Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viljamss ar traku metienu pagarinājumā izvelk "Clippers" uzvaru pār "Bucks"

Andrejs Siliņš

Viljamss ar traku metienu pagarinājumā izvelk "Clippers" uzvaru pār "Bucks"
Lū Viljamss mirkli pirms uzvaras metiena. Foto: Reuters / Scanpix

Pateicoties Lū Viljamsa metienam 0,3 sekundes pirms papildlaika beigām, Losandželosas "Clippers", neraugoties uz izcilu Jaņņa Adetokunbo sniegumu, naktī uz svētdienu ar rezultātu 128:126 uzveica Milvoki "Bucks" vienību.

Par Sanantonio uzvaru un Bruklinas zaudējumu jau vēstījām, bet Kristapa Porziņģa pārstāvētā "Knicks" bez latvieša ierindā ar 112:128 atzina Austrumu konferences līderes Toronto "Raptors" pārākumu. Ņujorkas labā ar 27 punktiem izcēlās Tims Hārdevejs, bet Enesam Kanteram 15 punkti un 15 atlēkušās bumbas. Toronto rindās 23 punktus sameta Paskāls Siakams, bet lietuvietis Jons Valančūns guva 19 punktus un izcīnīja desmit bumbas 21 nospēlētā minūtē.

Īsta drāma izvērtās "Bucks" un "Clippers" spēlē Losandželosā. Minūti pirms pamatlaika beigām mājiniekiem bija plus pieci (119:114), bet Jannis Adetokunbo pēc Erika Bledso piespēles ar triecienu no augšas samazināja "Clippers" pārsvaru par diviem punktiem. Pusminūti pirms beigām Lū Viljamss aizmeta garām pustālo metienu, bet otrā laukuma galā 6,3 sekundes pirms beigām Bledso ar sarežģītu trīspunktnieku izlīdzināja - 119:119.

Divas sekundes pirms beigām Danilo Galināri aizmeta garām, un sekoja papildlaiks. Tajā rezultāts turpināja augt līdzīgi, nevienai no komandām ne brīdi nebija lielāks pārsvars par viena precīza metiena tiesu, bet viss izšķīrās pašā izskaņā. Lū Viljamss, kuram kopumā šī nebija labākā spēle, garāmgājienā pāri trīs aizsargu rokām izmeta bumbu ar augstu trajektoriju un, kamēr Viljamss krita uz grīdas, bumba krita cauri tīkliņam - 128:126 Losandželosas labā. Palika 0,3 sekundes, un Doks Riverss pirmo reizi cīņā iesaistīja mača lielāko spēlētāju Bobanu Marjanoviču. Serba uzdevums bija ar savām milzīgajām rokām traucēt izdarīt piespēli no sānu auta. Tas arī izdevās, Adetokunbo bija jāpiespēlē ar milzīgu trajektoriju, kas palēnināja bumbas lidojuma ātrumu un aizsardzībai palīdzēja tikt līdzi pie visiem blokiem. Līdz ar to "Clippers" izcīnīja uzvaru ar 128:126.

Uzvarētājiem lielisku cīņu aizvadīja Montrezls Harels, kurš iesaistījās no soliņa, bet 32 minūtēs guva 26 punktus un izcīnīja deviņas bumbas. 21 punktu pievienoja Patriks Beverlijs, bet 20 punkti un 11 bumbas Tobaiasam Herisam. Lai arī ne tik rezultatīvs, cik ierasti (12 punkti), Viljamss atzīmējās ar desmit piespēlēm. "Bucks" rindās Adetokunbo guva 27 punktus, izcīnīja 18 bumbas, pārtvēra piecas bumbas, atdeva četras piespēles un bloķēja divus metienus.

Pagarinājums bija nepieciešams arī Memfisā, kur "Grizzlies" ar 112:106 pieveica "76ers". Pirms spēles Filadelfijas komanda uzzināja, ka klubs mainīs starta piecinieka spēlētājus Dario Šariču un Robertu Kovingtonu, kā arī Džeridu Beilesu, lai iegūtu Džimiju Batleru no Minesotas. Neviens no nosauktajiem spēlē nepiedalījās, tomēr "Sixers" labi turējās, un "Grizzlies" bija nepieciešama labākā Maika Konlija spēle sezonā, lai tiktu pie panākuma. Konlijs guva 32 punktus, un Memfisa izcīnīja piekto uzvaru piecās mājas spēles šosezon.

"Cavaliers" tomēr nespēja izraut otro uzvaru sezonā, ar 98:99 piekāpjoties "Bulls". 73 sekundes pirms beigām Rodnijs Hūds ar danku panāca spēles beigu rezultātu, bet abām komandām vēl bija iespējas mainīt iznākumu. Tam pašam Hūdam pusminūti pirms beigām bija iespēja panākt vadību viesiem, taču pustālais nebija precīzs. 13 sekundes pirms beigām pēc Zeka Levīna kļūdas bumba atkal bija "Cavs" rīcībā, tā nonāca pie Kolina Sekstona, bet pirmgadnieks vispirms neiemeta pēc caurgājiena, pats tika pie vēl vienas iespējas, tomēr uzķērās uz Džabari Pārkera bloka, līdz ar to "Bulls" nosargāja panākumu.

Losandželosas "Lakers", izcīnot 59 atlēkušās bumbas un 17 no tām uzbrukumā, ar 101:86 uzveica Sakramento "Kings", izcīnot sesto uzvaru 12 spēlēs. Lebrons Džeimss guva 25 punktus un izcīnīja septiņas bumbas pie groziem. Kalifornijas mežu ugunsgrēku rezultātā dūmi bija atklejojuši līdz Sakramento mājas arēnai, un vairāki "Lakers" spēlētāji, tostarp Džeimss, sūdzējās par galvassāpēm. Līdz ar to "Lakers" treneris Lūks Voltons bija spiests biežāk mainīt spēlētājus, nekā to būtu darījis ierasti.

NBA regulārā sezona, 11. novembris

SpēleRezultāts
Raptors - Knicks128:112
Clippers - Bucks128:126 P
Pelicans - Suns119:99
Heat - Wizards110:116
Bulls - Cavaliers99:98
Grizzlies - 76ers112:106
Spurs - Rockets96:89
Warriors - Nets116:100
Mavericks - Thunder111:96
Kings - Lakers86:101

  -1 [+] [-]

, 2018-11-11 12:23, pirms 5 gadiem
Patiesībā LAC spēle patika daudz labāk nekā Bucks.
Īpaši kaitina Bleteso spēles stils, skrien pret četriem met pāri... OK, iekita pāris, izvilka uz bobeni pagarinājumu, bet nu nezinu ko viņš vēlas pierādīt...

  -1 [+] [-]

, 2018-11-11 12:33, pirms 5 gadiem
Gazols izskoloja Embīdu, tikai 4-15 no spēles. Vispār labi,ka Memfisa un arī Clippers rāda labu basketbolu, ja viņi turēs līmeni,tad cīņa par playoff rietumos būs ļoti saspringta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-11-11 23:23, pirms 5 gadiem
Taisons Čandlers.... nav ko teikt, var redzēt, ka izsalcis pēc basīša.