Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Apskats: vasaras izmaiņas un rudens noskaņas NBA Rietumos

Rolands Eliņš

Apskats: vasaras izmaiņas un rudens noskaņas NBA Rietumos
Endrjū Viginss, Čendlers Pārsons un Aizeja Tomass
Foto: AFP/AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jaunā sezona ir vien pāris dienu attālumā no teju visu vasaru gaidītā brīža, kad augstākās klases basketbols atkal uzvirmos ASV laukumos. Sportacentrs.com piedāvā ieskatu visu 30 komandu pārmaiņās starpsezonā un būtiskākos akcentus. Sāksim ar Rietumu konferenci!

1996./97. gada sezonā "Clippers" pietika ar 36 uzvarām 82 spēlēs, lai iekļūtu Rietumu konferences izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka šajā sezonā "Spurs" ar nieka 20 uzvarām palika priekšpēdējā vietā, kas noveda pie drafta pirmā numura (Tima Dankana) un Sanantonio panākumu ēras. Līdz ar to cēlās arī visas konferences līmenis, kura pamazām kļuva izteikti spēcīgāka par savu austrumu kolēģi - kopš 1997. gada neviena komanda nav iekļuvusi "play-off" ar negatīvu bilanci un šo 16 gadu laikā ārpus labāko astotnieka palikušas 25(!) komandas ar vismaz 40 uzvarām, ieskaitot "Warriors" 2008. un "Suns" 2014. gada versiju, kad nepietika pat ar 48 uzvarām.

Starpsezonā lielas pārmaiņas konferencē nav piedzīvotas. Lielākais darījums - Lava aizmainīšana uz "Cavaliers" - tomēr notika komandā, kura "play-off" nav parādījusies kopš Kevina Gārneta laikiem, līdz ar to kopējo spēku samēru ietekmē minimāli. Pārējās zvaigznes palika savā vietā, tiesa, jāatzīmē "Mavericks" un "Suns" sastāva komplektācija, krietnas pārmaiņas piedzīvojusi arī Hjūstona, bet Losandželosas "Lakers" un Denveras "Nuggets" ieguva krietnus papildinājumus bez jebkādām darbībām brīvo aģentu tirgū, proti, savas traumas sadziedējuši Kobe Braients un Danilo Galinari.

Pieņemot, ka vasaras karstumā daudzo NBA maiņu un pāreju jūklī šis tas palicis nepamanīts, šajā materiālā galvenais uzsvars likts tieši uz šīm lietām - kurš atnācis un kurš aizgājis. Vienīgā komanda, kura teju pilnībā ignorēja brīvo aģentu tirgu, ir tā, kura jūnijā kārtējo reizi virs galvas cēla čempionu kausu.

Sanantonio "Spurs"

Treneris: Gregs Popovičs
Zvaigzne(s): Tonijs Pārkers, Tims Dankans
Algu saraksts 2014./15. g. 70,2 miljoni ASV dolāru (15.vieta līgā)

„Spurs” uzskatāma par mūsdienu NBA brīnumu – gadu no gada tā ar vieniem un tiem pašiem līderiem (Timam Dankanam šīs sezonas sākumā ir 38 gadi, Manu Džinobili – 37, Tonijam Pārkeram -32 )atkal nonāk līgas elitē par spīti visām prognozēm un kritiķu skepsei. Vasaras draftā ar 30. numuru tika izraudzīts aizsargs Kails Andersons, un ar to arī izmaiņas sastāvā praktiski noslēdzās. Ierindā ir viss čempionu sastāvs, kļuvis gadu pieredzējušāks vai gadu vecāks, atkarībā no katra individuālās interpretācijas.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
97.16.4.105.450.6%39.7% (1.)78.5% (4.)14.1 (15.)

Visticamāk, stabila vieta „play-off”.

Oklahomas "Thunder"

Treneris: Skots Brukss
Zvaigzne(s): Kevins Durents, Rasels Vestbruks
Algu saraksts 2014./15. g. 75,1 miljoni ASV dolāru (7.vieta līgā)

„Thunder” jau šobrīd nonākusi savainojumu problēmās – Kevina Durenta nozīmi komandā ir grūti pārvērtēt, tāpat sāpīga ir arī Entonijs Morova nespēlēšana apmēram mēnesi. Morovs vasarā parakstīja līgumu uz trim sezonām un bija paredzēts kā papildus ierocis uz tālmetienu līnijas, kurš liegtu pretiniekiem divatā segt Durentu un Raselu Vestbruku. Pēc Ķīnā pavadītas sezonas NBA apcirkņos atgriezies saspēles vadītājs Sebastjans Telfeirs, to pašu izdarījis uzbrucējs Lenss Tomass, kuru pagājušajā sezonā no sastāva atskaitīja Ņūorleāna. Tomass izcīnījās cauri Vasaras līgai un treniņnometnei, un izpelnījās vietu „Thunder” sezonas sastāvā. Komandas kodols gan palicis nemainīgs, ja vien neskaita Tābo Sefološas aiziešanu uz Atlantu. Šī nepiekāpīga aizsarga iztrūkums sezonas gaitā var spēlēt lielu lomu.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
97.97.5.106.52.2%36.1% (14.)80.6%14.8 (24.)

Visticamāk, stabila vieta „play-off”.

