Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" nosargā uzvaru pagarinājumā, sērijā 1:1

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Jēkabpils" nosargā uzvaru pagarinājumā, sērijā 1:1
Maikls Burvels
Foto: Lāsma Irša, bkjekabpils.lv

Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) sērijā par 3. vietu "Jēkabpils" savā laukumā uzņēma "Liepāju/Triobet" un dramatiskā cīņā pagarinājumā izcīnīja uzvaru ar rezultātu 71:69. Līdz ar to sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts - 1:1.

Abas komandas aizvadīja spraigas pusfināla sērijas, piekāpjoties spēcīgākajām Latvijas komandām - "VEF Rīga" un "Ventspilij". Sēriju par trešo vietu ļoti labi sāka "Jēkabpils", kas viesos pirmajā ceturtdaļā ieguva 10 punktu pārsvaru, bet spēles gaitā "Liepāja/Triobet" ieskrējās un uzvarēja maču ar rezultātu 83:72. Otrā spēle notika Jēkabpilī, kur mājinieki vienmēr spēlējuši labi un bija gatavi izlīdzināt rezultātu sērijā līdz trīs uzvarām.

Spēli ar gūtiem punktiem sāka abu komandu viesspēlētāji. Rezultāts auga ļoti lēni, pēc pirmajām piecām minūtēm tablo vēstot 7:7. Turpinājumā viesi pieļāva pāris kļūdas, ko "Jēkabpils" ātri vien izmantoja, Rinaldam Sirsniņam realizējot tālmetienu, bet Pāvelam Veselovam triecot bumbu grozā no augšas. Rezultāta starpība sasniedza arī septiņus punktus, bet tad "Liepāja/Triobet" izmantoja mājinieku atslābumu un samazināja rezultāta starpību līdz diviem punktiem. Pirmās ceturtdaļas izskaņā ļoti labi spēlēja Kristaps Miglinieks, palīdzot viesiem uzvarēt pirmo ceturtdaļu - 17:16.

Otro ceturtdaļu ar diviem precīziem pustālajiem metieniem sāka Mareks Jurevičus, ievadot nelielu liepājnieku izrāvienu, kuru ar triecienu grozā no augšas ar sodu noslēdza Edgaras Zeļonis (24:18). Turpinājumā laukumā dominēja aizsardzība, liepājniekiem pieļaujot vairākas kļūdas, bet "Jēkabpilij" atbildot ar neprecīziem metieniem no distances. Pirmie spēles gaitu lauza laukuma saimnieki, spējot gūt dažus punktus un samazinot viesu pārsvaru (25:26). Pirmā puslaika beigās "Jēkabpils" aizsardzība bija krietni pārāka par Liepājas komandas uzbrukumu. Tiesa arī jēkabpilieši īpaši neizcēlās ar punktu gūšanu. Pēdējās divās minūtēs ieskrējās Mareks Jurevičus, dodot savai komandai trīs punktu pārsvaru pēc 20 spēlētām minūtēm - 33:30.

Otrajā ceturtdaļā "Jēkabpils" mēģināja spēlēt uz groza apakšu, daudz iesaistot spēlē Andreju Šeļakovu. Līdzīgi kā pirmajā puslaikā, arī otrajā Šeļakovs nebija efektīvs, liepājniekiem palielinot pārsvaru līdz sešiem punktiem. "Jēkabpils" basketbolisti un treneri īsti nebija apmierināti ar tiesnešu darbību laukumā, kas nāca par labu pretiniekiem. Liepājniekiem bija vairākas uzbrukumu iespējas, bet kļūdu skaits turpināja augt. Komandas septiņās minūtēs guva tikai deviņus punktus, rezultātu iekustinot Oskaram Virsim (36:39). Īstajā brīdī otrā laukuma galā precīzs bija Kristaps Miglinieks, dubultojot savas komandas pārsvaru. Liepājnieki spēja nosargāt iegūto pārsvaru, bet bija skaidrs, ka mača liktenis izšķirsies tieši noslēdzošajās 10 minūtēs - 45:41.

