Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Popovičs: "Mani uztrauc, ka spēlētāji ir apmierināti ar paveikto"

Popovičs: "Mani uztrauc, ka spēlētāji ir apmierināti ar paveikto"
Gregs Popovičs 2014. gada 14. jūnijā
Foto: AP/Scanpix

"Kad "Miami Heat" spēlētāji uzvarēja otrajā finālspēlē, viņi netika tai pāri. Iespējams, viņi nodomāja, ka pirmajā spēlē mums paveicās gaisa kondicionieru dēļ, tāpēc tālāk vairāk nekļūdīsies. Kā divkārtējiem čempioniem tas šķita dabiski," nedēļu pirms treniņnometnes sākuma par basketbolistu motivēšanu 2015. gada sezonā domā NBA čempionu "San Antonio Spars" galvenais treneris Gregs Popovičs.

2014. gada sezonā pie ieejas Popoviča birojā stāvēja liela fotogrāfija, kurā bija iemūžināts sestās finālspēles rezultāts. Tas atgādināja, ka trešās ceturtdaļas beigās “Spurs” atradās vadībā pret “Miami Heat” ar 13 punktu pārsvaru.

Popovičs vēlējās, lai Sanantonio spēlētāji saprastu, ka 2013. gada finālsērija netika zaudēta pēdējā minūtē. Viņi zaudēja, jo spēles gaitā pieņēma virkni kļūdainu lēmumu. Pēc “Spurs” triumfa 2014. gada jūnijā fotogrāfija tika noņemta, taču galvenais treneris prāto, kā motivēt komandu turpmāk.

“Spurs” stūrmanis vienmēr domā, kā rosināt spēlētāju smadzeņu darbību. Viņš nemēģina manipulēt, tā vietā cenšoties atrast skaidrāko un godīgāko vēsti. Popovičs nevēlas, lai “Spurs” atkārtotu “Heat” kļūdu, netiekot galā ar panākumiem.

Pirms gada treneris kā degvielu izmantoja neapmierinātību un vilšanos. Tagad viņš satraucas par citu lietu. “Mani uztrauc viens apstāklis. Spēlētāji ir cilvēciskas būtnes. Viņi jutīsies apmierināti par agrāk paveikto.”

Treniņnometnes laikā “Spurs” ceļos uz Vāciju un Turciju. Popovičs zina, ko teiks saviem vīriem. “Puiši, vai tagad mēs esam kā “Boston Celtics” pirms 30 gadiem? Vai mēs esam tikpat labi kā Bērds un Makheils? Ļaujiet man pateikt priekšā. Nē!”

Izmantotie resursi:
Popovich's plan: Spurs move past...


, 2014-09-18 18:31, pirms 10 gadiem
Nu neļaut izbaudīt savus panākumus jau arī nav īsti pareizi
, 2014-09-18 19:59, pirms 10 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu neļaut izbaudīt savus panākumus jau arī nav īsti pareizi
To viņi izdarīja savā atvaļinājumā
, 2014-09-18 20:11, pirms 10 gadiem
zogs rakstīja: To viņi izdarīja savā atvaļinājumā
Nu NBA nav tā vieta, kur novembrī, decembrī ir svarīgākie notikumi. Tas tāpat kā Kanādas izlase hoķī- grupu turnīrā uzdevums ir tikt ārā no grupas. Un pēc tam ar katru spēli sniegums tikai palielinās un tieši uz finālu ir labākajā formā.

Starp citu tas pats bieži ir noticis NBA, ka komanda izšauj pirmos mēnešus, bet, kad sākās PO, tad viss jau ir izšauts (tālu nav jāmeklē - pēdējais piemērs ir IND).
, 2014-09-19 08:05, pirms 10 gadiem
Padomā ko runā . Indiāna spēlēja konferences finālā. Ja tas skaitās kad vis ir izšauts ,ko pārējām komandām teik ?
LA-BOS antifans rakstīja: Nu NBA nav tā vieta, kur novembrī, decembrī ir svarīgākie notikumi. Tas tāpat kā Kanādas izlase hoķī- grupu turnīrā uzdevums ir tikt ārā no grupas. Un pēc tam ar katru spēli sniegums tikai palielinās un tieši uz finālu ir labākajā formā.

Starp citu tas pats bieži ir noticis NBA, ka komanda izšauj pirmos mēnešus, bet, kad sākās PO, tad viss jau ir izšauts (tālu nav jāmeklē - pēdējais piemērs ir IND).
, 2014-09-19 09:39, pirms 10 gadiem
Kolekcionaars rakstīja: Padomā ko runā . Indiāna spēlēja konferences finālā. Ja tas skaitās kad vis ir izšauts ,ko pārējām komandām teik ?
Nu tas, ka austrumi ir impotenti jau neko neliecina par IND komandu. Salīdzini pats periodu pirms all star break un pēc. Un joka pēc salīdzini arī ar MEM sniegumu pirms un pēc all star break.(tur, protams, lomu arī nospēlēja Gazola atgriešanās no traumas)
, 2014-09-19 11:53, pirms 10 gadiem
A ko ta šiem darīt - pretinieku ta nava...
Nikola Jokičs un Entonijs Deiviss. Foto. USA Sports Today. Scanpix
4

Jokičam 24+15+9 pret "Lakers", čempione "Nuggets" soļa attālumā no nākamās kārtas

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo sērijas spēli aizvadījušas Denveras "Nuggets" un Losandželosas "Lakers" komandas. Čempione arī izbraukuma pirmajā spēlē tika pie uzvaras (112:105), nonākot viena soļa attālumā no nākamās play-off kārtas.
Žoels Embīds sērijas trešajā spēlē. Foto: AP/Scanpix
14

Embīdam netīra spēle un 50 punkti uzvarā, "Magic" sagrauj "Cavaliers"

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pirmos panākumus izcīnījušas Filadelfijas "76ers" un Orlando "Magic" komandas. "76ers", pateicoties Žoela Embīda 50 gūtajiem punktiem, savā laukumā ar 125:114 pārspēja Ņujorkas "Knicks", savukārt "Magic" ar 121:83 uzvarēja Klīvlendas "Cavaliers". Paulo Bankero uzvaru sekmēja ar 31+14+5.
Kristaps Porziņģis. Foto: EPA/Scanpix
8

Bostona pēc negaidītā zaudējuma izceļ Maiami aizsargu fizisko spēli pret Porziņģi

Nacionālās basketbola asociācijas regulārās sezonas uzvarētāja Bostonas "Celtics" pirmās kārtas pirmajā spēlē pret Maiami "Heat" dominēja, būdama vadībā arī ar 34 punktiem un uzvarēdama ar 114:94, tomēr otrajā mačā negaidīti piekāpās ar 101:110 un zaudēja mājas priekšrocību.