Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Apskats: Pārmaiņu vēji izlīdzina spēku samēru NBA Austrumos

Rolands Eliņš

Apskats: Pārmaiņu vēji izlīdzina spēku samēru NBA Austrumos
Pau Gazols, Lebrons Džeimss un Luols Dengs
Foto: AP/Scanpix

Jaunā Nacionālās basketbola asociācijas sezona sagaida ar nopietnām pārmaiņām Austrumu konferencē. Ja pirms gada puslīdz droši varēja paredzēt "Heat" un "Pacers" tikšanu finālā, Džeimsa aiziešana, Džordža trauma, Rouza atgriešanās un vēl vairāku komandu attīstība līdzīgus secinājums izdarīt neļauj. Sportacentrs.com piedāvā šīs konferences komandu pārskatu, galveno uzmanību pievēršot izmaiņām sastāvos.

Lai arī līgas divas bagātākās (precīzāk sakot, izšķērdīgākās) komandas, proti, "Nets" un "Knicks", ir šīs konferences pārstāves, kopējā aina ir daudz bālāka. Desmit plānāko algu budžetu sarakstā ir septiņas Austrumu konferences pārstāves, kas attainojas arī kopējos spēku samēros. Pagājušajā sezonā tika četrām Austrumu komandām bija pozitīva bilance pret Rietumu komandām, savukārt jau deviņus gadus pēc kārtas konferences labāko astoņu skaitā iekļūst vismaz viena komanda bez pozitīvas uzvaru bilances.

16 sezonās pēc Maikla Džordana un "Bulls" ēras noslēguma tikai piecas reizes titulu ieguvusi Austrumu konference, turklāt Lebrona Džeimsa atgriešanās Klīvlendā sašķēlusi arī pēdējo četru gadu konferences līdervienību "Heat". Tiesa, konkurencei tas nācis tikai par labu, jo pie favorītēm klāt nākusi "Cavaliers", Maiami nekur nav pazudusi, "Bulls" atguvusi Deriku Rouzu un pievienojusi čempiona ceļu iestaigājušo Pau Gazolu, nopietns spēks izskatās sagatavots Toronto un Vašingtonā, "izšaut" beidzot varētu viena no Ņujorkas komandām. Ja vēl "Pacers" stāvokli nebūtu iedragājusi Pola Džordža trauma...

Barjera starp labākajām un pārējām komandām Austrumos gan ir daudz augstāka nekā Klusā okeāna tuvumā. Vairākas vienības jau šobrīd zaudējušas cerības uz izslēgšanas spēlēm un diezgan atklāti gatavojas nākamo gadu draftiem. Ņemot vērā, ka Austrumu līderēm ar "Bucks", "Magic" un "76ers" būs jāspēlē divreiz biežāk nekā Rietumu kolēģiem, beidzot varētu tikt lauzta tradīcija, ka izslēgšanas spēlēs tiek arī komanda ar mazāk nekā 42 uzvarām.

Indianas "Pacers"

Treneris: Franks Vogels
Zvaigzne(s): Rojs Hiberts
Algu saraksts 2014./15. g. 71,4 miljoni ASV dolāru (9.vieta līgā)

Pagājušās sezonas Austrumu regulārās sezonas uzvarētājai grūti nāksies aizstāvēt šo titulu un mērķēt uz ko augstāku, piemēram, finālu. Komandā netika noturēts Lenss Stīvensons, veselību kārtībā tā arī nesaveda centrs Endrjū Bainums, kā arī brīvais aģents uz Bostonu aizgāja Evans Tērners (pēdējie divi gan komandā spilgtu lomu nespēlēja), taču visšausmīgākais vasaras brīdis "Pacers" bija ASV izlases treniņmačā, kad smagu kājas lūzumu guva Pols Džordžs, kuram, visticamāk, jāizlaiž visa sezona. Ja vien Rojs Hiberts beidzot nesāks spēlēt kā īstens "All-Star" centrs, Indianas jau ne tā spožais uzbrukums grims patiešām dziļā bedrē, un piesaistītie Sīdžejs Mailzs un Rodnijs Stakijs nez vai būs problēmas risinātāji. No otras puses skatoties, Indiana uzvaras guva ar aizsardzību, un Franka Vogela iestrādnēm nevajadzētu būt pazudušām.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
94.922.1.96.752%35.7 (17.)77.9% (8.)14.5 (21.)

Visticamāk, ne visai stabila, taču vieta "play-off".

Maiami "Heat"

Treneris: Eriks Spolsta
Zvaigzne(s): Dveins Veids, Kriss Bošs
Algu saraksts 2014./15. g. 68.1 miljoni ASV dolāru (19. vieta līgā)

Kopā ar Lebronu Džeimsu "Heat" bija NBA elitē četrus gadus pēc kārtas, taču vasarā skaistajām dienām pienāca gals - līgumi beidzās praktiski visiem spēlētājiem. Par Džeimsa atgriešanos Klīvlendā nav dzirdējis vien kurlais, taču karjeru noslēdza Šeins Batjē, līdzīgu lēmumu apsver Rejs Alens, "Heat" arī atvadījusies no labi zināmajiem, bet pagājušajā sezonā rezervistu lomās izmantotajiem Rašārda Luisa, Grega Odena un Maikla Bīzlija, uz Klīvlendu pārgāja arī Džeimss Džounss. Līgumi bija beigušies arī Dveinam Veidam, Krisam Bošam (precīzāk sakot, viņi atteicās no spēlētāja iespējas tos pagarināt), Judonim Haslenam un Mario Čālmersam, kas draudēja "Heat" atstāt pie sasistes siles, taču ar visiem tika panāktas jaunas vienošanās, savukārt vakanto trešā numura pozīciju ieņems Luols Dengs un Denijs Greindžers. Garo galu galu papildinājis atlētiskais Džošs Makrobertss, un kopējais sastāvs ir visai iespaidīgs, nu tikai Veidam un Bošam jāpierāda, ka "Big Three" patiešām bija lielais trijnieks, nevis Džeimss un pārējie, turklāt pastāv visai reāla iespēja, ka šo "pierādīšanu" sanāks veikt arī izslēgšanas spēlēs tieši pret Džeimsa jauno komandu.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
93.32.11102.247.8%36.4% (12.)76.0% (14.)14.2 (17.)

Visticamāk, droša vieta "play-off"

Toronto "Raptors"

Treneris: Dveins Keisijs
Zvaigzne(s): Demārs Derouzans
Algu saraksts 2014./15. g. 80. 1miljoni ASV dolāru (4.vieta līgā)

Ja kādam šķiet, ka "Raptors" trešā vieta konferencē pagājušajā sezonā bija sakritība, var droši paanalizēt tās uzbrukuma un aizsardzības rādītājus - Toronto ir līgas desmitniekā teju ikvienā no tiem, un neizskatās, ka starpsezona būtu ko krasi sabojājusi. Pret Džonu Salmonsu tika iemainīts rezultatīvais Luiss Viljamss, savukārt groza apakšu nostiprinājuši Gregs Stīmsma, Džeimss Džonsons un brazīliešu debitants Lukass Nogueira, turklāt garais gals arī iepriekš nebija tas vājākais (Valančūns, Hensbro, Amīrs Džonsons). Lai arī Nendo de Kolo izvēlējās atgriezties Eiropā (CSKA), jāpieņem, ka Laurijs, Ross un Derouzans liks ātri vien par francūža prombūtni aizmirst. Noteikti viena no "dziļākajām" komandām līgā, ko apliecina arī tās plašais algu saraksts, kuru ilgāk par šosezonu saglabāt nez vai izdosies.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
94.49.9.101.350.9%37.2% (7.)78.2%(5.)13.4 (8.)

