Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Stīvam Nešam muguras traumas dēļ jāizlaiž visa sezona

Stīvam Nešam muguras traumas dēļ jāizlaiž visa sezona
Stīvs Nešs
Foto:AP/Scanpix

NBA komanda Losandželosas "Lakers" oficiāli apstiprinājusi sava saspēles vadītāja Stīva Neša savainojuma nopietnību, norādot, ka muguras trauma liegs viņam piedalīties 2014./15. gada sezonā. Lai arī ne Nešs, ne "Lakers" nav ierunājušies par viņa karjeras beigām, šāda trauma 40 gadu vecumā, visticamāk, nozīmē tieši to.

Stīvs Nešs muguras sāpju dēļ nebija spējis pilnvērtīgi piedalīties pārbaudes spēlēs, un arī pagājušajā sezonā bija piedalījies vien 15 spēlēs. Nešs septembrī bija atzinis, ka nav pilnībā pārliecināts par savu veselību, taču ļoti vēlētos savas karjeras izskaņā vēl aizvadīt vienu pilnvērtīgu sezonu. Pēc "Lakers" paziņojuma par šīs sezonas izlaišanu šī iespēja nu kļuvusi apšaubāma, tiesa, klubs nav neko teicis par viņa iespējamo karjeras noslēgumu, un sarunās ar ASV medijiem to nepiemin arī Nešs.

"Mana prioritāte bija atgriezties laukumā šajā sezonā, un esmu ļoti vīlies, ka neesmu spējs to izdarīt," sacīja Nešs. "Es strādāju ļoti smagi, lai uzturētu sevi formā un pie veselības, diemžēl, pēdējā trauma padara pilnvērtīgus treniņus ļoti grūtus. Šajā sezonā palikšu kopā ar komandu un centīšos to atbalstīt kā vien iespējams, koncentrējoties uz manu veselību."

Nešs iepriekš bija norādījis, ka šī viņam būs pēdējā sezona un ka viņš neplāno spēlēt kādas citas komandas sastāvā gadījumā, ja "Lakers" nolemtu atteikties no viņa salīdzinoši vērtīgā līguma. Līdz ar to par "Lakers" pamatsastāva saspēles vadītāju kļuvis Džeremijs Lins, bet Nešs triju sezonu laikā ar "Lakers" būs aizvadījis vien 66 spēles. Šī sezona viņa deviņus miljonus ASV dolāru vērtajā līgumā ir pēdējā, pēc kuras viņš kļūs par brīvo aģentu.

Nešs savas spožās NBA karjeras laikā ieguva slavu kā viens no visu laiku talantīgākajiem saspēles vadītājiem, kurš divreiz atzīts par sezonas MVP, ir trešais visu laiku labākais rezultatīvo piespēļu izdalītājs (atpaliekot vien no Džona Stoktona un Džeisona Kida), kā arī visprecīzākais soda metienu izpildītājs NBA vēsturē. Nešs realizējis 90,4% soda metienu, kā arī iemetis 1685 tālmetienus.

Skaitļi, lai arī iespaidīgi, gan nespēj pilnvērtīgi atspoguļot viņa paveikto Fīniksas "Suns" komandā, kuru viņš padarīja par vienu no ātrākajām komandām līgā un trīs reizes aizveda to līdz Rietumu konferences finālam. NBA finālsērija gan pagaidām palikusi bez Neša līdzdalības, bet viņš pats uzspēlējis "Mavericks", "Suns" un "Lakers" komandās, astoņas reizes piedalījis Visu Zvaigžņu spēlē un trīs iekļauts līgas simboliskajā pieciniekā. Nešs arī četras reizes noslēdzis sezonu ar tā sauktā "50-40-90 kluba" cienīgu metienu precizitāti, proti, realizējot vismaz pusi metienu no spēles, 40% tālmetienu un 90% soda metienu.

Tikmēr Orlando "Magic" oficiāli apstiprinājusi līguma noslēgšanu ar Melnkalnes spēlētāju Nikola Vuceviču. Komanda līguma detaļas publiski nav paziņojusi, taču jau ziņojām, ka tas paredzēts uz četrām sezonām un par 54 miljoniem dolāru.

Izmantotie resursi:
Los Angeles Lakers | Los Angeles Lakers Team News
Magic Sign Nikola Vucevic to Contract Extension...


