Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Aģents: "Dāvis Bertāns gatavojas veikt savu dzīves lielāko darījumu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Aģents: "Dāvis Bertāns gatavojas veikt savu dzīves lielāko darījumu"
Dāvis Bertāns. Foto: AP / Scanpix

Vašingtonas "Wizards" latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns oficiāli paziņojis, ka izvēlējies nespēlēt NBA Disneja Pasaulē. Basketbolista aģents Artūrs Kalnītis skaidro, kāpēc viņa klients izlēma nepiedalīties sezonas atlikušajos mačos.

Kā zināms, pēc koronavīrusa pauzes NBA sezona atsāksies 31. jūlijā, mači notiks slavenajā Disneja Pasaulē, kas atrodas netālu no Orlando pilsētas Floridas štatā. Austrumos Vašingtonas klubs izlikts ar devīto numuru, taču atpalicība no astotās vietas ir tik liela (sešas uzvaras), ka atlikušajos astoņos mačos nav reālu cerību to sadeldēt.

Par nespēlēšanu Disneja Pasaulē spēlētājiem ir jāpaziņo līdz 24. jūnijam. "Godīgi sakot, Dāvis gatavojās spēlēt, bet pēdējā brīdī pieņēma lēmumu nepiedalīties. Kad NBA paziņoja, ka spēlētāji, kuri nepiedalīsies, nesaskarsies ar sekām un par katru izlaisto spēli zaudēs tikai vienu procentu no algas, tad mēs apsēdāmies to apspriest. Dāvis gatavojas veikt savu dzīves lielāko darījumu. Tāpēc tagad spēlējot, viņš uzņemtos lielu risku. Godīgi sakot, tas nebija grūts lēmums," informē spēlētāja aģents Artūrs Kalnītis. "Ja komanda būtu izlikta ar piekto vai sesto numuru (vai varbūt pat ar astoto), tas būtu pilnīgi savādāk. Dāvis ir cīnītājs. Bet šajā situācijā viņš nolēma nepiedalīties."

Savulaik mūsu basketbolista ceļgals bija smagi savainots divas reizes, taču pēdējā laikā nav bijušas nopietnas problēmas. "Savainojuma riskam bija nozīme Dāvja lēmumā, taču tas nebija vienīgais faktors," skaidro Kalnītis. "Iepriekš to neesmu pieminējis, bet Dāvim ir apdrošināšanas polise, kas stājās spēkā sezonas sākumā, tāpēc savainojuma gadījumā viņš saņemtu lielu, treknu čeku. Tātad tas nebija tikai traumu risks. Nevēlos iedziļināties detaļās, taču savainojuma riskam bija nozīme lēmuma pieņemšanā."

"Dāvis un [kluba ģenerālmenedžeris] Tomijs Šepards kontaktējas katru dienu. Pirms lēmuma publiskošanas "Wizards" jau zina dažas dienas iepriekš, un Dāvis pastāstīja arī saviem komandas biedriem. Viņi bija tik atbalstoši. Tomijs ir labākais. Man ļoti patīk viņa darbs, viņam un Dāvim ir īpaša saikne. Nebiju klāt, kad Dāvis informēja Tomiju un "Wizards" par savu lēmumu, bet viņš man teica, ka bija patīkama saruna un viņi bija ļoti atbalstoši," atklāj Bertāna aģents.

27 gadus vecais Bertāns aizvadījis savu labāko sezonu karjerā, 54 spēlēs "Wizards" rindās vidēji 29,3 minūtēs gūstot 15,4 punktus, trīspunktniekus metot ar 42,4% precizitāti, izcīnot 4,5 atlēkušās bumbas un atdodot 1,7 rezultatīvas piespēles. Šī bija viņa pirmā sezona "Wizards" rindās, kur Dāvis nonāca pagājušā gada jūlijā, kad viņu aizmainīja latvieša pirmā NBA komanda Sanantonio "Spurs".

Pēc šīs sezonas Bertānam beidzas līgums, kas pēdējo divu gadu garumā garantēja ienākumus 14 miljonu dolāru apmērā. Pēc šīs sezonas Dāvis kļūs par neierobežotu brīvo aģentu un, ņemot vērā lieliski aizvadīto sezonu, var cerēt uz vēl ienesīgāku nākamo līgumu. "Visiem ir jautājumi par viņa plāniem kā brīvajam aģentam. Teikšu tikai to, ka Dāvis mīl Vašingtonu, un, kad viņš kļūs par brīvo aģentu, tā būs pirmā komanda, ar kuru mēs tiksimies."

Kā jau ziņots, Bertāna komandas superzvaigzne Džons Vols joprojām atgūstas pēc ahileja cīpslas savainojuma un nevar spēlēt, bet tas viņam netraucē piekrist pēc pleca operācijas sezonu noslēgušajam Bruklinas "Nets" spīdeklim Kairijam Ērvingam, kurš nevēlas, lai tuvākajā laikā sezona tiktu turpināta.

Izmantotie resursi:
hoopshype.com

  -4 [+] [-]

, 2020-06-23 13:49, pirms 4 gadiem
Tikmēr dažs labs NBA spēlētājs iesmej par Bertānu.

https://twitter.com/EvanFourmizz/st...

https://twitter.com/EvanFourmizz/st...

  -1 [+] [-]

, 2020-06-23 14:05, pirms 4 gadiem
Bija ļoti atbalstoši? Amerikāņi ir viltīgi. Sekām jābūt!

Vajadzēja aizbildināties ar bailēm no koronavīrusa un ar "Black Lives Matter".

Bez nekāda iemesla atteikties palīdzēt komandai ir egoisms un nodevība!

  +4 [+] [-]

, 2020-06-23 14:25, pirms 4 gadiem
Ta viss kārtībā. Vašingtonai tāpat nav par ko cīnīties. Komandas speciāli "tanko" sezonas, lai tiktu pie augstākā draft pika un te visi baigi domā, ka kāds NBA baigi sastresosies, ka Bertāns izlaidīs neko nenozīmējošas spēles.

  -3 [+] [-]

, 2020-06-23 17:42, pirms 4 gadiem
Katrs jau dar kā viņam labpatīkas,tikai nevajag aizmirst,ka biznesa pasaulē tevi visi vēro un novērtē katru soli,kas var atsaukties pēc tam uz jaunā līguma noslēgšanu.Apmēram tā.

  +2 [+] [-]

, 2020-06-23 17:50, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Katrs jau dar kā viņam labpatīkas,tikai nevajag aizmirst,ka biznesa pasaulē tevi visi vēro un novērtē katru soli,kas var atsaukties pēc tam uz jaunā līguma noslēgšanu.Apmēram tā.
Ej labāk Virslīgu komentēt!

     [+] [-]

, 2020-06-23 22:07, pirms 4 gadiem
Ja jau Kalnītis saka, ka gatavojas slēgt līgumu, tad skaidrs, ka vismaz pāris piedāvājumi jau ir. Par to droši vien bija saruna ar Dāvi.