Visticamāk, droša vieta "play-off", principā nav iemeslu nemērķēt augstāk.

Čikāgas "Bulls"

Treneris: Toms Tibodo
Zvaigzne(s): Deriks Rouzs
Algu saraksts 2014./15. g. 66.4 miljoni ASV dolāru (22.vieta līgā)

"Bulls" starpsezonā tiek minēta kā galvenā favorīte Austrumu konferencē, taču nemitīgi atskan piebilde "ja Rouzs būs līmenī un vesels". Bijušais līgas MVP Deriks Rouzs beidzot atgriezies komandā un izgājis pilnvērtīgu pirmssezonas treniņnometni, pārbaudes spēlēs parādot, ka joprojām caurgājienā "jaņos" var atstāt teju jebkuru pretinieku. Viņš arī sagaidījis spēcīgu un pārbaudītu palīgu Pau Gazola personā, savukārt Rouza atpūtas brīžos par uzbrukumu rūpēsies jaunpienācējs Ārons Brukss (karjerā vidēji 11,1 punkti spēlē). Čikāga amnestēja Karlosa Būzera līgumu, taču lielas cerības tiek liktas uz Eirolīgā sevi labi pierādījušo Nikolu Mirotiču. Ar 11. numuru drafēts Dags Makdermots, kuram jau drīzumā paredz vietu sākumsastāvā, un Čikāgas basketbola līdzjutējos optimismam ir labs pamats.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
92.727.2.93.751.7%34.8% (24.)77.9% (9.)14.0 (12.)

Visticamāk, stabila vieta "play-off".

Vašingtonas "Wizards"

Treneris: Rendijs Vitmens
Zvaigzne(s): Džons Vols
Algu saraksts 2014./15. g. 71. 6 miljoni ASV dolāru (12.vieta līgā)

Bostonas "Celtics" ilggadējā līdera Pola Pīrsa ierašanas Vašingtonā ir vēl viena zīme, ka pāris gadus nesenā pagātne ar ieročiem ģērbtuvēs, slinkumu aizsardzībā un šķietamu visatļautību atsevišķos spēlētājos ir tiešām pagātne. "Wizards" droši soļo pretim panākumiem, tiesa, jau atkal banālais teikums, ka tās jaunajam līderim ir jāpaceļ sevi nākamajā līmenī. Džons Vols pagājušajā sezonā savāca 19,3 punktus un 8.8 rezultatīvas piespēles, un nu viņam būs vēl vairāk garo spēlētāju, kam nogādāt bumbu - līgums pagarināts ar Marcinu Gortatu, atnākuši Kriss Hamfrīzs un Deuans Blērs, arī veterāns Rasuals Batlers. Zaudējums gan ir Trevors Ariza, turklāt 37 gadus vecā Pola Pīrsa sportiskā forma un varējums ir zem diezgan lielas jautājuma zīmes.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
95.516.9.100.750.0%38.0% (4.)73.1% (25.)14.1 (15.)

Visticamāk, balansēs uz "play-off" robežas.

Bruklinas "Nets"

Treneris: Laionels Holinss
Zvaigzne(s): Bruks Lopess
Algu saraksts 2014./15. g.91.1 miljoni ASV dolāru (1.vieta līgā)

"Nets" algu saraksts ir tik pārslogots, ka nekāda nopietna darbība brīvo aģentu tirgū nemaz nebija iespējama. Visai kuriozā veidā tika veikta trenera Džeisona Kida aizmainīšana, un viņa vietā stājās bijušais "Grizzlies" pārvaldītājs Lionels Holinss. Prom aizgājuši tādi spēlētāji kā Markuss Torntons, Šons Livingstons, Pols Pīrss un Endrejs Blače, nesen aizmainīts tika Markuss Tīgs, savukārt vietā ieradies pieredzējušais saspēles vadītājs Džarets Džeks un bijušais "Fenerbahce" pārstāvis Božans Bogdanovičs. Viņam atvēlēts triju sezonu un desmit miljonu līgums, turklāt trešā numura pozīcija pamatsastāvā ir pieejama, taču jau pagājušajā sezonā pierādījās, ka Derona Viljamsa, Džo Džonsona un Kevina Gārneta kombinācija bez centra Bruka Lopesa nedarbojas. Traumatiskais Lopess varētu izlaist arī šīs sezonas sākumu, un lielā mērā tieši no viņa veselības atkarīgi "Nets" panākumi, jo Viljamss un Džonsons sevi kā elites spēlētājus Bruklinā attaisnojuši tikai epizodiski.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
93.714.19.98.547.1%36.9% (11.)75.3%(18.)14.0 (12.)

Visticamāk, iekļūs "play-off", uz neko vairāk nepretendējot.

Šarlotes "Hornets"

Treneris: Stīvs Klifords
Zvaigzne(s): Els Džefersons
Algu saraksts 2014./15. g. 65.4 miljoni ASV dolāru (23.vieta līgā)

"Bobcats" oficiāli pārtapusi par "Hornets" un pieteikusi savas ambīcijas, no Indianas pārvilinot Lensu Stīvensonu. Viņš pagājušajā sezonā sakrāja piecus "triple-double" un jauku statistiku, taču nu no viņa tiks prasīta līdera loma, turklāt viens no Šarlotes ieročiem pagājušajā sezonā bija tieši mazais kļūdu skaits, bet Stīvensons atnācis ar vidēji 2,7 kļūdām kabatā. Komandā ieradušies arī veterāni Džeisons Maksīls un Mārvins Viljamss, bet ar devīto numuru draftēts Noā Vonlehs, kuram gan veselības problēmas liegs pilnvērtīgi palīdzēt komandai sezonas pirmajā pusē. Uz citām komandām pārgājuši vairāki viduvēja līmeņa spēlētāji (Makrobertss, Tolivers, Ridnours, Daglass-Robertss, Bens Gordons), tāpat arī neizdevās noslēgt līgumu ar ierobežoti brīvo aģentu Gordonu Heivordu. Stabila vērtība zem groziem joprojām būs Els Džefersons.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
94.724.6.96.950.9%35.1% (23.)73.7% (24.)11.6 (1.)

Visticamāk, tēmēs uz vietu "play-off".

