Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Zvirgzdiņš: "Kluba vadībai labāk redzams..."

Andrejs Siliņš

Zvirgzdiņš: "Kluba vadībai labāk redzams..."
Ainars Zvirgzdiņš
Foto: bkvalmiera.lv

"Acīmredzot, kluba vadības skatījumā mans potenciāls uzlabot komandas sniegumu ir izsmelts, un varbūt kāds cits treneris to var paveikt labāk," savu atbrīvošanu no "Valmieras/Ordo" galvenā trenera amata trešdien portālam Sportacentrs.com komentēja Ainars Zvirgzdiņš.

"Man pašam tas bija liels pārsteigums. Domāju, ka tas ir šoks ne tikai man, bet gan jau arī vēl vienam otram no komandas. Trenerim uz to jābūt gatavam. Pēdējā mēneša laikā, kā pats smejos, esam piedzīvojuši trīs zaudējumus pret trijiem "J" - Jelgavu, Jēkabpili un Jūrmalu. Acīmredzot, pacietības mērs līdz ar to klubam bija pilns un vadība nesaskatīja, ka es varētu dot vēl kaut ko pozitīvu. Tas ir kluba lēmums, kam man nav iespējas pretoties. Tieku pieņemts darbā ar konkrētiem noteikumiem, un kluba vadība var lemt tā, kā uzskata par pareizu. Acīmredzot, viņu skatījumā mans potenciāls uzlabot komandas sniegumu ir izsmelts, un varbūt kāds cits treneris to var paveikt labāk," notikušo komentēja Zvirgzdiņš.

Treneris paveikto ar komandu sezonas pirmajā pusē nevērtē slikti: "Uz parādīto sniegumu skatos ļoti pozitīvi. Skaidrs, ka bez kritumiem neiztiek neviena komanda. Mums vēl sākās arī traumas un slimības, kas nedaudz izsita no līdzsvara. Šobrīd komandā palikuši astoņi veseli spēlētāji. Plus arī tas, ka [Vītenis] Čižausks aizbrauca uz Vāciju, viņš tomēr nomināli bija pirmais saspēles vadītājs. Arī Aigars Šķēle jau otro reizi sezonā izkritis no ierindas, kā rezultātā faktiski palikām bez diviem saspēles vadītājiem, kas ļoti ietekmēja spēli. Tai pašā laikā abās līgās (gan Latvijas, gan Baltijas) kopā izdevies izcīnīt 17 uzvaras un piedzīvoti tikai pieci zaudējumi - tas nebūt nav slikts rezultāts."

"Jā, varbūt spēle brīžiem nebija tik skatāma un atraktīva, kādu to vēlējās redzēt kluba vadība. Varbūt tas bija iemesls manai atbrīvošanai. Bez šaubām ir bijušas kļūdas, kā jau jebkurai komandai. Tā ir daļa no darba procesa. Ja klubs tā vēlējās, es tur neko nevaru iebilst, kluba vadībai ir labāk redzams, kā nostiprināt komandu un dot tai vēlamo rezultātu."

Neraugoties uz atlaišanu, pieredzējušais speciālists vēlēja veiksmi komandai sezonas turpinājumā: "Komandai ir potenciāls, tāpēc ticu un ceru, ka nākamais treneris izdarīs visu, lai šī komanda spēlētu. Kādi ir mani plāni? Tikai vakar deviņos pazvanīja un izsauca uz kabinetu, tobrīd gatavojos šīs dienas spēlei pret Valku. Šobrīd plānoju atpūsties, bet ticu, ka bez darba nepalikšu."

1 2 37 komentāri

 +24 [+] [-]

, 2015-12-23 13:38, pirms 8 gadiem
Vilšanās un neizpratne ne tikai Zvirgzdiņam, šis tiešām ir dīvains solis. Bet vēl dīvaināks solis būs, ja Melderis paliks uz visu atlikušo sezonas daļu par galveno Valmierā. Tad jūs ar savu labāko sastāvu līdz šim paliksiet kur parasti.

