Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" nosargā uzvaru pret "Jūrmalu/Fēnikss", sērijā 2-0

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jēkabpils" nosargā uzvaru pret "Jūrmalu/Fēnikss", sērijā 2-0
Pāvels Veselovs
Foto: bkjekabpils.lv

Otro uzvaru Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) ceturtdaļfinālā izcīnījusi "Jēkbapils" vienība, kas savā laukumā apspēlēja Jūrmalas komandu. Jēkabpilieši, pateicoties Pāvela Veselova rezultativitātei, jau pirmajā puslaikā iekrāja drošu pārsvaru, kuru ar grūtībām noturēja mača izskaņā - 83:79. Līdz ar to "Jēkabpils" nonākusi vienas uzvaras attālumā no LBL pusfināla.

Daudziem, tostarp abu komandu spēlētājiem, svaigā atmiņā palikusi dramatiskā ceturtdaļfināla sērijas pirmās spēles galotne, kad mača likteni varēja izšķirt Jāņa Pozņaka un Mārtiņa Laksas precīzie metieni, bet skaistu punktu mačam pielika "Jēkabpils" viesspēlētājs Devins Teilors, atnesot "Jēkabpilij" skaistu uzvaru (70:69). Sērijas otrais mačs risinājās Jēkabpilī, kur mājiniekiem vienmēr palīdzējušas savas zāles sienas un grozi, kas jūrmalniekiem nesolīja vieglu spēli un neizšķirta panākšanu sērijā.

Otrā spēle sākās ar abu komandu uzbrukumiem groza apakšā, pie punktiem tiekot Andrejam Šeļakovam un Ervīnam Jonātam. Pirmo izrāvienu veica Pāvels Veselovs, gūstot piecus punktus pēc kārtas (9:4). Turpinājumā ar precīzu tālmetienu izcēlās Edgars Jeromanovs, bet tālu divu punktu metienu realizēja Dāvis Čoders, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (9:9). Pāvels Veselovs turpināja būt mājinieku motors uzbrukumā, gūstot vēl piecus punktus un neļaujot pretiniekiem pirmo reizi izvirzīties vadībā. Veselovs pirmajā ceturtdaļā guva 15 punktus. Tajā pašā laikā jūrmalnieku uzbrukums bija iestrēdzis, kuru retu reizi atdzīvināja Iļja Gromovs. Ceturtdaļas izskaņā viesiem bija labas iespējas samazināt rezultāta starpību, bet centieni nebija īpaši sekmīgi, "Jēkabpilij" saglabājot iegūto pārsvaru - 28:23.

Otrās ceturtdaļas ievadā turpināja dominēt laukuma saimnieki, kuri ar labu aizsardzību un precīziem tālmetieniem pēc pacietīgiem uzbrukumiem audzēja savu pārsvaru (36:25). Sliktā ziņa "Jēkabpils" komandai bija trīs minūtēs sasniegtā piezīmju norma. Jūrmalnieki nespēja atrast variantus, kā atslēgt pretinieku aizsardzību, "Jēkabpilij" pilnībā kontrolējot mača gaitu. Viesi sāka pastāvīgi meklēt veiksmi no tālās distances, bet arī no distances bumba nekrita grozā. "Jūrmala/Fēnikss" basketbolisti pirmajā puslaikā realizēja tikai divus no 15 tālmetieniem, atpūtā dodoties ar 14 punktu deficītu - 34:48.

Trešajā ceturtdaļā "Jūrmala/Fēnikss" centās lauzt mača gaitu ar ciešāku aizsardzību, bet "Jēkabpils" spēlētāji tam bija gatavi, neļaujot pretiniekam samazināt rezultāta starpību zem 10 punktiem. Gala rezultātā notika pretējais, "Jēkabpils" ieguva līdz tam brīdim lielāko pārsvaru - 58:40. "Jūrmala/Fēnikss" basketbolisti nenolaida rokas, ceturtdaļas otro pusi sākot ar 12:3 izrāvienu. To pārtrauca Maikla Burvela precīzais tālmetiens, atjaunojot divciparu pārsvaru. Līdz ceturtdaļas beigām spēle ritēja punkts punktā, pirms izšķirošajām 10 minūtēm rezultātam esot 66:56 "Jēkabpils" labā.

