Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Snaiperis Bertāns pret Jokiču, Kurucam tikšanās ar Džordana komandu

Emils Ozerinskis

Snaiperis Bertāns pret Jokiču, Kurucam tikšanās ar Džordana komandu
Dāvis Bertāns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā šonakt spēles aizvadīs Latvijas basketbolistu Dāvja Bertāna un Radiona Kuruca pārstāvētās komandas. Gan Sanantonio "Spurs", gan Bruklinas "Nets" savās attiecīgajās konferencēs ieņem devīto vietu, turpinot pakaļdzīšanos play-off zonas komandām.

Grega Popoviča trenētā Sanantonio "Spurs" pēdējās deviņās spēlēs tikusi pie septiņām uzvarām, kas Teksasas komandai ļāvis pacelties no savas konferences priekšpēdējās vietas līdz pozīcijām no kurām jau šonakt var kļūt aizsniedzama izslēgšanas spēļu zona. Šajā sezonā trenerim Popovičam nācies sadzīvot ar pamatīgām snieguma svārstībām, jo pēdējo divu sezonu laikā komandu dažādos ceļos atstājuši pieci nozīmīgi spēlētāji. Tims Dankans un Manu Džinobili karjeras noslēguši, Tonijs Pārkers pārgājis uz Šarlotas "Hornets", bet Kavai Lenards un Denijs Grīns aizmainīti uz Toronto "Raptors". Komandas sniegumam par labu nenāca arī gados jauno saspēles vadītāju traumas. Taču pēdējo nedēļu laikā "Spurs" sniegums uzlabojies, četru uzvaru sērijai apraujoties vien pēdējā mačā pret Hjūstonas "Rockets" (101:108).

Teksasas komandas pretiniece būs Rietumu konferences līdervienība Denveras "Nuggets", kas ar 21 uzvaru un desmit zaudējumiem šobrīd ieņem pirmo vietu savā konferencē. Denveras komanda, tāpat kā Sanantonio, pēc četru uzvaru sērijas pēdējā mačā piedzīvojusi neveiksmi, piekāpjoties Losandželosas "Clippers". Interesanti, ka Denveras komanda šovakar viesosies Teksesā, bet jau pēc divām dienām abas vienības dosies pretējā virzienā, lai aizvadītu savstarpējo spēli "Nuggets" laukumā.

"Spurs" vienības rezultatīvākais spēlētājs ir šajā starpsezonā iemainītais aizsargs Demārs Derouzens, kurš Teksasas vienībā vidēji spēlē izceļas ar 23,1 punktu un 6,3 rezultatīvām piespēlēm. Savukārt groza apakšā Lamarkuss Oldridžs sakrājis 18,6 punktus un 9,3 atlēkušās bumbas. Savukārt latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns, kuram sezonas ievads bija visai smagnējs, pēdējās četrās spēlēs uguņojis no tālās distances, trāpot 14 no 19 izpildītajiem tālmetieniem. Tas ar sezonā kopumā trāpītiem 49,6% tālmetienu ļauj Bertānam atrasties NBA labāko snaiperu tabulas pirmajā pozīcijā. Vidēji spēlē gūtie punkti latviešu basketbolistam sasniedz 7,8 punktu rādītāju, bet cīņā par atlēkušajām rūjienietis sagrābis 2,9 bumbas spēlē.

