Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

Puhols gūst 600. “Home run” karjerā

Juris Miņins
Juris Miņins

Puhols gūst 600. “Home run” karjerā
Alberts Puhols pēc vēsturiskā atsitiena.
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī Augstāko beisbola līgu (MLB) komandas Losandželosas “Angels” spēlētājs Alberts Puhols guva savu 600. “Home run” karjerā, palīdzot savai komandai ar 7:2 pārspēt Minesotas “Twins”.

Šīsnakts spēlē star Losandželosas “Angels” un Minesotas “Twins” norisinājās vēsturiski notikumi, jo Kalifornijas kluba spēlētājs Alberts Puhols guva savu 600. “Home run” spēlētāja karjerā, turklāt izdarot to ļoti zīmīgā veidā – gūstot “Grand Slam Home run”. Vēl interesantāk, ka nu jau vēsturisko metienu izpildīja Ervins Santana, kurš iepriekš pārstāvēja tieši “Angels” komandu.

Pašlaik 37 gadus vecais Puhols savu MLB karjeru sāka 2001. gadā, kad debitēja lielajā līgā Sentluisas “Cardinals” kluba rindās. Tomēr, 2011. gadā, pēc tam kā izcīnīja otro Pasaules sērijas čempiona titulu, Dominikānas Republikas spēlētājs devās uz Losandželosu, kur nu jau sesto gadu pārstāv “Angels” vienību.

Visu šo gadu laikā Puhols tika saukts kā viens no labākajiem atsitējiem visā MLB, par to saņemot arī neskaitāmas balvas un atzinības, taču šonakt viņš izdarīja to, ko no viņa gaidīja jau kādu laiku, proti, iekļuva ārkārtīgi prestižajā 600 “Home run” sitienus guvušo beisbolistu klubiņā.

Lai saprastu cik tas ir ekskluzīvi un nozīmīgi, der piebilst, ka visā MLB vēsturē 600 reizes raidīt bumbiņu ārpus laukuma ir izdevies vien deviņiem spēlētājiem (ieskaitot Puholu). Savukārt tuvākais Puhola sekotājs starp aktīvajiem spēlētājiem ir Migels Kabrera, kura kontā ir 451 “Home run”.

Ja Losandželosas komandas atsitējs šo sezonu aizvadīs tādā pašā tempā kā pāris iepriekšējās, viņš visu laiku produktīvāko atsitēju rangā var pakāpties pāris pozīcijas augstāk, jo Semijs Souza viņam ir priekšā par deviņiem, bet Džims Tomī – par 12 sitieniem.

Losandželosas “Angels” un Albertu Puholu saista līgums, kas paredz, ka dominikānietis spēlēs klubā līdz 2021. gadam, t.i., līdz 41 gada vecumam, kas ļauj cerēt uz vēl spilgtākiem ierakstiem beisbola vēstures grāmatā.

Ja pievēršamies spēlei kopumā, tad pateicoties trešajā un ceturtajā iningā gūtajiem, attiecīgi, trim un četriem, puktiem (visi punkti gūti raidot bumbiņu ārpus laukuma), Losandželosas klubs, kurš spēlē bez savainotā Maika Trauta, izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Alberts Puhols gūst 600. "Home run"

MLB, 03.06. rezultāti

ViesiMājniekiRezultāts
CardinalsCubs3:5
YankeesBlue Jays7:0
IndiansRoyals5:12
NationalsAtheltics4:10
GiantsPhillies3:5
White SoxTigers1:10
DodgersBrewers10:8
BravesReds6:5
RockiesPadres10:1
DiamondbacksMarlins0:3
Red SoxOrioles5:2
AstrosRangers6:5
PiratesMets2:4
TvinsAngels2:7
RaysMariners2:9

Izmantotie resursi:
https://www.mlb.com/