Atlantas "Hawks"

Treneris: Maiks Budenholcers
Zvaigzne(s): Els Horfords
Algu saraksts 2014./15. g. 59,1 miljoni ASV dolāru (24.vieta līgā)

Atlantas nelaime jau vairākus gadus ir tā, ka tā ir viduvēja komanda, kura par neko vairāk kā "play-off" pirmo kārtu nevar domāt, un nekas neliecina, ka kaut kas būtu mainījies. Aizmainīts tika Luiss Viljamss, savukārt vietā ieradās divi vērtīgi aizsardzības spēlētāji - Tābo Sefološa un Kents Beizmors. Draftā tika iegūts Adreians Peins, kurš jau šobrīd izskatās cienīgs aizvietotājs brīžos, kad Pols Milsaps un Els Horfords dosies uz rezervistu soliņu. Garie spēlētāji joprojām ir ļoti svarīgi līgā, un "Hawks" spēks zem groziem ir pietiekams un stabils, lai 40 uzvaras nebūtu pārsteigums, it īpaši, ja Horfords iztiks bez savainojumiem.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
96.915.14.101.047.9%36.3% (13.)78.1% (6.)14.5 (21.)

Visticamāk, astoto reizi pēc kārtas iekļūs "play-off", lai ceturto reizi pēc kārtas izstātos pirmajā kārtā.

Ņujorkas "Knicks"

Treneris: Dereks Fišers
Zvaigzne(s): Karmelo Entonijs
Algu saraksts 2014./15. g. 89,1 miljoni ASV dolāru (2.vieta līgā)

"Nets" pagājušajā sezonā izmēģināja treneri-debitantu Džeisonu Kidu, "Knicks" sekoja šim piemēram un pēc Maika Vudsona patriekšanas noalgoja Dereku Fišeru, kluba prezidenta Fila Džeksona veco cīņubiedru. Fišeram vēl daudz kas jāapgūst, taču rezultāti no komandas ar 90 miljoniem algu sarakstos tiek prasīti jau tagad. Fišers/Džeksons pavēstījuši, ka ieviesīs komandā slaveno trijstūra uzbrukumu, kas varētu sagādāt galvassāpes Karmelo Entonijam un Dž.R. Smitam, vīriem, kuri pieraduši spēlēt viens pret vienu un paši taisīt rezultātu. Tiesa, ja šī sistēma darbosies, tad Entonija lietderība var pacelties mākoņos, tāpat sevi atkal varētu pierādīt Amāri Stademairs. Jūnija sākumā tika veikta apjomīga maiņa, ar kuru "Knicks" pateica paldies Taisonam Čendleram un Reimondam Feltonam, iegūstot Hosē Kalderonu un Semjuelu Dalambēru. Atvadas teiktas arī veterāniem Kenjonam Mārtinam un Meta Voldam Pīsam, taču tieši Čendlera iztrūkums aizsardzībā būs vissāpīgākais.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
92.611.24.98.649.0%37.2% (7.)76.1% (13.)12.4 (2.)

Visticamāk, Austrumi būs pietiekami spēcīgi, lai arī labi spēlējoša "Knicks" "play-off" netiktu.

Klīvlendas "Cavaliers"

Treneris: Deivids Blats
Zvaigzne(s): Lebrons Džeimss
Algu saraksts 2014./15. g.72, 4 miljoni ASV dolāru (11.vieta līgā)

Neapšaubāmi vasaras visaprunātākā komanda līgā, kura gatavojas drošam lēcienam kopvērtējuma tabulas augšgalā. Bez Lebrona Džeimsa "Cavaliers" tā arī ne reizi netika "play-off", lai arī pagājušajā sezonā sāka parādīt dzīvības pazīmes. Džeimsa ieguvums to automātiski padara titula pretendenti, un viņu ambīcijas vēl vairāk spēcināja Kevina Lava iegūšana pret Endrjū Viginsu un Entoniju Benetu. Laiks rādīs, vai Klīvlenda nepieļāva tuvredzīgu kļūdu, taču šīs sezonas mērogā darījums ir lielisks. Aizgājušo spēlētāju saraksts gan ir daudz garāks (Džarets Džeks, Koudijs Zellers, Alonso Džī, Sīdžejs Mailzs, Spensers Hozs un Luols Dengs), taču pēdējie divi bija izteikti pagaidu varianti, lai sakārtotu komandu Džeimsa atnākšanai. "Cavaliers" sekojusi "Heat" piemēram un noalgojusi snaiperus Maiku Milleru un Džeimsu Džounsu, vērtīgs var izrādīties 36 gadus vecā Šona Meriona papildinājums, bet zem groziem palīdzēs Lou Amundsons. Jāuzsver arī jaunais galvenais treneris - Deividam Blatam savā pirmajā sezonā NBA tikusi tā laime/nelaime strādāt ar Džeimsu. Laime, jo viņam ir reāla iespēja sākt NBA karjeru ar čempiontitulu. Nelaime, jo katra mazākā kļūda un zaudējums tiks vērtēts ar mikroskopa palīdzību,

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
95.723.17.98.250.9%35.6% (18.)75.1% (20.)13.5 (9.)

Visticamāk, stabila vieta "play-off".

Detroitas "Pistons"

Treneris: Stens van Gandijs
Zvaigzne(s): Džošs Smits
Algu saraksts 2014./15. g. 53.3 miljoni ASV dolāru (29.vieta līgā)

Arī Detroitā ir grūti kādu izcelt pie jau tā subjektīvā "zvaigžņu" statusa, taču Džošam Smitam šis gods ticis tādēļ, ka viņa līgums aizņem ceturto daļu komandas algu budžeta. "Pistons" ir saglabājusi savu potenciālo garo galu ar Gregu Monro un Andrē Dramondu, savukārt aizsargu rindās veikta rokāde - Vils Bainums aizmainīts pret vēl vienu centru Džoelu Entoniju, bet Rodnijs Stakijs aizgāja pats. Brīvajos aģentos gan netrūka aizvietotāju, un "Pistons" izvēlējās Džodiju Mīksu, D.J. Augustīnu un Karonu Batleru. Arī komandas vadībā netrūkst pārmaiņu - no amata atkāpies bijušais ģenerālmenedžeris un kluba leģenda Džo Dumārss, bet kā treneris ieradies kolorītais Stens van Gandijs, kurš var lepoties ar 64,1% karjerā uzvarētu spēļu. Aizdomas gan, ka Detroitā šā statistika tiks pabojāta.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
97.419.25.101.051.4%32.1% (29.)67.0% (30.)13.9 (11.)

Visticamāk, no "play-off" tālu nebūs.