Losandželosas "Clippers"

Treneris: Doks Riverss
Zvaigzne(s): Kriss Pols
Algu saraksts 2014./15. g. 82,9 miljoni ASV dolāru (3.vieta līgā)

Ātrākā un rezultatīvākā komanda NBA, kura turpina meklēt īsto čempionu sastāvu. Divi torņi – Bleiks Grifins un Deandrē Džordans – ieguvuši stabilu papildinājumu bijušā „76ers” vilcēja Spensera Hoza personā. Aizsargu rindās būs redzams vēl viens bijušais „Lakers” spēlētājs Džordans Fārmārs, kā arī Kriss Daglass-Robertss un no „Kings” iegūtais Džareds Kaninhems. Maz gan ticams, ka šie trīs papildinājumi apdraudēs Krisa Pola, Džamala Kroforda un Dž.Dž. Redika spēles laiku, savukārt vieglā uzbrucēja pozīcijā pārbaudīta vērtība ir Mets Bārnss. Vasarā tika iemainīti un uzreiz atlaisti Karloss Delfino un Miroslavs Raduļjiča, no sastāva pazuduši arī Raiens Holinss, Darens Kolisons un Denijs Greindžers, no kuriem pēdējie divi ir ļoti laba līmeņa spēlētāji, taču „Clippers” vienībā tomēr pie sākumsastāva iespējas tika reti, tiesa, Kolisons bija lielisks komandas saturētājs kopā Pola traumu gadījumos.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
98.41.7.107.949.6%35.2% (22.)73% (26.)13.3 (6.)

Visticamāk, stabila vieta „play-off” un neskaitāmi „alley-oop”.

Hjūstonas "Rockets"

Treneris: Kevins Makheils
Zvaigzne(s): Džeimss Hārdens, Dvaits Hovards
Algu saraksts 2014./15. g. 66,5 miljoni ASV dolāru (21.vieta līgā)

Vēl viena iespaidīgi rezultatīva komanda, kura labā vakarā var pretinieku grozā sabērt arī 130 un 140 punktus. Taču, lai arī tās sastāvā ir divu pozīciju labākie spēlētāji (saskaņā ar NBA ģenerālmenedžeru balsojumu), proti, Džeimss Hārdens un Dvaits Hovards, uz Hjūstonas situāciju tomēr jāraugās piesardzīgi. Ardievas teikts Džeremijam Linam, Čendleram Pārsonsam, Omeram Ašikam un Omri Kaspi, bet vietā ieradušies Trevors Ariza un Džeisons Terijs, līgums parakstīts arī ar „Barcelona” grieķi Kostu Papanikolau. Pietiekami nopietnas pārmaiņas, lai ar drošiem secinājumiem nesteigtos. Ariza un Terijs teorētiski iederas „Rockets” tālmetienu lidinātāju modelī, taču skaidrs, ka vidēji spēlē 16,6 punktus guvušais Pārsons bija vērtīgāks kadrs. Pārsons arī varēja spēlēt zem groza, kur šobrīd Hjūstona ļoti uzticas Hovardam, taču šobrīd pilnvērtīgu maiņu piedāvāt nespēj un cer uz Terensa Džounsa un Donāta Motejūna izaugsmi. Vēl ir arī piecu gadu laikā pa sešām komandām izmētētais Ērls Klārks un drafta 25. numurs Klintu Kapels, bet ar to garo spēlētāju saraksts praktiski arī beidzas...

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
98.84.12.107.752.1%35.8% (15.)71.2% (28.)15.4 (28.)

Visticamāk, vieta „play-off” tiks nosargāta.

Portlendas "Trail Blazers"

Treneris: Terijs Stots
Zvaigzne(s): Lamarkuss Oldridžs
Algu saraksts 2014./15. g. 67,2 miljoni ASV dolāru (20.vieta līgā)

Portlendas spožums un posts ir tās lieliskais sākumsastāvs, kurš bija nemainīgs visu pagājušo sezonu ar īsu Oldridža traumas izņēmumu. Lilards-Metjūss-Batums-Oldridžs-Lopess vidēji spēlē laukumā pavadīja vairāk par 31 minūti, un šis visnotaļ draudīgais piecinieks saglabāts arī šajā sezonā. Vienīgais, kurš iepriekš deva puslīdz nopietnu pienesumu no rezervistu, bija Mo Viljamss, be līgums pagarināts netika. Viņu aizvietos pieredzējušais Stīvs Bleiks, garajā līnijā atbalstu sniegs cits veterāns Kriss Keimans. Rezervju saraksts gan joprojām ir salīdzinoši īss, un katrs savainojums būs īpaši jūtams, savukārt Portlendas pretiniekiem jāsāk pierast, ka bieža noteikumu pārkāpšanas pret "Trail Blazers" ir drošākais ceļš uz sakāvi - visi pieci Portlendas sākumsastāva vīri pagājušajā sezonā meta ar vairāk nekā 80% precizitāti no soda līnijas.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
97.55.16.106.751.6%37.2% (7.)81.5% (1.)13.3 (6.)

Visticamāk, stabila vieta "play-off". To gan var mainīt pat viena trauma.

Goldensteitas "Warriors"

Treneris: Stīvs Kers
Zvaigzne(s): Stefans Karijs
Algu saraksts 2014./15. g. 71,0 miljoni ASV dolāru (14.vieta līgā)

Stūrgalvīgā "run&gun" piekopēja "Warriors" pēdējās sezonās bija pārvērtusies par cienījamu spēku aizsardzībā, kurš, ja ne Deivida Lī un Endrjū Boguta traumas, būtu izslēgšanas spēlēs sacēlis daudz lielāku troksni. To bija paveicis treneris Marks Džeksons, taču nu "Warriors" atkal uzlikusi jautājuma zīmi savai vietai Rietumu elitē, atlaižot Džeksonu un par treneri noalgojot debitantu Stīvu Keru. Komandu papildinājuši aizsargi Brendons Rašs, Šons Livingstons un Leandro Barbosa, savukārt aizgājuši Stīvs Bleiks, Džordans Krofords (uz Ķīnu) un Džermeins O`Nīls (36 gadus vecs brīvais aģents, oficiāli karjeru vēl nav noslēdzis). Pamatsastāvs gan palicis negrozīts, un Stefans Karijs-Klejs Tompsons droši vien arī šosezon būs iespaidīgākais aizsargu pāris līgā.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
98.512.3.104.351.1%38% (4.)75.3% (19.)14.9 (27.)

