Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL regulārā sezona noslēdzas ar "Ogres/Kumho Tyre" uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Aldaris LBL regulārā sezona noslēdzas ar "Ogres/Kumho Tyre" uzvaru
Kārlis Apsītis
Foto: fakti.lv

Šodien noslēdzās Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā sezona. Pēdējā spēlē savā starpā tikās "Latvijas Universitāte" un "Ogre/Kumho Tyre". Līgas pastarīšu duelī šoreiz pārāki bija viesi no Ogres, izcīnot uzvaru ar rezultātu 84:78.

Aldaris LBL regulārās sezonas pēdējā mačā tikās abas vājākās komandas. Ja visu sezonu LU un "Ogre/Kumho Tyre" cīnījās par nepalikšanu pēdējā pozīcijā, tad pāris uzvaras ogrēniešiem devušas iespēju noslēgt sezonu ar vienādu bilanci kā vietu augstāk esošajai "Jelgavai", kamēr LU tā arī paliks tabulas lejasgalā. Abu komandu iepriekšējās trīs tikšanās reizēs Ogres komanda uzvarēja tikai pirmajā mačā ar 93:81, bet tad piedzīvoja divus zaudējumus.

Noslēdzošo maču labāk sāka LU basketbolisti, izvirzoties vadībā ar 9:4. Ceturtdaļas vidū ogrēniešiem izdevās apturēt mājinieku uzbrukumus un sadeldēt deficītu līdz minimumam, bet atkal sekoja četri punkti pēc kārtas no mājinieku puses. Ogres komanda pirmo reizi izvirzījās vadībā divas minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām, kad pa tālmetienam realizēja Raimonds Pabrieža un Sandis Bēts. Viesi noturēja nelielo pārsvaru un uzvarēja pirmo desmitminūti ar 21:19.

Spēles otrajā nogrieznī komandas cīnījās punkts punktā, ceturtdaļas otrajā pusē minimālā vadībā turoties viesiem. Vairāk nekā trīs punktu pārsvaru izdevās sasniegt vien pirmā puslaika izskaņā, ogrēniešiem dodoties atpūtā pie labvēlīga rezultāta 43:36. Trešās ceturtdaļas sākumā viesi izdarīja izšķirošo 18:2 izrāvienu, pamatīgi sarežģījot LU iespējas noslēgt spēli ar labvēlīgu rezultātu. Mājinieki tomēr nedomāja padoties un vēlējās sezonu noslēgt uz pozitīvākas nots. LU samazināja 22 punktu deficītu līdz astoņiem punktiem, bet pirms ceturtās ceturtdaļas atradās iedzinējos ar 57:67.

Ceturto ceturtdaļu ar triecienu grozā no augšas ievadīja Roberts Krūmiņš, bet tam sekoja viesu komandas 10:2 izrāviens, kas atkal atmeta LU atpakaļ. Turpinājumā pretinieku atslābumu izmantoja laukuma saimnieki, kuri atbildēja ar savu izrāvienu, uzvarēja atsevišķi ceturto ceturtdaļu un uzlaboja kopējo rezultātu. Neskatoties uz to, spēlē uzvaru svinēja "Ogre/Kumho Tyre" - 84:78.

Uzvarētāju labā 22 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Evans Kellijs, bet 19 punkti Kārļa Apsīša rēķinā. LU rindās ar 21 punktu un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Linards Jaunzems.

Aldaris LBL, 24. aprīlis

"Latvijas Universitāte" - "Ogre/Kumho Tyre" 78:84 (19:21, 17:22, 21:24, 21:17)

"Latvijas Universitāte": Jaunzems 21 (8 ab), Raimo 11, Lasenbergs 10, Saulītis 8, Brizgalovs 7, Krūmiņš 6 (8 rp), Eiduks 6, Ginters 6, Rēķis 2, Engers 1, Ozolinkevičs, Leja.
"Ogre/Kumho Tyre": Kellijs 22 (7 ab), Apsītis 19, Hlebovickis 12, Sīpoliņš 10, Pabrieža 9, Mizis 6 (9 ab), Bēts 6, Lasmanis, Jansons, Rudzītis, Kokins, Gundegs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  -1 [+] [-]

, 2016-04-24 19:34, pirms 8 gadiem
Ogre čempions, VEF nabagi.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-24 19:51, pirms 8 gadiem
Ogres komanda malači, aizvadīja cienīgu debijas sezonu. Sezonas sākumā un vēl vidusdaļā bija jocīgas sagrāves ar lieliem rezultātiem (iemesls lai paliek uz ogrēniešu sirdsapziņas), bet pēc tam parādījās arī pozitīvi rezultāti. Iestrādes tagad ir, pieredze gūta, tāpēc ceru, ka nākamsezon iesāktais tiks turpināts.

Žēl, bet LU vairs nav tas LU, kas bija pirms dažiem gadiem. Tomēr jau Peiners, Dārgais, Dušelis , Vītols bija ļoti nopietns spēks. Bet nu komanda iespēju robežās cīnījās un tika arī pie uzvarām.

  +2 [+] [-]

, 2016-04-24 20:17, pirms 8 gadiem
Hlebowickis 40 gados skolo studentus.

     [+] [-]

, 2016-04-24 23:45, pirms 8 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Ogres komanda malači, aizvadīja cienīgu debijas sezonu. Sezonas sākumā un vēl vidusdaļā bija jocīgas sagrāves ar lieliem rezultātiem (iemesls lai paliek uz ogrēniešu sirdsapziņas), bet pēc tam parādījās arī pozitīvi rezultāti. Iestrādes tagad ir, pieredze gūta, tāpēc ceru, ka nākamsezon iesāktais tiks turpināts.

Žēl, bet LU vairs nav tas LU, kas bija pirms dažiem gadiem. Tomēr jau Peiners, Dārgais, Dušelis , Vītols bija ļoti nopietns spēks. Bet nu komanda iespēju robežās cīnījās un tika arī pie uzvarām.
Rubeni piemirsi!

     [+] [-]

, 2016-04-25 14:50, pirms 8 gadiem
ficuks rakstīja: Rubeni piemirsi!
Nu jā, pēdējos gados arī Zēbergs un Aizpurs. Patika arī, kā Darģis cīnījās.