Bostonas "Celtics"

Treneris: Breds Stīvenss
Zvaigzne(s): Reižons Rondo
Algu saraksts 2014./15. g. 71.5 miljoni ASV dolāru (13.vieta līgā)

Reižonam Rondo pagājušo sezonu sabojāja trauma, un ar traumu nākas sākt arī šo sezonu, turklāt arvien aktuālāks paliek jautājums par nākotni. Šis ir Rondo pēdējais līgumā paredzētais NBA gads, un aizmainīšana februārī nav nemaz tik nereāla. Bostonai turklāt aizsargu rindas izskatās pietiekami biezas, jo ieradušies Markuss Torntons un Evans Tērners, bet draftā paņemts Markuss Smārts un Džeimss Jangs. Iemainīts tika arī Vils Bainums, taču "Celtics" plāni veikt nākamo maiņu ar Bainumu neīstenojās, un viņu nācās vienkārši atlaist. Zem groziem nu palīdzēs Tailers Zellers, bet prom devušies Kriss Hamfrīzs un Džoels Entonijs, arī Kīts Boganss. Tikai viens spēlētājs ir vecāks par 30 gadiem (Džeralds Volless) un sastāvs joprojām ļoti jauns, kas sniedz Rondo pēdējo iespēju uzsist savu cenu pirms nokļūšanos brīvo aģentu vidū vai, gluži otrādi, pārliecināt Bostonas vadību par savu nepieciešamību.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
95.927.2096.250.1%33.3% (27.)77.7% (10.)14.4 (20.)

Visticamāk, pastarīte nebūs, taču "play-off" būs pārsteigums.

Orlando "Magic"

Treneris: Žaks Vons
Zvaigzne(s): -
Algu saraksts 2014./15. g. 57.9 miljoni ASV dolāru (25.vieta līgā)

Klīvlenda pēc Džeimsa aiziešanas kaut cik atguvās vien ceturtajā sezonā, "Magic" nu uzsāks trešo pēc Hovarda maiņas, un pagaidām neizskatās, ka ir gatava nostāties uz kājām. Vasarā atpakaļ uz Denveru tika aizmainīts Ārons Aflalo, kurš bija labākais "Magic" punktu guvējs, tāpat tika atsijāti vairāki veterāni (Maksīls, Nelsons, Praiss), taču jaunieguvumi lielu optimismu nerada. Komandas labāk apmaksātais spēlētājs nu ir Čenings Frajs, kurš astoņu NBA pavadīto sezonu laikā ne reizi nav pārsniedzis vidēji spēlē gūto 13 punktu robežu, turklāt pavadot četras sezonas ātrajā Fīniksas basketbolā. Līgumi noslēgti arī ar Benu Gordonu un Lūku Ridnoru, taču uzsvars tomēr uz jaunatni. Pret Aflalo tika iegūts 21 gadu vecais francūzis Evans Furņē, savukārt no drafta pirmā desmitnieka uz Orlando devušies spēka uzbrucējs Ārons Gordons un saspēles vadītājs Elfrīds Peitons.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
95.929.17.96.548.9%35.3% (19.)76.3% (12.)14.2 (17.)

Visticamāk, no "play-off" būs tālu.

Filadelfijas "76ers"

Treneris: Brets Brauns
Zvaigzne(s): Maikls Kārters-Viljamss
Algu saraksts 2014./15. g. 33.4 miljoni ASV dolāru (30.vieta līgā)

Ja līgas otra vājākā komanda vasarā aizmaina savu labāko punktu guvēju (Tadeusu Jangu), pretim neko nopietnu nesaņemot (Lūku Mbā a Muti, Alekseju Švedu un Klīvendas 1. kārtas drafta izvēli 2015. gadā), tad uzņemtais virziens ir pilnībā skaidrs. Tāpat arī nav nekādas drukas kļūdas pie "76ers" algu saraksta, tas patiešām ir par apmēram 20 miljoniem mazāks nekā visām pārējām NBA komandām. Komandai gan (cerams) nav sadomazohistisku tieksmju, jo šie upuri tiek izdarīti spožākas nākotnes vārdā. Jau tagad ierindā ir 2013./14. gada debitants Maikls Kārters-Viljamss, pēc sezonu ilgas traumas debitēt gatavs arī Nerlens Noels, ar trešo numuru draftēts Džoels Embīds, ar 12. Dario Šaričs, kurš gan pagaidām vēl paliks Eiropā. Pēc diviem-trim gadiem komanda varētu mēģināt atsperties, taču šajā sezonā 20 uzvaras būs lielisks panākums, bet izvairīšanās no pēdējās vietas līgā - svinību vērts notikums.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
101.630.27.99.547.7%31.2% (30.)71.0% (29.)16.4 (30.)

Visticamāk, būs izteikta līgas pastarīte.

Milvoki "Bucks"

Treneris: Džeisons Kids
Zvaigzne(s): Džabari Pārkers
Algu saraksts 2014./15. g. 54. 8miljoni ASV dolāru (27.vieta līgā)

Džabari Pārkers, drafta otrais numurs, NBA ģenerālmenedžeru balsojumā tika atzīts kā visticamākais gada debitanta balvas ieguvējs. Ne jau tāpēc, ka viņš būtu izteikti talantīgāks vai spēcīgāks nekā Viginss, bet gan tādēļ, ka Pārkers ir "Bucks" praktiski vienīgā cerība, kamēr Minesotā, lai arī nav Klīvlendas zvaigžņu, ir pietiekami sabalansēta komanda. "Bucks" pagājušajā sezonā izcīnīja 15 uzvaras un nu centīsies ko labot ar Džeisonu Kidu galvenā trenera amatā, kas tomēr ir diezgan riskants pasākums, jo Bruklinā Kids nekādus brīnumus nerādīja, turklāt absolūti izgāza sezonas sākumu. Milvoki sastāvu papildinājuši veterāni Džerids Beiless un Džareds Dadlijs, "Lakers" rindās sevi labi pierādīja Kendels Māršals, savukārt atbrīvoti Karloss Delfino, Ekpe Udo un Ramons Sešonss. Skats nākotnē nav pilnībā bezcerīgs, taču šajā sezonā gan jānoskaņojas, ka teorētiskas cerības uz "play-off" tiks zaudētas jau martā.

Statistika 2013./14. g. sezonā

TempsUzb.Aiz.PunktiAtl.b. %Tālmet.%Soda m. %Kļūdas
94.326.29.95.548.6%35.3% (19.)74.7% (21.)14.3 (19.)

Visticamāk, no "play-off" būs tālu jo tālu.

Pēdējās piecās sezonās

KomandaUzvaras 2010-2014"Play-off" reizesLabākais sasniegums
Heat2715Čempione (2012 un 2013)
Bulls2455Trešā kārta (2011)
Hawks 2195Otrā kārta (2010 un 2011)
Pacers2164Trešā kārta (2013 un 2014)
Celtics2114Fināliste (2010)
Magic1913Trešā kārta (2010)
Knicks1883Otrā kārta (2013)
Raptors1671Pirmā kārta (2014)
Bucks1652Pirmā kārta (2011 un 2013)
Cavaliers1581Otrā kārta (2010)
76ers1562Otrā kārta (2012)
Nets1512Otrā kārta (2014)
Hornets1492Pirmā kārta (2010 un 2014)
Wizards1421Otrā kārta (2014)
Pistons130010. vieta konferencē (2012)

Piezīmes - Ņemot vērā, ka līgumu summas ne vienmēr tiek publiskotas, izmantoti neoficiāli aprēķini. Statistikas kategoriju atšifērijums: "Temps" - uzbrukumi vidēji vienā spēlē. "Uzb." - vieta līgā uzbrukuma efektivitātē, ņemot vērā vidēji gūtos punktus simts uzbrukumos. "Aiz." - vieta līgā aizsardzības efektivitātē, ņemot vērā vidēji ielaistos punktus simts pretinieku uzbrukumos. "Punkti" - vidēji spēlē gūtie punkti. "Atl.b. %" - atlēkušo bumbu procents. Sadaļā "Visticamāk" pausta autora personiskā prognoze, kuru katram ir iespēja apšaubīt pēc saviem ieskatiem. Autors arī uzskata, ka vismaz 3-4 no tām izgāzīsies pilnībā, tiesa, nav ne jausmas, kuras tieši.