Visticamāk, stabila vieta "play-off", ja vien netiks izjaukti Džeksona pamatprincipi.

Memfisas "Grizzlies"

Treneris: Deivids Joergers
Zvaigzne(s): Marks Gazols
Algu saraksts 2014./15. g. 75,3 miljoni ASV dolāru (5.vieta līgā)

Lēnākā komanda līgā, pārliecinoši vismazāk tālmetienus izdarošā, nemaz ne tik spīdoša aizsardzībā - ar to visu "Grizzlies" spēja nokļūt izslēgšanas spēlēs, tiesa, izskatās, ka savas iespēju robežas šis Memfisas sastāvs sasniedzis jau iepriekšējās sezonās. Marks Gazols un Zeks Rendolfs par saviem punktiem un "double-double" parūpēsies, taču izmisīgi trūkst metēju uz tālmetienu līnijas, kuri var "taisīt" punktus vienatnē. Maika Millera variants neizrādījās veiksmīgs, turklāt viņš atgriezās pie Džeimsa Klīvlendā, tika cerēts uz Maiklu Bīzliju, taču viņš neizturēja treniņnometni un jau noslēdzis līgumu Ķīnā. Līdz ar to "Grizzlies" cerības ir ap vasarā līgumu noslēgušo veterānu Vinsu Kārteru. 37 gadus vecais meistars savu eksplozivitāti zaudējis, taču prata savākt vidēji 12 punktus spēlē pagājušajā sezonā un noteikti iedvesīs dzīvību arī Memfisas uzbrukumā, mača gaitā nomainot uz aizsardzību izteikti tendēto Toniju Alenu.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
92.216.7.96.152.0%35.3%74.1%12.9

Visticamāk, balansēs uz "play-off" robežas.

Dalasas "Mavericks"

Treneris: Riks Kārlails
Zvaigzne(s): Dirks Novickis
Algu saraksts 2014./15. g. 68,2 miljoni ASV dolāru (18.vieta līgā)

Marks Kjūbans atkal uztaisījis īso un garo rokādi reizē, līdz nepazīšanai pārvēršot savas komandas sastāvu. Dirka Novicka vietu Dalasā gan neviens apšaubīt netaisās, palicis arī rezultatīvais aizsargs Montei Eliss, savukārt klāt nākusi vesela virksne sevi jau pierādījušu NBA cīnītāju - Reimonds Feltons un Džamīrs Nelsons dalīs saspēles vadītāju vietu, ar 15 miljonu līgumu ieradies Čendlers Pārsonss, iemainīts centrs Taisons Čendlers, kura efekts aizsardzībā būs milzīgs, tāpat Dalasā spēlēs Ričards Džefersons, Čārlijs Viljanueva un Al-Faruks Aminu. "Mavericks" turklāt bija parakstījusi līgumu ar Rašārdu Luisu, taču izrādījās, ka viņam nepieciešama operācija, un līgums tika lauzts. Arī bez Luisa Rika Kārlaila rīcībā ir viens no spēcīgākajiem sastāviem līgā, jautājums tikai, cik ātri tas tiks salikts kopā vienotas un uzvarēt gatavas komandas izskatā.

P.S. Raksta tapšanas brīdī tas vēl nav oficiāli apstiprināts, taču Minesota grasās izpirkt Hosē Huana Bareas līgumu, un tiek ziņots, ka arī viņu noskatījusi "Mavericks".

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
95.72.22.104.848.8%38.4% (2.)79.5% (3.)13.2 (5.)

Visticamāk, stabila vieta "play-off".

Fīniksas "Suns"

Treneris: Džefs Hornačeks
Zvaigzne(s): Eriks Bledso, Gorans Dragičs, Aizeja Tomass
Algu saraksts 2014./15. g. 53,5 miljoni ASV dolāru (28.vieta līgā)

Komanda, kura būs neparocīgs pretinieks teju ikvienam. Līguma pagarināšana ar Eriku Bledso un Aizejas Tomasa piesaiste nozīmē, ka Fīniksai ir trīs augstākā līmeņa saspēles vadītāji (vēl Gorans Dragičs), un pārbaudes spēlēs Džefs Hornačeks parādīja, ka nav problēmu laukumā sūtīt viņus visus reizē. Tika draftēts arī perspektīvais Tailers Eniss, otrā numura pozīcijā pieejams Džeralds Grīns un no Spānijas "Malaga" atnākušais Zorans Dragičs, arī 20 gadus vecais Arčijs Gudvins. Skaidrs, ka skrieties ar Fīniksu būs neprāts, taču panākumi atkarīgi no tā, vai garajā galā līgas elitei spēs nepiekāpties dvīņubrāļi Morisi un Mailzs Plamli. Galu galā, komandā vairs nav ne Čeninga Fraja, ne Emekas Okafora. Līgums gan parakstīts ar universālo EntonijuToliveru, tāpat lielo iespēju var sagaidīt 2,16 metrus garais ukraiņu talants Oleksijs Leņs.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
98.28.13.105.250.1%37.2% (7.)75.8 (16.)14.8 (24.)

Visticamāk, balansēs uz "play-off" robežas.