Ceturto ceturtdaļu ar precīzu tālmetienu pēc pusotras spēlētas minūtes sāka Rinalds Sirsniņš, vēlreiz apliecinot "Jēkabpils" dominanci šajā mačā. Turpinājumā jūrmalnieki darīja visu iespējamo, lai samazinātu rezultāta starpību. To neveicināja sliktā cīņa zem sava groza un biežie noteikumu pārkāpumi. Tiesa nevarēja teikt, ka viesu situācija būtu bezcerīga, jo piecas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām "Jūrmalai" bija deviņu punktu deficīts (63:72). Vēl minūti vēlāk Ervīns Jonāts samazināja rezultāta starpību līdz sešiem punktiem un aizsūtīja uz rezervistu soliņa ar piekto piezīmi mājinieku rezultatīvāko spēlētāju Pāvelu Veselovu (74:68). Tikmēr otrā laukuma galā savu atlētismu atkal nodemonstrēja Devins Teilors, kurš notvēra atlēkušo bumbu un uzreiz to trieca grozā ar sodu, gūstot arī trešo punktu šajā situācijā.

Līdz ar to bija pienākušas šī mača izšķirošās četras minūtes. Divas no tām neviena no komandām nespēja gūt punktus, līdz ar precīzu tālmetienu izcēlās Edgars Jeromanovs. Līdzīgi kā pirmajā spēlē, "Jūrmala/Fēnikss" centās radīt problēmas pretiniekam ar zonas aizsardzību, kas nesa rezultātu. Pēdējā minūtē rezultāta starpība sadila līdz četriem punktiem, bet ar to bija par maz. Izšķirošajos momentos viesi nespēja realizēt caurgājienus, ļaujot "Jēkabpilij" izcīnot otro uzvaru šajā sērijā ar rezultātu 83:79.

Uzvarētāju rindās ar 21 punktu izcēlās Pāvels Veselovs, bet pa 12 punktiem guva Maikls Burvels un Mikus Sokolovs, kuram arī septiņas rezultatīvas piespēles. "Jūrmalas" labā 24 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Ervīns Jonāts, bet 14 punktus pievienoja Edgars Jeromanovs un Iļja Gromovs, kuram deviņas atlēkušās bumbas.

Aldaris LBL, ceturtdaļfināls, 19. aprīlis

"Jēkabpils" - "Jūrmala/Fēnikss" 83:79 (28:23, 20:11, 18:22, 17:23)
"Jēkabpils": Veselovs 21, Sokolovs 12 (7 rezult. piesp.), Burvels 12, Sirsniņš 11, Pozņaks 10 (7 ab), Virsis 7, Šeļakovs 7 (6 ab), Teilors 3, Dušelis, Štelmahers.
"Jūrmala/Fēnikss": Jonāts 24 (6 ab), Jeromanovs 14, Gromovs 14 (9 ab), Laksa 13 (6 ab), Rozenbergs 6, Mednis 4, Čoders 2, Mediss 2, Ausējs, Pinete, Pāže, Sīpoliņš.

  -4 [+] [-]

, 2015-04-19 19:06, pirms 9 gadiem
Spēle jau interesanta bija, man tik jautājums- Jēkabpilij uzvaras gadījumā pretī būs VEF ?

  -2 [+] [-]

, 2015-04-19 19:14, pirms 9 gadiem
VITAMĪNS-A rakstīja: Spēle jau interesanta bija, man tik jautājums- Jēkabpilij uzvaras gadījumā pretī būs VEF ?
Ventiš

  +6 [+] [-]

, 2015-04-19 19:14, pirms 9 gadiem
VITAMĪNS-A rakstīja: Spēle jau interesanta bija, man tik jautājums- Jēkabpilij uzvaras gadījumā pretī būs VEF ?
Ventspils. Otrajā pārī Liepāja/Barons spēlēs pret Vefu.