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

  -1 [+] [-]

, 2014-10-28 11:38, pirms 10 gadiem
Neesmu tik pārliecināts, ka Indiana tiks playoffos.
1. Cavs
2. Bulls
3. Heat
4. Wizards
5. Raptors
6. Hornets
7. Nets
8. Hawks
9. Pacers
10. Knicks
11. Pistons
12. Celtics
13. Bucks
14. Magic
15. 76ers

  +1 [+] [-]

, 2014-10-28 11:42, pirms 10 gadiem
Interesanti būs paskatīties kā hornetiem veiksies, es domāju viņi mierīgi var cīnīties par top 4-5 seedu austrumos, laba aizsardzība, domāju šogad playoffos varētu arī iekrampēt 6-7 spēles cavs vai bullls, paceriem šī sezona tāpat ir norakstāma, tāpēc īsti vienalga vai paņem 7.-8. to vietu un 4-5 spēlēs zaudē bulls vai cavs, vai arī paliek 9. vietā.
Jebkurā gadījumā viss iet uz bulls-cavs konferences finālu.

     [+] [-]

, 2014-10-28 11:56, pirms 10 gadiem
Par Čikāgu, Klīvlendu, Maiami tā kā nebūtu jāšaubās, bet nu domāju, ka arī Toronto, Vašingtona un Šarlote tur tiks, spriežot pēc pagājušā gada rezultātiem un tā, ka šīs komandas ir jaunas un ''uz papīra'' mīnusos nav attiecībā uz iepriekšējiem gadiem, tās ir tikai labākas kļuvušas. Vēl tā kā varētu izcelt Atlantu, jo īpaši nekas mainījies nav komandā, veterānu pietiek, būtībā vajadzētu playoffos tikt. Bet nu par pēdējo vietu grūti gan teikt, jo Indiānu es tur, godīgi sakot, neredzu. Komanda balstījās uz aizsardzību, kamēr uzbrukumā (kas jau tā nebija diez ko spožs) Džordžs un Stīvensons bija galvenie balsti, kuri tagad ir prom. Un par Hibbertu vispār nerunāsim, kā viņš kļuva par All-Stāru, joprojām ir mistika. Paliek vēl tikai Ņujorka, Brūklina un Detroita, bet nu tās visas ir zem lielas jautājuma zīmes, jo visām jauns treneris un grūti saprast, ko no katras gaidīt. Ņujorka ''uz papīra'' izskatās pašvaki, bet nu var jau gadīties, ka Fišers ar savu trīsstūri kaut kādus brīnumus uztaisa, Brūklina - savainojumi, vecums, stabilitāte, bet nu nez, itkā jau arī varētu būt ok, jo pagājušogad nemaz tik slikti arī negāja. Un Detroita izskatās arī ok, turklāt viņiem tagad vēl Van Gandijs nācis atpakaļ un moška tiešām ņems un uztaisīs Dramondu par nākamo Hovardu! Nu nezinu, man izskatās kaut kā tā:
1. Klīvlenda; 2. Čikāga; 3. Toronto; 4. Maiami; 5. Vašingtona; 6. Šarlote; 7. Atlanta; 8. Brūklina un tad Ņujorka un Detroita.

  -3 [+] [-]

, 2014-10-28 11:59, pirms 10 gadiem
Austrumos šogad ies intresanti, un uzskatu, ka nebūs tik liela starpība starp Rietumu komandām kā bija pagājušogad izņemot lejasgala komandas. Mana pirmssezonas prognoze:
1. CHI - šogad ir jāpaņem ne tikai regulārās sezonas kauss Pie tam Rouzs izskatās pārsteidzoši labi un varētu būt šogad TOP5 spēlētājs.
2. CLE - izredzes lieku 50v50 ar Čikāgu, bet nu tomēr sirdij tuvāka ir Čikāga tāpēc atvēlu otro vietu.
3. WAS - šobrīd ar katru gadu progresē, un ar maiņām ir kļuvuši pat nedaudz spēcīgāki. Visticamāk nāksies konkurēt ar TOR par 3 vietu. Beal un Wall, vēl Pierce no rezerves - šiebūs visdraudīgākie aizsargi visām komandām.
4. TOR - noturēs to pašu līmeni ko pagājušo sezonu. Šis varētu būt tumšais zirdziņš, kas var izšaut arī.
5. MIA - būs interesanti pavērot cik spēcīga komanda būs bez Princeses, ja daži guļošie zvēri pamodīsies, tad PO varētu arī līdz finālam aiziet.
6. NYK - nezinu, kas būs ar aizsardzību, bet uzbrukums ir novākts tā ka katrā pozīcijā ir savs metējs, būs ļoti bīstama komanda no ārējās līnijas.
7. ATL - ar labu aizsardzību tiks PO.
8. DET - knapi iekļūs PO
9. CHA - netiks PO, bet tālu nebūs kā arī iespējams jau ar vairāk zaudējumiem nekā uzvarām.
9. BKN - pakāsuši visu ko vien varēja pazaudēt. Nekā tai komandā vairs nav - izņemot traumatisku centru.
10. IND - zaudējuši pārāk daudz lai iekļūtu PO
11. BOS - mēģinās audzināt jaunos talantus, varētu līdz 30 uzvarām pat aizsniegties
12. MIL - pēdējie nebūs pateicoties Pārkeram
13. PHI - cīnīsies ar ORL, bet nu nesaprotu ko komanda vēlas panākt, nākotnes tur nav.
14. ORL - atšķirībā no raksta autora domāju ka pastarīte ir ORL, ja 15 uzvaras dabūs, tad jau varēs priecāties.

  -1 [+] [-]

, 2014-10-28 12:00, pirms 10 gadiem
Ļoti interesanti. Man gan tomēr ir diezgan lielas cerības uz komandām, kas labi pastiprinājās draftā, tāpēc es gluži nenorakstītu uzreiz pastarīšos ne Bucks, ne 76ers. Turklāt, ja runā par Bucks, komandā tomēr varētu būt diezgan labs atbalsts Jabari Parkeram, jo, manuprāt, Knight, O.J. Mayo un Ilyasvova, ir galīgi neslikti spēlētāji. Taču jāpiekrīt, ka vislielākais jautājums ir tomēr par treneri. Bet, ja nu tomēr šī viņam būs īstā komanda?

