Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

MVP Hils: "Slam-dunk konkursa līmenis bija neticams"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

MVP Hils: "Slam-dunk konkursa līmenis bija neticams"
Pīdžejs Hils (PJ Hill) un LBS prezidents Valdis Voins
Foto: Romualds Vambuts

"Kārtīgi izbaudīju dienu Valmierā, jo notika daudz dažādu svētku pasākumu. Pats esmu pirmgadnieks, tāpēc šī bija mana pirmā "All Star" spēle. Labi nospēlēju pirmajā un ceturtajā ceturtdaļā, izdevās iemest savus metienus," priecīgs par labi pavadīto nedēļas nogali bija basketbola kluba "Jēkabpils" saspēles vadītājs Pīdžejs Hils (PJ Hill, Ohio State University).

Hila pārstāvētā “Ohio State University” ir viena no četrām ASV augstskolām (vēl “Michigan”, “Stanford” un “University of California at Berkeley”), kuras vīriešu komandas spējušas uzvarēt trīs galvenajos komandu sporta veidos – basketbolā, beisbolā un amerikāņu futbolā. “Big Ten” konferences cīņās tās ceļi pērn krustojās ar Oto Ošenieka pārstāvēto “Minnesota” komandu, bet regulārās sezonas pretinieku vidū bija slavenās “Indiana” un “Michigan State” vienības. 2012. gada NCAA čempionātā “Ohio State” sasniedza “Četru Finālu” Ņūorleānā, taču pusfinālā atzina “Kansas” pārākumu.

Šosezon “Buckeyes” ar bilanci 10-5 ieņem piekto vietu konferencē. “Manai koledžas komandai veicas labi. Nesen tā piedzīvoja zaudējumu, taču, manuprāt, esam 10-15 labāko vienību vidū. “Ohio State” klājas lieliski!”

Saspēles vadītāju Valmierā visvairāk pārsteidzis “slam-dunk” konkurss. “Tā dalībnieku līmenis, godīgi sakot, bija neticams. Neticams! Kaut ko tādu pēdējos desmit mēnešos nebiju redzējis. Viņi mani pārsteidza. Puiši var lekt, viņu vertikālie lēcieni ir fantastiski. Visi trīs fināla dalībnieki (Artūrs Bricis, Kristaps Dārgais un Jānis Timma) bija lieliski.”

Hils domā, ka Jēkabpilij čempionātā veicas labi. “Manuprāt, kārtīgi strādājam un esam uz pareizā ceļa. Cerams, regulārās sezonas kopvērtējumā varam pakāpties uz trešo vietu, lai gan pašlaik atrodamies ceturtajā pozīcijā. Edgars Teteris ir labākais treneris, kāds man bijis. Tiešām lielisks.”

Jautāju Hilam, kā viņš jūtas, spēlējot Jēkabpilī. “Jā, tas ir pavisam savādāk nekā lielākā pilsētā, taču pastāv zināmas priekšrocības. No sportiskā viedokļa daudzi mūs nenovērtē, jo nākam no mazpilsētas. Pavadu daudz laika ar komandas biedriem, bet jēkabpilieši nāk un mūs daudz atbalsta.”

NCAA profilā smaidīgais spēlētājs norādījis, ka labprāt kļūtu par astronautu un Amerikas kosmosa administrācijas (NASA) runasvīru. Šobrīd viņš koncentrējas profesionāļa karjerai, lai kļūtu par labāku basketbolistu.

“Pirmajā gadā Jēkabpils man ir labs variants, jo varu iejusties un pierast pie Eiropas spēles stila. Koncentrējos basketbolam, lai labāk apgūtu spēli, tās nianses. Neesmu sarūgtināts. Sezonas novēlējums? Gribu uzvarēt čempionātā! Cerams, ka tā arī notiks.”

  +2 [+] [-]

, 2013-02-25 21:11, pirms 11 gadiem
JTīīīīīīīīī

  +7 [+] [-]

, 2013-02-25 21:14, pirms 11 gadiem
A kur video no šiem neticamajiem dankiem?

  +1 [+] [-]

, 2013-02-25 21:34, pirms 11 gadiem
Es piemēram nesaprotu šo spēlētāju, jo kad biju zvaigžņu spēle , es sēdēju tieši aiz leģionāru soliņa un tas Hils iesildījies pameta man savu iesildīšanās kreklu un kaut ko nomurmināja angliski, nu es jau sapriecājos , ka krekls ir mans , bet ne , čalis atnāk puslaikā un savāc savu kreklu un pasaka: Paldies ka pasargāji vai kkā tā . Krč čalim biš sakāpis. :

  +4 [+] [-]

, 2013-02-25 21:50, pirms 11 gadiem
PlavinsTheBest rakstīja: Es piemēram nesaprotu šo spēlētāju, jo kad biju zvaigžņu spēle , es sēdēju tieši aiz leģionāru soliņa un tas Hils iesildījies pameta man savu iesildīšanās kreklu un kaut ko nomurmināja angliski, nu es jau sapriecājos , ka krekls ir mans , bet ne , čalis atnāk puslaikā un savāc savu kreklu un pasaka: Paldies ka pasargāji vai kkā tā . Krč čalim biš sakāpis. :
būtu palūdzis gan jau iedotu Tev sasvīdušās apenes....

     [+] [-]

, 2013-02-25 22:19, pirms 11 gadiem
jau iepriekseja raskta teicu, ka Sportacentrs pret visiem izturas kaa kolhozaa. Stasta tik, bet paradit pie musidenu tehnologijam nevar. Pfff, kada jega lasit kas noticis Dunk konkursaa?? Video ieliekat, un beidzat taisit 100 stulbus rasktus par zvaigznu speli.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-26 10:09, pirms 11 gadiem
Jā.. es ar šo nesaprotu, kur video!?

     [+] [-]

, 2013-02-27 01:03, pirms 11 gadiem
Viennozimigi labakais danks bija Saeimas deputatam Janim Upeniekam - faktiski uzvalka un ATSKIRIBA no Darga, Brica un Timmas - pirmaja piegajiena! No sacensibu trio labakais bija Timma saspele ar Stelmaheru.