Minesotas "Timberwolves"

Treneris: Flips Saunderss
Zvaigzne(s): Rikijs Rubio
Algu saraksts 2014./15. g. 70,9 miljoni ASV dolāru (16.vieta līgā)

Kevina Lava darījums izvērtās par vasaras skaļāko notikumu Rietumu konferencē, un tikai laiks rādīs, kura no iesaistītajām pusēm būs lielākā ieguvēja. Minesotai gan ir pamats optimismam - Lavs sešu sezonu laikā tā arī ne reizi nebija aizvedis komandu līdz "play-off", bet pret viņu tika iegūti divu pēdējo draftu pirmie numuri - Entonijs Benets un Endrjū Viginss (abi, starp citu, pārstāv Kanādas izlasi). Īpašas cerības tiek liktas uz Viginsu, kurš savā vienīgajā NCAA sezonā vidēji spēlē guva 17,1 punktu un tika atzīts par "Big 12" divīzijas gada debitantu, taču arī Benets pārbaudes spēlēs sevi apliecināja veiksmīgi. Maiņas darījumā tika iegūts arī Tadeuss Jangs, 18 punktu metējs Filadelfijā pagājušajā gadā, draftēts atlētiskais saspēles vadītājs Zeks Lavīns (arī tikai 19 gadus vecs), līgums noslēgts ar Mo Viljamsu. Jāpieņem, ka Lava prombūtnē arvien iespaidīgāka kļūs Melnkalnes centra Nikola Pekoviča statistika, taču "Wolves" pārbūves process tomēr ir atsviests sezonu vai divas atpakaļ, turklāt Rikijs Rubio pagaidām vēl nevienu nav pārliecinājis, ka ir nākamās desmitgades Stīvs Nešs. Jāpiemin arī, ka trenera gaitas noslēdz Riks Adelmans, un pie komandas stūres atgriezies Flips Saunderss.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
99.810.14.106.950.3%34.1% (26.)77.8% (9.)13.5 (9.)

Visticamāk, paliks ārpus labāko astotnieka,

Denveras "Nuggets"

Treneris: Braiens Šo
Zvaigzne(s): Tajs Losons, Danilo Galinari
Algu saraksts 2014./15. g. 72,7 miljoni ASV dolāru (10.vieta līgā)

Karmelo Entonija un gadu vēlāk arī trenera Džordža Karla aiziešana iezīmēja Denveras norieta sākumu. Pēc desmit pēc kārtas "play-off" pavadītām sezonām pagājušajā sezonā nācās samierināties ar 36 uzvarām un izskatās, ka šosezon gaidāms vēl lielāks kritums. Pēc sezonas izlaišanas traumas dēļ atgriezies ir itālietis Danilo Galinari, pēc divām Orlando pavadītām sezonā Denverā atkal spēlēs Ārons Aflalo, iespaidīgs izskatās garais gals ar Kenetu Farīdu, Džaveilu Magī un Dž.Dž. Hiksonu priekšgalā. Taču aizsardzība joprojām ir nopietna problēma, un ar Aflalo papildspēkiem vien varētu būt par maz. Gan pluss, gan mīnuss ir viena izteikta līdera trūkums, taču vismaz pagājušajā sezonā treneris Šo nespēja talantīgo sastāvu sabalansēt tik prasmīgi kā Karls gdu iepriekš.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
100.716.21.104.450.9%35.8% (15.)72.6% (27.)15.4 (28.)

Visticamāk, balansēs uz "play-off" robežas.

Ņūorleānas "Pelicans"

Treneris: Montijs Viljamss
Zvaigzne(s): Entonijs Deiviss
Algu saraksts 2014./15. g. 75,2 miljoni ASV dolāru (6.vieta līgā)

"Pelicans" ir vēl viena komanda, kura pamazām tuvojas pārbūves procesa noslēgumam un tuvākajos gados tai jāsāk rādīt rezultāti. Turku centra Omēra Ašika atnākšana nozīmē daudz vieglākas dienas jaunajai zvaigznei Entonijam Deivisam, nedrīkst nenovērtēt arī pieredzējušā Džona Salmonsa ierašanos. Lai arī uz "Thunder" tika atlaists Morovs, "Pelicans" tik un tā spēj piedāvāt iespaidīgu sākumsastāvu ar Drū Holideju, Eriku Gordonu un Tairīku Evansu ierindā. Domājams, ka Ašiks groza apakšā spēs uzlabot pagājušās sezonas sesto sliktāko aizsardzību, tiesa, cīņai ar "lielajiem puišiem" spēka var nepietikt.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
94.513.25.99.750%37.3% (6.)76.9% (11.)13.0 (4.)

Visticamāk, pārsniegs pēdējo trīs sezonu uzvaru rekordu (34 panākumi).

Sakramento "Kings"

Treneris: Maiks Melouns
Zvaigzne(s): Demarkuss Kazinss, Rūdijs Gejs
Algu saraksts 2014./15. g. 68,5 miljoni ASV dolāru (17.vieta līgā)

Starpsezonā "Kings" nomainīja Aizeju Tomasu un Džeisonu Teriju pret Darenu Kolisonu un Ramonu Sešonsu. To, protams, parādīs laiks, taču pagaidām šīm pārmaiņām liekama, lai arī neliela, bet mīnus zīme. Komandā atgriezies Omri Kaspi, draftēts potenciālais aizsargs Niks Stauskas, piesaistīts arī pieredzējušais centrs Raiens Holinss, kuram gan paredzema droša rezervista loma. Tomasa aiziešana liks vairāk pienākumus uzbrukumā uzņemties Rūdijam Gejam, bet komandas panākumi tik un tā atkarīgi no tā, vai Demarkuss Kazinss spēs beidzot kļūt par to dominējošo spēku groza apakšā, ko 2010. gada draftā paredzēja "Kings" priekšnieki. Pozitīva gan ir Kazinsa apņemšanās šajā sezonā nenopelnīt vairāk par piecām tehniskajām piezīmēm - četru NBA sezonu laikā viņš ļāvis pretiniekiem izmest 59 liekus soda metienus.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
96.719.23.100.551.9%33.3% (27.)75.9% (15.)14.7 (23.)