  +3 [+] [-]

, 2014-10-28 12:05, pirms 10 gadiem
Paga, paga, paga... Nets zvaigzne ir Lopezs???

  +1 [+] [-]

, 2014-10-28 12:16, pirms 10 gadiem
Ļoti ceru, ka NYK būs 9. vieta - ne playoffs netiks, ne labu drafta izvēli nedabūs.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-28 12:23, pirms 10 gadiem
CHA - Visticamāk, tēmēs uz vietu "play-off".
WSH - balansēs uz PO robežas.

Autors varēja pats matemātiski paskaitīt, cik komandas viņš ielicis stabili PO. Tikai 4!!!! Un pēc tam, manuprāt, labākās komandas ir tieši šīs abas, kas cīnīsies ar MIA, TOR par 3.-6. vietu. Un tā nav ne tēmēšana ne balansēšana. Autrumos tām komandām ir stabila vieta PO.

     [+] [-]

, 2014-10-28 12:25, pirms 10 gadiem
Assasinss' rakstīja: Interesanti būs paskatīties kā hornetiem veiksies, es domāju viņi mierīgi var cīnīties par top 4-5 seedu austrumos, laba aizsardzība, domāju šogad playoffos varētu arī iekrampēt 6-7 spēles cavs vai bullls, paceriem šī sezona tāpat ir norakstāma, tāpēc īsti vienalga vai paņem 7.-8. to vietu un 4-5 spēlēs zaudē bulls vai cavs, vai arī paliek 9. vietā.
Jebkurā gadījumā viss iet uz bulls-cavs konferences finālu.
Uz PO jau runā, ka Džordžs būs ierindā. Varbūt pat ātrāk. Tā kā ej sazini. CHI, CLE gan ir spēcīgāki tāpat.

     [+] [-]

, 2014-10-28 12:30, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Uz PO jau runā, ka Džordžs būs ierindā. Varbūt pat ātrāk. Tā kā ej sazini. CHI, CLE gan ir spēcīgāki tāpat.
Ja paceri tiks, tad pēdējās divās vietās, tas nozīmē tikšanos ar Klīvlendu vai Čikāgu jau pirmajā kārtā, neredzu tur daudz variantu.
Es vispār domāju, ka playoffos tiks Detroita, tomēr potenciāls ir liels, un Van Gandijs varētu būt tas, kas to baru savāks un ievedīs po.

     [+] [-]

, 2014-10-28 12:33, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: CHA - Visticamāk, tēmēs uz vietu "play-off".
WSH - balansēs uz PO robežas.


Autors varēja pats matemātiski paskaitīt, cik komandas viņš ielicis stabili PO. Tikai 4!!!! Un pēc tam, manuprāt, labākās komandas ir tieši šīs abas, kas cīnīsies ar MIA, TOR par 3.-6. vietu. Un tā nav ne tēmēšana ne balansēšana. Autrumos tām komandām ir stabila vieta PO.
paskaitīju, un sanāca, ka pozitīva piebilde par "play-off" ir septiņām komandām, bet Wizards un Hornets "tēmēšana un balansēšana" attiecīgi sadala astoto, tā ka man sanāk viss ok

Manas prognozes gan nav uztveramas pilnīgi nopietni un vārds vārdā, un šajā gadījumā tās tomēr vairāk domātas, lai arī NBA nesekotājam bez īpašas iedziļināšanās būtu skaidra atšķirība starp, teiksim, Hawks un Sixers. Tā kā to apšaubīšana ir pilnīgi normāla un pat vēlama

  -1 [+] [-]

, 2014-10-28 13:18, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: CHA - Visticamāk, tēmēs uz vietu "play-off".
WSH - balansēs uz PO robežas.


Autors varēja pats matemātiski paskaitīt, cik komandas viņš ielicis stabili PO. Tikai 4!!!! Un pēc tam, manuprāt, labākās komandas ir tieši šīs abas, kas cīnīsies ar MIA, TOR par 3.-6. vietu. Un tā nav ne tēmēšana ne balansēšana. Autrumos tām komandām ir stabila vieta PO.
Kāpēc, lai WSH balansētu uz robežas, dēļ tā ka T. Arīza aizgāja prom un viens lecīgs gailis atnāca? Vienīgā komanda, kas sastāvā pielikusi un ir garām ir CLE, bet tā pati IND, bez Stīvensona un Džordža ir stipri iepakaļus.

     [+] [-]

, 2014-10-28 13:18, pirms 10 gadiem
Par Heat un Wizards!

     [+] [-]

, 2014-10-28 13:33, pirms 10 gadiem
Reaalais rakstīja: Kāpēc, lai WSH balansētu uz robežas, dēļ tā ka T. Arīza aizgāja prom un viens lecīgs gailis atnāca? Vienīgā komanda, kas sastāvā pielikusi un ir garām ir CLE, bet tā pati IND, bez Stīvensona un Džordža ir stipri iepakaļus.
Es jau neteicu, ka balansēs(tas bija citāts no raksta). Es saku, ka garantēta vieta WSH.

Un nevis kaut Arizas un Pīrsa (kas raud manā avatarā) dēļ, bet Wall un Beal rūdīšanās pēc.

  -4 [+] [-]

, 2014-10-28 14:33, pirms 10 gadiem
OK. Atļaušos es arī savu prognozīti...

