Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB zvaigzne atzīstas dopinga lietošanā

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB zvaigzne atzīstas dopinga lietošanā
Marks Makgvairs
Foto: flickr.com

Ar paziņojumu, ka karjeras laikā ir lietots dopings, ir nācis klajā nu jau kārtējais Augstāko beisbola līgu (MLB) spēlētājs Marks Makgvairs, kurš visu laiku labāko "Home run" sitēju sarakstā ieņem astoto vietu.

Marks Makgvairs, speciāli sarīkotā preses konferencē paziņoja, ka savas profesionāļa karjeras laikā ir lietojis "sniegumu uzlabojošus līdzekļus", t.i., dopingu. Taču vienlaikus viņš piebilda, ka tas netika darīts, lai uzlabotu savas tālsitēja spējas, bet gan tāpēc, lai uzlabotu veselību. "Man bija dabas dots talants sist tālos sitienus," sacīja pats Makgvairs, "vismaz es tā uzskatu. Dopinga lietošana nav saistīta ar to. Dažādus preparātus es lietoju tikai un vienīgi veselības uzlabošanas nolūkos."

Tāpat 46 gadus vecais bijušais beisbolists, kurš nākamsezon kļūs par savas bijušās komandas, Sentluisas "Cardinals", sitēju treneri, sacīja, ka ar šādu paziņojumu viņš nāca klajā tāpēc, lai beidzot būtu "tīrs", un viņam nevajadzētu uztraukties par to, ka kādreiz šī informācija varētu nākt gaismā: "Tas, protams, ir visai sarežģīts brīdis manā dzīvē – runāt par dopingu. Atklāt šīs lietas ģimenei, draugiem, treneriem un arī komandas biedriem. Nezinu kā tas atsauksies nākotnē, taču pašlaik es jūtos atvieglots, ka esmu atklājis to, ko daudzus gadus slēpu."

Tāpat ar savu paziņojumu klajā nāca toreizējais un arī tagadējais Sentluisas beisbola komandas treneris Tonijs Larusa: "Es tiešām novērtēju Marka vēlmi kļūt labākam un atstāt tos notikumus aiz muguras. Es gan vēlētos dzirdēt viņa skaidrojumu šai situācijai, taču nedomāju, ka tas varētu radīt šķēršļus mūsu tālākai sapratnei."

Jāpiebilst, ka Marks Makgvairs ir kļuvis par kārtējo MLB "Home run" sitienu meistaru, kurš ir atzinies dopinga lietošanā. Līdz šim ar līdzīgiem paziņojumiem ir nākuši klajā Alekss Rodrigezs, Menijs Ramirezs, Davids Ortizs un citi. Tāpat nevar nepieminēt, ka aizdomas par neatļautu vielu lietošanu ir par vēl vairākiem spēlētājiem, tai skaitā par visu laiku labāko "Home run" sitēju Beriju Bondsu (762 šādi sitieni).
Arī kopumā situācija, kas ir izveidojusies ar dopinga kontroli un apkarošanu augstākajās līgās, ir visai nekonkrēta, jo ilgu laiku līgas vadība negribēja, lai beisbolistiem tiktu veiktas atklātas un regulāras dopinga pārbaudes.

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Vai būtu jāanulē ar dopinga palīdzību sasniegtie MLB rekordi?

  • 32

  • 31

  • 21


     [+] [-]

, 2010-01-12 16:54, pirms 14 gadiem
nu grūti pateikt vai ir tāds dopings, kuru lietojot var pa zibenīgi pārvietojošos bumbiņu trāpīt, bet sitiena spēcīgumu gan dopings drošvien ietekmē

  +3 [+] [-]

, 2010-01-12 16:57, pirms 14 gadiem
teorētiski skandaloza ziņa, bet praktiski pat neizraisa sevišķu lielu interesi - pats tikai pasaka to, kas 99% tāpat jau zināms. tāpat kā attiecībā uz daudziem citiem 90-to gadu zvaigznēm. kas nākamais - Sosa varētu būt ..

  +1 [+] [-]

, 2010-01-12 17:46, pirms 14 gadiem
zigiss rakstīja: teorētiski skandaloza ziņa, bet praktiski pat neizraisa sevišķu lielu interesi - pats tikai pasaka to, kas 99% tāpat jau zināms. tāpat kā attiecībā uz daudziem citiem 90-to gadu zvaigznēm. kas nākamais - Sosa varētu būt ..
VIenu gan var teikt droši - Bondss noteikti tas nebūs.