Visticamāk, par "play-off" necīnīsies.

Losandželosas "Lakers"

Treneris: Bairons Skots
Zvaigzne(s): Kobe Braients
Algu saraksts 2014./15. g. 74,5 miljoni ASV dolāru (8.vieta līgā)

Vesels Kobe Braients, lai arī 36 gadus vecs, noteikti uzlabos "Lakers" sniegumu, salīdzinot ar teju bezcerīgo pagājušo sezonu, taču Stīva Neša muguras problēmas Losandželosas plānos gan nebija ierakstītas. Par pamatsastāva saspēles vadītāju nu kļuvis Džeremijs Lins, komandai pievienojušies arī Ronijs Praiss un Veins Elingtons. Savainojums pagaidām ir arī Nikam Jangam, savukārt garajā galā "Lakers" var priecāties par Karlosa Būzera papildinājumu un draftēto Džuliusu Rendlu. Abi iepriekš minētie gan nebūs tie, kas spēs atrisināt "Lakers" problēmas aizsardzībā un cīņā zem groziem, tāpat vēl ir neskaidras jaunā trenera Bairona Skota taktikas iestrādnes. Viņš izrādījis nopietnu vēlmi samazināt tālmetienu skaitu līdz apmēram 10-15 metieniem spēlē, kas pierādījās arī pārbaudes spēlēs, tiesa, tālmetieni bija praktiski vienīgā pozitīvā "Lakers" pagājušās sezonas daļa.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
101.021.28.10345.6%38.1% (3.)75.7% (17.)14.8 (24.)

Visticamāk, "play-off" paliks neaizsniegts.

Jūtas "Jazz"

Treneris: Kvins Snaiders
Zvaigzne(s): Gordons Heivords
Algu saraksts 2014./15. g. 57,4 miljoni ASV dolāru (26.vieta līgā)

Jūtas galvenā trenera amata vietu ieņēmis Kvins Snaiders, kurš iepriekš bija trenera asistents Atlantā. Jāatgādina, ka šī komanda pagājušās sezonas izskaņā atlaida Andri Biedriņu, bet starpsezonā ļāva prom doties arī Brendonam Rašam, Ričardam Džefersonam un Mārvinam Viljamsam. Šarlotes "Bobcats" mēģināja aizvilināt arī Gordonu Heivordu, taču "Jazz" nolēma samērot līguma piedāvājumu, un Heivords palika Jūtā. Cik viņš par to ir priecīgs, gan grūti teikt, jo "Jazz" uzņēmusi drošu kursu uz Rietumu pastarītes godu. Ar piekto numuru draftēts Dante Eksums un iemainīts Stīvs Novaks, izaugsme sagaidāma no Treja Bērka un Derika Feivorsa, taču uz pārējās konferences fona šī komanda nobāl.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
93.625.30.95.049.2%34.4% (25.)74.7% (22.)14.0 (12.)

Visticamāk, no "play-off" būs ļoti tālu.

Pēdējās piecās sezonās

KomandaUzvaras 2010-2014"Play-off" reizesLabākais sasniegums
Spurs2815Čempione (2014)
Thunder2715Fināliste (2012)
Mavericks2384Čempione (2011)
Nuggets2344Trešā kārta (2010)
Grizzlies2334Trešā kārta (2013)
Lakers2274Čempione (2010)
Clippers2143Otrā kārta (2012 un 2014)
Trail Blazers2133Otrā kārta (2014)
Rockets2082Pirmā kārta (2013 un 2014)
Suns2001Trešā kārta (2010)
Jazz1962Otrā kārta (2010)
Warriors1832Otrā kārta (2013)
Pelicans1651Pirmā kārta (2011)
Timberwolves129010. vieta konferencē (2014)
Kings127012. vieta konferencē (2013)

Piezīmes - Ņemot vērā, ka līgumu summas ne vienmēr tiek publiskotas, izmantoti neoficiāli aprēķini. Statistikas kategoriju atšifērijums: "Temps" - uzbrukumi vidēji vienā spēlē. "Uzb." - vieta līgā uzbrukuma efektivitātē, ņemot vērā vidēji gūtos punktus simts uzbrukumos. "Aiz." - vieta līgā aizsardzības efektivitātē, ņemot vērā vidēji ielaistos punktus simts pretinieku uzbrukumos. "Punkti" - vidēji spēlē gūtie punkti. "Atl.b. %" - atlēkušo bumbu procents. Sadaļā "Visticamāk" pausta autora personiskā prognoze, kuru katram ir iespēja apšaubīt pēc saviem ieskatiem. Autors arī uzskata, ka vismaz 3-4 no tām izgāzīsies pilnībā, tiesa, nav ne jausmas, kuras tieši.

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  +1 [+] [-]

, 2014-10-27 09:39, pirms 10 gadiem
Sacramento galvenais treneris Maikls Malons, nevis Kīts Smārts

     [+] [-]

, 2014-10-27 09:40, pirms 10 gadiem
Interesanti, tiesa vairāk gaidu Austrumu apskatu ar Čikāgu, Vašingtonu un Cavs

  +1 [+] [-]

, 2014-10-27 09:45, pirms 10 gadiem
neimanis rakstīja: Sacramento galvenais treneris Maikls Malons, nevis Kīts Smārts
pie tam jau otro gadu

     [+] [-]

, 2014-10-27 09:50, pirms 10 gadiem
Es reāli redzu 9 komandas rietumos,kas cīnisies par PO. Milzīgas ekspektācijas ir Suns sakarā-ja vien viņi sezonas laikā iegūs,kādu patiešām kvalitatīvu centru,tad savas 55 uzvaras viņi savāks. Jo backcourts viņiem ir "dziļākais" visā līgā.