1. CLE - Lebron James!
2. IND - komanda ar vienu no labākajām aizsardzībām līgā, kas jau vairāku gadu garumā nodrošina rezultātu, lelisks pamatcentrs, ļoti labs treneris.
3.CHI - Rouza traumas diemžēl regulāri ietekmē gan viņa paša spēli, gan komandas rezultātus. Tomēr sastāvs kopumā noteikti ir spēcīgāks par lielāko daļu austurmu komandu.
4. MIA - Lebron James (šoreiz ar piezīmi mīnus), citādi, protams, stabila playoff komanda, bet nedomāju, ka pretendēs uz titulu šogad.
5. TOR - manuprāt, viena no interesantākajām austrumu komandām, kas var šosezon sagādāt dažādus pārsteigumus gan pozitīvā, gan negatīvā ziņā. Ļoti labs un stabils sastāvs, bet ... pagaidām trūkst izteikta komandas līdera, kas izšķirušajos brīžos paņemtu spēli uz sevi. Vai tāds būs Derouzans? Liels jautājums.
6. WAS - par šo komandu arī daudz vairāk jautājumu kā atbilžu. No vienas puses ar tādu spēlētāju kā Wall un iespaidīgu garo galu, Vašingtona noteikti varētu būt stabila play off komanda. No otras puses rezultātos nav stabilitātes. Pilnīgi piekrītu autoram, ka Vašingtonas panākumu atslēga varētu būt meklējama, ja līderiem tomēr izdosies pacelt sevi līmeni augstāk. Taču uz pirmo četrinieku Vašingtona pagaidām nevelk.
7. BKN - šeit gan nav nekā interesanta. Lielie ieguldījumi uz spēlētāju pieredze vietu play off dorši vien nodrošinās, bet dikti šaubos, ka Bruklina ar visām tās problēmām spēs sezonā uzvarēt pietiekami regulāri, lai pretendētu uz kaut ko augstāk.
8. MIL - es ļoti ceru uz šo pārsteigumu un Jabari Parker kā labāko līgas debitantu!
9. ATL - Piekritīšu autoram , ka komanda ir stipri viduvēja un apstājusies savā attīstībā. Domāju, ka netikšana play off pat varētu dot zināmu stimulu, lai sāktos kādas pozitīvas pārmaiņas.
10. NYK - kamēr komandas līderis būs, manuprāt, pārvērtētākā zvaigzne līgā, nekas labs tur nav sagaidāms. Lai taisa Fišers trijstūrus un vēl nezin ko. Komanda aizsargājas četratā, un tas ir visu nelaimju cēlonis.
11. CHA - godīgi sakot, neredzu, ar ko šī komanda varētu pārsteigt.
12. PHI - arī ļoti ceru uz pārsteigumu, ko jaunie spēlētāji varētu sagādāt, un tas nekas, ka viņiem vismazākās algu izmaksas. Šiem spēlētājiem ir ko pierādīt.
13. DET - jau ilgāku laiku nevaru saprast principus pēc kādiem tiek komplektēta kādreiz tik spēcīgā komanda. Arī šosezon neredzu nekādu loģiku Anthony, Butler un D.J Augustin piesaistei. Manuprāt, ļoti vāji nokomplektēts sastāvs.
14. BOS - piekrītu, ka Bostona šosezon būs lielas izvēles priekšā un tas nevarēs neietekmēt komandas sniegumu. Turklāt kritiski vājš ir garais gals. Vispār domāju, ka Bostonā pēc iespējas ātrāk būtu jāizdara izvēle un jāsāk komplektēt komanda no jauna, vai nu ap Rondo, vai nu ap kādu viņa vietā.
15. Neredzu nevienu argumentu, kapēc šai komandai šogad nebūt vājākajai līgā.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-28 14:44, pirms 10 gadiem
Kas te visiem ir? Akli vai, liekot CHA padsmitajā vietā? Bet tomēr ieliek MIL 8. vietā? Tās nav prognozes, bet cerības.

Ar ko gan CHA varētu pārsteigt? Ar pag. sezonas sastāvu + Stīvensonu. Viens no labākajiem defiem līgā. (IND aizsardzības pēc ieliec 2., bet CHA padsmito... nice thinking)

Un kā ATL ir viduvēja? Varbūt vajag arī pieminēt faktu, ka Horfords ir atgriezies?!?!

  +1 [+] [-]

, 2014-10-28 14:50, pirms 10 gadiem
Esmu ko palaidis garām ? Derons Viljamss,Kevins Lavs,Kairijs Ērvings neskaitās zvaigznes ?

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:03, pirms 10 gadiem
jureks rakstīja: Esmu ko palaidis garām ? Derons Viljamss,Kevins Lavs,Kairijs Ērvings neskaitās zvaigznes ?
Neko vēl nesaku par Lavu un Kairiju, bet nu Derons man liekas savu zvaignzes statusu ir nolaidis pa burbuli. (Kaut vai, ja atceramies, tad savos laikos ar CP3 kapājās par labāko PG).

  +2 [+] [-]

, 2014-10-28 15:04, pirms 10 gadiem
1. CHI - tikai dēļ tā, ka CHI mazāk vajag laika lai iespēlētos sezonā un viņi vnm māk reg. sezonā iegūt pēc iespējas vairāk uzvaru
2. CLE - ja pirmais mēnesis nebūs izgāšanās uzvaru - zaudējumu skalā, tad stabili ieņems pirmo vietu, jo ja ieskriesies, tad to ātrvilcienu ar labāko spēlētāju pasaulē būs grūti apstādināt.
3. TOR - dēļ vājās divīzijas. tuvu 50 uzvaru sezonai
4. WSH - domāju ka tieši WSH pacels divīziju, kur būs liela cīņa.
5. MIA - pieredze darīs savu, sezonai izies cauri kā pa viļņiem.
6. CHA- labi papildinājumi starpsezonā, bet nevaru ielikt viņus augstāk pa sesto vietu patreiz
7. ATL- stabili turas PO zonā + Horfords ir atpakaļ
8. Knicks - tikai dēļ tā, ka tur ir Melo ar triangle, tas dos vairāk plusu nekā Nets ar pieredzi un defu
9. Nets - ļoti tuvu ar Knicks, bet mazliet pietrūks
10. Pistons VNG faktors būs ļoti liels, lai nedaudz progresētu kā komanda
11. Pacers - pārāk lieli zaudējumi pirms sezonu uzsākot. cīnīsies, bet pietrūks talanta
12. Bostona - tukšais gads bez PO. redzēs kas notiks ar Rondo
13. ORL - tā ir labākā no trim pastarītēm
14 Bucks - tā ir labāka par MCW + Noelu + D-līgas komandu
15 76ers - MCW + Noels + D-līga- pēdējā vieta līgā. cerams nebūs CHA sezonas atkārtojums pirms pāris gadiem, bet lūkojoties nāķotnē , ar katru gadu kās uz augšu

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:06, pirms 10 gadiem
Nezinu, lieka, ka Bulls būs reg. sezonas stiprākā komanda, Heat aiz viņiem un jaizceptā superkomanda varētu būt pēdejā no trijnieka. Ļoti gaidu spēli no Raptors, tur noteikti šogad var sagaidīt kautko vairāk. Ceru uz pārsteigumu pozitīvā nozīmē.

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:27, pirms 10 gadiem
One Man Show! rakstīja: Nezinu, lieka, ka Bulls būs reg. sezonas stiprākā komanda, Heat aiz viņiem un jaizceptā superkomanda varētu būt pēdejā no trijnieka. Ļoti gaidu spēli no Raptors, tur noteikti šogad var sagaidīt kautko vairāk. Ceru uz pārsteigumu pozitīvā nozīmē.
Ja vien Rouzs atkal nenotraumēsies uz visu sezonu,tfu,tfu,tfu.

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:27, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kas te visiem ir? Akli vai, liekot CHA padsmitajā vietā? Bet tomēr ieliek MIL 8. vietā? Tās nav prognozes, bet cerības.

Ar ko gan CHA varētu pārsteigt? Ar pag. sezonas sastāvu + Stīvensonu. Viens no labākajiem defiem līgā. (IND aizsardzības pēc ieliec 2., bet CHA padsmito... nice thinking)

Un kā ATL ir viduvēja? Varbūt vajag arī pieminēt faktu, ka Horfords ir atgriezies?!?!
Protams, nu nav jau objektīvi MIL ne 8.vietas komanda, ne PHI -12. Bet no otras puses, prognozēs mazliet avantūras nenāk par sliktu ... Par Hornets, runājot. Divas lielas atšķirības no Pacers. Treneris un pamatcentrs! Pat Stīvensonu piekrītu. Tas varētu būt labs papildinājums.

