Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mazurs: "Ja dari, ko mīli, būt galvenajam trenerim nav smagi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Mazurs: "Ja dari, ko mīli, būt galvenajam trenerim nav smagi"
Nikolajs Mazurs: ceturtais LBL tituls, pirmais kā galvenajam trenerim
Foto: Dmitrijs Šuļžics, f64

"Uzvarēt kā galvenajam trenerim ir savādāk – savi lēmumi, personīgā atbildība un citas emocijas," sestajā finālspēlē izcīnot Latvijas čempiona titulu, teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

"Ja dari, ko mīli, būt galvenajam trenerim nav smagi. Katru dienu dari savu mīļāko darbu un tev par to vēl maksā. Ainaram Bagatskim pieder trāpīgs teiciens: "Mēs saņemam naudu par darbu, kuru mīlam."

Galvenā trenera pienākumi nelika man atteikties no dzīvē ierastām lietām, taču lika sistēmatizēt darbam un ģimenei atvēlēto laiku.

Mareks Mejeris ir talantīgs spēlētājs. Par tādiem kā viņš saka – klusais ūdens. Iespējams, mums vajadzēja gaidīt visu sezonu, lai finālos ieraudzītu Mareka labāko spēli. “Play-off” viņš sāka ar 17+17 pret Liepāju, bet sestajā finālspēlē nospēlēja vienkārši fantastiski.

Mareka uzņemšanās ļoti palīdzēja laikā, kad izjutām lielas problēmas garajā galā. Ronaldam Zaķim, Anžejam Pasečņikam un Bambam Falam bija dažādi savainojumi. Mareks pierādīja, ka var pats spēlēt augstā līmenī, nestāvot aiz citu mugurām.

Anžejs finālsērijā spēlēja caur sāpēm. Viņam bija paredzēta operācija, taču Anžejs upurēja laiku un karjeru komandas labā. Divas, trīs vai sešas minūtes – tas nav svarīgi. Tagad viņu gaida operācija.

No VEF visi gaida uzvaras, taču neviens nav kāpis lidmašīnā četras reizes nedēļā, dienu pavadījis ceļā uz nākamo pilsētu un tajā uzvarējis komandu ar četras reizes lielāku budžetu. Mūsu savainojumi radās uz noguruma fona, jo medicīnas kvalitāte bija augstā līmenī.

Latvijas klubam ir vērts spēlēt VTB līgā. Galvenais iemesls – jaunajiem latviešu spēlētājiem ir lieliska iespēja spēlēt augstā līmenī un spert nākamo soli savā karjerā. Citās VTB līgas vidusmēra komandās – Samarā, Saratovā – jaunie krievu spēlētāji atrodas aiz 5-6 ārzemniekiem. Mums sezonas beigās tādu bija trīs.

LBL vērtīgākais spēlētājs ir latvietis. VEF nevar nopirkt galvastiesu pārākus ārzemniekus, toties mums ir talantīgi vietējie spēlētāji. Statistikā viņi tikai nedaudz atpaliek no leģionāriem, turklāt viņiem ir lieliskas iespējas progresēt.

Ja sportā sāc pieļaut domas par zaudējumu, tu zaudēsi. Tas paliek spēkā jebkurā spēlē, tai skaitā pret CSKA. Tādas domas nevar pieļaut, citādi zaudēsi spēlētāju, ritmu, visu.

Komandas talismans ir pagale, kuru mums uzdāvināja treneris Ziedonis Jansons. Vedam to līdzi izbraukumos, tai skaitā uz Ventspili.

Sezonas pirmajā pusē bija brīdis, kad spēlētāji vairāk bija katrs par sevi. Sāka domāt par personīgajām ambīcijām un statistiku. Tajā laikā viena pēc otras pretī nāca spēcīgas komandas – Kazaņa, Himki, CSKA, “Bešiktaš”. Tas bija smagākais posms sezonā. Spējām tikt tam pāri.

Finālu sajūtas man ir pazīstamas. Latvijas Jaunatnes basketbola līgā 10 sezonas nostrādāju ar divām vecuma grupām. Vienreiz palikām piektie, vienreiz trešie, taču pārējās 18 reizes spēlējām finālā. Ir bijušas sajūtas, ka finālā neuzvarēšu, taču šis nebija tas gadījums.

