Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dzīve pēc nenotikušās maiņas: "Pelicans" ļaus Entonijam Deivisam iet laukumā

Agris Suveizda

Dzīve pēc nenotikušās maiņas: "Pelicans" ļaus Entonijam Deivisam iet laukumā
Entonijs Deiviss. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas komanda Ņūorleānas "Pelicans" savā mājaslapā paziņojusi par lēmumu ļaut Entonijam Deivisam spēlēt, nevis sargāt viņu pirms vasaras pāreju perioda.

"Šo lēmumu noteica virkne faktoru. Entonijs darīja mums zināmu, ka viņš vēlas spēlēt un palīdzēt komandai cīnīties par uzvarām. Turklāt mēs vēlamies saglabāt spēles integritāti un ievērot NBA politiku. Uzskatām, ka Entonija spēlēšana atbilst tām vērtībām, kas ir līgas un tās fanu labākajās interesēs," komandas mājaslapā citēts ģenerālmenedžeris Dels Dempss.

25 gadus vecais Entonijs Deiviss pirms nepilnām divām nedēļām paziņoja, ka 2020. gadā nepagarinās līgumu ar Ņūorleānas "Pelicans", un pieprasīja maiņu. Vienoties par pienācīgu darījumu "Pelicans" gan tā arī neizdevās, un Deivisa medības nu ir atliktas līdz vasarai, kad cīņā varēs iesaistīties arī viena no favorītēm Bostonas "Celtics". Neaizmainījusi Deivisu, Ņūorleānas "Pelicans" vadība apsvēra iespēju viņu nelaist laukumā līdz pat sezonas beigām, lai neriskētu ar savainojuma gūšanu, taču NBA vadība esot izteikusi bažas par to, ka spēlēt varoša līgas zvaigzne varētu tikt atturēta no iešanas laukumā.

Deiviss nav spēlējis kopš 18. janvāra, virkni maču izlaižot pirksta savainojuma dēļ, taču tagad viņš atkal ir vesels. Šī sezona Deivisam statistikas ziņā pagaidām bijusi labākā karjerā – vidēji 37,0 minūtes, 29,3 punkti, 13,3 atlēkušās bumbas, 4,4 rezultatīvas piespēles, 2,6 bloķēti metieni, 2,0 kļūdas un 1,7 pārtvertas bumbas. "Pelicans" ar 24 uzvarām 55 spēlēs Rietumu konferencē ieņem trešo vietu no beigām.

Ņūorleānas "Pelicans" maiņu perioda pēdējā dienā veica divus darījumus. Trīs komandu maiņā "Pelicans" uz Milvoki "Bucks" aizsūtīja Nikolu Mirotiču, pretī iegūstot Džeisonu Smitu un četras otrās kārtas izvēles, kā arī Stenliju Džonsonu no Detroitas "Pistons". Savukāt uz Vašingtonas "Wizards" tika aizmainīts Veslijs Džonsons, pretī iegūstot otrās kārtas izvēli un Markīfu Morisu, kurš, visticamāk, tiks atlaists.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/pelicans/statem...

  -1 [+] [-]

, 2019-02-08 18:14, pirms 5 gadiem
Vienigais racionalais iemesls to darit ir cerot,ka vinsh pardomas.. Taa kaa tas nenotiks,tad lemums ir skaists,bet galigi nelabs NOP nakotnes planiem