Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Kristaps Dārgais: "NBA paņēmienus nekopēju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kristaps Dārgais: "NBA paņēmienus nekopēju"
Kristaps Dārgais Valmierā "lido" pretī trešajai uzvarai LBL "slam-dunk" konkursā
Foto: Romualds Vambuts

""Latvijas Universitātes" fani Valmierā bija lieliski. Pasākums nes "Zvaigžņu spēles" vārdu, taču tribīnēs visu laiku dzirdējām atbalsta saucienus "LU! LU!" Mūsu fani vienlaikus uzskatāmi par mūsu draugiem," pirmo reizi vēsturē trīs reizes pēc kārtas uzvarot Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēles "slam dunk" konkursā, teica “Latvijas Universitātes” uzbrucējs Kristaps Dārgais.

Pirms “Dārgā ēras” sākuma uzvaras “slam-dunk” konkursos regulāri dalīja Latvijas un ārzemju basketbolisti, taču 21. gadsimta otrajā desmitgadē līdera krekliņu regulāri pielaiko atlētiskais puisis no Jumpravas. Valmierā viņš ieguva jaudīgu pretinieku “Ventspils” uzbrucēja Jāņa Timmas personā. Priekšsacīkstēs un fināla pirmajā mēģinājumā viņam bija otrā labākā punktu summa, bet izšķirošajam piegājienam Krāslavā uzaugušais spēlētājs sagatavoja vēl iespaidīgāku priekšnesumu. Abiem sāncenšiem vairākas reizes kļūdoties izpildījumā, pēdējais vārds tomēr piederēja Dārgajam.

“Uzvaras sajūtas vienmēr pārspēj zaudējuma emocijas, tāpēc varu piekrist teicienam, ka uzvaras nenoveco,” priecīgs bija Dārgais, kurš uzvarējis visās nozīmīgākajās dankeru sacensībās Latvijā. “Trešo reizi grūti salīdzināt ar pirmo, taču priecāties varu tāpat. Pēdējā gada laikā sacensībās vairāk sanāk cīņa ar sevi. Krastu mačā izvērtās tieši tāda pati situācija. Pieņemu, kāda tā ir. Svarīgākais, ka saglabāju aukstasinību. Noturējos, nepārnervozējos un pēdējais mēģinājums izdevās.”

Dārgais atzīst, ka priekšnesumos cenšas būt oriģināls. “Redzēju NBA “slam-dunk” konkursu Hjūstonā, taču saviem mēģinājumiem neko nekopēju. Iepriekš zināju, ko darīšu, un Valmierā to realizēju. Pēdējā mēģinājumā radās sarežģījumi, taču kopumā izdarīju, ko gribēju.”

Pirmo reizi Dārgais “Zvaigžņu” spēles konkursā uzvarēja 2011. gadā Jelgavā, savukārt otro titulu nopelnīja Daugavpilī. Atzīmējies Lielupes un Daugavas krastos, spēlētājs Artūra Visocka-Rubeņa trenētās komandas sastāvā pārsteidza visu līgu, jo studenti pēc iekļūšanas “play-off'” neapstājās. Ceturtdaļfinālā “Latvijas Universitāte” izsita no cīņas favorīti Valmieru un finišēja augstajā ceturtajā vietā.

2013. gada sezonā gan pašam, gan komandai sevi jāpierāda no jauna. Gadu mijā nācās piedzīvot 1-10 neveiksmju sēriju, taču februāri vidū LU bija atpakaļ. Izcīnītas svarīgas uzvaras pār biznesa augstskolu “Turība” (savstarpējās spēlēs 2-1) un “Jūrmala/Fēnikss” (3-1), tādējādi turpinot cīņu par “play-off”.

“Esam ārā no “bedres”. Pēdējā laikā izcīnījām divas svarīgas uzvaras, kas palīdz uzlabot situāciju kopvērtējumā un ļauj cīnīties par “Top 6”. Turpinājumā viss būs pašu rokās. Vari novēlēt mums iekļūt “play-off”.

  -2 [+] [-]

, 2013-02-25 19:20, pirms 11 gadiem
čalis ar nākotni (lielu), žēl, ka nedomā spēlēt profesionāli.

 +13 [+] [-]

, 2013-02-25 19:37, pirms 11 gadiem
budamank rakstīja: čalis ar nākotni (lielu), žēl, ka nedomā spēlēt profesionāli.
Kā dankeris viņš ir spēcīgs, kā spēlētājs - viduvējs.

 +10 [+] [-]

, 2013-02-25 19:41, pirms 11 gadiem
budamank rakstīja: čalis ar nākotni (lielu), žēl, ka nedomā spēlēt profesionāli.
jā, tiešām Latvijas basketbols ir zaudējis izcilu talantu. Izcilu.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-25 19:59, pirms 11 gadiem
Jaa un musu izcilais sporta portals nevar sagatavot pat video apskatu par notkuso zvaigznu speli. Nebutu Ventspils sagatavotais video, taa arii paliktu vispar viss neredzets un miglaa tits, tikai tik cik izlasiit. Super, cepuri nost Sportacentr!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2013-02-25 20:13, pirms 11 gadiem
sidneycrosby1 rakstīja: Nja d..st viņš māk
tu maaki. Beigu beigaas nebija neviena,galvenokart ne no VEF, kas gribetu par uzvaru ciiniities ar Dargo, labi vel Timma talu tika.

     [+] [-]

, 2013-02-25 20:27, pirms 11 gadiem
Un respekt Tev par to!

  +5 [+] [-]

, 2013-02-25 20:31, pirms 11 gadiem
NBA nekopēju! NBA kopē mani!

     [+] [-]

, 2013-02-25 21:19, pirms 11 gadiem
sidneycrosby1 rakstīja: Nja d..st viņš māk
Žēl, ka Tu nemāki!
';

  +1 [+] [-]

, 2013-02-25 22:16, pirms 11 gadiem
[...] Svarīgākais, ka saglabāju augstasinību. [...] - nez raksta autors ir analfabēts?

     [+] [-]

, 2013-02-25 22:27, pirms 11 gadiem
''NBA kopē paņēmienus no manis''.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-25 23:51, pirms 11 gadiem
vf rakstīja: tu maaki. Beigu beigaas nebija neviena,galvenokart ne no VEF, kas gribetu par uzvaru ciiniities ar Dargo, labi vel Timma talu tika.
interesanti kurs tad no vef normali danko?
laikam labakais butu tada gadijuma kads no negerishiem. nu rowlandijs bija tak asv. un dargajam butu pakasis tapat viena seta. tas pats ar danielsu, kurs ar saviem 2 metriem ir tads nedaudz koka klucis konstantins. nedomaju ka vins kaut ko varetu. godigi sakot pat neesmu redzejis vefa izpildijuma nevienu alley up shosezon. miledzs laikaim tomer to kadreiz tika nemis uz sevi tagadejie visi ir tadi ka leciena laikam avizi zem kajam gruti pabazt

  +1 [+] [-]

, 2013-02-26 09:18, pirms 11 gadiem
Kristaps lbl un šī gada bbl līmenī spēlēt var, augstāk diezvai. skaidrs ka ar savu izglītību un fišku viņš dienās nopelnīs vairāk, nekā spēlējot pa Liepājas, vai Igaunijas līmeņa basketbola klubiem.