Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vairogs: "Esmu gatavs arī sēdēt malā"

Jānis Celmiņš

Vairogs: "Esmu gatavs arī sēdēt malā"
Akselis Vairogs
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Es, piemēram, esmu gatavs sēdēt malā visu spēli, ja vien komanda vinnē," pēc zaudējuma Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas pirmajā spēlē portālam eSports.lv teica "Ventspils" kluba kapteinis Akselis Vairogs.

Pēc sakāves pret "Barons/LMT" komandu (70:94) iespaidos par spēli dalījās "Ventspils" kluba spēlētājs Akselis Vairgs: "Iesākām ne tik labi, kā vajadzēja un mums paveicās vien ar to, ka viņi nevarēja trāpīt sodus. Uz šī pamata arī mēs spējām turēt līdzi. Otrajā puslaikā spējām izlīdzināt rezultātu, taču pie neizšķirta salūzām. Ja gribam vinnēt finālsēriju, tad jābūt gataviem spēlēt visas 40 minūtes. Labi, ka šis zaudējums ar 24 punktiem neko daudz neizšķir, varam vinnēt četras spēles ar viena punkta pārsvaru un kļūt par čempioniem."

Meklējot zaudējuma iemeslus, Vairogs atzina, ka ir pat gatavs sēdēt malā visu spēli, ja vien komanda uzvar un pauda savu viedokli par daudzajām spēletāju maiņām. "Uzskatu, ka mača likteni šodien izšķīra viņu nedaudz lielākā pieredze. Spēlētāji, kuri nāca no soliņa spēja palīdzēt, īpaši Viļums un Brūniņš. Mums savukārt bija nedaudz citādāk… Trenerim tomēr ir jāizlemj, vai mums jāspēlē ar trīsdesmit spēlētājiem? Katrs var spēlēt pa divām minūtēm, bet vai tas dod pozitīvu rezultātu? Es, piemēram, esmu gatavs sēdēt malā visu spēli, ja vien komanda vinnē. Lai Dairis (Bertāns – aut.) skrien trīsdesmit minūtes, iegūst pārliecību un spēlē pārliecinošāk. Visi ir tikai cilvēki, visi kļūdās…"

Spēlētājs meklēja arī lietas, kas jāuzlabo pirms otrās spēles Rīgā. "Noteikti labāk jāspēlē aizsardzībā. Ja ar "Barona" līderiem šodien tikām galā veiksmīgi, tad iemeta visi, kas nāca uz maiņu. Zinām, ka Abernetijs met trīnīšus, zinām, ka Brūniņš, met… Ar šādu spēli mēs viņus noteikti nevinnēsim - noteikti kaut kas ir krasi jāmaina. Vai mēs uz to esam spējīgi, redzēsim Rīgā."

Slēpts komentārs: Flickzzz.com
Slēpts komentārs: VIPIS

  +9 [+] [-]

, 2009-05-14 10:17, pirms 15 gadiem
Man jau gan šķita, ka ventiņiem buksēja uzbrukums un cīņa pie sava groza par atlecošajām bumbām. Uzbrukumā nemanīju regulāru kombinacionālu spēli, jo bija ilgas individuālās darbības.

 +20 [+] [-]

, 2009-05-14 10:22, pirms 15 gadiem
Axels: loti precizi un pareizi saka V-pilij tak perebors uz arejo liniju!

 +11 [+] [-]

, 2009-05-14 10:23, pirms 15 gadiem
Vairogam taisnība.
Par to malā sēdēšanu, domāju, viņš grib pateikt, ka basketbols ir komandas spēle un savas komandas labā viņš ir gatvas ziedot kaut vai savas spēles laiku. Cepuri nost par tādu attieksmi.

  +9 [+] [-]

, 2009-05-14 10:31, pirms 15 gadiem
nu mainās jau viņi tur kā rokasbumbā. Nezinu vai tā ir trenera nekompetence, bet Bertānam vieta nav atrasta un izmantot viņu nemāk. Tas jau bija vērojams pusfinālā, jo pie tik dažādas spēlētāju komplektācijas VEFs bija jāsasit bez variantiem. Šaubos vai Galvanovskis kā treneris ir labākais variants, kur spēlēt jauniem un talantīgiem džekiem.

  +2 [+] [-]

, 2009-05-14 10:40, pirms 15 gadiem
ar attieksmi viss ir ok, šādās spēlēs primārās ir komandas intereses, nevis personīgās ambīcijas.

gribēju lai vakar Ventspils uzvar (kaut arī neesmu Ventspils līdzjutējs), diemžēl nesanāca. likās ka mazliet pārāk individuāli sāka spēlēt, bumba pārāk lēni kustējās, trūka sadarbību uzbrukumā.

  +3 [+] [-]

, 2009-05-14 10:41, pirms 15 gadiem
aigars076 rakstīja: nu mainās jau viņi tur kā rokasbumbā. Nezinu vai tā ir trenera nekompetence, bet Bertānam vieta nav atrasta un izmantot viņu nemāk. Tas jau bija vērojams pusfinālā, jo pie tik dažādas spēlētāju komplektācijas VEFs bija jāsasit bez variantiem. Šaubos vai Galvanovskis kā treneris ir labākais variants, kur spēlēt jauniem un talantīgiem džekiem.
Nu, es teiktu, ka savā ziņā vainīgs ir arī Pleinics (vai kurš to dara), kurš ir sapircis tik daudz spēlētājus, pie tam visi ir tādi, kurus marinēt uz soliņa būtu grēks.

To, ka Galvanovskis māk spēlēt ar jaunajiem un izspiest no viņiem rezultātu viņš pierādīja sezonas sākumā, kad nebija Kārtera, Kinga, Bertāna, Berķa, bet rezultāti nebija sliktāki... Arī Bukos ar jaunajiem čaļiem viņam nebija nemaz tie sliktākie rezultāti, kaut ai atceroties (ja nemaldos) 3. vietu BBL 2. divīzijā.

     [+] [-]

, 2009-05-14 11:02, pirms 15 gadiem
Tā nu ir taisnība, ka sezonas sākums, kad vēl nebija tik daudz spēlētāju piepirkts bija labāks. Bet varbūt ar citas komandas nenovērtēja toreiz BKV. Vakar jau nu nemaz tik daudz to maiņu sākumā nebija. Bet tie kas nāca uz maiņu bija pavisam nevarīgi: Bertāns, Veselovs, Umbraško.

  +3 [+] [-]

, 2009-05-14 11:03, pirms 15 gadiem
Protams Aksel!! Tev vajadzeeja jau vakar seedeet vairaak malaa...nezinu cik protokolaa ierakstiitas tev kljuudas , bet to bija nu LJOTI daudz.... it sevishkji driblaa zaudeeto bumbu

  +2 [+] [-]

, 2009-05-14 11:10, pirms 15 gadiem
ventiņiem malā sēdētāju jau ir diezgan paprāvs pulciņs- bertāns,berķis,bērziņš.....par zaļajiem i nemaz nerunājot..( savāc visus un nezin kā itos zmantot) nu bagāts jau var atļauties kā tik vien grib.
vai tā ir tiesa ka nākam sezot vairogs pāriet uz vef ????

  +3 [+] [-]

, 2009-05-14 11:20, pirms 15 gadiem
zaudējums tīri uz Galvanovska sirdsapziņas! nezinu vai tas bija pirms tam sarunāts vai arī pašu spēlētāju izdomāts gājiens, ka pēc Barona blokiem regulāri ventiņu garais aizsardzībā palika ārā pret mazo, savukārt mazais palika zem groza ar lielo! manuprāt tieši šīs epizodes izšķīra spēles likteni - baroni ātri dabūja +10 un viss bija beidzies! arī uzbrukumā nebija normālu kombināciju - tik vien cik Kinga, Strēlnieka un Jureviča improvizācija "uz vietas"!

     [+] [-]

, 2009-05-14 11:29, pirms 15 gadiem
bildē fonā konferenču meitene.. un vēl pietam A sektora fanu zonā.. kad tik kādreiz nerodas interešu konflikts..

  +2 [+] [-]

, 2009-05-14 11:34, pirms 15 gadiem
Baronam katrs spēlētājs ,gan tie kas sāk spēli,gan tie kas nāk uz maiņu, nāk ar pārliecību par savu vietu laukumā un par to ko var izdarīt.
Ventspilij spēlētāji baidās kļūdīties ,jo viņus maina kā hokejā.Tā īsti neviens neuzņemas atbildību par notiekošo un bieži vien labāk skatās partneru virzienā,lai tikai nekļūdītos.Kā komandas līderis Jurēvičus var pirmajā ceturtdaļā iemest 11 punktus ,bet nākošos gūt tikai tad,kad spēles liktenis jau izšķirts?Arī Kings pēc ļoti labām epizodēm vairākas reizes skatās ko darīs partneri,pārdriblē un pārtur bumbu!
Nu un Kārtera marinēšana uz soliņa izšķirošajos spēles momentos.....?

  +1 [+] [-]

, 2009-05-14 11:50, pirms 15 gadiem
edzush rakstīja: bildē fonā konferenču meitene.. un vēl pietam A sektora fanu zonā.. kad tik kādreiz nerodas interešu konflikts..
Par kādu interešu konfliktu var būt runa, ja preses konferences parasti vada un organizē mājinieki....

  +2 [+] [-]

, 2009-05-14 11:50, pirms 15 gadiem
Cepuri nost par tādu komentu.Viens no sakarīgākajiem kādus esu dzirdējis šogad.

  -1 [+] [-]

, 2009-05-14 11:56, pirms 15 gadiem
Margota rakstīja: Par kādu interešu konfliktu var būt runa, ja preses konferences parasti vada un organizē mājinieki....
Vai meiteni, kura vada konferences sauc Margota?

     [+] [-]

, 2009-05-14 12:11, pirms 15 gadiem
aigars076 rakstīja: Vai meiteni, kura vada konferences sauc Margota?
Nesauc gan...., vienkārši zinu kā organizē preses konferences.... un organizētāji vienmēr ir ieinteresētās personas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-05-14 12:28, pirms 15 gadiem
godīgi sakot es gaidīju kaut ko vairāk no Ventspils. Nekas jau nemainās - Ventspils paliek mana mīļākā komanda un citu mīļāko komandu man nav un nebūs, taču sniegumam bija jābūt kriteni labāk. Uz papīra sastāvs ir lielisks - jāparāda tas laukumā beitdzot. Strēlnieks, Bertāns, Zaķis, Berķis jau vien ir ko vērti, bet vēl, taču ir abi spēcīgie amerikāņi - Kings un Kārters.
Cepuri nost Mārtiņa Zībarta priekšā un atvainošānās no manas puses par to, ka nenovērtēju viņu kā treneri.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-14 12:40, pirms 15 gadiem
Margota rakstīja: Par kādu interešu konfliktu var būt runa, ja preses konferences parasti vada un organizē mājinieki....
bet nejau konferenču vadītāji sēž fanu ložā, bļaustās, mok vēl nolamā pretiniekus un tad vēl vada konferences.. kādreiz var paraut konferencē uz emocijām..

  -2 [+] [-]

, 2009-05-14 12:46, pirms 15 gadiem
Neesi nu tik paskritisks, Akseliit
Tu esi viens no labaakajiem ventinos un LV!

Kaa nekaa stress bija un ar naakamo speeli buus jau labaak....uzvareesiet

lai vai kas....mees juus miileesim taapat!

Sarauj bkv
One Life ONE Love - BKV

  +7 [+] [-]

, 2009-05-14 12:49, pirms 15 gadiem
Viņš ar šo gribēja pateikt, ka nav jēgas visu spēli mainīt spēlētājus tādos tempos... Viens ir uzturēt augstu spēles tempu, bet otrs ir noturēt tos galvenos spēkus laukumā. Lai Jurevičus ar Vairogu spēlē tās 30 minūtes. Kings lai mainās tikai ar Strēlnieku, bet Zaķis, Veselovs un Kārters rotē savā starpā. Jurēviču un Vairogu var labi pamainīt uz 15-20 minūtēm ar Bertānu, tā noņemot katram no spēles laika pa 7-10 minūtēm. Lūk Tev arī intensīva spēle ar normālām maiņām. Artūrs Bērziņš var iesaistīties, ja kādam ir piezīmju norma, un tas pats attiecas uz Berķi. Runājot par zīmējumu, tad ļoti tiek spiests uz Kārteru, bet, manuprāt, jāparādās arī kādam, kurš var noskriet gar gala līniju no otras puses, kad uz Kāretru ir double team, līdz ar to nav jau problēmu. Kur is parastais pick'n'roll? Ir tikai viena vai divas kombinācijas, kuras Ventspils izmanto...
Līdz ar to nebrīnos, ka Zībarts teica, ka Ventspils mūs nepārsteidza...

  -2 [+] [-]

, 2009-05-14 13:48, pirms 15 gadiem
manupraat BKV saakumsastaavam vajadzeetu izskatiities shaadi:
G King (Streelnieks)
G Bertans (Vairogs)
F Jurevicus (Umbrasko)
F Zakis (Veselovs)
C Carter

     [+] [-]

, 2009-05-14 14:10, pirms 15 gadiem
Tu jau takā mans viens audzeeknis...

Tas Vilis PIPUKS....

Es šim sak lai iet laukumaa... a tas man atbild:"A ko es tur darīsu."
Aksel nepeldi pa to laukumu !!! Amoks!!

     [+] [-]

, 2009-05-14 14:11, pirms 15 gadiem
kāpēc fingeru paņēmu uz v-pili, vēljoprojām nesaprotu... ceru, ka ne kaut kādas radniecības dēļ...
vakar vinēja nevis barons ventspili, bet zībarts galvanovski

  +1 [+] [-]

, 2009-05-14 14:25, pirms 15 gadiem
Esmu gatavs arī sēdēt malā un neko nedarīt darbā.

  +1 [+] [-]

, 2009-05-14 14:48, pirms 15 gadiem
Ventspilniekus apspējēja ar vienu kombināciju! Visi Barons spēlētāji pa āru un viņu saspēles vadītājs apspēlē savu sedzamo un viegli iemet grozu! Nezinu kādēļ Galvanovskis aizsardzībā nespēlēja zonu! Uzbrukumā neejam cauri, viens visu laiku driblē un pārējie skatās!Tiešām SMIEKLĪGI! Neesi lepns Agri un paprasi padomu arī Armandam Krauliņam!

  +4 [+] [-]

, 2009-05-14 14:55, pirms 15 gadiem
spēli neredzēju bet skatoties protokolu un tīri pēc sausās statistikas liekas dīvaini,,,ka bertāns kas vienmēr spēlējis visās komandās ar bumbu un ir bijis metējs,,, 10(!!!) min laikā neizmet ne reizi no spēles!! tas nu ir pavisam garām..

  +1 [+] [-]

, 2009-05-14 15:23, pirms 15 gadiem
Vakar izskatijās ka ventspilnieki ir jautri pavadijuši brīvo laiku,treneri ieskaitot, nevis nopietni gatavojušies finālam.

  -1 [+] [-]

, 2009-05-14 15:23, pirms 15 gadiem
Pēc šī teksta tā vien liekas, ka pārējie spēlētāji vispār neko nemāk. Tu jau droši vari pasēdēt malā arī visu spēli - tas nav nekāds pēc tādiem izlēcieniem iepriekšējās spēlēs! Jebkurā gadījumā nakamā spēle ir jāuzvar! Turās!

     [+] [-]

, 2009-05-14 15:29, pirms 15 gadiem
edzush rakstīja: bet nejau konferenču vadītāji sēž fanu ložā, bļaustās, mok vēl nolamā pretiniekus un tad vēl vada konferences.. kādreiz var paraut konferencē uz emocijām..
Nestrīdēšos, Tev jau laikam labāk zināms...

  +1 [+] [-]

, 2009-05-14 15:37, pirms 15 gadiem
acmilan rakstīja: Lai Dairis (Bertāns – aut.) skrien trīsdesmit minūtes, iegūst pārliecību un spēlē pārliecinošāk. Visi ir tikai cilvēki, visi kļūdās…"

sis teksts mani vnk sasmidina - calis kurs bija ASK komandas lideris loti daudz speles notikti speleja ASK bez parliecibas!!! vnk calis ir kluba kur treneris vai menedments nedoma ar galvu!!! es dairi butu uzlaidis sakuma sastava un lai calis parada ka bumba japarvalda!!! tehnika vinjam ir ljoti laba un vins patiesi speja pardit augstas klases basketbolu, bet vinjam ir jauzticas, nevis jamarine uz solina ka kautkadu solina dresetaju, kamer parejie, kuri nav divas galvas tiesas paraki var rukat uz nebedu!!!
Sākumā ,lai progresē arī aizsardzība nevis tikai uzbrukumā kapājās.

     [+] [-]

, 2009-05-14 16:06, pirms 15 gadiem
Labāk sēž malā un izcīna titulu nekā spēlē uz paliek otrie.

  -1 [+] [-]

, 2009-05-15 18:12, pirms 15 gadiem
Ventspilij derētu kā treneris KEMZURA,

Būtu rezultati ...

Speletaju acis autoritate ...