 +16 [+] [-]

, 2015-12-23 13:38, pirms 8 gadiem
tie laikam gribeja lai visu sezonu vālē bez zaudejumiem!!!!āmari

  +8 [+] [-]

, 2015-12-23 13:41, pirms 8 gadiem
Kaut kāds idiotisms, skaidri zināms, ka sezonā ir kritumi un kāpumi, pēc tāda sezonas sākuma protams, ka tiks zaudētas spēles, bet to laikam komandas vadībai nesaprast, droši vien nevarēja vairs atļauties tādas klases speciālistu kā Zvirgzdiņš

  -1 [+] [-]

, 2015-12-23 13:42, pirms 8 gadiem
Ko var dir** bālā ūsa, pats čižausku izēda no komandas, nevis viņš aizgāja uz citu klubu. Pilnīgs bambālis!!!

 +21 [+] [-]

, 2015-12-23 13:45, pirms 8 gadiem
Nekas, nāks Melderis un varonīgi izcīnīs Valmieras ierasto 5.vietu!

P.S. Melderis - tirzā darbs un materiāls.

 +10 [+] [-]

, 2015-12-23 13:46, pirms 8 gadiem
Valmierai nauda beidzās, izpārdod komandu - Čižausks, Zvirgzdiņš.. kurš nākamais?
Slēpts komentārs: serjoga1973

  +3 [+] [-]

, 2015-12-23 13:56, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Valmierai nauda beidzās, izpārdod komandu - Čižausks, Zvirgzdiņš.. kurš nākamais?
Visiem, kas basiitii kaut cik iesaistiiti, taču bija zinaams kaa vinjs izeeda Cizausku no komandas. To tachu visi dzeki staastiija. Buutu kaads uzjautaajis Cizausakam pasham?

  +4 [+] [-]

, 2015-12-23 14:03, pirms 8 gadiem
Kurtiins rakstīja: Visiem, kas basiitii kaut cik iesaistiiti, taču bija zinaams kaa vinjs izeeda Cizausku no komandas. To tachu visi dzeki staastiija. Buutu kaads uzjautaajis Cizausakam pasham?
Da lab, es pajokoju par to naudas izsīkumu!

Vienkārši grūti saprotams lēmums, Melderis pagājušajā gadā vispār play off netika, bet vadīja komandu līdz sezonas beigām!

Ok aizvadītajā sezonā nebija tik labs sastāvs, bet vai bija tik sūdīgs ka komanda pat play off netika?

Ko liks vietā? Jo skaidrs ka Melderis kā vecākais treneris nevelk vel šo līmeni!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-23 14:04, pirms 8 gadiem
Tiešām runātājs labs... jo neskatoties uz uzvarām komandas parādītais sniegums bija katastrofāls! Jā smiekli nāk, ka vēl piemin Čižausku, pats tak viņu marinēja uz soliņa, neļāva vispār spēlēt, pēc katras mazākās kļudas ņema uzreiz nost... džeks bija spiests doties prom!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2015-12-23 14:27, pirms 8 gadiem
Savā laikā, kad vēl aktīvi spēlēju, man bija treneris, kurš mums ik pa laikam pēc treniņiem atgādināja : "Džeki, spēles laikā es uz jums kliegšu, lamāšos un par sūd..m ņemšu nost no laukuma! Taču neuztveriet to personīgi, jo tāds es vienkārši esmu - emocionāls spēļu laikā." Jā, tieši tā arī atklāti pateica un nebija nekādu problēmu - neviens uz treneri neapvainojās, ja spēles laikā tika nosaukts skarbākā vārdā, minūtes pārtraukumā izlamāts vai tika aizsperts pa gaisu kāds krēsls. Tas tā - atbilde tiem, kurus šokē Zvirgzdiņa klaigāšana spēles laikā...

  +4 [+] [-]

, 2015-12-23 14:29, pirms 8 gadiem
Zvirgzdiņu uz Jēkabpili par galveno!!!

  +4 [+] [-]

, 2015-12-23 14:34, pirms 8 gadiem
Ko lai saka - gudrs treneris, taču psihopāts.

Diemžēl ar gadiem aug ne tikai gudrība un pieredze, bet arī nervi tur arvien mazāk.
Pie kam Zvirgzdiņa psihopātisms uzskatāmi vēršas pret spēlētājiem: sak', es kā basketa Dievs jums lieku darīt šitā, bet jūs, nelgas, nejēdzat ...

