Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Jaunups: "Mazuram ir piedāvājumi no citiem klubiem"

Jānis Celmiņš

Jaunups: "Mazuram ir piedāvājumi no citiem klubiem"
Edgars Jaunups
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

„VEF Rīga” kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj, ka līdzšinējam komandas galvenajam trenerim Nikolajam Mazuram esot piedāvājumi no citiem klubiem, bet Latvijas čempionvienības vadība vēlējusies tikt skaidrībā iespējami ātri, tāpēc arī pieņemts lēmums par šķiršanos no Mazura pēc abu pušu vienošanās.

„Mūsu izplatītajā paziņojumā ir pietiekami skaidri pateikts, ka kluba un līdzšinējā komandas galvenā trenera Nikolaja Mazura šķiršanās notika pēc abpusējas vienošanās. Mazuram ir piedāvājumi no citiem klubiem, tai skaitā no ārvalstu. Mēs savukārt gribējām maksimāli ātri tikt skaidrībā par nākotni. Nevaru teikt, ka mēs ar kaut ko būtu neapmierināti un būtu viņu atlaiduši. Interese par viņa pakalpojumiem ir pietiekami liela, viņš šos piedāvājumus vērtē, bet mēs nevarējām vilcināties. Mūsu sadarbība ar Nikolaju ilga astoņus gadus, bet visam reiz pienāk beigas,” trenera nomaiņas iemeslus īsti komentē Rīgas kluba padomes priekšsēdētājs Edgars Jaunups.

Vaicāts, kurš bija šķiršanās iniciators, Jaunups viennozīmīgi atbildēt nespēj. „To tā viennozīmīgi nemaz nevar pateikt. Mēs sēdāmies pie galda, lai runātu par aizvadīto sezonu, arī nākotni, un situācija dabiski mūs noveda pie šāda lēmuma. Grūti pateikt, kurš bija iniciators,” skaidro Jaunups.

Par Latvijas čempionvienības “VEF Rīga” galveno treneri nākamajā sezonā kļūs spāņu speciālists Karloss Frade. „Viņš ir viens no tiem treneriem, kurš mūsu redzeslokā ir jau ilgāku laiku. Pēc sezonas aprunājāmies un secinājām, ka viņam ir līdzīgas vērtības, koncepcija, nākotnes redzējums. Viņam ir pietiekami liela pieredze ar jaunajiem spēlētājiem gan Eiropā, gan darbā Nacionālajā Basketbola asociācijā. Ņemot vērā faktu, ka mūsu pārējais treneru sastāvs paliks nemainīgs, domāju, ka jaunais galvenais treneris komandā ienesīs jaunas vēsmas un zināšanas, kas kopumā ļaus attīstīties visai kluba sistēmai,” jaunā trenera izvēli komentē Jaunups.

Zināmu piesardzību rada fakts, ka Frade līdzšinējā karjerā nevar lepoties ar lielu galvenā trenera pieredzi. „Esam klubs, kuram neliels risks, izvēloties gan trenerus, gan spēlētājus būs vienmēr. Mēs nevaram nopirkt gatavu preci. Lai tiktu pie kaut kā laba, mums ir nedaudz jāriskē. Gatavi treneri un spēlētāji maksā milzu naudu, un par viņiem cīnās Krievijas un Eiropas bagātie klubi. Nevar ari teikt, ka viņam galvenā trenera pieredzes nebūtu vispār,” teic Jaunups.

Tāpat kluba vadītājs pastāstīja, ka klubs centīsies noturēt esošos latviešu spēlētājus, kā arī, iespējams, piesaistīs kādus jaunos talantus no ārzemēm. Finansiālā situācija Latvijā šobrīd ir smaga, taču par kluba budžetu runāt šobrīd esot pāragri. Šajā jautājumā konkrētākus jaunumus klubs sola jau jūlijā.

  +8 [+] [-]

, 2015-06-17 19:27, pirms 9 gadiem
nu viss ir skaidrs, piesaistīts ārzemju spēlētājus no sava redzesloka, un mūsējiem Latviešiem spēles laiks būs ierobežots.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-17 19:38, pirms 9 gadiem
a3x rakstīja: nu viss ir skaidrs, piesaistīts ārzemju spēlētājus no sava redzesloka, un mūsējiem Latviešiem spēles laiks būs ierobežots.
kā tas atškirsies no šīs sezonas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2015-06-17 19:56, pirms 9 gadiem
Dot iespēju un gadu audzināt savējo kadru un tagad, kad būtu jānāk rezultātiem atlaist un paņemt Spāni? Nezinu, nezinu.............. laiks rādīs.
Viens ir skaidrs Timmam jātin makšķere.

