Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

ASV izlase pirmo reizi iekļūst Pasaules beisbola klasikas finālā

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV izlase pirmo reizi iekļūst Pasaules beisbola klasikas finālā
Brendons Kraufords
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Amerikas Saviento valstu beisbola izlase pārrakstīja savu vēsturi, jo Pasaules beisbola klasikas (WBC) pusfinālā ar 2:1 pārspēja Japānas izlasi un pirmo reizi iekļuva turnīra finālā.

Lai arī ASV izlase tiek uzskatīta par vienu no pasaules labākajām komandām, līdz šim Pasaules beisbola klasikas trīs iepriekšējos turnīros viņi tikai vienu reizi bija kvalificējušies pusfinālam, tāpēc aizvadītās nakts spēle jau bija notikums priekš Ziemeļamerikas beisbola komandas.

Japāņiem savukārt jau bija divas uzvaras WBC un arī šogad viņi demonstrēja kopumā gana pārliecinošu spēli.

Šajā cīņā gan uzvarētājam bija jābūt vienam un pirmie soli pretī panākumam spēra amerikāņi, kad punktu izsita Endrjū Makačens, taču Riosuke Kikuči sestajā iningā rezultātu izlīdzināja, tāpēc vienībām viss bija jāsāk no sākuma.

Par mača galveno varoni jau kārtējo reizi kļuva Adams Džonss. Ja pēdējā grupu turnīra spēlē viņš lieliski spēlēja aizsardzībā, tad šoreiz tieši pēc viņa sitiena Brendons Kraufords sasniedza mājas bāzi, kas, kā izrādījās vēlāk, arī bija izšķirošais punktu guvums.

Līdz ar to, ASV izlase iekļuva WBC finālā, bet Japāna otro turnīru pēc kārtas noslēdz trešajā vietā. Tiesa, lai arī japāņu samuraji, kā šo izlasi dēvē neoficiāli, finālā netika, viņi vēl aizvien ir panākumiem bagātākā izlase Pasaules beisbola klasikas vēsturē, jo visos četros turnīros ir tikusi Top-3, jo pirms divām trešajām vietām bija divas uzvaras.

Finālā, kurš norisināsies jau šonakt, ASV izlases pretinieki būs Puertoriko izlase, kuriem šis ir jau otrais WBC fināls pēc kārtas.

Jāpiebilst, ka ASV un Puertoriko izlases šī turnīra ietvaros jau ir tikušās, jo abas otrajā grupu turnīra kārtā spēlēja vienā grupā. Toreiz ar 6:5 pārāki izrādījās puertorikāņi.

Izmantotie resursi:
https://www.worldbaseballclassic.com/