Sezona iemācīja uzvarēt, nestāvot aiz kāda muguras. Trenēt jauniešus un profesionāļus ir...savādāk. Piemērs – ar savu bērnu četru gadu vecumā runāsi savādāk nekā brīdī, kad viņam ir 11 vai 18 gadu. Svarīgākais, lai spēlētāji dara, ko vēlas treneris un tam tic.

Ventspils ir ļoti spēcīga organizētajā basketbolā. Roberts (Štelmahers) tur savu līniju un tai tic. Viņa pozicionālais basketbols ir efektīvs. Zaudētajās spēlēs netikām galā ar savu sniegumu uzbrukumā. Ja komanda taktiski nemainītos, sēriju neuzvarētu. Spējām izjaukt viņu kārtis un lauzt sērijas gaitu."

  +2 [+] [-]

, 2015-05-28 23:19, pirms 9 gadiem
Nu vecīt, es teiktu, ka tavs liktenis kā galvenajam trenerim sezonas laikā ir vairākas reizes bijis zem katras kritikas.. LBL zelts izglāba ādu, un nākošsezon darbiņu varēs turpināt, cerams jau labākā līmenī..
Kurš atcerās, ka pēc pārtraukuma VEF iznāca ar bumbu un Robinsons izspēlēja fake bloku un skaisti ielika 2+1, tas bija ļoti svarīgs moments..

  +1 [+] [-]

, 2015-05-28 23:22, pirms 9 gadiem
eevelee rakstīja: Nu vecīt, es teiktu, ka tavs liktenis kā galvenajam trenerim sezonas laikā ir vairākas reizes bijis zem katras kritikas.. LBL zelts izglāba ādu, un nākošsezon darbiņu varēs turpināt, cerams jau labākā līmenī..
Kurš atcerās, ka pēc pārtraukuma VEF iznāca ar bumbu un Robinsons izspēlēja fake bloku un skaisti ielika 2+1, tas bija ļoti svarīgs moments..
Labaak buutu palicis Butauts un, piemeram, Jakovics turpinatu speeleet videji 5 minutes speelee?

  -3 [+] [-]

, 2015-05-28 23:22, pirms 9 gadiem
eevelee rakstīja: Nu vecīt, es teiktu, ka tavs liktenis kā galvenajam trenerim sezonas laikā ir vairākas reizes bijis zem katras kritikas.. LBL zelts izglāba ādu, un nākošsezon darbiņu varēs turpināt, cerams jau labākā līmenī..
Kurš atcerās, ka pēc pārtraukuma VEF iznāca ar bumbu un Robinsons izspēlēja fake bloku un skaisti ielika 2+1, tas bija ļoti svarīgs moments..
domā Fils Džeksons ar VEF spētu daudz vairāk?

  +3 [+] [-]

, 2015-05-28 23:23, pirms 9 gadiem
Ļoti nepatīk, ka intervijā tiek slavināta "krievu līga", taču nav neviena vārda par eirokausiem. Eirokausi taču ir vēl svarīgāks un augstāka līmeņa turnīrs, un tieši uz šo turnīru jākoncentrējas! Tikai manas domas!

Viss pārējais pilnīgi OK, malacis Nikolajs, pazīstot šo speciālistu personīgi, un spēlējot ar viņa komandām, var teikt tikai to labāko par entuziasmu, vēlmi trenēt, atsakoties no daudz kā cita. Beidzot tas ir vainagojies ar čempiona titulu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2015-05-28 23:36, pirms 9 gadiem
Nekaadaa gadiijumaa nevar atstaat Mazurismu Vefaa,nav shis puika veel gatavs treneet komandu,tas ka VEF uzvareeja man iipashi nepaarsteidz,nemot veeraa ka nopirka visus labaakos ventinu speeleetaajus,taa ka ataa Mazur

     [+] [-]

, 2015-05-28 23:49, pirms 9 gadiem
Es par trenera maiņu manliekas sezonas gaitā vispār ne vārdu nepateicu, skatos, ka paši lielie bļāvēji pēc LBL zelta ir visu sezonu aizmirsuši un ielikuši man mīnusus par manu sezonas atminēšanos..

     [+] [-]

, 2015-05-28 23:50, pirms 9 gadiem
Kā galvenajam pietrūkst harizmas un personības. Nu nevar teikt, ka sezona būtu izdevusies. Eirokausi, vtb.. skatītāji nenāca un nebija jau arī uz ko nākt. Vai 4-2 pret Ventspili tiešām ir tāds varoņdarbs?!

"Spējām izjaukt viņu kārtis un lauzt sērijas gaitu". Nu nezinu gan. Vairāk jau izskatījāš, ka vefu izvlika pāris konkrētu kadru pašatdeve un meistarība.

  +3 [+] [-]

, 2015-05-28 23:53, pirms 9 gadiem
Ar ko tieši Mazurs ir labāks par citiem lbl treneriem? Helmanis, Vecvagars, Valeiko, Miglinieks.. utt.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-28 23:54, pirms 9 gadiem
Ja tu to domāji nopietni, tad vecīt tu tiešām esi ļoti smieklīgs, jo vef vieńigais jēdzīgais papildājums bija Timma no Ventspils, un Zaķi nevar saukt par ļoti labu papildinājumu,nemaz nerunājot psr slotas kātu, cerams ka nākamsezon spēlēs,piemēram liepājā, jo labakajā gadījumā ras ir viņa līmenis, vai arī atpakaļ UZ Ventspili ja tev viņu tik ļoti vaig😃

  -2 [+] [-]

, 2015-05-28 23:56, pirms 9 gadiem
Godīgi sakot, basketbols diezgan šausmīgs finālos. Skrien un met, bez jel kādas taktiskās spēles uzbrukumā. Aizsardzībā vismaz,kaut ko,jo viens otru atkoduši. Kādreiz tā nebija! Un tad redzam,kas (ne)notiek Eirokausos.

  +3 [+] [-]

, 2015-05-29 00:00, pirms 9 gadiem
It seviski , ja ka treneris tu esi nulle!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-29 08:26, pirms 9 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Ļoti nepatīk, ka intervijā tiek slavināta "krievu līga", taču nav neviena vārda par eirokausiem. Eirokausi taču ir vēl svarīgāks un augstāka līmeņa turnīrs, un tieši uz šo turnīru jākoncentrējas! Tikai manas domas!

Viss pārējais pilnīgi OK, malacis Nikolajs, pazīstot šo speciālistu personīgi, un spēlējot ar viņa komandām, var teikt tikai to labāko par entuziasmu, vēlmi trenēt, atsakoties no daudz kā cita. Beidzot tas ir vainagojies ar čempiona titulu!
Nu cik tad ir to eirokausa spēļu? 6 pamatturnīrā, tikai.

  +3 [+] [-]

, 2015-05-29 08:28, pirms 9 gadiem
Entuazisms ir viena lieta, bet izpratne un māka ir kaut kas cits..priecājoties par laimīgām beigām, nudien neredzēju pēdējā spēlē diža trenera rokrakstu (tāpāt kā visā sezonā)..Ventspilij gan tāds bija gan uzvarētajās spēlēs, gan arī vismaz pirmajā puslaikā pēdējā spēlē..VEFam vairāk haosa un individuālas spēles, kura sākumā gan nevedās..bet nu cepuri nost, izglāba cīņas spars kad ūdens smēlās jau mutē..Strēlnieka 2 x 3p., Jakoviča trīnītis, Loverija apņēmība pēc tehniskās..nu un protams Mareka garās rokas un lēcieni..'Domāju ka VEF galvenā trenera uzvalks Nikolajam tomēr šosezon 'bija krietni par lielu.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-29 08:28, pirms 9 gadiem
Avs rakstīja: Godīgi sakot, basketbols diezgan šausmīgs finālos. Skrien un met, bez jel kādas taktiskās spēles uzbrukumā. Aizsardzībā vismaz,kaut ko,jo viens otru atkoduši. Kādreiz tā nebija! Un tad redzam,kas (ne)notiek Eirokausos.
Kas notiek? Uz sastāviem paskaties.

Roulenda gadā jau arī tika spēlēts ātrais baskets - 3pt, ātrās pārejas utt.
Kādi izpildītāji, tāds rezultāts. Ja spēlētajs nevar vairākkārtīgi iemest brīvus metienus, tad par ko iet runa. ;D

  -1 [+] [-]

, 2015-05-29 09:59, pirms 9 gadiem
Tik un tā nakamgad gribētu redzēt citu treneri pie VEF stūres, kurš dotu vairāk latviešu spēlētājiem. Mazurs ir nekāds, ar VEF resursiem komandai vajadzēja spēlēt daudz labāk.
Mejeris ir pielicis sezonas otrajā pusē, Timma visu sezonu samērā vienādi nospēlēja, bet ar pārējiem pilnīgi nekā. Jakovičs vispār palicis par nepārliecinātu spēlētāju, kā viņš laukumā, tā kļūdas sākās. J. Bērziņš bez progresa, Šķēle tika atdots prom. Zaķis vairs nav jaunais, lbl medaļnieku sastāvos var spēlēt, bet ar tādu spēli, kā šogad VEF ir viņa maksimums un labākie gadi jau aizmuguras.
VEF vinnēja tīri uz atsevišķu spēlētāju meistarību. Mejeris pārliecinoši labākais garais lbl, bet Gikass ļāva Loverijam un Robinsonam ņirgāties par viņu. Timma neguva daudz punktu, bet uzmanību uz sevi piesaistīja milzīgu.
Žēl, ka Ventspils pati sevi noraka, bet neko nepadarīsi. Pēdējā spēlē Gikass turpināja slikti spēlēt, Vairogs pieļāva vaitrākas muļķigas kļūdas un neviens nevarēja iemest svarīgākajos brīžos. Janičenokam daudz nopudelēto metienu, bet kādam bija jāuzņemās iniciatīva un viņš to darīja. Un parādīja, ka izlasē šogad vēl varētu uzspēlēt, kā rezervists - lomas spēlētājs.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-29 10:37, pirms 9 gadiem
VEF uzvarai ar Mazuru bija maz sakara. Spēli izvilka spēlētāju individuālā meistarība. VEFam taktikas nav vispār. Ja krīt, labi - ir iespējas.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-29 11:01, pirms 9 gadiem
... un neviena vārda par līdzjutējiem... Manuprāt, VEF galvenā problēma šobrīd ir tā, ka nav īsti skaidri ne kluba mērķi, ne primārie uzdevumi šo mērķu sasniegšanai. Sanāk, ka VEFs šobrīd ir tāda kā sporta skola "zelta jaunatnei" ar prakses vietu Krievijas līgā VTB, "lai spertu nākamo soli savā karjerā". Skumji!

  +1 [+] [-]

, 2015-05-29 11:19, pirms 9 gadiem
One Man Show! rakstīja: domā Fils Džeksons ar VEF spētu daudz vairāk?
Noteikti, ka daudz vairāk. Daudzi te apliek Štelmaheru, bet Mazurs arī kā treneris ir vājš un viņa skili nav atbilstoši Eirokausu/VTB komandai...

  +1 [+] [-]

, 2015-05-29 11:34, pirms 9 gadiem
Te ir tikai viens jautājums. Vai galvenais treneris pats redz VEF kā Latvijas klubu basketbola flagmani ar primāru uzdevumu izveidot spēcīgu komandu, kas ir spējīga veiksmīgi cīnīties Eirokausu turnīros ar mērķi nākotnē spēlēt Eirolīgā, vai arī viņš par savu un VEF galveno mērķi izvirza tikai atsevišķu jauno talantu izaugsmi?

     [+] [-]

, 2015-05-29 11:40, pirms 9 gadiem
bebitis rakstīja: Ja tu to domāji nopietni, tad vecīt tu tiešām esi ļoti smieklīgs, jo vef vieńigais jēdzīgais papildājums bija Timma no Ventspils, un Zaķi nevar saukt par ļoti labu papildinājumu,nemaz nerunājot psr slotas kātu, cerams ka nākamsezon spēlēs,piemēram liepājā, jo labakajā gadījumā ras ir viņa līmenis, vai arī atpakaļ UZ Ventspili ja tev viņu tik ļoti vaig😃
nav buutiski kaa vini nospeeleeja Vefaa,es runaaju par to ka vinus nopirka no Ventspils kur pagaajushajaa finaalseerijaa tieshi shie speeleetaaji bija vilceeji,taa ka es neraksttiiju par papildinaajumiem,bet vairaak par ventinu zaudeejumiem

