Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dāvis Bertāns: "Domājam tikai par sevi, nevis pretinieci izslēgšanas turnīrā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Dāvis Bertāns: "Domājam tikai par sevi, nevis pretinieci izslēgšanas turnīrā"
Dāvis Bertāns un Dirks Novickis. Foto: AP/Scanpix

Sanantonio "Spurs" komanda ir apņēmības pilna uzvarēt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas pēdējā spēlē, pagaidām nedomājot, kas tai nāks pretim izslēgšanas turnīrā, trešdien pirms gaidāmās noslēdzošās cīņas paudis latvietis Dāvis Bertāns.

Ziemeļamerikā mediji pamanījuši, ka no 9. līdz 12. jūnijam Rīgā notiks NBA nometne "Basketball Without Borders", līdz ar to latvietim sarunā ar žurnālistiem nācās sākt uz atbildēšanu jautājumiem par to. Nometne pulcēs labākos jaunos basketbolistus – puišus un meitenes – līdz 17 gadu vecumam no visas Eiropas. Kaut tika pavēstīts, ka gaidāma Latvijas pārstāvju NBA – Kristapa Porziņģa, Dāvja Bertāna, Rodiona Kuruca un Daira Bertāna – ierašanās, jaunākais no brāļiem Bertāniem trešdien izteica cerību, ka viņš šajā nometnē nepiedalīsies, jo... tā notiks NBA finālsērijas laikā.

"Labi, ka tā tur notiks," saka Bertāns. "Būs lieliski bērniem, jo ieradīsies spēlētāji no visas Eiropas. Domāju, ka basketbols Latvijā popularitātē noteikti ir apsteidzis hokeju. Ļoti ilgi hokejs bija sporta veids numur viens, tomēr pēdējos gados tur nav bijuši milzīgi panākumi, kamēr basketbolam klājas labāk un labāk. Domāju, ka tagad basketbols ir sporta veids numur viens."

"Spurs" komanda NBA izslēgšanas turnīram kvalificējusies 22. sezonu pēc kārtas, kas ir atkārtots līgas rekords. Ja tā regulārās sezonas noslēdzošajā mačā pieveiks Dalasas "Mavericks" komandu, "Spurs" Rietumu konferencē būs vismaz septītā, kas nozīmēs izvairīšanos no galvenās favorītes Goldensteitas "Warriors" izslēgšanas sacensību pirmajā kārtā."

"Mēs domājam par sezonas pabeigšanu ar uzvaru un būt gataviem izslēgšanas turnīram," saka Bertāns. "Nezinām, kas būs mūsu pretinieks, bet tam nav nozīmes. Ja gūsim uzvaru, tā var būt jebkura no trim komandām (Denvera, Hjūstona, Portlenda). Mums jādomā tikai par sevi, jāuzlabo sniegums, jābūt stabiliem un jāspēlē aizsardzībā. Tas mums palīdzēs arī nākotnē."

Spēle ieies vēsturē, jo kļūs par atvadu cīņu, iespējams, visu laiku labākajam Eiropas basketbolistam Dirkam Novickim. "Viņš ir neticams spēlētājs, kuram bijusi lieliska karjera, turklāt tikai vienā komandā.

"Viņš bija viens no tās paaudzes spēlētājiem, kurus skatījos, kad biju pietiekoši vecs," Bertāns stāstīja, ka iespaidojies no vācieša. "Toreiz ne tik daudz eiropiešu bija līgā. 2011. gadā uzvarēt čempionātā, kad neviens to negaidīja, bija nozīmīgi starptautiskajiem spēlētājiem. Viņš to bija pelnījis."

Izmantotie resursi:
https://www.mysanantonio.com/sports...