Znaroks arī var bļaustīties, taču Znaroks NEKAD sevi nenostāda ārpus tiem, kas ir uz laukuma (piemēram, pēc pēdējā zāģa - "vainojiet mani, nevis spēlētājus"). Līdz ar to Znaroks panāk, ka viņš un spēlētāji ir vienota komanda, ka spēlētāji par viņu arī stāv un krīt.

Pie Zvirgzdiņa tā nekad nav bijis un nebūs. Īslaicīgus rezultātus, jā, to Zvirgzdiņš ar psihošanu var panākt, ilglaicīgus - nekad.

  -2 [+] [-]

, 2015-12-23 14:47, pirms 8 gadiem
Uiij, Ainārs baigi noslējis savu sakāmo, kas tālu no patiesības daudzos aspektos, bet piekrītu iepriekš rakstītajam, ka tur viņš guru. Ja kādreiz izlases spēlētājas/spēlētāji sāktu visus tos brīnumus stāstīt, kas notiek viņa komandās..... Žēl tās izlases meitenes, kas vasarā izbaudīja to visu un Valmieras vīri, kas to visu dabūja izdzīvot pāris mēnešos. Un ja vēl galu galā nav sportiskā rezultāta, tad par ko vispār ir runa.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-23 15:51, pirms 8 gadiem
Pepesancess rakstīja: Uiij, Ainārs baigi noslējis savu sakāmo, kas tālu no patiesības daudzos aspektos, bet piekrītu iepriekš rakstītajam, ka tur viņš guru. Ja kādreiz izlases spēlētājas/spēlētāji sāktu visus tos brīnumus stāstīt, kas notiek viņa komandās..... Žēl tās izlases meitenes, kas vasarā izbaudīja to visu un Valmieras vīri, kas to visu dabūja izdzīvot pāris mēnešos. Un ja vēl galu galā nav sportiskā rezultāta, tad par ko vispār ir runa.
Bet tur jau tā lieta, ka ar sezonas bilanci 17-5 nav nemaz tik slikti, un galvenās spēles vēl tikai priekšā!

     [+] [-]

, 2015-12-23 15:54, pirms 8 gadiem
Zvirgzdiņu no Cēsīm patrieca par naudas alkatību un intrigām.

     [+] [-]

, 2015-12-23 16:18, pirms 8 gadiem
Emīl, Tu par Pīlāgu to saki? Nedomāju, ka Zvirgzdiņš ir tāds maita attiecībā pret Čižausku. Čižauskam ir diezgan liels potenciāls manuprāt..

  +2 [+] [-]

, 2015-12-23 17:10, pirms 8 gadiem
Kurtiins rakstīja: Visiem, kas basiitii kaut cik iesaistiiti, taču bija zinaams kaa vinjs izeeda Cizausku no komandas. To tachu visi dzeki staastiija. Buutu kaads uzjautaajis Cizausakam pasham?
Un kā ar Babkinu savulaik izlasē ?
Arī šajā gadījumā vajag parakt dziļāk.Visu cieņu trenerim,bet tik ātri pēc pozitīvas bilances parasti neatlaiž,kur nu vēl pirms nākamās spēles..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-23 17:35, pirms 8 gadiem
Visi te tā mīklās runā par Zvirgzdiņa saiknēm ar dažādiem notikumiem bet neko konkrētu nepasaka.. liekas, ka tik pat labi te Zvirgzdiņu var saistīt ar jebko... Biedriņu un basketbola izlasi, Skudru un Latvijas hokeja izlasi, to kāpēc šķīrās Pļaviņš Šmēdiņš u.tml.

  -2 [+] [-]

, 2015-12-23 17:48, pirms 8 gadiem
Tracina , ka nevar paklusēt ....stāsta te kaut kādas muļķības , piemin vēl Čizausku, pats tak nelaida laukumā .. Atbrīvoja un punkts , ko tur dadz diskutēt , lai gaida lielos piedāvājumus un trenē tālāk ... nevis pa medijiem te mazgā sevi baltu.. Lai tiek pats ar sevi vispirms galā, kas uz vecumu izliekas arvien grūtāk ...

