Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Twins" ar pirmo numuru MLB draftā izvēlas Roisu Luisu

Juris Miņins
Juris Miņins

"Twins" ar pirmo numuru MLB draftā izvēlas Roisu Luisu
Roiss Luiss
Foto: mlb.com

Šonakt ASV, Sīkaukasas pilsētā norisinājās Augstāko beisbola līgu (MLB) drafts un ar kopējo pirmo numuru, kas piederēja Minesotas "Twins" komandai, tika izvēlēts vidusskolnieks Roiss Luiss.

Pirms MLB drafta, kā jau ļoti bieži gadās, līdzjutēji un beisbola eksperti izteica dažādus pieņēmumus par to, kurš gan varētu būt Minesotas komandas izvēle. Visvairāk tika locīti Hantera Grīna, Kaila Raita un arī Roisa Luisa vārdi.

Šonakt noskaidrojās, ka "Twins" savu nākotni redz kopā ar Džeseras katoļu vidusskolas šortstopu Roisu Luisu. 18 gadus vecais Luiss jau pāris gadus bija MLB komandu "radaros", kuras gaidīja, kad spēlētājs būs pieejams draftam. Iepriekšējās trīs sezonas Luiss spēlēja trešajā bāzē, bet pēdējā vidusskolas gadā tika iespēlēts šortstopa pozīcijā. Jāpiebilst, ka spēlētājs jau arī ir parakstījis nodomu protokolu par pievienošanos Īrvinas Kalifornijas Univeristātei.

Otrais numurs tika Hanteram Grīnam, kuru sauc par beisbola nākotnes superzvaigzni. Grīns, kurš nu ir nonācis Sinsinati "Reds" vienībā, spēlē divās pozīcijās – par šortstopu un metēju, viņš jau vidusskolas (Notrdamas vidusskola) pēdējā klasē spēja raidīt bumbiņu ar ātrumu, kas pārsniedz 100 jūdzes stundā (160 km/h) un tāpat ļoti labi arī atsit bumbiņu, tāpēc tiek uzskatīts par ļoti vispusīgu beisbolistu. Viņam arī ir parakstīts nodomu protokols par pievienošanos koledžai – UCLA, jeb Losandželosas Kalifornijas Universitātei.

Interesanti, ka arī MLB drafta trešais numurs ir vidusskolnieks – Makenzijs Gors, metējs. Viņš šogad spēlēja Ziemeļkarolīnas Vaitvilas vidusskolā. Lai arī viņu draftēja Sandjego "Padres", spēlētājam arī ir vienošanās ar Austrumkarolīnas universitāti par spēlēšanu NCAA.

Par visaugstāk draftēto NCAA spēlētāju kļuva metējs Brandans Makejs, kuru Tampabejas "Rays" izvēlējās ar ceturto numuru. Savukārt Kails Raits, kuram prognozēja pirmo vietu, noslīdēja līdz piektajai pozīcijai, kur viņu savā paspārnē paņēma Atlantas "Braves".

Jāpiebilst, ka MLB drafts ir pati apjomīgākā jauno spēlētāju izvēles procedūra visā Ziemeļamerikas profesionālajā sportā, jo tajā ir 40 kārtas. Aizvadītajā naktī norisinājās tikai pirmā kārta, bet šodien un rīt tiks draftēti pārējie spēlētāji.

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/