     [+] [-]

, 2015-04-19 19:24, pirms 9 gadiem
Paldies Sokolovam,īsts līderis abos galos.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-19 19:32, pirms 9 gadiem
Izskatās, ka Jēkabpils paņems sēriju....Domāju, ka viņiem ir reālas iespējas nepielaist BKV pie fināla!!! Par Jēkabpili LBL finālā!!

  -2 [+] [-]

, 2015-04-19 19:33, pirms 9 gadiem
entuziasts rakstīja: Ventspils. Otrajā pārī Liepāja/Barons spēlēs pret Vefu.
vari droši rakstīt, ka Liepāja, vakardien Barons/LDz visu sēriju zaudēja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-19 19:42, pirms 9 gadiem
Ļoti labi! Visu spēli dominējām un pelnīti uzvarējām. Jūrmalu šoreiz vadībā visā spēles laikā nepalaidām ne reizi, un tas ļoti priecē. Bet... vēl ir vajadzīga trešā uzvara! Mans šodien atkal ir laimīgs!

     [+] [-]

, 2015-04-19 19:52, pirms 9 gadiem
Nu tiesneši gan nebija uzdevumu augstumos.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-19 19:53, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Izskatās, ka Jēkabpils paņems sēriju....Domāju, ka viņiem ir reālas iespējas nepielaist BKV pie fināla!!! Par Jēkabpili LBL finālā!!
Šaubos, jo, lai kādu spēli piekoptu Ventspils, viņi līdzīgi kā VEF pret Liepāju ( ja uzvarēs Liepāja Baronu ), viņiem rotācijā ir lielākas iespējas variēt. Paskaties, kas šodien notika ar Jēkabpili? Tika cauri tikai uz pieredzi un sava laukuma priekšrocībām. Ventspils tādas dāvanas, kad malā nosūtīti ar piezīmēm 3 pamatsastāva veči, no kuriem 2 garie, vienkārši nepiedos, atšķirībā no Jūrmalas, kuriem nedaudz pietrūka kaut kur veiksme un arī maķenīt pacietības.

  +5 [+] [-]

, 2015-04-19 19:58, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Izskatās, ka Jēkabpils paņems sēriju....Domāju, ka viņiem ir reālas iespējas nepielaist BKV pie fināla!!! Par Jēkabpili LBL finālā!!
Diemžēl, Jēkabpilij nepietiks spēka visas sērijas garumā ( plus vēl pārbraucieni ) ar Ventspili skrieties. Reāli Jēkabpils rotācijā, kuri var pilnvērtīgi aizvietot pamatsastāva spēlētājus tā lai spēles kvalitāte nekrītas, var izmantot spēlē 7, maksimums 8 spēlētājus. Turklāt Ventspils var likt pretī kā minimums 10, ja ne visus 12.

  +6 [+] [-]

, 2015-04-19 20:03, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: Izskatās, ka Jēkabpils paņems sēriju....Domāju, ka viņiem ir reālas iespējas nepielaist BKV pie fināla!!! Par Jēkabpili LBL finālā!!
Par to sēriju, izskatās ka Jēkabpils tiks tālāk, jo neticu, lai piedod man jūrmalnieki, ka tagad viņi spēs izraut trīs uzvaras pēc kārtas. Ja rezultāts būtu diametrāli pretējs, respektīvi, 2:0 Jūrmalai, es vēl ticētu, ka Jēkabpils uz pieredzi var izglābt, bet esošajā situācijā, sorry..