  +4 [+] [-]

, 2015-06-17 20:18, pirms 9 gadiem
Gatavi treneri un spēlētāji maksā milzu naudu, un par viņiem cīnās Krievijas un Eiropas bagātie klubi..

Ne visu nosaka nauda.Bija raksts par klubiem un to algām.Tad pat ar 340 štukām klubi cīnās un sasniedz godalgotās vietās.Kaut tas pats PAOK.
Kaut uz leišu fona paskatamies..
Te jau galvenais atmazgāt,sabāzt savās kabatās to piķi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-06-17 20:40, pirms 9 gadiem
Nu... par spāni varēs droši vien sākt runāt tad, kad sāksies spēles un redzēsim, kas tiks rādīts laukumā. Atzīšos, ka neko neesmu agrāk dzirdējis par šo speciālistu. Bet tas galīgi nenozīmē to, ka viņš uzreiz būtu jāvērtē negatīvi. Mazurs šogad uzvarēja LBL un minimālo uzdevumu izpildīja. Cita lieta Eirokausi un VTB. Šajos abos turnīros rezultāta nebija, tapēc nedomāju, ka VEF vadība varētu būt ļoti apmierināta ar sezonu. Tomēr tā doma, ka arī pašam Mazuram varētu gribēties kādas pārmaiņas, man nemaz nešķiet tik neticama. Visdrīzāk tā ari ir. Lai veicas!

  +4 [+] [-]

, 2015-06-17 20:53, pirms 9 gadiem
Vienā intervijā,laikā kad VEFam negāja,Jaunups uz jautājumu par trenera atlaisšanu teica,ka pēc vienas sezonas treneri atlaiž tikai i....i...tad jau tagad zinām kas ir Jaunups
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-06-17 23:29, pirms 9 gadiem
Neesmu nekad bijis baigais Mazura fans, bet nu jau tas pienapuika Jaunpups laiz pilnigas auzas... Ar spanu treneri un tresas skiras kluba budzetu, kuru vel noslauks zeni no malas, vot tur bus ko redzet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-06-18 00:45, pirms 9 gadiem
Tas, ka Mazurs iespējams dosies uz ārzemēm tas ir OK, bet tas ka ieliek mazpazīstamu ārzemju džeku, ar mazāku pieredzi, nekā Koļam, tas nu gan nav ok...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-06-18 12:06, pirms 9 gadiem
puse lohu te nemaz nav rakstu lasījuši.

  -3 [+] [-]

, 2015-06-18 14:29, pirms 9 gadiem
sansid rakstīja: Vienā intervijā,laikā kad VEFam negāja,Jaunups uz jautājumu par trenera atlaisšanu teica,ka pēc vienas sezonas treneri atlaiž tikai i....i...tad jau tagad zinām kas ir Jaunups
Atlaist nav tas pats, kas abpusēji vienoties!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-06-18 21:07, pirms 9 gadiem
Katrā ziņā interesanta "abpusēja vienošanās". Acīmredzams, ka tās tādas pieklājības frāzes. Treneris kurš reāli ir pirmo gadu par galveno grib aiziet no LV čempiona, VTB dalībnieka...... laikam CSKA līgumu piedāvā....

  +1 [+] [-]

, 2015-06-18 21:09, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Tas vēl nekas, man pat mīnusus liek nelasot
Tā ir zināma "kvalitātes zīme" un novērtējums Tavai daiļradei, maini vai nemaini Tu tos profilus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-06-18 21:39, pirms 9 gadiem
Redneck rakstīja: Bet pasaki, ko es nepareizi uzrakstu....pārsvarā es vienmēr uzrakstu par lietu tā kā vajag....Nu un, ka dažreiz neatbilst jūsu viedoklim? Priekš tā pastāv viedokļu daudzveidība un nav tikai viena patiesība Ja jūs to nespējat pieņemt, tad jums ir problēmas
Tu ar mani uz Jūs vai daudzskaitlī?
Atšķirīgs viedoklis nav nekas slikts, apnicīgi ir kad kāds mēģina būt par korķi katrai pudelei, .......utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja