Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Novickis: "Labprāt spēlētu vēl vienu gadu, lai būtu ar jaunajiem spēlētājiem"

Andrejs Siliņš

Novickis: "Labprāt spēlētu vēl vienu gadu, lai būtu ar jaunajiem spēlētājiem"
Dirks Novickis. Foto: AP / Scanpix

Viens no visu laiku labākajiem spēka uzbrucējiem Dirks Novickis, kurš Dalasas "Mavericks" vienībā ir Kristapa Porziņģa komandas biedrs, norādījis, ka labprāt aizvadītu vēl vienu sezonu Nacionālās basketbola asociācijā (NBA), ja tam būs gatavs viņa ķermenis.

Lai gan Novickis nav paziņojis par karjeras beigšanu, visas šīs sezonas garumā publiskajā vidē tiek kultivēts viedoklis, ka šī būs pēdējā 40 gadus vecā vācieša sezona karjerā. Priekšpēdējā spēlēt Losandželosā "Clippers" galvenais treneris Doks Riverss pat pārtrauca maču dažas sekundes pirms tā beigām, lai mikrofonā aicinātu līdzjutējus veltīt ovācijas un aplausus Novickim par viņa karjeru.

Pats spēlētājs gan joprojām nevēlas veikt skaļus paziņojumus, gluži pretēji - šobrīd pat visai tieši Dirks norādījis, ka labprāt aizvadītu vēl vienu sezonu. "Labprāt būtu šeit vēl vienu sezonu ar jaunajiem spēlētājiem, bet domāju, ka tas būs atkarīgs no tā, kā jutīsies mans ķermenis. Skaidrs, ka šosezon man ir bijušas [veselības] problēmas. Pēdējās nedēļās man sāpējis ceļgals, pirms Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma. Situācija nav lieliska. Bet, kā jau teicu, tagad jūtos labāk, jūtos nedaudz spēcīgāks."

Novickis, kurš jūnijā atzīmēs savu 41. dzimšanas dienu, NBA spēlē kopš 1998. gada, kad "Bucks" draftēja spēlētāju ar 9. kārtas numuru un tūlīt pat aizmainīja uz "Mavericks". 213 centimetrus garais basketbolists aizvada savu 21. sezonu līgā, uzbrucējs nospēlējis 30 mačus, vidēji gūstot 5,5 punktus un izcīnot 2,1 atlēkušo bumbu. Karjerā Novickis vidēji guvis 20,9 punktus, izcīnījis 7,6 bumbas un atdevis 2,4 rezultatīvas piespēles. 2007. gadā Novickis tika atzīts par līgas sezonas MVP. 2011. gadā Novickis un "Mavs" izcīnīja NBA titulu, pašam spēlētājam kļūstot par finālsērijas MVP.

Novickis sekmēja arī Vācijas izlases panākumus, 2002. gadā to aizvedot līdz pasaules bronzai, bet 2005. gadā - līdz Eiropas sudrabam. Lai gan izcīnījis tikai bronzu, Novickis 2002. gadā tika atzīts arī par pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju, bet 2005. gadā, pat zaudējot finālā Grieķijai, tika nosaukts par Eiropas čempionāta MVP.

"Domāju, ka lēmumu [par karjeras turpināšanu] pieņemšu vēlāk, bet domāju, ka ["Mavericks"] nākotne ir gaiša," norādīja Novickis, kurš bija pārliecināts, ka Porziņģa un Dončiča duets varētu kļūt par lielu spēku. "Domāju, ka Luka [Dončičs] un KP [Kristaps Porziņģis]", ja būs veseli un paliks kopā, būs izcils duets. Viņiem vajadzētu varētu lieliski papildināt vienam otru. Viņiem vajadzētu labi saprasties, bet, kā būs dzīvē, to redzēsim nākamgad."

Vēl gan nav oficiālas skaidrības par to, vai Porziņģis parakstīs jaunu līgumu ar "Mavericks". Pēc šīs sezonas, ko Porziņģis izlaidīs pilnībā, kamēr turpina atgūšanos no krustenisko saišu plīsuma un turpina ķermeņa nostiprināšanu, beigsies līdzšinējais Kristapa līgums un latvietis kļūs par ierobežotu brīvo aģentu,

Tas nozīmē, ka jebkuram klubam būs iespēja piedāvāt Porziņģim līgumu, bet "Mavericks" būs priekšrocības - Dalasas klubs varēs pielīdzināt piedāvājumu un tādā gadījumā Porziņģim būs jāpaliek "Mavs". Vēl viena iespēja ir Porziņģim parakstīt kvalifikācijas līgumu ar klubu uz vienu sezonu par konkrētu, salīdzinoši mazu, naudas summu, lai pēc vēl vienas sezonas kļūtu par neierobežotu brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
ESPN

  -2 [+] [-]

, 2019-02-28 16:11, pirms 5 gadiem
Novickis, Kārters, Weids un Gazols. vecie dinazauri kas vēl sezonu var droši nokapāt.... porzāģim jau būtu ko pamacīt

  +4 [+] [-]

, 2019-02-28 17:24, pirms 5 gadiem
Autors: "Viņiem vajadzētu varētu lieliski papildināt vienam otru."
Izcila latviešu valodas pērle!!!
Arī "markkomartinam" steidzami jāapgūst latviešu valodas pareizrakstība!
Dirks ir leģenda un domāju, ka jebkuram spēlētājam ir gods spēlēt kopā ar viņu!!!

  +4 [+] [-]

, 2019-02-28 18:04, pirms 5 gadiem
Leģenda jā, protams, bet jāzina, kad jākar apavi uz nagliņas.

  +5 [+] [-]

, 2019-02-28 18:31, pirms 5 gadiem
Droši vien vnk grib laukumā oficiālā spēlē (nevis kaut kādā paraugmačā) uzspēlēt kopā ar KP

     [+] [-]

, 2019-02-28 18:52, pirms 5 gadiem
Cerams uspeles vel 1 seonu,tas KP noizimetu loti daudz,uzspelet kopa,ar savu visslielāko Elku

  -1 [+] [-]

, 2019-02-28 18:56, pirms 5 gadiem
Ja viņš izdomā vēl vienu sezonu, kādu robu budžetā tas izsit? Veterāna minimums?

  +2 [+] [-]

, 2019-02-28 19:10, pirms 5 gadiem
Dirks ir viens no tiem, kas vienmēr komandas interesēs ir darbojies, ja mavs ies pēc liela FA droši paņems veterāna minimumu

     [+] [-]

, 2019-02-28 19:12, pirms 5 gadiem
https://www.spotrac.com/nba/dallas-...

Pēdējos 2 gadus pa 5M jau tikai saņem.

     [+] [-]

, 2019-02-28 19:51, pirms 5 gadiem
Kad viņš skrien, paliek žēl, nu nevar apkaunot basi. Paldies par labākajiem gadiem, titulu un visu labu. Lai droši iet kluba iekšienē strādāt, kur viņam pilnīgi noteikti Nelsons pielietojumu atradīs...

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 19:51, pirms 5 gadiem
Varētu kopā palaist ar KP laukumā Normāli nomētātu sīkos

  +1 [+] [-]

, 2019-02-28 21:20, pirms 5 gadiem
neziniitis51 rakstīja: Autors: "Viņiem vajadzētu varētu lieliski papildināt vienam otru."
Izcila latviešu valodas pērle!!!
Arī "markkomartinam" steidzami jāapgūst latviešu valodas pareizrakstība!
Dirks ir leģenda un domāju, ka jebkuram spēlētājam ir gods spēlēt kopā ar viņu!!!
Problēmas autoram ir ne tikai ar latviešu valodu - "basketbolists aizvada savu 21. sezonu līgā, uzbrucējs nospēlējis 30 mačus, vidēji gūstot 5,5 punktus un izcīnot 2,1 atlēkušo bumbu." Dirks malacis - 1,5 spēles sezonā par tādu algu!

     [+] [-]

, 2019-02-28 22:51, pirms 5 gadiem
arcuna rakstīja: Problēmas autoram ir ne tikai ar latviešu valodu - "basketbolists aizvada savu 21. sezonu līgā, uzbrucējs nospēlējis 30 mačus, vidēji gūstot 5,5 punktus un izcīnot 2,1 atlēkušo bumbu." Dirks malacis - 1,5 spēles sezonā par tādu algu!
Varbūt bik iešmigojis,tad viss savādākās krāsās rādās(a liekās tak normāli veidoti teikumi)