, 2014-10-24 08:33, pirms 10 gadiem
ietiepīgs tas Nešs. Veselība neļauj bet kaut ko spirinās vēl.
Apsveicu ar karjeras beigām.
, 2014-10-24 08:42, pirms 10 gadiem
Juri$$$ rakstīja: ietiepīgs tas Nešs. Veselība neļauj bet kaut ko spirinās vēl.
Apsveicu ar karjeras beigām.
Nav ietiepīgs, vienkārši negrib zaudēt naudu. Ja skaitās ar traumu, tad Lakeram vēl jāmaksā viņam.
, 2014-10-24 08:53, pirms 10 gadiem
Domāju, ka Nešs neteiks, ka beidz karjeru, jo grib paturēt naudu. Savukārt komanda viņu izmantos, kā vienu no trenera palīgiem. Kā nekā viņam nākotnē paredz vietu galvenā trenera amatā.
, 2014-10-24 09:06, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Nav ietiepīgs, vienkārši negrib zaudēt naudu. Ja skaitās ar traumu, tad Lakeram vēl jāmaksā viņam.
tātad vēl arī alkatīgs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-24 09:37, pirms 10 gadiem
kanādiešu tautudēls tāpat kā latviešu kāš amīšus
, 2014-10-24 09:45, pirms 10 gadiem
Lakeri jau nu ar šo pamatīgi iegrābās
HVZ, var jau būt finansiāli - reklāmas, ažiotāža utt, viņš kaut ko dod, bet nu sportiskajā ziņā jēga no viņa bija/ir/būs maza
Ar to, protams, nenoliedzu viņa panākumus un spējas ziedu laikos, žēl ka kex paliks visticamāk bez gredzena, tāpat kā Stoktons, Melouns un vēl virkne superstāru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-24 10:01, pirms 10 gadiem
Hi hi. Abi ar Kobi to LAL vot ir noveduši līdz tam līmenim. Pilnai programmai vēl komandā par max summu vajadzēja paturēt Gasolīni
, 2014-10-24 10:22, pirms 10 gadiem
wifebeater rakstīja: kanādiešu tautudēls tāpat kā latviešu kāš amīšus
Nu, nu, lai nu kas bet Nešs tiešām ir smagi strādājis, lai varētu spēlēt. bet nu te skaidrs, ka game over.
, 2014-10-24 11:24, pirms 10 gadiem
Nešs ir pārāk smagi strādājis, lai tagad vienkārši atdotu savus 9 miljonus šosezon. Varētu teikt, ka viņš ir pelnījis to naudu ar savu darba ētiku un nerimstošo atdevi, kaut arī laukumā vairs neizies. Un kurš spēlētājs pieceltos un aizietu, ja uz galda stāv garantēti 9 miljoni dolāru?
, 2014-10-24 11:43, pirms 10 gadiem
Visu cieņu Nešam! Izcils spēlētājs, future hall of famer!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-10-24 12:18, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Hi hi. Abi ar Kobi to LAL vot ir noveduši līdz tam līmenim. Pilnai programmai vēl komandā par max summu vajadzēja paturēt Gasolīni
Uzmanīgi ar tādiem vārdiem šeit Kobes un Leikeru fanboyu midzenī, pareizais komentārs ir - Kobe un Nešs ir pelnījuši šīs summas, un tās komandu nav novedušas bedrē, vnk nenosakāmu iemeslu dēļ zvaigznes atteicās nākt uz LA, bet drīz jau tas viss mainīsies
, 2014-10-24 12:46, pirms 10 gadiem
Jā, šis nu ir riktīgs iegrābiens. Kautgan pa lielam tas neko nemaina tāpat, varbūt ar savu klātbūtni palīdzēs jaunajam Klarksonam augt kā saspēles vadītājam.
, 2014-10-24 12:47, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Uzmanīgi ar tādiem vārdiem šeit Kobes un Leikeru fanboyu midzenī, pareizais komentārs ir - Kobe un Nešs ir pelnījuši šīs summas, un tās komandu nav novedušas bedrē, vnk nenosakāmu iemeslu dēļ zvaigznes atteicās nākt uz LA, bet drīz jau tas viss mainīsies
Nosauc konkrēti, kuras zvaigznes atteicās nākt?

Tikpat labi Rouzs arī Bulls mēģina novest līdz kliņķim saņemot lielu piķi un nespēlējot? (pirms tam)
, 2014-10-24 13:15, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nosauc konkrēti, kuras zvaigznes atteicās nākt?