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:47, pirms 10 gadiem
larondons rakstīja: Protams, nu nav jau objektīvi MIL ne 8.vietas komanda, ne PHI -12. Bet no otras puses, prognozēs mazliet avantūras nenāk par sliktu ... Par Hornets, runājot. Divas lielas atšķirības no Pacers. Treneris un pamatcentrs! Pat Stīvensonu piekrītu. Tas varētu būt labs papildinājums.
Ar ko Džefersons ir sliktāks par Hibbertu , īpaši par to, kas spēlēja sezonas otrajā pusē, uzbrukumā big Al ieliek Hibbertu vienos vārtos, aizsardzībā viņš pagājušo sezonu progresēja, vienīgais viņš nav tik labs metienu bloķētājs, vienīgā vieta, kur Hibberts ir labāks.
Turklāt nez kapēc hornets treneris pagājušo sezonu bija viens no top 5 kandidātiem uz coach of the year.
Ja vēl Kids Gilkrists būs iemācijies mest, un Vonlehs būs gatavs nba līmenim neredzu kapēc viņi nav playoff komanda.

     [+] [-]

, 2014-10-28 15:58, pirms 10 gadiem
Protams, tas ir subjektīvi, bet man personīgi daudz interesantāk liekas tas, ko Vogels ir izveidojis Indianā. Turklāt tas rezultāts, ko Indiana parādīja pagājušajā sezonā runā pats par sevi. Jā, šosezon Indianai noteikti būs grūtāk, bet tomēr es ceru, ka tieši trenera faktors nostrādās. Par centra spēlētājiem nepiekritīšu. Kritumi sezonā ir katram, bet Hibberts noteikti dod lielāku pienesumu komandai kā Džefersons, un tieši aizsardzībā.

     [+] [-]

, 2014-10-28 16:10, pirms 10 gadiem
Kāds nezin kādu prognožu spēli , vai ko līdzīgu sportsguru webam?

     [+] [-]

, 2014-10-28 17:29, pirms 10 gadiem
ljames237 rakstīja: 1. CHI - tikai dēļ tā, ka CHI mazāk vajag laika lai iespēlētos sezonā un viņi vnm māk reg. sezonā iegūt pēc iespējas vairāk uzvaru
2. CLE - ja pirmais mēnesis nebūs izgāšanās uzvaru - zaudējumu skalā, tad stabili ieņems pirmo vietu, jo ja ieskriesies, tad to ātrvilcienu ar labāko spēlētāju pasaulē būs grūti apstādināt.
3. TOR - dēļ vājās divīzijas. tuvu 50 uzvaru sezonai
4. WSH - domāju ka tieši WSH pacels divīziju, kur būs liela cīņa.
5. MIA - pieredze darīs savu, sezonai izies cauri kā pa viļņiem.
6. CHA- labi papildinājumi starpsezonā, bet nevaru ielikt viņus augstāk pa sesto vietu patreiz
7. ATL- stabili turas PO zonā + Horfords ir atpakaļ
8. Knicks - tikai dēļ tā, ka tur ir Melo ar triangle, tas dos vairāk plusu nekā Nets ar pieredzi un defu
9. Nets - ļoti tuvu ar Knicks, bet mazliet pietrūks
10. Pistons VNG faktors būs ļoti liels, lai nedaudz progresētu kā komanda
11. Pacers - pārāk lieli zaudējumi pirms sezonu uzsākot. cīnīsies, bet pietrūks talanta
12. Bostona - tukšais gads bez PO. redzēs kas notiks ar Rondo
13. ORL - tā ir labākā no trim pastarītēm
14 Bucks - tā ir labāka par MCW + Noelu + D-līgas komandu
15 76ers - MCW + Noels + D-līga- pēdējā vieta līgā. cerams nebūs CHA sezonas atkārtojums pirms pāris gadiem, bet lūkojoties nāķotnē , ar katru gadu kās uz augšu
Tāda varētu būt totalizatoros secība

  -2 [+] [-]

, 2014-10-28 17:39, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kas te visiem ir? Akli vai, liekot CHA padsmitajā vietā? Bet tomēr ieliek MIL 8. vietā? Tās nav prognozes, bet cerības.

Ar ko gan CHA varētu pārsteigt? Ar pag. sezonas sastāvu + Stīvensonu. Viens no labākajiem defiem līgā. (IND aizsardzības pēc ieliec 2., bet CHA padsmito... nice thinking)

Un kā ATL ir viduvēja? Varbūt vajag arī pieminēt faktu, ka Horfords ir atgriezies?!?!
Par CHA - Man atkal liekas CHA ir pārvērtēta šosezon, bez Džefersona un Stīvensona tur vairāk nekā nav, pie tam ir atdevuši pāris labus rezervistusi.

     [+] [-]

, 2014-10-28 17:55, pirms 10 gadiem
Dz.Parkers vel nav speleejis bet ir zvaigzne Lopezs traumeets pedeejaas sezonas skaitaas zvaigzne nja un Horfords nemaz komandaa nav liideris.
Nav veerts runaat

     [+] [-]

, 2014-10-28 17:56, pirms 10 gadiem
Reaalais rakstīja: Par CHA - Man atkal liekas CHA ir pārvērtēta šosezon, bez Džefersona un Stīvensona tur vairāk nekā nav, pie tam ir atdevuši pāris labus rezervistusi.
Kembe,hendersons, Kids Gilkrists kuri progresee.

     [+] [-]

, 2014-10-28 19:28, pirms 10 gadiem
nba97 rakstīja: Kāds nezin kādu prognožu spēli , vai ko līdzīgu sportsguru webam?
Scorefellas.lv

     [+] [-]

, 2014-10-30 10:30, pirms 9 gadiem
MANAS PROGNOZES:
1. CAVALIERS
2.BULLS
3.RAPTORS
4.KNICKS
5.76ERS
6.WIZARDS
7.HEAT
8.NETS
9.CELTICS
10.PACERS
11.PISTONS
12.HAWKS
13.HORNETS
14.BUCKS
15.MAGIC

     [+] [-]

, 2014-10-30 10:36, pirms 9 gadiem
PAR RIETUMIEM:
1.CLIPPERS
2.THUNDER
3.SPURS
4.MAVERICKS
5.BLAZERS
6.ROCKETS
7.WARRIORS
8.TIMBERWOLFES
9.NUGGETS
10.SUNS
11.GRIZZLIES
12.PELICANS
13.KINGS
14.LAKERS
15.JAZZ

     [+] [-]

, 2014-11-05 12:25, pirms 9 gadiem
Hahahahaha Wizards `balansēs uz play-off robežas` ?? Laikam sportacentrs tagad anekdotes raksta. Wizards būs stabili top3 komanda East

1. Bulls
2-3. Wizards
2-3. Heat
4. Raptors
5. Cavs
6. Nets
7. Hornets
8. Hawks