Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL izslēgšanas spēļu ievadā "Barona/LDz" vizīte Liepājā

Rolands Eliņš

Aldaris LBL izslēgšanas spēļu ievadā "Barona/LDz" vizīte Liepājā
Lauris Blaus pret Kasparu Kambalu
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Šovakar 19:30 ar "Liepājas/Triobet" un "Barons/LDz" dueli sāksies Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēles. Otrā ceturtdaļfināla sērija, kurā tiksies "Jūrmala/Fēnikss" un "Jēkabpils", sāksies rīt.

"Liepāja/Triobet" vēl līdz regulārās sezonas pēdējai nedēļas nogalei reāli tēmēja uz pirmo vietu un vietas nodrošināšanu pusfinālā, taču zaudējums "Ventspilij" šīs iespējas laupīja un zaudējums "Saldus" iespaidīgo sezonas statistiku sabojāja vēl vairāk. Uvja Helmaņa vadītā komanda noslēdza regulāro sezonu ar astoņiem zaudējumiem, kamēr tās pretiniece "Barons/LDz" tieši divreiz vairāk.

Agra Galvanovska trenētajam "Baronam" izdevās uzvarēt pēdējā tikšanās reizē marta sākumā, taču iepriekšējās trīs spēlēs uzvaras tika Liepājai. "Baronam" šī sezona sanākusi kā pa viļņiem, ar plašām izmaiņām spēlētāju sastāvā un nestabiliem rezultātiem. Vietu izslēgšanas spēlēs izdevās nosargāt, taču pēdējās spēles rezultāts (62:86) pret tiešo konkurenti "Valmieru" lielu godu nedara.

Iepriekšējā spēle gan neizdevās arī "Liepājai/Triobet", kura tā arī neprata salauzt priekšpēdējās vietas "Saldus" aizsardzība. Liepājnieki pieļāva 17 kļūdas, tieši tikpat, cik pēdējā zaudējumā pret "Baronu", taču sezonā kopā "Liepāja" šajā rādītājā ir otra labākā līgā, atpaliekot tikai no "Ventspils".

Šim duelim papildu interesi sniegs arī Gata Jahoviča dalība - pieredzējušais uzbrucējs sezonu uzsāka "Barona" sastāvā, taču februārī no komandas aizgāja un vēlāk pievienojās "Liepājai". Aizvadītajās četrās spēlēs tās sastāvā Jahovičs guvis vidēji 6,5 punktus un savācis 3,8 punktus, taču spēle pret bijušo komandu var kļūt par papildu motivāciju. "Barons" tikmēr lielu uzsvaru liek uz leģionāriem Pavlo Burenko, Dmitro Gļebovu un Mateo Kedžo, piemēram, izšķirošajā spēlē pret Jūrmalu Kedžo un Gļebovs kopā sameta 46 punktus.

Skaļākajam uzvārdam Rīgas komandas sastāvā Kasparam Kambalam sezona LBL ne tuvu neizdevās tik graujoša kā varētu nojaust pēc viņa bijušajiem panākumiem, taču centrs vidēji spēlē tāpat sameta 12,9 punktus un savāca 5,5 atlēkušās, turklāt pret "Liepāju" šie rādītāji bija augstāki - attiecīgi 14,5 un 5,8, turklāt Liepājas rezultatīvākais spēlētājs Lauris Blaus (vidēji spēlē 14 punkti) mačos pret "Baronu" ticis tikai pie 7,5 punktiem. "Barona" rindas sezonas vidū papildināja vēl viens bijušais Latvijas izlases centrs Kaspars Cipruss, tiesa, komanda tik un tā bija tikai necilajā piektajā vietā līgā atlēkušo bumbu ziņā, pavisam nedaudz apsteidzot Liepāju.

Šosezon izslēgšanas spēlēs tiesnešiem tiks piešķirtas paplašinātas iespējas, proti, izšķirošajās situācijās tiks atļauta videoatkārtojuma izmantošana. Konkrēti brīži, kad tiesneši varēs epizodi noskatīties vēlreiz, minēti šeit. Ceturtdaļfināls norisināsies līdz vienas komandas trim uzvarām, un spēcīgākā komanda iegūs tiesības spēlēt pusfinālā pret "VEF Rīga". Savukārt otrā ceturtdaļfinālā paredzēts "Jūrmalas/Fēnikss" un "Jēkabpils" duelis, kura uzvarētējs pusfinālā tiksies ar "Ventspili". Līdz ar to skaidrs, ka šosezon bronzas sērijā būs cits dalībnieku sastāvs, jo pirms gada tieši Jūrmalas un Jēkabpils komandas sacentās par trešo vietu Latvijā.

Ceturtdaļfinālu kalendārs

DienaLaiksSpēle
15.0419:30Liepāja/Triobet – Barons/LDz
16.0419:00Jūrmala/Fēnikss – BK Jēkabpils
18.0418:30Barons/LDz – Liepāja/Triobet
19.0417:00BK Jēkabpils – Jūrmala/Fēnikss
21.0419:30Liepāja/Triobet – Barons/LDz
22.0419:00Jūrmala/Fēnikss – BK Jēkabpils
23.0420:00Barons/LDz – Liepāja/Triobet (ja nepieciešams)
24.0418:30BK Jēkabpils – Jūrmala/Fēnikss (ja nepieciešams)
25.0417:00Liepāja/Triobet – Barons/LDz (ja nepieciešams)
26.0416:00Jūrmala/Fēnikss – BK Jēkabpils (ja nepieciešams)

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-15 10:26, pirms 9 gadiem
Vai kaut kur rādīs šo spēli???

  +1 [+] [-]

, 2015-04-15 10:38, pirms 9 gadiem
leelee rakstīja: Vai kaut kur rādīs šo spēli???
Delfos tiešraide
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-04-15 10:58, pirms 9 gadiem
būs jau rēcīgi, ja Liepāja zaudēs Baronam beigās... bet nu ļoti šaubos par to

  +2 [+] [-]

, 2015-04-15 11:07, pirms 9 gadiem
liekas,ka Barons varētu atkal sākt spēlēt, jo toto spēles, kuras varēja uzspēlēt labā sezonas sākuma dēļ, ir beigušās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-04-15 11:37, pirms 9 gadiem
Šodien Liepājai ir jāuzvar, lai pirms spēles Mārupē ir viena uzvara kabatā un lielāka pārliecība par saviem spēkiem. Barons "spēlītes" neko labu par Klubu nesaka, tāpēc viņi nav pelnījuši tikt tālāk!

  +1 [+] [-]

, 2015-04-15 15:58, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Viss pa lielam atkarīgs no Barona paša
Sastāva ziņā uz papīra Baronam sastāvs pat spēcīgāks, turklāt Galvanovskis kā treneris kotējas augstāk. Liepājas uzbrukums ir visai limitēts, un Kambalas ietekmē Blaus diez vai savāks vidējo sezonas normu
Blaus savāks savus vidējos status ir vai nav Kambalas! Viņš ir acīmredzami progresējis, vienalga kas pretīm LBLĀ!