Denveras komandas rindās lielisku sezonu aizvada serbu centrs Nikola Jokičs, kurš dominē savas komandas statistikas rādītājos ar vidēji spēlē gūtiem 18,2 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām, 7,3 rezultatīvām piespēlēm un 1,5 pārtvertām bumbām. Savukārt ārējā līnijā bīstams uzbrukuma ierocis ir aizsargs Džamals Marejs, kurš izceļas ar 17,6 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Negaidīti par vienu no līgas karstākajām komandām kļuvusi Bruklinas "Nets", kas uzvarējusi astoņas no pēdējām deviņām spēlēm. Vienīgais zaudējums nācis priekšpēdējā cīņā pret Indianas "Pacers", kad komandas galvenais treneris Kenijs Atkinsons tika padzīts no spēles arēnas un saņēma 25 tūkstošu lielu sodu. "Nets" sniegums nebūt nav izskaidrojams tikai ar pateicīgu spēļu kalendāru, jo uzvar sērijas laikā pretī stājušās tādas komandas kā Toronto "Raptors", Filadeldijas "76ers" un Losandželosas "Lakers". Ar sezonā kopumā uzvarētām 16 spēlēm un piedzīvotiem 19 zaudējumiem Bruklinas basketbolisti ierindojas turnīra tabulas Austrumu konferences devītajā pozīcijā, kas pēc vairāku gadu pārtraukuma ļauj "Nets" faniem atkal sapņot par potenicālu iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

"Nets" komandas pretiniece šonakt būs Maiklam Džordanam piederošā Šarlotas "Hornets". Lapsenes ar 16 uzvarām un tikpat zaudējumiem atrodas savas konferences sestajā pozīcijā. Pēdējo nedēļu laikā "Hornets" vienībai divu trīs uzvaru sērijas mijušās ar tādām pašām zaudējumu sērijām, kas kopumā uzvaru un zaudējumu ailītēs panākušas līdzsvaru. Džeimsa Borego trenētā vienība pirms Ziemassvētku pārtraukuma piekāpās Bostonas "Celtics". Ja turpināsies iesāktā tradīcija, "Hornets" komandai šonakt pret "Nets" draud zaudējums.

"Nets" sastāva trumpis ir dinamiskais saspēles vadītāju duets - Spensers Dinvidijs un Diandželo Rasels. Dinvidijs šosezon vidēji gūst 17,6 punktus un izdara 5,1 piespēli, kamēr Raselam 17,5 punkti un 6,3 piespēles. Lielas uzslavas pēdējā laikā nopelnījis arī latviešu uzbrucējs Rodions Kurucs, kurš pirms divām spēlēm sasniedza savu personīgo rekordu gūtajos punktos - 24, bet iepriekšējā mačā panāca karjera pirmo "double-double" ar 16 punktiem un desmit izcīnītām bumbām. Kopumā Kurucam šajā sezonā vidēji deviņi gūti punkti un 3,6 izcīnītas bumbas zem groziem.

Džordana komandā lielākā zvaigzne ir reaktīvais saspēles vadītājs Kemba Vokers, kurš ar individuāli spilgtu sniegumu pelna sev maksimālo līgumu nākamās vasaras brīvo aģentu tirgū. Vokers šajā sezonā "Hornets" rindās izceļas ar 24,8 punktiem, 6,2 rezultatīvām piespēlēm un 1,4 pārtvertām bumbām. Vokera tuvākais sekotājs ir savulaik Latvijā U19 pasaules čempionātā spēlējušais Džeremijs Lembs, kuram vidēji spēlē 14,9 punkti un 5,8 izcīnītas bumbas zem groziem.

NBA 27. decembra spēles

SākumsKomandasRez.
2:00Magic - Suns
2:00Pistons - Wizards
2:20Nets - Hornets
2:30Hawks - Pacers
2:30Heat - Raptors
3:00Grizzlies - Cavaliers
3:00Bulls - Timberwolves
3:30Spurs - Nuggets
3:30Mavericks - Pelicans
5:30Clippers - Kings

Izmantotie resursi:
NBA - National Basketball Association Teams,...

  +1 [+] [-]

, 2018-12-26 16:24, pirms 5 gadiem
B4S tiešraidē translēs SAS spēli. To SC grūti uzrakstīt?

     [+] [-]

, 2018-12-26 16:50, pirms 5 gadiem
Kurucam vajadzētu kādu 30+ spēli. Da un Bertanam arī.

     [+] [-]

, 2018-12-26 16:51, pirms 5 gadiem
Un NBA TV rādīs Nets spēli!