  +9 [+] [-]

, 2014-10-27 09:56, pirms 10 gadiem
Interesanti, ka zvaigžņu statusu "Suns" Tu pievieno gan Tomasam, gan Bledso, Gan Dragičam, bet pie Clipperiem tikai Krisam Polam.
Manuprāt, Grifins ir lielāka zvaigzne par visiem trijiem aizsargiem.

  +7 [+] [-]

, 2014-10-27 09:59, pirms 10 gadiem
Bleiks Griffins nav zvaigzne ? Pie LAC pierakstīts tikai Pols

  +1 [+] [-]

, 2014-10-27 10:05, pirms 10 gadiem
Minesota tiek nepelnīti nopelta no autora un daudzu "ekspertu" puses. Es teiktu, ka tas ir "melnais zirdziņš" jo komandā ir daudz potenciālu! Tapat viņi noteikti pastrādās treidos, sezonas laikā! Tas pats par Kingiem.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-27 10:16, pirms 10 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Minesota tiek nepelnīti nopelta no autora un daudzu "ekspertu" puses. Es teiktu, ka tas ir "melnais zirdziņš" jo komandā ir daudz potenciālu! Tapat viņi noteikti pastrādās treidos, sezonas laikā! Tas pats par Kingiem.
Nepiekrītu. Viņus varbūt būs interesanti skatīties ja Viginss un Lavīns dabūs daudz spēlēt, bet rietumos, kur visas pagājušā gada PO komandas būs stipras + Suns, Pelicans, Nuggets ir kvalitatīvas komandas, uz neko augstāku kā varbūt 12-13 vietu rietumos Wolves nevar cerēt

     [+] [-]

, 2014-10-27 10:19, pirms 10 gadiem
Kāds varbūt zin kādu prognožu spēli vai ktko tamlīdzīgu, scorefellas nekā īpaša nav un sportsguru šosezon paņēmis pauzi.
Paldies jau iepriekš.

  +2 [+] [-]

, 2014-10-27 10:23, pirms 10 gadiem
Ricky#9 rakstīja: Minesota tiek nepelnīti nopelta no autora un daudzu "ekspertu" puses. Es teiktu, ka tas ir "melnais zirdziņš" jo komandā ir daudz potenciālu! Tapat viņi noteikti pastrādās treidos, sezonas laikā! Tas pats par Kingiem.
Melnie zirdziņi ir Pelikāni un Denvera, kas var piedalīties cīņā par playoff, Pelikāniem tagad zem groza būs arī Ašiks, kas atbrīvos rokas Deivisam,un Denverai ir dziļš sastāvs, ja visi ir veseli.
Minesotai labākais uz ko var cerēt ir 30-35 uzvaras, tad sezona būs diezgan veiksmīga.

  -2 [+] [-]

, 2014-10-27 10:29, pirms 10 gadiem
Tyr` rakstīja: Bleiks Griffins nav zvaigzne ? Pie LAC pierakstīts tikai Pols
Tāpat Minesotas lielāka zvaigzne šobrīd ir Vigins, lai arī nav nospēlējis nevienu spēli, jo runājot par Minestoas komandu, tieši viņš ir uzmanības centrā).
Jautājums. Kā gan Spurs, gan Warriors pēc komandu budžetiem var būt 14. vietā līgā, ja abu komandu budžeti atšķiras, lai arī tikai par 0,8 mil.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-27 10:39, pirms 10 gadiem
Paldies par norādījumiem, gan Kings treneris, gan Spurs vieta budžeta sarakstos izlabota

Savukārt atbildot par zvaigžņu statusiem - ja bija iespēja izcelt tikai vienu līderi, tad arī paliku tikai pie viena. Fīniksā visi trīs saspēles vadītāji tomēr līdzīga kaluma, tādēļ kādu aizmirst likās nepelnīti, savukārt Grifins, lai arī individuāli tiešām varētu būt vērtīgāks par katru Fīniksas trijnieka dalībnieku, savā komandā tomēr Pola aizmugurē. Tas gan tik mans uzskats, protams

     [+] [-]

, 2014-10-27 10:54, pirms 10 gadiem
Rolands Eliņš rakstīja: Paldies par norādījumiem, gan Kings treneris, gan Spurs vieta budžeta sarakstos izlabota

Savukārt atbildot par zvaigžņu statusiem - ja bija iespēja izcelt tikai vienu līderi, tad arī paliku tikai pie viena. Fīniksā visi trīs saspēles vadītāji tomēr līdzīga kaluma, tādēļ kādu aizmirst likās nepelnīti, savukārt Grifins, lai arī individuāli tiešām varētu būt vērtīgāks par katru Fīniksas trijnieka dalībnieku, savā komandā tomēr Pola aizmugurē. Tas gan tik mans uzskats, protams
Tad arī Kings vajadzēja būt tikai Kazinsam, jo tajā gadījumā ir daudz mazāk šaubu par to, kurš ir komandas līderis.

     [+] [-]

, 2014-10-27 11:52, pirms 10 gadiem
Ceru, ka "Pelicans" šogad tiešām būs veseli, vēl Raiens Andersons šogad atkal būs ierindā un Entonija Deivisa spēle Pasaules kausā liek domāt, ka šogad rietumi tiešām būs "Wild wild west".
Starpcitu, ļoti interesanti, pagaidām, sezonas preview apskati iekš Grantland youtube kanāla, arī The Starters (NBA.com), iesaku!

     [+] [-]

, 2014-10-27 12:07, pirms 10 gadiem
Kur Dalasai palika starta saspēles vadītājs Devis Haris?