  -2 [+] [-]

, 2015-04-19 20:12, pirms 9 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Šaubos, jo, lai kādu spēli piekoptu Ventspils, viņi līdzīgi kā VEF pret Liepāju ( ja uzvarēs Liepāja Baronu ), viņiem rotācijā ir lielākas iespējas variēt. Paskaties, kas šodien notika ar Jēkabpili? Tika cauri tikai uz pieredzi un sava laukuma priekšrocībām. Ventspils tādas dāvanas, kad malā nosūtīti ar piezīmēm 3 pamatsastāva veči, no kuriem 2 garie, vienkārši nepiedos, atšķirībā no Jūrmalas, kuriem nedaudz pietrūka kaut kur veiksme un arī maķenīt pacietības.
CIk esmu skatījies BKV spēles, tad viņiem ir nestabils sniegums visam sastāvam, jo ir spēles, kur pat rezervisti nenes labumu + Vairoga nav, kas Štelmaheram bija viņa spēlētājs, jo Akselis spēlēja tieši to, ko vēlējās un reizēm spēli pavilka ar saviem trīņiem....Ja jēkabpils spēs iekost Ventspilī, tad es tik kategorisks nebūtu, ka Jekabpils zaudēs visu sēriju un ar garajiem spēlētājiem arī nekas iepriecinošs nav, jo gan Grants, gan Meiers neizceļas ar lielu stabilitāti, tas pats ar leģionāriem šosezon, Bārnīss vispār ir lielākais BKV iegrābiens pēdējās sezonās

     [+] [-]

, 2015-04-19 20:49, pirms 9 gadiem
Jā, Jūrmalai pieredzes un individuālās meistarība mazliet ir par maz, lai paņemtu šo sēriju.

  -2 [+] [-]

, 2015-04-19 20:56, pirms 9 gadiem
loleks rakstīja: Nu tiesneši gan nebija uzdevumu augstumos.
Kāpēc gan? Manuprāt, bija diezgan konsekventi uz abām pusēm.

  -1 [+] [-]

, 2015-04-19 21:11, pirms 9 gadiem
Prieks par Jekabpili! Tik galvenais neatslabt!

  -1 [+] [-]

, 2015-04-19 21:14, pirms 9 gadiem
loleks rakstīja: Nu tiesneši gan nebija uzdevumu augstumos.
Jā ,svilpa baigi daudz tos sodus, bet bija uz abiem galiem

Jēkabpils malači, neradīja nekādu šaubu ka varam šo maču izlaist no rokām Ventspils, saturies

  -2 [+] [-]

, 2015-04-19 21:17, pirms 9 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Diemžēl, Jēkabpilij nepietiks spēka visas sērijas garumā ( plus vēl pārbraucieni ) ar Ventspili skrieties. Reāli Jēkabpils rotācijā, kuri var pilnvērtīgi aizvietot pamatsastāva spēlētājus tā lai spēles kvalitāte nekrītas, var izmantot spēlē 7, maksimums 8 spēlētājus. Turklāt Ventspils var likt pretī kā minimums 10, ja ne visus 12.
Dzīvosim, redzēsim, labāk daudz nebļausties ar ventspils pārspēku, ka tik beigās nesanāk aprauties

     [+] [-]

, 2015-04-19 22:34, pirms 9 gadiem
Sporta novērotājs rakstīja: CIk esmu skatījies BKV spēles, tad viņiem ir nestabils sniegums visam sastāvam, jo ir spēles, kur pat rezervisti nenes labumu + Vairoga nav, kas Štelmaheram bija viņa spēlētājs, jo Akselis spēlēja tieši to, ko vēlējās un reizēm spēli pavilka ar saviem trīņiem....Ja jēkabpils spēs iekost Ventspilī, tad es tik kategorisks nebūtu, ka Jekabpils zaudēs visu sēriju un ar garajiem spēlētājiem arī nekas iepriecinošs nav, jo gan Grants, gan Meiers neizceļas ar lielu stabilitāti, tas pats ar leģionāriem šosezon, Bārnīss vispār ir lielākais BKV iegrābiens pēdējās sezonās
Jā, Trojam Ventspils piedāvātais piķis nav nācis par labu. Labāk būtu palicis Jpilī, kur viņš bija gan komandas līderis, gan fanu mīlulis.