Tikpat labi Rouzs arī Bulls mēģina novest līdz kliņķim saņemot lielu piķi un nespēlējot? (pirms tam)
Ja tu nesaprati, es citēju nevis sevi, bet fanboyus, tā kā tu man gan jau mācēsi labāk atbildēt pats uz savu jautājumu.
, 2014-10-24 13:38, pirms 10 gadiem
Žēl,tā īsti arī nesanāca iespēlēties Los Andželosā. Bet protams,ka viņš nebeigs karjeru šogad,ja viņam ir iespēja nopelnīt tādu naudu,kurš no jums neizmantotu tādu iespēju ? Tāpēc beidziet te liekuļot! Protams,ka priekš LAL šis nebija tas veiksmīgākais darījums,bet iespējams,ka viņi būs ieguvuši potenciālo,nākotnes,komandas treneri,kā jau kāds iepriekš minēja.
Ko tur daudz,beigs karjeru nākošgad,domājams,ka viņu vienmēr atcerēsies kā vienu no labākajiem saspēlniekiem NBA vēsturē ,un kā vienu no labākajiem savas paaudzes spēlētājiem kopumā. Tiešām,iespaidīga karjera bija Nešam,nav daudz tādu spēlētāju,kuri var ar tādu karjeru lepoties.
, 2014-10-24 13:54, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Ja tu nesaprati, es citēju nevis sevi, bet fanboyus, tā kā tu man gan jau mācēsi labāk atbildēt pats uz savu jautājumu.
Nejau es izdomāju kkādu kreizī citātu Tu viņu rakstīji, tad arī tev es prasīju, bet tā jau man likās, ka tik spiegt tu māki
, 2014-10-24 14:54, pirms 10 gadiem
Nu tas laikam ir tikai likumsakarīgi,ka Lakers situācija ir tāda,kāda tā ir...
Manas un vienīgi manas domas ir tādas,ka viss jau sākās,kad bija jāizvēlas starp Kobi un Šaku...Līdz ar to,ka komandā palika tikai kobe,bez reāla oponenta no komandas biedru puses. lielais ego izdarīja savu darbu..ne velti pēc kobes tā arī nav neviena spēlētāja ap ko būvēt komandu
, 2014-10-24 15:18, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nejau es izdomāju kkādu kreizī citātu Tu viņu rakstīji, tad arī tev es prasīju, bet tā jau man likās, ka tik spiegt tu māki
Nu tu varbūt nē, bet skaidroju tev otrreiz, cerams šoreiz tev pieleks - es tikai citēju tev līdzīgos fanboyus, tāpēc nejautā man lietas, kuras runā viņi, nevis es.
, 2014-10-24 15:19, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nosauc konkrēti, kuras zvaigznes atteicās nākt?

Tikpat labi Rouzs arī Bulls mēģina novest līdz kliņķim saņemot lielu piķi un nespēlējot? (pirms tam)
Rouzam ir cik gadi tagad? Rouzs bija kas pirms traumas?
, 2014-10-24 15:48, pirms 10 gadiem
Kobes fanboyiem derētu palasīt šo neseno rakstu, kur pateikts, kā spēlētāji bēg no Kobes un nevēlas iet uz LA tieši viņa dēļ, par to, kāds, atšķirībā no pārējām NBA komandām, Lakers ir pirmkārt bizness utt.:

Is Kobe Bryant the reason for the Los Angeles...
, 2014-10-24 15:51, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Kobes fanboyiem derētu palasīt šo neseno rakstu, kur pateikts, kā spēlētāji bēg no Kobes un nevēlas iet uz LA tieši viņa dēļ, par to, kāds, atšķirībā no pārējām NBA komandām, Lakers ir pirmkārt bizness utt.:

http://espn.go.com/espn/feature/story/_/id/11717596/is-kobe-bryant-reason-los-angeles-lakers-downfall
Haha,ESPN apvainojās,jo Kobe šos par muļķiem nosauca
, 2014-10-25 01:50, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Rouzam ir cik gadi tagad? Rouzs bija kas pirms traumas?
atšķirās tikai gadi, nekas vairāk.
, 2014-10-25 01:53, pirms 10 gadiem
Mixes rakstīja: Kobes fanboyiem derētu palasīt šo neseno rakstu, kur pateikts, kā spēlētāji bēg no Kobes un nevēlas iet uz LA tieši viņa dēļ, par to, kāds, atšķirībā no pārējām NBA komandām, Lakers ir pirmkārt bizness utt.:

http://espn.go.com/espn/feature/story/_/id/11717596/is-kobe-bryant-reason-los-angeles-lakers-downfall
Viss sākās ar to, ka ESPN vnk kkādā beztēmā ierindoja vienu no labākajiem 40vietā. Uz ko viņš viņus nosauca par idiotiem.

Tā ir viņu atbilde, kurai nav nekāda pamata. Nez kāpēc nav nosaukti spēlētāji, tie daudzie un labie, kuri nevēlās spēlēt ar Kobi. Nez kāpēc Pols pirms VETO tika uzlikts, jau bija laimīgs, ka būs ar Kobi? Tāpēc, ka labākie nebaidās no labākajiem, baidās kkādi salagas, un negrib spēlēt mož.

Katrā ziņā, daudz gudrāks vīrs ir pateicis, ka ESPN nāksies norīt savus vārdus dēļ šī visa, jo Kobe parādīs arī šosezon, ka īsti 40tais viņš nav, bet daudz augstāk.

https://www.youtube.com/watch?v=XyD...
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
12

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.