Negribētu arī piekrist, ka Dalasai būs stabila vieta play-off, visai veca komanda; viņi tāpat kā pagājušo gad cīnīsies par pēdējām vietām play -off. Rietumi tomēr ir nenormāli spēcīgi.
Par Barea runājot, pats Barea grib atpakaļ uz Dalasu, ņemot vērā spēlētāju situāciju, nedomāju, ka Dalasas vēlmes ir analoģiskas. Īpaši ņemot vērā to, ka lai parakstītu līgumu ar Barea, vispirms jāatbrīvojas no kāda cita spēlētāja, jo Dalasai sastāvs ir pilns.

arī Kings un Wolves reāli nevar norakstīt no cīņas par play off. Abām komandām ir pietiekami daudz pieredzējušu un labu spēlētāju, lai veiskmes gadījumā iesaistītos cīņā par play off.

Fīniksai tomēr garais gals ir baigi īsais. Nav nevina kas īsti aizvieto Fraju, līdz ar to, daudz kas atkarīgs no Lena progresa. Vai arī maiņas sezonas vidū.

     [+] [-]

, 2014-10-27 12:20, pirms 10 gadiem
Mr.Donaghy rakstīja: Kur Dalasai palika starta saspēles vadītājs Devis Haris?

Negribētu arī piekrist, ka Dalasai būs stabila vieta play-off, visai veca komanda; viņi tāpat kā pagājušo gad cīnīsies par pēdējām vietām play -off. Rietumi tomēr ir nenormāli spēcīgi.
Par Barea runājot, pats Barea grib atpakaļ uz Dalasu, ņemot vērā spēlētāju situāciju, nedomāju, ka Dalasas vēlmes ir analoģiskas. Īpaši ņemot vērā to, ka lai parakstītu līgumu ar Barea, vispirms jāatbrīvojas no kāda cita spēlētāja, jo Dalasai sastāvs ir pilns.
Harris ir, bet aiz Nelsona muguras. Dalasai ļoti spēcīgs starta sastāvs, bet tas arī viss. Vai ar šo piecinieku pietiks? To jau vares redzēt pirmajā spēlē pret čempioniem.

     [+] [-]

, 2014-10-27 13:31, pirms 10 gadiem
Jūtos apbižots. Kā tad pag. sezonas MVP balsojuma 3. vieta pat netiek pieskaitīta pie LAC zvaigznēm?!?

Par HOU. Tur pat eksperti vēl strīdās, vai viņi tiks PO.

Oho.... tad jau jāsaka welcome home, JJ

Par DEN
pagājušajā sezonā nācās samierināties ar 36 uzvarām un izskatās, ka šosezon gaidāms vēl lielāks kritums.
balansēs uz PO robežas

Divas pretrunas ļoti īsā tekstā. 36 uzvaras nav balansēšana uz robežas. Tie ir garantēti NE pleiofi.

     [+] [-]

, 2014-10-27 13:33, pirms 10 gadiem
Royal rakstīja: Nepiekrītu. Viņus varbūt būs interesanti skatīties ja Viginss un Lavīns dabūs daudz spēlēt, bet rietumos, kur visas pagājušā gada PO komandas būs stipras + Suns, Pelicans, Nuggets ir kvalitatīvas komandas, uz neko augstāku kā varbūt 12-13 vietu rietumos Wolves nevar cerēt
Pilnīgi tev piekrītu un ar to arī nedaudz apstrīdu Born ready un saku, ka par PO cīnīsies 11 komandas. Visas bijušās, PHO, DEN, NO

     [+] [-]

, 2014-10-27 13:36, pirms 10 gadiem
gilbis rakstīja: Ceru, ka "Pelicans" šogad tiešām būs veseli, vēl Raiens Andersons šogad atkal būs ierindā un Entonija Deivisa spēle Pasaules kausā liek domāt, ka šogad rietumi tiešām būs "Wild wild west".
Starpcitu, ļoti interesanti, pagaidām, sezonas preview apskati iekš Grantland youtube kanāla, arī The Starters (NBA.com), iesaku!
Besī man tie Starteri Lai nu kuru raidījumu nevaru ciest, bet to nu točna.

     [+] [-]

, 2014-10-27 13:38, pirms 10 gadiem
chankers rakstīja: Harris ir, bet aiz Nelsona muguras. Dalasai ļoti spēcīgs starta sastāvs, bet tas arī viss. Vai ar šo piecinieku pietiks? To jau vares redzēt pirmajā spēlē pret čempioniem.
Nu jau, nu jau.

Harris ir aiz Elisa muguras vairāk. Aiz Nelsona ir Feltons. Es domāju DAL ir +/- top10 benķis.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-27 13:49, pirms 10 gadiem
ļoti labs raksts - paldies!
taču arī vēlētos iebilst attiecībā uz Minesotas mazajām cerībām cīnīties PO. komanda ir ļoti talantīga - ļoti! pēc sastāva, es pat teiktu - talantīgākā visā līgā. visi apdzied Viginsu, Jangu, Pekoviču, taču neaizmirsīsim, ka šogad sevi varētu apliecīnāt mans pagājušā gada drafta favorīts Muhamads, kā arī viens no talantīgākajiem šī brīža garajiem spēlētājiem - Djengs. ja tam klāt liekam Benetu, kurš pārbaudes mačos pierādīja - talants un potenciāls viņam ir. ja liekam klāt Lavinju un vecos bukus - Mo, Martinu, Brūveru - sanāk pat ļoti laba komanda.
jā, šai komandai, kā saka, īstais būs ja ne nākamais, tad aiznākamais gads, taču es Minesotai dotu lielākas cerības uz PO, nekā tai pašai Denverai, Memfisai un visu izslavētajai Fīniksai, kurai šogad būs jāpierāda, ka pagājušais gads nebija tikai veiksme vien.