     [+] [-]

, 2018-12-26 17:03, pirms 5 gadiem
tampax rakstīja: Kurucam vajadzētu kādu 30+ spēli. Da un Bertanam arī.
Pasapņot jau var, bet no pieredzes saku par daudz sacerēties var dabūt lielu vilšanos ! Gribēju, lai Kurucs iemet 40 g līgā a šis 3 tikai iemeta !

     [+] [-]

, 2018-12-26 17:05, pirms 5 gadiem
Tāpēc produktīvi būtu 14-18 punkti 6rebi 2 ast 3stl 1blk un galvenais uzvara pret tiešo konkurenti uz Playoff.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-26 17:16, pirms 5 gadiem
Kurucs domāju tiks All-star game kur kapā rūkiji un otrgadnieki!

     [+] [-]

, 2018-12-26 17:17, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: B4S tiešraidē translēs SAS spēli. To SC grūti uzrakstīt?
To, it kā, rakstīs rītdien...

  -1 [+] [-]

, 2018-12-26 17:17, pirms 5 gadiem
Lai nu kā es par Rodi un Dāvi balsoju arī uz riktīgo all-star game

     [+] [-]

, 2018-12-26 18:32, pirms 5 gadiem
Kad man Oktobra beigās atnāca sms, ka no manas kartes norakstīti 95Eur par NBA TV biju diezgan neapmierināts... kā ne kā iepriekš to abonēju dēļ KP, jo viņiem ir tā funkcija, ka tu abonējot sezonu automātiski abonē arī nākamo... Bet nu jau tagad varu teikt, ka ne velti, jo RK un DB priecē ne mazāk

     [+] [-]

, 2018-12-26 18:47, pirms 5 gadiem
Waldini rakstīja: Kad man Oktobra beigās atnāca sms, ka no manas kartes norakstīti 95Eur par NBA TV biju diezgan neapmierināts... kā ne kā iepriekš to abonēju dēļ KP, jo viņiem ir tā funkcija, ka tu abonējot sezonu automātiski abonē arī nākamo... Bet nu jau tagad varu teikt, ka ne velti, jo RK un DB priecē ne mazāk
Par NBA TV? Vai par League pass? Jo NBA TV ir totālākais šrots.

  -2 [+] [-]

, 2018-12-26 18:51, pirms 5 gadiem
Waldini rakstīja: Kad man Oktobra beigās atnāca sms, ka no manas kartes norakstīti 95Eur par NBA TV biju diezgan neapmierināts... kā ne kā iepriekš to abonēju dēļ KP, jo viņiem ir tā funkcija, ka tu abonējot sezonu automātiski abonē arī nākamo... Bet nu jau tagad varu teikt, ka ne velti, jo RK un DB priecē ne mazāk
Naktis jagul nevis jaskatas ka merkaki leka

     [+] [-]

, 2018-12-26 18:58, pirms 5 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: Lai nu kā es par Rodi un Dāvi balsoju arī uz riktīgo all-star game
Tu no Jēkabpils es ar un balsošu par savējiem !

     [+] [-]

, 2018-12-26 19:03, pirms 5 gadiem
expert nr.1 rakstīja: Naktis jagul nevis jaskatas ka merkaki leka
Ja kaut kas nepatīk, tad nelasi šo rakstu un ej atpakaļ pie tā hokeja ! Latvijā nr 1 sporta veids šobrīd ir basis un tev nāksies to ierīt !

     [+] [-]

, 2018-12-26 19:04, pirms 5 gadiem
Es nezina, bet kad paskatos kā Dinamo spēlē man motivācija krītās nost un nogurums uzrodās, tapēc ka nesaista tas hokejs !

     [+] [-]

, 2018-12-27 03:27, pirms 5 gadiem
Bļaaa Kurucam vajadzēja gudrāk nospēlēt jau 3 piezīmes tur kur varēja viņu nebūt !