  +4 [+] [-]

, 2015-12-23 17:55, pirms 8 gadiem
SC varētu nointervēt Valmieras kluba saimnieku, lai pasaka skaidri un gaiši - kà ir?

  +1 [+] [-]

, 2015-12-23 18:10, pirms 8 gadiem
...un man nepatīk anonimitāte...aiz šādiem lēmumiem vienmēr ir konkrēts cilvēks, tad kāpēc nevar nosaukt vārdā? ....skaidrs, ka čelsī Mourinjo atlaida Romans Abramovičs ...ņemiet par piemēru!

  -1 [+] [-]

, 2015-12-23 18:13, pirms 8 gadiem
pilns te ar mudrikiem, kuri neko nerubī, kāda iekšējā gaisotne bijusi komandā ar šo treneri.

  -1 [+] [-]

, 2015-12-23 18:43, pirms 8 gadiem
Uz VEF!

  +3 [+] [-]

, 2015-12-23 21:06, pirms 8 gadiem
Varēja gan pārmaiņu pēc kādreiz atbrīvot arī Melderi

  +2 [+] [-]

, 2015-12-23 21:22, pirms 8 gadiem
Domaju, ka soreiz vaina nav nauda, bet gan generalsponsora ambicijas. Ja, ari mani besija tie 3 zaudejumi trim J, jo tiem ar Valmieras sastavu faktiski nav attaisnojuma. Tomer patlaban izskatas, ka atkal goda vieta ir izvilkts grabeklis, uz kura vadiba ar piepustiem vaigiem gatava kapt jau n-to reizi! Kas naks Zvirgzda vieta? Ja tas bus Gatis Melderis, tad mums atkal naksies visiem kopa gaidit pasaules brinumu. Astoto. Tacu pasaule, ka zinams, joprojam ir tikai 7 brinumi, tapec... Zel, naksies man zaudet kadas deribas, kuras nosledzu, ticot Zvirgzdina potencialam. Ja, medz teikt, ka gudrie macoties no citu kludam, bet Valmiera puisi pat no savejam netaisas macities!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-23 22:12, pirms 8 gadiem
Jā, laikam jau komentētāji ir absolūti basketbola ku-kū, jo turnīros, nevis atsevišķās spēlēs, uzvar komandas ar labi nostādītu aizsardzību. Diemžēl gan Čižausks, gan Šķēle vecākais ir nožēlojami aizsardzībā. Ko darīt komandai ja aizsardzībā jāspēlē četriem pret pieciem pretiniekiem. Jebkurš sakarīgs treneris tādas "zvaigznes" sēdina malā un lamā pēdējiem vārdiem! Visu cieņu Zvirgzdiņam. Un veiksmi turpmāk.

  +2 [+] [-]

, 2015-12-23 22:17, pirms 8 gadiem
Starp citu arī Babkina Latvijas sieviešu izlasē vai nu nevarēja, vai negribēja spēlēt aizsardzībā. Starp citu nez kādēļ viņai Eiropas klubi nepiedāvā viņas talantam atbilstošu kontraktu. Padomājiet! kaut kāds iemesls tam ir!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-23 23:17, pirms 8 gadiem
Te daudzi kritizē Zvirgzdiņa raksturu. Taču par to komandas vadībai bija jādomā pirms līguma parakstīšanas.

Ja reiz lēmums ir pieņemts, treneris ir izvēlēts un uzvaras krājas, tad jāļauj viņam strādāt un veidot komandu pēc sava prāta!

     [+] [-]

, 2015-12-24 15:33, pirms 8 gadiem
Zvirgzdiņš bez darba LV basketbolā, kaut kā neticās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-24 16:20, pirms 8 gadiem
Zvirgzdiņš jau ar savu stulbo taktiku un spēlētāju izvēli visu sieviešu Eiropas čempi sačakarēja,olimpiādē kāda suņa pēc pirms olimpiādes pašā Ķīnā turnīrs.īsti jau normāls viņš nav!

  +1 [+] [-]

, 2015-12-24 16:54, pirms 8 gadiem
Jani Ligat, varam saderet, ka Melderis taja veidojuma paliks pedejais, kurs, komandu likvidejot, gerbtuve nodzesis gaismu pirms promiesanas...
1 2 37 komentāri