Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Amerikas līgā cīņa par izslēgšanas mačiem turpinās

Juris Miņins
Juris Miņins

Amerikas līgā cīņa par izslēgšanas mačiem turpinās
Kols Kalhūns un Eriks Ajbars palīdzēja "Angels" saglabāt cerības uz izslēgšanas mačiem.
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī tika izspēlēta pirmspēdējā Augstāko beisbola līgu spēļu kārta, pēc kuras vēl aizvien nav noskaidrots kura komanda tad ieņems pēdējo brīvo vietu Amerikas līgas izslēgšanas spēļu turnīrā – Hjūstonas "Astros" vai Losandželosas "Angels".

Šāda situācija, kad vēl pirms sezonas pēdējās spēles nav īsti zināmi visi izslēgšanas spēļu dalībnieki izveidojās pateicoties Losandželosas komandas nepiekāpībai un neatlaidībai. Aizvadītajā naktī viņiem bija cīņa pret Teksasas "Rangers" un viņi vēl devītā ininga sākumā atradās iedzinējos ar četru punktu deficītu, taču prata ne tikai atspēlēties, bet arī izvirzīties vadībā un beigu beigās arī uzvarēt ar 11:10.

Viņu atspēlēšanos sāka Eriks Ajbars, kurš raidīja bumbiņu ārpus laukuma un tieši to pašu izdarīja arī nākošais sitējs, Kols Kalhuns, kas deva jau tikai divu punktu deficītu, Pēc tam veiksmīgi sitieni padevās Sīdžejam Kronam, Karlosam Perezam un Džonijam Džiavotalam un pēc šādas ofensīvas teksasieši nespēja atkopties un spēles pēdējā iningā punktus neguva.

Pēc šī panākuma Losandželosas komandai vēl ir cerības uz izslēgšanas spēlēm, ja viņi šonakt pārspēs Teksasas komandu vēlreiz, bet Hjūstonas vienība piekāpsies Arizonas "Diamondbacks" komandai. Šajā gadījumā, lai noskaidrotu atlikušo veiksminieci, kas cīnīsies par titulu, tiks ņemti palīgā papildus rādītāji.

Tiesa, Hjūstonas komandai nav nekādu domu zaudēt, jo viņi pašlaik ir uzvarējuši trīs mačos pēc kārtas, pēdējā no kuriem arizonieši tika pārspēti ar 6:2. Par mača varoni kļuva Kolbijs Rasmuss, kurš hjūstoniešu labā guva divus "Home run" sitienus.

MLB izslēgšanas spēles, komandas

#Amerikas līgaNacionālā līga
1.RoyalsCardinals
2.Blue JaysDodgers
3.RangersMets
4.YankeesPirates
5.AstrosCubs

Slīprakstā izcelta komanda, kura vēl nav oficiāli garantējusi vietu izslēgšanas spēlēs.

MLB izslēgšanas spēļu formāts paredz, ka tām kvalificējas visu divīziju uzvarētājas, kā arī divas labākās komandas, kuras nav uzvarējušas divīzijā, taču šīm divām komandām izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ir jāizspēlē viens mačs, tā sauktā "Wild Card" spēle, kuras uzvarētājs turpina spēlēt, bet zaudētājam sezona uzreiz arī ir beigusies.

Izslēgšanas spēļu divīziju spēļu kārta ilgst līdz vienas komandas trim uzvarām, bet līgu čempionu noskaidrošana, kā arī Pasaules sērijas uzvarētāja noteikšana ir paredzēta septiņu spēļu sērijā, t.i., līdz vienas komandas četrām uzvarām.

MLB regulārā sezona, 03.10.

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsBravesAtcelt
YankeesOrioles2:9
RoyalsTwins5:1
AngelsRangers11:10
NationalsMets3:1
RockiesGiants2:3
MarlinsPhillies7:6
Blue JaysRays3:4
RedsPirates3:1
YankeesOrioles3:4
TigersWhite Sox3:4
Red SoxIndians0:2
CubsBrewers1:0
NationalsMets2:0
MarlinsPhillies5:2
AstrosDiamondbacks6:2
AthleticsMariners7:5
PadresDodgers1:2

Izmantotie resursi:
MLB.com | The Official Site of Major League...