Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Ričards Vambuts

Gejs un Barnjāni paliks savās komandās, Entonijs kļūs par brīvo aģentu

Gejs un Barnjāni paliks savās komandās, Entonijs kļūs par brīvo aģentu
Rudijs Gejs
Foto: AP/Scanpix

Rudijs Gejs un Andrea Barnjāni ir izlēmuši, ka neizmantos līgumā iekļautās iespējas un nekļūs par brīvajiem aģentiem, bet paliks attiecīgi Sakramento "Kings" un Ņujorkas "Knicks" komandās. Par savu lēmumu - palikt vai nepalikt - ir paziņojuši arī citi spēlētāji.

Gejs paliek Sakramento un nopelnīs 19,3 miljonus

Rudija Geja pašreizējais līgums beigsies pēc nākamās sezonas, kurā viņš nopelnīs 19,3 miljonus ASV dolāru. "Kings" vadības galvenā prioritāte ir jauna līguma parakstīšana ar Geju, taču pats basketbolists sarunas par jaunu līgumu ir atlicis uz vēlāku laiku.

Pēc 1. jūlija abas puses drīkstēs sākt sarunas par jauna līguma parakstīšanu. Lai arī sezona Sakramento beidzās jau sen, Gejs uztur kontaktus ar "Kings" vadību. Uz basketbolistu labu iespaidu ir atstājis tas, ka jaunais komandas prezidents Viveks Ranadivs plāno Sakramento izveidot komandu, kas varētu cīnīties par čempiontitulu.

Pagājušā gada decembrī Gejs tika iesaistīts septiņu spēlētāju maiņas darījumā un nokļuva Sakramento komandā. Pārstāvot "Kings" krāsas, Gejs vidēji mačā guva 20,1 punktu, realizējot 48,2% metienu.

Entonijs atsakās no līguma pēdējā gada

Ņujorkas 'Knicks" līderis Karmelo Entonijs no 1.jūlija kļūs par neierobežoto brīvo aģentu, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem vēsta ESPN un citi mediji. Entonijs ir izmantojis līgumā norunāto iespēju un atteicies no pēdējā gada, kurā varētu nopelnīt 23,3 miljonus ASV dolāru, par to rakstiski informējot klubu.

Šāds notikumu attīstības variants jau tika vairākkārt pārrunāts sezonas laikā, lai gan vēl nesen "Knicks" prezidents Fils Džeksons izteica cerību, ka Entonijs tomēr pārdomās un pavadīs Ņujorkā arī nākamo sezonu. Kā reālākie kandidāti uz Entonija piesaisti tiek minēti Čikāgas "Bulls", Hjūstonas "Rockets", Dalasas "Mavericks", Losandželosas "Lakers" un Maiami "Heat".

Entonijs, kurš maija beigās nosvinēja 30. dzimšanas dienu, NBA aizvadījis 11 sezonas. Aizvadītajā sezonā "Knicks" līderis piedalījās 77 regulārās sezonas spēlēs, vidēji gūstot 27,4 punktus un izcīnot 8,1 atlēkušo bumbu. Karjeras laikā Entonijs ir izcīnījis divas Olimpisko spēļu zelta medaļas, kā arī septiņas reizes piedalījies NBA Zvaigžņu spēlē.

Barnjāni pavadīs vēl vienu sezonu Ņujorkā

Līdz šīs nedēļas trešdienai Andream Barnjāni vajadzēja paziņot savu lēmumu, taču viņš to ir izdarījis ātrāk - arī nākamajā sezonā itālietis pārstāvēs "Knicks", tādējādi nopelnot 12 miljonus dolāru.

Barnjāni debijas sezonu Ņujorkā nevar uzskatīt par ļoti veiksmīgu, jo janvāra beigās viņš iedzīvojās elkoņa traumā, kas liedza viņam spēlēt visu atlikušo sezonu. Piedaloties 42 regulārās sezonas spēlēs, Barnjāni vidēji mačā guva 13,3 punktus un izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas.

Citi izlemj, citi vēl domā

Francisko Garsija, kurš iepriekš pārstāvēja Hjūstonas "Rockets", izlēmis neturpināt pašreizējo līgumu, kas dotu viņam 1,3 miljonus dolāru nākamajā sezonā, un kļūt par brīvo aģentu. "Rockets" vadība par šādu soli varētu arī nebēdāties, jo kluba mērķis šovasar ir piesaistīt kādu superzvaigzni, tāpēc katra ietaupītā naudas summa ir svarīga.

Eksplozīvais un mazais aizsargs Neits Robinsons izlēmis, ka turpinās sadarbību ar Denveras "Nuggets", tādējādi nopelnot 2,1 miljonu dolāru. Basketbolistam pagājušā sezona beidzās priekšlaicīgi, jo kreisajā ceļgalā tika konstatēts saišu plīsums.

