleticsWhite Sox10:2
Blue JaysRoyals2:3
RedsNationals3:18
TwinsIndians4:2
BrewersBraves1:3
CubsMarlins5:3
OriolesRays8:3
AngelsRed Sox6:3
MetsGiants5:2
AstrosMariners5:2
RockiesDodgers0:4
TigersPadres3:7
PhilliesDiamondbacks2:9

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/