Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

"Sports Illustrated" par gada sportistu nosauc Džīteru

Juris Miņins
Juris Miņins

"Sports Illustrated" par gada sportistu nosauc Džīteru
Dereks Džīters uz "Sports Illustrated" vāka
Foto: AFP/Scanpix

Viens no pasaules autoritatīvākajiem sporta žurnāliem, Ziemeļamerikā iznākošais "Sports Illustrated" ir nosaucis šī gada sportistu. Par to ir kļuvis MLB čempionvienības Ņujorkas "Yankees" spēlētājs Dereks Džīters.

"Sports Illustrated" žurnālisti, atskatoties uz aizvadītā gada notikumiem, par šī gada labāko sportistu nosauca Augstāko beisbola līgu (MLB) čempionvienības Ņujorkas "Yankees" šortstopu Dereku Džīteru, kurš bija viens no komandas līderiem (un komandas kapteinis) šajā sezonā un palīdzot Ņujorkas "Yankees" tikt pie 27. čempionu titula tās pastāvēšanas vēsturē (visu laiku labākais rezultāts starp visām Ziemeļamerikas profesionālajām līgām), pats 35 gadus vecais beisbolists izcīnīja savu piekto "Pasaules sērijas" ("World series") uzvarētāja titulu.

"Dereks aizvadītajā sezonā ne tikai parādīja lielisku sniegumu uz laukuma, bet arī paveica lielu darbu ārpus tā, palīdzot bērniem, gan cietiem, kuriem bija nepieciešama palīdzība. Pie tam to viņš dara ne pirmo gadu. Viņš sevī iemieso visas tās labās īpašības, kuras mēs savā aptaujā uzskatām par svarīgām" šī gada izvēli pamatoja "Sports Illustrated" galvenais redaktors Terijs Makdonels.

Aizvadītajā sezonā Dereks Džīters piedalījās 153 spēlēs, kurās guva 66 punktus, izdarīja 18 "Home Run" sitienus, bet vidēji atsita 33.4% no pretinieku pičeru metieniem un nopelnīja 21.6 miljonus ASV dolāru. Par šādu sniegumu šortstops tika arī pie "Zelta cimda" (labākais aizsargs savā pozīcijā Amerikas līgā), "Sudraba sitēja" (labākais sitējs savā pozīcijā Amerikas līgā) un Henkā Ārona (labākais sitējs Amerikas līgā pēc līdzjutēju balsojuma) balvām.

Atgādināsim, ka "Sports Illustrated" balva "Gada sportists/-e" tiek pasniegta kopš 1954. gada un to pasniedz "sportistam/-ei vai komandai, kuri aizvadītā gada laikā ir sasnieguši vislielākos panākumus (gan sportiskā, gan emocionālā ziņā)". Starp balvas ieguvējiem pagājušajos gados ir tādi sportisti kā Lenss Ārmstrongs (riteņbraukšana), Taigers Vūdss (golfs), Dveins Veids, Tims Dankans, Deivids Robinsons (visi - basketbols), Brets Fārvs (amerikāņu futbols), bet par pagājušā gada labāko sportistu tika atzīts ASV peldētājs Maikls Felpss, kurš 2008. gada Olimpiskajās spēlēs, kuras risinājās Pekinā, izcīnīja astoņas zelta medaļas.

Izmantotie resursi:
sportsillustrated.cnn.com

     [+] [-]

, 2009-12-01 12:18, pirms 14 gadiem
Nu nez vai viņam šitā bija labākā sezona!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-12-01 12:22, pirms 14 gadiem
Mr.Burns rakstīja: Nu nez vai viņam šitā bija labākā sezona!!!
Komanda uzvarēja, šams komandas kapteinis, spēlēja neslikti... beisbols jau kopš 19. gs. ir ASV nacionālais sporta veids (ofic. atzīts).

Pie tam šogad tādu īstu konkurentu (uz šo balvu) viņam nemaz arī nebija.

     [+] [-]

, 2009-12-01 12:46, pirms 14 gadiem
Kaut ko no beisbola es saprotu, bet vai kāds nevarētu pateikt, ko īsti nozīmē tā pozīcija vai ampluā "šortstops" ?

     [+] [-]

, 2009-12-01 12:52, pirms 14 gadiem
reikens rakstīja: Kaut ko no beisbola es saprotu, bet vai kāds nevarētu pateikt, ko īsti nozīmē tā pozīcija vai ampluā "šortstops" ?
Spēlētājs iekšējā aizsardzības līnijā (infīldā) kurš "sedz" zonu starp trešo un otro bāzi.

en.wikipedia.org: Shortstop - Wikipedia, the free encyclopedia

  -3 [+] [-]

, 2009-12-01 13:47, pirms 14 gadiem
sajukuši tie SI.

Beisbols nav sports. kas tālāk? golferiem un šahistiem sāksim balvas dot??

     [+] [-]

, 2009-12-01 13:54, pirms 14 gadiem
modests rakstīja: sajukuši tie SI.

Beisbols nav sports. kas tālāk? golferiem un šahistiem sāksim balvas dot??
Ai da nu ladna... lai arī, teikšu godīgi, beisbols nav manu prioritāro sporta veidu spicē, tomēr salīdzinājums ar šahu te ir ĻOTI pārspīlēts.

Un arī šahā, kāpēc ne, var būt ļoti nozīmīgi panākumi. Teiksim tiek uzbūvēts kārtējais superdators, ar kuru spēlē kkāds šahists un vinnē, pierādot, piemēram, ka cilvēka spējas ir daudz plašākas nekā tiek uzskatīts.

Un kas tev ir pret golfu (golferim (Taigeram) šī balva jau ir bijusi)?

  +2 [+] [-]

, 2009-12-01 19:18, pirms 14 gadiem
modests rakstīja: sajukuši tie SI.

Beisbols nav sports. kas tālāk? golferiem un šahistiem sāksim balvas dot??
Krikets arī nav, vai ne?