Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Māris Gulbis: "Tālmetienu konkursam negatavojos vispār"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Māris Gulbis: "Tālmetienu konkursam negatavojos vispār"
Māris Gulbis: LBL Zvaigžņu spēles trīspunktu metienu konkursa uzvarētājs
Foto: Romualds Vambuts

"Tailera Keina personā esam ieguvuši spēku groza apakšā, tādējādi visiem pārējiem spēlētājiem laukumā ir brīvākas rokas," izcīnot pirmo vietu "Eko osta" trīspunktu metienu konkursā Valmierā, "Barons kvartāls" snaiperis Māris Gulbis dalījās iespaidos par sacensībām un skaidroja komandas panākumu iemeslus pēdējos divos mēnešos.

Valmierā par Gulbja galvenajiem konkurentiem kļuva 2012. gada tālmetienu konkursa uzvarētājs Edgars Indāns (Jūrmala/Fēnikss) un “VEF Rīga” spēka uzbrucējs Donāts Zavacks. Pēdējais uzdeva toni, pēc konkurentu gausā sākuma priekšsacīkstēs savācot 18 punktus. Gulbis atbildēja ar meistara cienīgu rezultātu – 20, bet Indāns iespraucās abiem pa vidu. Finālā visu trīs dalībnieku rezultāti izrādījās vājāki, taču Gulbis otro reizi pēc kārtas bija labākais.

“Par konkurentiem nedomāju,” saņēmis “Eko ostas” valdes priekšsēdētāja Andreja Laškova pasniegto balvu, teica spēlētājs. “Koncentrējos uz saviem metieniem. Līdz konkursa finālam Latvijā biju ticis jau iepriekš, taču uzvarēju pirmo reizi. Pavisam tas varēja būt ceturtais mēģinājums. Gatavošanās? Sacensībām negatavojos vispār. Cēlos pusdesmitos, veicu procedūras un braucu uz Vidzemes Olimpisko centru.”

Šosezon Gulbis kļuvis par “baronu” punktu mašīnu, 23 spēlēs vidēji sametot 19,3 punktus. Arī viņa spēles laiks, izmesto un iemesto tālmetienu skaits ir lielākais komandā. Spēlēs pret Jēkabpili un Valmieru uzbrucējs izmetis vidēji vairāk nekā sešus tālmetienus. Viņa precizitātes rādītāji – 43,4% (46/106) – tikai mazliet atpaliek no sekmēm divpunktu metienos (47,8%). Vairāk punktu sezonā guvis tikai “Latvijas Universitātes” līderis Žanis Peiners.

Spēlētājs priecātos, ja izdotos uzlabot precizitāti pēdējo sekunžu jeb “buzzer-beater” metienos. “Spēlēs esmu metis izšķirošos tālmetienus, taču pārsvarā nav veicies.

Uzspēlējis Jelgavā, Šauļos un Ventspilī, pērn Gulbis devies uz Eiropas tālāko rietumu malu – Portugāli. Gimaraešas “Vitoria” pērn regulāro sezonu noslēdza astotajā vietā divpadsmit komandu konkurencē un iekļuva “play-off”, taču ceturtdaļfinālos ar 0-3 zaudēja nākamajiem vicečempioniem “Porto Ferpinta”. Latvijā Māris jūtas komfortablāk.

“Gads pēc Portugāles izvērties patīkams, jo varu spēlēt mājās. Pat Hanzas vidusskolai nav ne vainas, tas nekas, ka zāle maza. Personīgi man nav starpības, ka spēlēju brāļa vadībā, jo basketbolā sen neesmu iesācējs. Savstarpēji vairāk kontaktējamies brīvdienās, pārrunājam notikumus, citreiz sanāk dot kādu padomu.”

Pēdējās četrpadsmit LBL spēlēs “baroni” iekrājuši bilanci 11-3 (sezona sākās ar 4-6), pēc trīs gadu pārtraukuma nopietni piesakoties cīņai par Latvijas medaļām. Pret tiešajiem konkurentiem pagaidām vairāk neveicies (pret Jēkabpili 0-2, pret Valmieru 1-3), taču Gulbis par to nebēdā. “Nekad neizvirzu sezonas mērķus, pats cenšos labāk nospēlēt, neturot prātā domas par pirmo, otro vai piekto vietu. Centīsimies tikt pēc iespējas tālāk.”

     [+] [-]

, 2013-02-25 20:56, pirms 11 gadiem
"Tālmetienu konkursam negatavojos vispār" - Zemtekstā:"Man jau nevajag trenēties, esmu labāks tāpat "