     [+] [-]

, 2014-10-27 13:52, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu jau, nu jau.

Harris ir aiz Elisa muguras vairāk. Aiz Nelsona ir Feltons. Es domāju DAL ir +/- top10 benķis.
Heriss ir diezgan izteikts kombo, līdz ar to viņš noteikti biežāk tiks izmantos kā 2., nevis 1.nr. cita lieta, ka gan Nelsons, gan Feltons ir pietiekami traumatiski, līdz ar to pie saspēles vadīšanas tiks gan Heriss, gan Mekels, gan tas mazais nazis, kuru pagājušajā gadā Mavs nodraftēja.

     [+] [-]

, 2014-10-27 14:06, pirms 10 gadiem
Nu man liekas tu super šauj garām attiecībā pret MIN, MEM, DEN, PHO.

Ja tu nepiefiksēji, tad MEM bija labākā komanda pēc All-star break. Un viņiem nekas nav pazudis komandā. Defs viņiem būs vietā un ar to pietiks savām 50 uzvarām. Neredzu, kā MIN tiks pie tāda uzvaru skaita. Un viņu laiks arī nez vai būs pēc sezonas vai divām. Atceries, ka tad tieši iespēlēsies jaunais BIG3. Un es neuzskatu, ka MIN arī uz to cer. Viņiem ir bāze, bet ne jau saliekot 3 rokijus pēc 2 gadiem jau kāds gaida čempiona titulus. Jāskatās, ko viņi spēs noturēt pēc visu džeku līguma beigām. Ja kodolu patur, tad uz nākošo līgumu gan ir jānes ļoti labi rezultāti.

     [+] [-]

, 2014-10-27 14:19, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu jau, nu jau.

Harris ir aiz Elisa muguras vairāk. Aiz Nelsona ir Feltons. Es domāju DAL ir +/- top10 benķis.
Tieši tā - arī aiz Elisa muguras. Feltons ir traumēts.

     [+] [-]

, 2014-10-27 17:03, pirms 10 gadiem
Domāju, ka Timberwolves par zemu novērtēti. Sastāvs gana labs - Vigins, Benets, Pekovičs, Rubio, Lavīns, visi talanti, ar kuriem, ja ne šogad, tad pēc pāris gadiem būs jārēķiņas visai līgai. Ar labu sniegumu Playoff šogad diezgan reāls.

     [+] [-]

, 2014-10-27 17:11, pirms 10 gadiem
Born Ready rakstīja: Es reāli redzu 9 komandas rietumos,kas cīnisies par PO. Milzīgas ekspektācijas ir Suns sakarā-ja vien viņi sezonas laikā iegūs,kādu patiešām kvalitatīvu centru,tad savas 55 uzvaras viņi savāks. Jo backcourts viņiem ir "dziļākais" visā līgā.
Plamlii ir labs centrs pat labaaks par savu brachku, bet papildinaajumu vajag.

     [+] [-]

, 2014-10-27 17:19, pirms 10 gadiem
astotnieks zinaams. Rockets tur nebuus.

     [+] [-]

, 2014-10-27 17:37, pirms 10 gadiem
UsainaisAdolfs rakstīja: Domāju, ka Timberwolves par zemu novērtēti. Sastāvs gana labs - Vigins, Benets, Pekovičs, Rubio, Lavīns, visi talanti, ar kuriem, ja ne šogad, tad pēc pāris gadiem būs jārēķiņas visai līgai. Ar labu sniegumu Playoff šogad diezgan reāls.
vispār filtrē ko raksti ? kādi playofi vilkiem ?? cīnīsies ar Jūtu par priekšpēdējo vietu rietumos. viņiem nav uz doto brīdi tāda līdera, kas spētu spēli izvilkt un iemest pēdējo metienu kad vajadzēs (laigan šaubos, ka tik tuvu šosezon vispār tiks )
pēc gadiem 2-3 okey, cīnīsies par PO, bet ne tagad 25 uzvaras max

     [+] [-]

, 2014-10-27 17:46, pirms 10 gadiem
ventilators rakstīja: vispār filtrē ko raksti ? kādi playofi vilkiem ?? cīnīsies ar Jūtu par priekšpēdējo vietu rietumos. viņiem nav uz doto brīdi tāda līdera, kas spētu spēli izvilkt un iemest pēdējo metienu kad vajadzēs (laigan šaubos, ka tik tuvu šosezon vispār tiks )
pēc gadiem 2-3 okey, cīnīsies par PO, bet ne tagad 25 uzvaras max
Tas taču atkal kāds pokemons, kurš pirms pusstundas reģistrējies.

Nu un, ka pēc pāris gadiem būs cīnītāji? Par ko ir raksts vispirms vajadzēju izlasīt (tas Ādolfam)

     [+] [-]

, 2014-10-27 17:46, pirms 10 gadiem
chubaki rakstīja: astotnieks zinaams. Rockets tur nebuus.
Spēcīgs teksts. Bet es tomēr pašlaik 70/30 dotu, ka būs.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-27 23:45, pirms 10 gadiem
Doma pirms raksta tapšanas nav slikta, tiesa pats saturs nav no tiem labākajiem... un kāpēc tiek rakstītis "zvaigznes" kur liela daļa in nesaprotamas izvēles? Galinari ir zvaigzne, lai gan pagājušo sezonu izlaida traumas dēļ, bet Grifins nav zvaigzne, lai gan viņa jersey ir top 20 pārdotāko vidū un viņš ir Los Andželosas basketbola seja kopā ar Kobi Leikeros un CP3 ? un vispāŗ pēc kā tiek noteikts "zvaigznes" statuss šajā rakstā? Doma laba, kvalitāte jāuzlabo un jāpadara interesantāk, jo pagāšgad bija kas līdzīgs...