Ceturtās ceturtdaļas ievadā komandas spēlēja ātru un neapdomīgu basketbolu, kas nenesa rezultātu. Tā rezultātā Maikls Burvels pēc pusotras spēlētas minūtes panāca izlīdzinājumu (45:45). Pēc minūtes pārtraukuma liepājniekiem turpinājās problēmas uzbrukumā, kamēr "Jēkabpils" turpināja savu izrāvienu. Situācija mainījās ceturtajā minūtē, kad "Liepāja/Triobet" ar labu aizsardzību un saspēli atguva vadību. Tikmēr otrā laukuma galā pretiniekus terorizēja Rinalds Sirsniņš - 51:51. Laukumā sāka dominēt aizsardzība un Edgaras Zeļonis, kurš īsā laikā guva piecus punktus un trīs minūtes līdz pamatlaika beigām deva savai komandai piecu punktu pārsvaru (56:51). Mājinieki nedomāja padoties un nepilnā minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam pēc Devina Teilora trieciena grozā no augšas ar sodu.

Jau kādu laiku "Jēkabpilij" bija jāiztiek bez piecas piezīmes sapelnījušā Rinalda Sirsniņa, bet komanda turpināja aktīvi cīnīties par uzvaru. Tā 22 sekundes pirms pamatlaika beigām Oskars Virsis panāca izlīdzinājumu (59:59). "Liepāja/Triobet" savu pēdējo uzbrukumu spēlēja ilgi, iniciatīvu uzņēmās Jānis Antrops, bet viņa metiens nebija sekmīgs, kas nozīmēja pagarinājumu. To labāk iesāka mājinieki, kamēr "Liepāja/Triobet" uzbruka no sliktām pozīcijām, krājot deficītu. Rezultāta starpība sasniedza sešus punktus, kad liepājnieki sāka spēlēt basketbolu. Komandu uz priekšu vilka Jānis Antrops, bet ar to bija par maz. Pēdējā minūte sākās ar rezultātu 70:66 "Jēkabpils" labā. Pēc Teilora neveiksmīgā tālmetiena Mareks Jurevičus tika pie iespējas izpildīt trīs soda metienus, aukstasinīgi samazinot rezultāta starpību līdz minimumam. Viesi varēja arī izraut uzvaru, bet Jurevičus nerealizēja pustālo metienu, "Jēkabpilij" svinot uzvaru ar rezultātu 71:69 un izlīdzinot rezultātu sērijā - 1:1.

Uzvarētāju rindās ar "double-double" izcēlās Maikls Burvels, gūstot 14 punktus un izcīnot 10 atlēkušās bumbas, bet attiecīgi 13 un 12 punkti Rinaldam Sirsniņam un Oskaram Virsim. "Liepājas/Triobet" labā 14 punktus guva Mareks Jurevičus, bet pa 12 punktiem Jānim Antropam un Edgaram Zeļonim, kurš izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas.

Aldaris LBL, sērija par 3. vietu, 18. maijs

"Jēkabpils" - "Liepāja/Triobet" 71:69 P(16:17, 14:16, 11:12, 18:14, 12:10)
"Jēkabpils": Burvels 14 (10 ab), Sirsniņš 13, Virsis 12, Štelmahers 7, Dušelis 7, Teilors 7, Veselovs 5, Šeļakovs 4 (6 ab), Sokolovs 2.
"Liepāja/Triobet": Jurevičus 14, Antrops 12, Zeļonis 12 (8 ab), Miglinieks 10, Mažutis 8, Blaus 5 (6 ab), Džonsons 4, Jahovičs 2, Helmanis 2, Leimanis, Krastiņš.

  -2 [+] [-]

, 2015-05-18 20:50, pirms 9 gadiem
Lieiski jo interesantāk. par 5 spēlēm šai sērijā
KĀ arī par 7 spēlēm finālsērijā

  -1 [+] [-]

, 2015-05-18 20:51, pirms 9 gadiem
1. Kad Džonsons mudās, nekas labs nenotiek
2. Skaista nenosvilpta nesta bumba Dušeļa izpildījumā

     [+] [-]

, 2015-05-18 20:56, pirms 9 gadiem
Es esmu pilnīgi neitrāls fans.
Un es ar pilnu pārliecību saku, ka tiesneši vienkārši izvilka Jēkabpili. Kad Liepājai gāja spēle sāka svilpt visu par visu, šitādu basketbolu tiešām pretīgi skatīties.

