Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ESPN: "Nets" pagarinās līgumu ar Atkinsonu un viņa palīgiem

Ints Megnis
Ints Megnis

ESPN: "Nets" pagarinās līgumu ar Atkinsonu un viņa palīgiem
"Nets" pārstāvji cenšas savaldīt galveno treneri Keniju Atkinsonu, kurš izraidīts no spēles. Foto: AP/Scanpix

Rodiona Kuruca pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienība Bruklinas "Nets" tuvākajā laikā pagarinās līgumu ar galveno treneri Keniju Atkinsonu un viņa palīgiem, pirmdienas vēlā vakarā pavēstīja ESPN.

Atkinsons amatā aizvadījis gandrīz trīs sezonas, šosezon komandai, kurā ir arī Rodions Kurucs, rādot neprognozēti veiksmīgu sniegumu - "Nets" tikusi pie 39 uzvarām 78 spēlēs un ir tuvu tam, lai kvalificētos izslēgšanas turnīram. Pirmajās divās sezonās pie Atkinsona Ņujorkas vienība izcīnīja attiecīgi 20 un 28 panākumus.

Tagad ESPN, atsaucoties uz avotiem līgā, ziņo, ka, visticamāk, Atkinsons ar saviem palīgiem līgumu pagarinās tuvākajā laikā. Atkinsonu slavē visā līgā par savu neatlaidību un uzlabojumiem, ko vienība parādījusi šo trīs sezonu laikā. Tiek vēstīts, ka viņš kopā ar ģenerālmenedžeri Šonu Marksu strādājuši, lai pārbūvētu klubu, pieņemot lēmumus par personālu, veltot lielu uzsvaru spēlētāju attīstībai, kā arī pārveidotu organizatorisko vidi.

"Nets" komanda izslēgšanas turnīrā nav spēlējusi kopš 2015. gada.

Kā vienu no veiksmīgajiem Atkinsona lēmumiem var saukt Rodiona Kuruca piesaistīšanu. Latviešu basketbolists pērnās sezonas NBA draftā tika izvēlēts vien otrajā kārtā ar 40. numuru, tomēr kļuvis par stabilu komandas vērtību, šosezon 59 spēlēs izceļoties ar vidēji 8,4 punktiem un 3,7 atlēkušajām bumbām.

Pirms pievienošanās "Nets" komandai Atkinsons astoņas sezonas NBA bija trenera palīgs, pa četrām sezonām šos pienākumus veicot Ņujorkas "Knicks" un Atlantas "Hawks" vienībās.

Izmantotie resursi:
Sources: Nets to extend Atkinson, coaching staff

  +1 [+] [-]

, 2019-04-02 13:14, pirms 5 gadiem
Ja treneriem ir vērtējums par izaugsmi sezonas laikā. tad Atkinsons būtu labākais. Un var kļūt par sezonas treneri, ja NETS tiks PO un kaut ko parādīs.