Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Viļņas "Rytas" perspektīvais lietuviešu aizsargs Sirvīdis piesakās NBA draftam

Agris Suveizda

Viļņas "Rytas" perspektīvais lietuviešu aizsargs Sirvīdis piesakās NBA draftam
Deivids Sirvīdis. Foto: 15min.lt

Lietuvas basketbola kluba Viļņas "Rytas" uzbrūkošais aizsargs Deivids Sirvīdis iesniedzis pieteikumu Nacionālās basetbola asociācijas šā gada draftam, vēstī ESPN. Neilgi pirms drafta Sirvīdim apritēs 19 gadu.

"Mans sapnis allaž ir bijis spēlēt NBA, tādēļ esmu sajūsmināts par pieteikšanos draftam," 202 centimetrus garais un 86 kilogramus smagais Sirvīdis saka ESPN. "Tagad gan mans galvenais mērķis ir pabeigt sezonu kopā ar "Rytas", un ceru, ka to izdosies pabeigt ar Lietuvas čempiona titulu." ESPN savā 100 talantīgāko spēlētāju sarakstā Sirvīdi ierindo 48. vietā.

Pagājušā gada maijā Sirvīdis kopā ar "Rytas" U18 komandu triumfēja jauniešu Eirolīgā un tika atzīts par finālspēles vērtīgāko spēlētāju. Vēlāk viņš kopā ar Lietuvas U18 izlasi Latvijā notiekošajā Eiropas čempionātā izcīnīja piekto vietu un palīdzēja komandai kvalificēties U19 Pasaules kausam, kas jūnija beigās sāksies Grieķijā. Kā Eiropas vicečempione tajā spēlēs arī Latvija. Eiropas U18 čempionātā Sirvīdis atzīmējās ar vidēji 12,7 punktiem, 3,3 atlēkušajām bumbām, 2,9 rezultatīvām piespēlēm un 45,2% trāpītu trejaču (14/31).

Pieaugušo basketbolā Sirvīdis šosezon daudz spēlējis gan Lietuvas čempionātā, gan ULEB Eirokausā. Eiropā viņš 17 spēlēs vidēji ticis pie 5,4 punktiem un 1,9 atlēkušajām bumbām, kā arī trāpījis 46,3% tālmetienu (19/41). "Rytas" ceturtdaļfinālā piekāpās Spānijas "Valencia" (64:75, 56:71). Savukārt Lietuvā "Rytas" ar bilanci 21-6 ieņem otro vietu, atpaliekot vienīgi no Kauņas "Žalgira" (24-3). Sirvīdis vidēji spēlējis nepilnas 16 minūtes, guvis 5,4 punktus un izcīnījis 2,3 atlēkušās bumbas. Lietuvā viņa galvenais ierocis tālmetiens gan nav bijis pārāk precīzs – vien 31,0%. Atgādinām, ka "Rytas" galvenā trenera Daiņus Adomaiša asistents ir latvietis Uvis Helmanis.

Iepriekšējā gada drafta otrajā kārtā Šārlotas "Hornets" ar kopējo 55. numuru izraudzījās tobrīd 20 gadus veco Bambergas "Brose" spēlētāju Arnoldu Kulboku, kurš šā gada sākumā ieguva Vācijas kausu. 2016. gadā ar 11. numuru tika draftēts Domants Sabonis, kurš šosezon pārstāv Indianas "Pacers", bet 2015. gadā Filadelfijas "76ers" ar kopējo 47. numuru draftēja Artūru Gudaiti.

Izmantotie resursi:
Lithuanian prospect Sirvydis enters NBA draft