     [+] [-]

, 2015-05-29 11:49, pirms 9 gadiem
larondons rakstīja: ... un neviena vārda par līdzjutējiem... Manuprāt, VEF galvenā problēma šobrīd ir tā, ka nav īsti skaidri ne kluba mērķi, ne primārie uzdevumi šo mērķu sasniegšanai. Sanāk, ka VEFs šobrīd ir tāda kā sporta skola "zelta jaunatnei" ar prakses vietu Krievijas līgā VTB, "lai spertu nākamo soli savā karjerā". Skumji!
buutu veel VEF sporta skola zelta jaunatnei,tad vareetu tev piekrist,neizskataas ka pie viniem jaunie baigi attiistiitos

     [+] [-]

, 2015-05-29 11:50, pirms 9 gadiem
kramblers rakstīja: nav buutiski kaa vini nospeeleeja Vefaa,es runaaju par to ka vinus nopirka no Ventspils kur pagaajushajaa finaalseerijaa tieshi shie speeleetaaji bija vilceeji,taa ka es neraksttiiju par papildinaajumiem,bet vairaak par ventinu zaudeejumiem
Lielākais Ventspils zaudējums bija Četmens

  +1 [+] [-]

, 2015-05-29 11:51, pirms 9 gadiem
larondons rakstīja: Te ir tikai viens jautājums. Vai galvenais treneris pats redz VEF kā Latvijas klubu basketbola flagmani ar primāru uzdevumu izveidot spēcīgu komandu, kas ir spējīga veiksmīgi cīnīties Eirokausu turnīros ar mērķi nākotnē spēlēt Eirolīgā, vai arī viņš par savu un VEF galveno mērķi izvirza tikai atsevišķu jauno talantu izaugsmi?
Kāda Eirolīga??? . Par ko tu murgo?

Eirolīga no nākamās sezonas ir kļuvusi atkal par praktiski slēgtu līgu.
1. Klubi ar A licenzi, kā OLy, Pana, Žalgiris, Barca, Real, Maccabi, CSKA utt.
2. FRA, POL, ITA, GER 1. vietas, Adrijas līgas 1. un 2. vieta, ESP, RUS, pa vienai labākās vietas neskaitot A licenzes komandas.
3. Euroleague will give four wildcards. Teams from Germany, France, Turkey and United Kingdom have priority.

Vairs nekādas pārspēles par tikšanu utt. Tā ka vari drošī aizmirst par sapņiem, ka VEFs spēlēs Eirolīgā.

Un ir jāceļ līgas vispārējais līmenis, nevis mākslīgi jāveido viens superklubs... Un LBL vajag taisīt normālu pilnvērtīgu 4 riņķu sezonu visām komandām, kā lietuvieši to dara...

     [+] [-]

, 2015-05-29 11:58, pirms 9 gadiem
mxs rakstīja: Lielākais Ventspils zaudējums bija Četmens
jap,chalis pat zaali velkot pamaniijaas buut labaakais

  -1 [+] [-]

, 2015-05-29 12:02, pirms 9 gadiem
kramblers rakstīja: jap,chalis pat zaali velkot pamaniijaas buut labaakais
Domā Latvijas basī maz spēlētāju, kas uzvelk/ir uzvilkuši zāli? Un diez vai zāle ir nodara lielāku ļaunumu, kā dzeršanu, ar kuru arī aizraujas ne mazums Latvijas spēlētāji...

     [+] [-]

, 2015-05-29 13:15, pirms 9 gadiem
smiltene vanagi rakstīja: Domā Latvijas basī maz spēlētāju, kas uzvelk/ir uzvilkuši zāli? Un diez vai zāle ir nodara lielāku ļaunumu, kā dzeršanu, ar kuru arī aizraujas ne mazums Latvijas spēlētāji...
tas saucaas humors,esiet paziistami

     [+] [-]

, 2015-05-29 21:13, pirms 9 gadiem
Apsveicu ar titulu! Godam nopelnīts tituls šajā sarežģītajā sezonā. Un idioti.em, kuri noliek Mazuru parunājiet ar cilvēkiem, kuri viņu pazīst personīgi, ir trenējušies pie viņa un sapratīsiet, ka maldaties spriedumos par viņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja