Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

NBA Vasaras līgā piedalīsies arī Ķīnas un Horvātijas izlases

Rolands Eliņš

NBA Vasaras līgā piedalīsies arī Ķīnas un Horvātijas izlases
Horvāts Dragans Benders vasarā kļūs par brīvo aģentu. Foto: AP/Scanpix

NBA Vasaras līgā šogad spēlēs arī divas nacionālās izlases – 30 Nacionālās basketbola asociācijas klubiem pārbaudes turnīrā pievienosies Horvātijas un Ķīnas izlases.

NBA Vasaras līga šovasar norisināsies 15. reizi. Lasvegasas vasaras līga pagājušajā gadā pirmoreiz sapulcēja kopā visus 30 NBA klubus, bet šovasar tiks sperts vēl viens solis plašumā, dalībnieku vidū piesaistot arī Ķīnas un Horvātijas komandas. Turnīrs tiks izspēlēts Lasvegasā no piektā līdz 15. jūlijam.

Ķīnas izlase iepriekš jau spēlējusi Vasaras līgā 2007. gadā, kamēr Horvātijai tā būs debija. Pasaules kausa mājiniecei Ķīnai sezonas ievadā NBA bija viens basketbolists – Žou Ki, kamēr Horvātija var lepoties ar pieciem NBA spēlētājiem – Bogdanoviču, Hezonju, Šariču, Ziziču un Benderu.

Lasvegasas vasaras līga jūlijā tiks izspēlēta šādā formātā – katra komanda aizvadīs četras spēles, pēc kurām tiks noteiktas astoņas komandas ar labāko bilanci. Tās savukārt izspēlēs izslēgšanas spēļu turnīru, taču arī visām pārējām komandām līga turpināsies ar gandarījuma turnīra izspēli. Attiecīgi katra komanda Lasvegasā aizvadīs vismaz piecas spēles.

Aizvadītā gada finālā par Lasvegasas vasaras līgas čempioni kļuva Portlendas „Trail Blazers”, pārspējot „Lakers”.
Vasaras līga norisinās pēc NBA drafta, un tā ir iespēja jaunajiem spēlētājiem izcīnīt sev līgumus ar NBA komandām vai vismaz iegūt uzaicinājumu uz pirmssezonas treniņnometni. Vasaras līgā parasti nespēlē ne lielākās NBA zvaigznes, ne pat NBA vidusmēra spēlētāji, kuri jau pierādījuši savu vietu līgā, tāpat komandas parasti vada nevis galvenais treneris, bet gan iespēja tiek dota kādam no viņu palīgiem.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/article/2019/03...

  +1 [+] [-]

, 2019-03-20 20:07, pirms 5 gadiem
Horvātiem arī Zubač skaitās ja kas tātad viņiem ir 6 tas autora zināšanai.