Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:371, Did:0, useCase: 3

MLB vēlas rīkot īstu "Pasaules sēriju"

Juris Miņins
Juris Miņins

MLB vēlas rīkot īstu "Pasaules sēriju"
Sarokošanās pēc Japānas un ASV spēles Pekinas Olimpiādē, 2008. gadā
Foto: AP/Scanpix

Augstāko beisbola līgu (MLB) vadība,s adarbībā ar Japānas profesionālās beisbola līgas kolēģiem pašlaik risina aktīvas pārrunas par iespēju noorganizēt "Pasaules sēriju" starp MLB un Japānas līgas čempioniem.

Augstāko beisbola līgu (MLB) komisārs Bads Selings un Japānas "Nippon" profesionālās beisbola līgas vadītājs Riozo Koto ir tikušies un apsprieduši iespēju, ka jau tuvākajā laikā abu līgu čempioni varētu tikties savstarpējā spēļu sērijā, lai noskaidrotu pasaules spēcīgāko beisbola komandu, t.i., noorganizēt īstu "Pasaules sēriju". Pēc šīs tikšanās Riozo Koto, kurš savulaik bija Japānas vēstnieks ASV, intervijā kādam japāņu TV kanālam, sacīja: "Es biju patiesi pārsteigts, kad uzzināju, ka Selings kungs ir ļoti ieinteresēts šādas spēles noorganizēšanā. Tāpat viņš izteicās, ka vēlētos šo projektu redzam īstenojoties vēl līdz savai aiziešanai pensijā." Jāpiebilst, ka Bads Selings savas komisāra pilnvaras noliks 2012. gadā.

Atgādināsim, ka pašlaik par "Pasaules sēriju" sauc Augstāko beisbola līgu finālu, kurā, līdz četrām vienas vienības uzvarām, cīņās Amerikas un Nacionālās līgas čempioni. Tāpat jāpiebilst, ka iepriekš bija izskanējusi doma par pasaules spēcīgāko beisbola nāciju klubu čempionāta sarīkošanu, taču MLB vadība, līdz šim, interesi par šādu turnīru neizrādīja, taču pašlaik, šķiet, "ledus ir sakustējies" un Japānas čempioniem, iespējams, parādīsies iespēja samērot savus spēkus ar MLB čempioniem.

Atgādināsim, ka Japānas izlase pašlaik ir viena no labākajām starptautiskajā beisbola arēnā, jo tieši japāņi ir izcīnījuši divas uzvaras pēc kārtas "Pasaules beisbola klasikā", spēcīgākajā beisbola turnīrā pasaulē, kurā piedalās arī profesionāļi un lielākās sporta veida zvaigznes. Tāpat jāatgādina, ka par aizvadītās MLB finālsērijas MVP, jeb vērtīgāko spēlētāju, tika atzīts japānis Hideki Matsui, bet vairākās simboliskajās izlasēs, par labi aizvadītu regulāro sezoni tika cits uzlecošās saules zemes - Ičiro Suzuki.

Pēdējo piecu sezonu MLB čempioni

GadsČempionsFinālistsRezultāts
2009.New York YankeesPhiladelphia Phillies4:2
2008.Philadelphia PhilliesTampa Bay Rays4:1
2007.Boston Red SoxColorado Rockies4:0
2006.St. Louis CardinalsDetroit Tigers4:1
2005.Chicago White SoxHouston Astros4:0

Pēdējo piecu sezonu "Nippon" līgas čempioni

GadsČempionsFinālistsRezultāts
2009.Yomiuri GiantsHokkaido Nippon Ham Fighters4:2
2008.Saitama Seibu LionsYomiuri Giants4:3
2007.Chunichi DragonsHokkaido Nippon Ham Fighters4:1
2006.Hokkaido Nippon Ham FightersChunichi Dragons4:1
2005.Chiba Lotte MarinesHanshin Tigers4:0

Izmantotie resursi:
espn.go.com

Vai jūs atbalstāt šādas spēles rīkošanu?

  • 18

  • 4

  • 17


     [+] [-]

, 2010-01-07 21:41, pirms 14 gadiem
Galvenais lai biežāk sanāk redzēt Yankees

     [+] [-]

, 2010-01-07 21:45, pirms 14 gadiem
Vynilz rakstīja: Galvenais lai biežāk sanāk redzēt Yankees
Lai viņus redzēt biežāk, no sākuma šamiem MLB tituli jāvāc būtu... kas, tomēr, ir visai negarantēts pasākums, pat pie zvaigžņota sastāva.

     [+] [-]

, 2010-01-08 11:47, pirms 14 gadiem
Hokkaido Nippon Ham Fighters

lets go, šķiņķis, lets go!!