Robinsona komandas biedrs Denverā Darels Artūrs izrādījis vēlmi palikt "Nuggets", taču vēl nav paziņojis savu izvēli. Tas pats attiecas arī uz Fīniksas "Suns" uzbrucēju Čeningsu Fraju, tiesa, avoti vēsta, ka viņš nepaliks Fīniksā, bet gan kļūs par brīvo aģentu.

Izmantotie resursi:
Sports.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2014-06-23 10:56, pirms 10 gadiem
Sakramento tagad sanāk, kā tāds mazais big3. Kazinss, Gejs, Tomass. Nopirktu vēl kādu labu kadru, sanāktu tik tiešām čempiontitula komanda.
, 2014-06-23 11:01, pirms 10 gadiem
Sakramento tiešām diezgan simpātiska komanda, cerams, ka uzvaras sāks krāties.
Un karameļu Antons paziņojis par to, ka pamet NY.
, 2014-06-23 11:06, pirms 10 gadiem
Ja Barnjāni paliek nicks, tad komandu pat Fils neglābs
, 2014-06-23 11:14, pirms 10 gadiem
raveetaajs rakstīja: Sakramento tagad sanāk, kā tāds mazais big3. Kazinss, Gejs, Tomass. Nopirktu vēl kādu labu kadru, sanāktu tik tiešām čempiontitula komanda.
Jā, bet nu diemžēl spēles viņiem īpaši neiet, pierēķini klāt vēl McLemore kurš būs attīstijies un 8.draft picku šogad un vajadzētu būt play-off komandai, uz ko es ceru, bet kaut kā neticu
, 2014-06-23 11:20, pirms 10 gadiem
Beidzot ir iespēja dzirdēt, ka arī kāda cita komanda bez Heat, Clippers, Rockets, Nets un vēl dažiem izņēmumiem veido ko sakarīgu. Ja Kings piesaistītu vēl kādus labus rezervistus, tad nākamajā sezonā varētu pēc milzīgi ilgas pauzes šos redzēt PlayOff, par ko es būtu tikai priecīgs. Manuprāt, tādām komandām kā Pelicans, Kings, Sixers, Jazz, Magic kurām nav iespējas novākt superstārus savā komandā vienīgā izeja ir iet Spurs ceļu un ilgtermiņā audzināt sabalansētu sastāvu, kas kopā ir komanda nevis daži indivīdi.....manuprāt, Raptors šai ziņā ir uz pareizā ceļa...
, 2014-06-23 11:21, pirms 10 gadiem
Kpc NYk vajadzigs vispar tas garais tizlenis?
Nekada tolka no vina nav.Un alga ar vinam sausmigi liela.Ja nemaldos kaut kadi 10+ sezona.
, 2014-06-23 11:22, pirms 10 gadiem
A kur tad parastie raksti par ''parejam''? Rockets itka gribot LBJ
, 2014-06-23 11:45, pirms 10 gadiem
Lai Barnjani atteiktos no 12 milj būtu jānotiek brīnumam
, 2014-06-23 11:47, pirms 10 gadiem
Justifiable rakstīja: Jā, bet nu diemžēl spēles viņiem īpaši neiet, pierēķini klāt vēl McLemore kurš būs attīstijies un 8.draft picku šogad un vajadzētu būt play-off komandai, uz ko es ceru, bet kaut kā neticu
Draftexpress nr8. ir McDermott, PF/SF. Pēc video, Novicka-Lava tips. Punktu guvējs izteikts, 3pt met ar turpat 50%, pustālie labi, viens no rezultatīvākajiem NCAA. Tāds noderētu, bet atkal būs problēmas - metējiem Kazinsam un Gejam pievienosies vēlviens šūters, (ja nodraftēs). Bet tas būtu labs piks, tad uzbrukums domājams būtu viens no TOP5 līgā, bet aizsardzība? Tas jau ir cits jautājums..
, 2014-06-23 11:51, pirms 10 gadiem
raveetaajs rakstīja: Draftexpress nr8. ir McDermott, PF/SF. Pēc video, Novicka-Lava tips. Punktu guvējs izteikts, 3pt met ar turpat 50%, pustālie labi, viens no rezultatīvākajiem NCAA. Tāds noderētu, bet atkal būs problēmas - metējiem Kazinsam un Gejam pievienosies vēlviens šūters, (ja nodraftēs). Bet tas būtu labs piks, tad uzbrukums domājams būtu viens no TOP5 līgā, bet aizsardzība? Tas jau ir cits jautājums..
nevis viens no ,bet rezultativakais ,gan sezona gan vesturee
, 2014-06-23 12:46, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Lai Barnjani atteiktos no 12 milj būtu jānotiek brīnumam
Tak var amnestēt, bet domāju ka jāamnestē Stodamairs, ar to mega lielo līgumu.
, 2014-06-23 13:31, pirms 10 gadiem
raveetaajs rakstīja: Draftexpress nr8. ir McDermott, PF/SF. Pēc video, Novicka-Lava tips. Punktu guvējs izteikts, 3pt met ar turpat 50%, pustālie labi, viens no rezultatīvākajiem NCAA. Tāds noderētu, bet atkal būs problēmas - metējiem Kazinsam un Gejam pievienosies vēlviens šūters, (ja nodraftēs). Bet tas būtu labs piks, tad uzbrukums domājams būtu viens no TOP5 līgā, bet aizsardzība? Tas jau ir cits jautājums..
McDermott vieta ir Hornetos. Kingiem vajag uzlabot PF pozīciju, paņemt izteiktu back-to-basket spēlētāju, piemēram, Julius Randle.. Viņš, manuprāt, ļoti labi derētu.
, 2014-06-23 13:32, pirms 10 gadiem
Ņujorkai noplauka tikai par 50% - Barnjani tomēr paliek:-) Nu bet, no otras puses, tā tomēr būtu briesmīga haļava, ja vēl šis arī notītos...
Varbūt kāds zina - kas ar Biedriņu notiek - jau noslēgts līgums ar Ocean Clean?
, 2014-06-23 13:32, pirms 10 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Tak var amnestēt, bet domāju ka jāamnestē Stodamairs, ar to mega lielo līgumu.
Stoudemairu pat tagad varēs aizmainīt uz kādu rebuild tīmu. Līguma summa ir milzīga, bet tomēr tas ir tikai 1 gads un kad viņš spēlē, tad joprojām ir diezgan labs.

ps: un par Barnjāni palikšanu NYK man šaubu nebij ne mirkli. Kāpēc viņam doties prom, ja pa 1 sezonu viņš sapelnīs tik daudz $$$, kā iespējams atlikušajā karjerā kopā nedabūs?
, 2014-06-23 13:59, pirms 10 gadiem
raveetaajs rakstīja: Sakramento tagad sanāk, kā tāds mazais big3. Kazinss, Gejs, Tomass. Nopirktu vēl kādu labu kadru, sanāktu tik tiešām čempiontitula komanda.
Nekas tur nesanāktu
, 2014-06-23 14:16, pirms 10 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Tak var amnestēt, bet domāju ka jāamnestē Stodamairs, ar to mega lielo līgumu.
Tur jāsāk viss būvēt no nulles. Stodemairu prom, barnjani pēc gada arī. Un tad jau Džeksons ar Fišeru var kaut ko lasīt kopā jaunai komandai

Nu un Karamele ar jau būs prom šogad, tas gandrīz skaidrs.
, 2014-06-23 14:59, pirms 10 gadiem
bezbiksis rakstīja: Sakramento tiešām diezgan simpātiska komanda, cerams, ka uzvaras sāks krāties.
Un karameļu Antons paziņojis par to, ka pamet NY.
Simpātiska vai nē, bet Gejam 19M ir nenormāli pārmaksāti.
, 2014-06-23 15:00, pirms 10 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kpc NYk vajadzigs vispar tas garais tizlenis?
Nekada tolka no vina nav.Un alga ar vinam sausmigi liela.Ja nemaldos kaut kadi 10+ sezona.
Nu šitais jau bija player option un loģiski, ka "garais tizlenis" to izmantoja.
, 2014-06-23 15:08, pirms 10 gadiem
Lai Entonijs iet uz Buļļiem.
Būtu interesanti.
, 2014-06-23 15:11, pirms 10 gadiem
Man ļoti žēl ir Lakers.
Braients saņems ja nemaldos 30 milj dolāru jaunajā sezonā, bet kas zin cik daudz viņš jaunajā sezonā wsp izies laukumā, jo kāja viņam kā no stikla, viena ne tāda kustība un atkal pus sezona zemē nomesta.

Bet būtu alga kādi 20 miljoni, tad varētu par kādu labu kadru pacīnīties.
, 2014-06-23 15:41, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Lai Entonijs iet uz Buļļiem.
Būtu interesanti.
Ģenerālis bija kautko ietvītojis, ka Rouzs laikam nebūtu īpaši priecīgs par Karmelo buļļos. Diezvai pašam Rouzam gribētos līdera godu dalīt ar Karmelo. Čikāgai vajadzētu šo sezonu atstāt nemainīgu, un skatīties, kā tā mainīsies, kad ierindā būs Rouzs un tad pēc sezonas spriest kas kā
, 2014-06-23 17:10, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Man ļoti žēl ir Lakers.
Braients saņems ja nemaldos 30 milj dolāru jaunajā sezonā, bet kas zin cik daudz viņš jaunajā sezonā wsp izies laukumā, jo kāja viņam kā no stikla, viena ne tāda kustība un atkal pus sezona zemē nomesta.

Bet būtu alga kādi 20 miljoni, tad varētu par kādu labu kadru pacīnīties.
Man gan liekas ir 50M uz divām sezonām...
, 2014-06-24 03:48, pirms 10 gadiem
Kaut Karmelo neaizietu uz Majami Krītiem .
, 2014-06-24 13:06, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Man gan liekas ir 50M uz divām sezonām...
2014-15 $23,500,000
2015-16 $25,000,000
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
5

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
17

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.