  +6 [+] [-]

, 2015-05-18 20:57, pirms 9 gadiem
Liepāja kopumā izskatījās labāk, bet galu galā nespēja to atspoguljot uz tablo, jo daudz pašu paviršības uzbrukumu noslēdzošajās fāzēs.

  +2 [+] [-]

, 2015-05-18 20:57, pirms 9 gadiem
Prieks par Štelmi,kas svarīgākajos brīžos spēlē solīdu spēli.

  -2 [+] [-]

, 2015-05-18 21:01, pirms 9 gadiem
No trešās ceturdaļas nepārtraukti svilpj tik 2+1,otrā pusē tīra spēka spēle vai labāk kļūda uzbrukumā...

  +3 [+] [-]

, 2015-05-18 21:03, pirms 9 gadiem
Man kā skatitājam ir briesmīgi skatīties, ka sirsniņš un valeiku visu laiku pllluut pa laukumu.

  -3 [+] [-]

, 2015-05-18 21:15, pirms 9 gadiem
Nu pri4om te tiesneshi ja Liepaajaa, pilniigi neviens bumbu grozaa iemest nejeedz?? Arnold Helmanis var iet ar bobsleju nodarboties, taa epizode kad vinjs staaveeja viens pret grozu un izmeta melnajam bumbu uz trojaka vispaar ir unikaala....Kokrocis Blaus arii aarpraats kau kaads...
Slēpts komentārs: cepums70

     [+] [-]

, 2015-05-18 21:32, pirms 9 gadiem
Kadrs23 rakstīja: Nu pri4om te tiesneshi ja Liepaajaa, pilniigi neviens bumbu grozaa iemest nejeedz?? Arnold Helmanis var iet ar bobsleju nodarboties, taa epizode kad vinjs staaveeja viens pret grozu un izmeta melnajam bumbu uz trojaka vispaar ir unikaala....Kokrocis Blaus arii aarpraats kau kaads...
Jā, man šitā epizode arī uzjautrināja. 2 metru attālumā nebija neviena spēlētāja Jeez!

  -2 [+] [-]

, 2015-05-18 21:32, pirms 9 gadiem
cepums70 rakstīja: Ja jāspēlē mazākumā,grūti ko sasniegt...50/50 situācijās tiek lobēta tikai viena komanda,rokas sāk nolaisties pie tik subjektīvas tiesāšanas...
Kādas vēl rokas. F-ck. Tu esi brīvs uz grozu!

  -1 [+] [-]

, 2015-05-18 22:00, pirms 9 gadiem
Ja par tiesnešiem runā, tad viņi patiešām šodien reāli "palīdzēja" Jēkabpilij. "Palīdzēja" gan tad, kad Liepājai par labu tika atdots acīmredzams auts acīmredzamā situācijā, kad bumba aizgāja no Zeļoņa, ko redzēja visa zāle, tikai ne tiesneši. "Palidzēja" arī tad, kad dažus brīžus vēlāk no spēles ar tehnisko piezīmi tika izslēgts Sokolovs, lai gan par līdzīgiem žestiem netika sodīti ne Helmanis, ne Zeļonis. Mūsu Mikum tehniskā bija arī piektā piezīme, un tā patiešām bija pēdējā pile šodien, jo šī kārtējā nekonsekvence saliedēja komandu kā vēl nekad. Turklāt šī tehniskā vienkārši "uzspridzināja" skatītājus zālē. Vēl varam pieminēt vismaz divas piezīmes no piecām Sirsniņam, kuru vienkārši nebija. Taču ... mums ir komanda, kas cīnās - viens par visiem un visi par vienu. Iznāca Edgars Štelmahers un izdarīja to, ko neviens negaidīja!!! Šī bija viņa spēle, un, ja kāds nepamanīja, mēs uzvarējām pagarinājumā bez abiem nomināliem saspēles vadītājiem. Brīdī, kad komanda pārlauza spēli pagarinājumā, uz soliņa atradās Šeļakovs, Veselovs, Sirsniņš un Sokolovs. Varat teikt, ko gribat, bet MUMS IR KOMANDA, KĀDAS LATVIJĀ NAV NEKUR CITUR!

  +6 [+] [-]

, 2015-05-18 22:39, pirms 9 gadiem
larondons rakstīja: Ja par tiesnešiem runā, tad viņi patiešām šodien reāli "palīdzēja" Jēkabpilij. "Palīdzēja" gan tad, kad Liepājai par labu tika atdots acīmredzams auts acīmredzamā situācijā, kad bumba aizgāja no Zeļoņa, ko redzēja visa zāle, tikai ne tiesneši. "Palidzēja" arī tad, kad dažus brīžus vēlāk no spēles ar tehnisko piezīmi tika izslēgts Sokolovs, lai gan par līdzīgiem žestiem netika sodīti ne Helmanis, ne Zeļonis. Mūsu Mikum tehniskā bija arī piektā piezīme, un tā patiešām bija pēdējā pile šodien, jo šī kārtējā nekonsekvence saliedēja komandu kā vēl nekad. Turklāt šī tehniskā vienkārši "uzspridzināja" skatītājus zālē. Vēl varam pieminēt vismaz divas piezīmes no piecām Sirsniņam, kuru vienkārši nebija. Taču ... mums ir komanda, kas cīnās - viens par visiem un visi par vienu. Iznāca Edgars Štelmahers un izdarīja to, ko neviens negaidīja!!! Šī bija viņa spēle, un, ja kāds nepamanīja, mēs uzvarējām pagarinājumā bez abiem nomināliem saspēles vadītājiem. Brīdī, kad komanda pārlauza spēli pagarinājumā, uz soliņa atradās Šeļakovs, Veselovs, Sirsniņš un Sokolovs. Varat teikt, ko gribat, bet MUMS IR KOMANDA, KĀDAS LATVIJĀ NAV NEKUR CITUR!
Kur nu Latvijā? Roc dziļāk!

  -4 [+] [-]

, 2015-05-18 22:42, pirms 9 gadiem
tiesneši auzās,normāli pavilka Jēkabpili!!

  -1 [+] [-]

, 2015-05-18 22:57, pirms 9 gadiem
par Tiesnešiem runājot netiesāja ne vieniem, ne otriem par labu. Par labajām svilpēm Liepājai Lorandons jau pieminēja, bet arī daudz tika svilpts par labu Jēcenei.

Reāli vajadzēja vinnēt ar +10, bet Šelītim atkal vecā vaina uznāca - meta no apakšas garām visu, ko vien varēja pamēzt.

  -2 [+] [-]

, 2015-05-18 23:58, pirms 9 gadiem
larondons rakstīja: Ja par tiesnešiem runā, tad viņi patiešām šodien reāli "palīdzēja" Jēkabpilij. "Palīdzēja" gan tad, kad Liepājai par labu tika atdots acīmredzams auts acīmredzamā situācijā, kad bumba aizgāja no Zeļoņa, ko redzēja visa zāle, tikai ne tiesneši. "Palidzēja" arī tad, kad dažus brīžus vēlāk no spēles ar tehnisko piezīmi tika izslēgts Sokolovs, lai gan par līdzīgiem žestiem netika sodīti ne Helmanis, ne Zeļonis. Mūsu Mikum tehniskā bija arī piektā piezīme, un tā patiešām bija pēdējā pile šodien, jo šī kārtējā nekonsekvence saliedēja komandu kā vēl nekad. Turklāt šī tehniskā vienkārši "uzspridzināja" skatītājus zālē. Vēl varam pieminēt vismaz divas piezīmes no piecām Sirsniņam, kuru vienkārši nebija. Taču ... mums ir komanda, kas cīnās - viens par visiem un visi par vienu. Iznāca Edgars Štelmahers un izdarīja to, ko neviens negaidīja!!! Šī bija viņa spēle, un, ja kāds nepamanīja, mēs uzvarējām pagarinājumā bez abiem nomināliem saspēles vadītājiem. Brīdī, kad komanda pārlauza spēli pagarinājumā, uz soliņa atradās Šeļakovs, Veselovs, Sirsniņš un Sokolovs. Varat teikt, ko gribat, bet MUMS IR KOMANDA, KĀDAS LATVIJĀ NAV NEKUR CITUR!
Pilnīgi piekrītu. Patīkami pārsteidza Štelmahers, bet Šeļakovs. ..
Nu ko tur var piebilst. Spēlētājiem uzdod nervi . Bez tehniskajām arī droši vien varēja iztikt.

  -1 [+] [-]

, 2015-05-19 01:07, pirms 9 gadiem
Un vispār saņemiet sejā visi tie ierijēji (sākot ar Valteru vecāko, beidzot ar pat dažiem vietējiem Jēkabpiliešiem) , kuri saka, ka nav izredžu pret Liepāju ar 9 cilv;eku sastāvu - šodien mēs vinnējām ar 7 cilvēkiem

Mūsējiem varbūt nav izcilu snaiperu un metēju, bet toties visi ir cīnītāji un kopā ir lieliska KOMANDA viens par visiem, visi par vienu

  +3 [+] [-]

, 2015-05-19 05:25, pirms 9 gadiem
larondons rakstīja: Ja par tiesnešiem runā, tad viņi patiešām šodien reāli "palīdzēja" Jēkabpilij. "Palīdzēja" gan tad, kad Liepājai par labu tika atdots acīmredzams auts acīmredzamā situācijā, kad bumba aizgāja no Zeļoņa, ko redzēja visa zāle, tikai ne tiesneši. "Palidzēja" arī tad, kad dažus brīžus vēlāk no spēles ar tehnisko piezīmi tika izslēgts Sokolovs, lai gan par līdzīgiem žestiem netika sodīti ne Helmanis, ne Zeļonis. Mūsu Mikum tehniskā bija arī piektā piezīme, un tā patiešām bija pēdējā pile šodien, jo šī kārtējā nekonsekvence saliedēja komandu kā vēl nekad. Turklāt šī tehniskā vienkārši "uzspridzināja" skatītājus zālē. Vēl varam pieminēt vismaz divas piezīmes no piecām Sirsniņam, kuru vienkārši nebija. Taču ... mums ir komanda, kas cīnās - viens par visiem un visi par vienu. Iznāca Edgars Štelmahers un izdarīja to, ko neviens negaidīja!!! Šī bija viņa spēle, un, ja kāds nepamanīja, mēs uzvarējām pagarinājumā bez abiem nomināliem saspēles vadītājiem. Brīdī, kad komanda pārlauza spēli pagarinājumā, uz soliņa atradās Šeļakovs, Veselovs, Sirsniņš un Sokolovs. Varat teikt, ko gribat, bet MUMS IR KOMANDA, KĀDAS LATVIJĀ NAV NEKUR CITUR!
tas gan - otras tādas komandas, kurā nav NEVIENA vietējā spēlētāja Latvijā tiešām nav!

  +5 [+] [-]

, 2015-05-19 06:10, pirms 9 gadiem
Kaut ko tik pabriesmīgu, kas vakar bija Liepājas izpildījumā, tik bieži redzēt nevar. Var jau būt, ka tagad celsim gaisā jēkabpiliešus, kur arī ir sava tiesa, bet būšu reāls, to, kā nospēlēja Liepāja pēdējās spēles 10 minūtes ( papildlaiku ieskaitot ), bija vienkārši vājprāts. Ne jau Jēkabpils tur kaut ko sāka vilkt un izvilkt, bet Liepāja sāka dāvināt visu, ko vien varēja. Štelmahers neko pārdabisku neizdarīja, visus iemeta brīvus metienus, šajā ziņā malacis. Bet nu atgriezīšos pie Liepājas. Kā var cerēt uz uzvaru, ja metam bumbas autā, nevaram tās noķert, uzbrukumā taisam piezīmes un galu galā, kā jau minēju, nespēja spēles pēdējās 10 MINŪTĒS "nokautēt" 5-6 Jēkabpils spēlētājus, turklāt otrā plāna, tas ir jāmāk.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-19 12:53, pirms 9 gadiem
Meža_briesmonis rakstīja: tas gan - otras tādas komandas, kurā nav NEVIENA vietējā spēlētāja Latvijā tiešām nav!
Vietējos izaudzinās ar laiku, vienkārši tie vietējie kas ir, nevelk pat tuvu tādu līmeni, lai kaut normāli savas 5 minūtes spēlētu laukumā