Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Vairogs: "Tas, ka tomēr uzvarējām, ir reāls panākums..."

Andrejs Siliņš

Vairogs: "Tas, ka tomēr uzvarējām, ir reāls panākums..."
Akselis Vairogs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Protams, ir forši un patīkami, ka mēs beigās vinnējām, taču nekādas baigās likumsakarības tajā nav," intervijā "Sporta Avīzei" basketbola kluba "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs komentē finālsēriju pret "Barons/LMT". Tāpat Akselis atklāti atskatās uz visu aizvadīto sezonu kopumā.

"Visa sezona mums bija kā pa viļņiem, taču tas ir tikai loģiski – komanda bija jauna, tajā faktiski nebija pieredzējušu spēlētāju. Tas izpaudās gadrīz katrā spēlē. Bija labas uzvaras, taču ļoti daudz arī zaudējumu mačos, kas bija jāuzvar. Zaudējumi mūsu pašu stulbuma un neizdarības dēļ. Nebija stabilitātes. Trīs reizes sezonā zaudējām "Valmierai", bet tajā pašā laikā vinnējām "Baronu" un ASK. Sezona bija interesanta, taču kā kapteinis varu pateikt: uzskatu, ka no šīs komandas un tās potenciāla varēja dabūt ārā vairāk. Tā iemeslus vēl vajadzētu saprast un izanalizēt," Vairogs rezumēja nupat aizvadīto sezonu.

"Diemžēl pārāk daudz bija spēļu, ko tagad negribas atcerēties... Sezonas gaitā tā arī neizdevās iegūt to pārliecību, kas ļautu pilnībā atraisīties un atklāt šīs komandas spējas. Kaut kā smagnēji un sasaistīti tas viss gāja, kā pa celmiem... Liels atvieglojums, ka tomēr spējām izkapāt tās LBL zelta medaļas, citādi sajūtas būtu vēl pretrunīgākas. Bija ļoti grūti. Mana visgrūtākā sezona..."

"Man nebija ilūziju par to, ka varētu būt viegli. Īpaši jau redzot, kā viņi nospēlēja pret ASK. Uzskatu, ka playoff mačus izšķir pieredze. Protams, Man nebija ilūziju par to, ka varētu būt viegli. Īpaši jau redzot, kā viņi nospēlēja pret ASK. Uzskatu, ka playoff mačus izšķir pieredze. Protams, ir forši un patīkami, ka mēs beigās vinnējām, taču nekādas baigās likumsakarības tajā nav. Arī tie argumenti mums par labu: garāks soliņš, mazāks nogurums, savstarpējās uzvaras – nekā tamlīdzīga. Viens pats tāds Adomaitis – viņa pieredze šādos mačos ir neatsverama! Tas nospēlē savu lomu."

"Tas pats [Mārtiņš] Skirmants. Tas, kā viņš tika atlaists no "Ventspils" ar tam sekojošo skaidrojumu – es tomēr uzskatu, ka tas nebija īsti godīgi pret Mārtiņu. Varbūt tā nav mana darīšana, bet, nu – tā tomēr ir komanda. Viņš ir profesionālis. Viņš darīja savu darbu. Tur nevarēja būt nekādas runas par sačkošanu vai ko tādu. Teikšu godīgi – man bija prieks, ka viņam finālsērijā izdevās kaut ko parādīt! Lai vai kā, pieredzes "Baronam" bija daudz vairāk – arī tie paši Viļums, Brūniņš, neapšaubāmi Armands Šķēle. Bērziņš, Abernetijs."

"Pirms fināla pie sevis domāju: nu, kādas tad būs sajūtas? Ja godīgi, biju gaidījis kaut ko satraucošāku. Noskaņojos, ka spēle ir un paliek spēle. Kas notiek apkārt, īpaši neklausījos un nelasīju. Un bija okei! Nejutu nekādu papildu spiedienu vai emocijas."

"Tas, ka "Barona" vadība vai treneris sāka protestēt, ka tiesneši esot svilpuši viņiem par sliktu – tas man bija reāls šoks! Man tas likās vienkārši smieklīgi! Okei, saprotu, ka tā var pateikt, lai nākamajā spēlē varbūt būtu pretējs efekts, taču viņi to izdarīja vispār bez pamatojuma. Kuras tad bija tās epizodes?! Tas man šķita tā dīvaini... Pats džekiem teicu: neskatāmies uz tiesnešiem! Viņi tiesā tā, kā māk, un nedarīs to citādāk arī tad, ja sāksim uzvilkties! Kā ir, tā ir. Tādā ziņā patīkami pārsteidza Kārters. Viņš jau arī bija šokā par to, kā viņu zem groza dauza un rauj aiz rokām. Bet noturējās, sakodis zobus, un neko nepateica."

Skaidrības par nākamo sezonu Akselim vēl nav teju nekādas: "Pagaidām grūti atbildēt uz šo jautājumu. Ja pilnīgi godīgi: šobrīd neredzu kādu konkrētu vietu vai pat virzienu. Tas, ko pateicu arī aģentam – sevi vēl uzskatu par jaunu spēlētāju bez pieredzes Eiropā, tāpēc man primārais būs labs treneris. Nevis nauda vai līga, bet tas, lai būtu iespēja strādāt pie laba trenera. Protams, ja vispār būs kādi varianti... Jāsāk ar to, ka jāaiziet pie ārstiem un jātiek skaidrībā ar veselību. Pirms fināliem ar labo ceļgalu atkal kļuva sliktāk, taču sašpricēja, un spēlēju."

Intervija ar Vairogu jaunajā "Sporta Avīzes" numurā.

Izmantotie resursi:
Sporta Avīze

Slēpts komentārs: padibenis

 +22 [+] [-]

, 2009-06-02 10:28, pirms 15 gadiem
Ventspils pelnīti uzvarēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-06-02 10:52, pirms 15 gadiem
Nātrija Hidroksīds rakstīja: Paldies eSportam, ka gremdē SA!
Kāda jēga man tagad pirkt, ja 60% no intervijas ir šeit?
labāk visu žurnālu ieskanētu kā bithack laikos.

 +20 [+] [-]

, 2009-06-02 10:55, pirms 15 gadiem
Nātrija Hidroksīds rakstīja: Paldies eSportam, ka gremdē SA!
Kāda jēga man tagad pirkt, ja 60% no intervijas ir šeit?
jo 40% paliek neizlasīti

  +8 [+] [-]

, 2009-06-02 11:00, pirms 15 gadiem
taapeec nevajag lasiit

jaaiet un jaanopeerk, ja jau tur ir intervija ar akseliiti

  +8 [+] [-]

, 2009-06-02 11:15, pirms 15 gadiem
kaut nu vairogam viss ar ceļiem būtu kārtībā... jau no 18-20 gadiem jau mocās ar viņiem..
Slēpts komentārs: JimBim

  +3 [+] [-]

, 2009-06-02 12:04, pirms 15 gadiem
"Man nebija ilūziju par to, ka varētu būt viegli. Īpaši jau redzot, kā viņi nospēlēja pret ASK. Uzskatu, ka playoff mačus izšķir pieredze. Protams, Man nebija ilūziju par to, ka varētu būt viegli. Īpaši jau redzot, kā viņi nospēlēja pret ASK. Uzskatu, ka playoff mačus izšķir pieredze

kautkads murgs tur atkartojas...

  +1 [+] [-]

, 2009-06-02 12:07, pirms 15 gadiem
Nātrija Hidroksīds rakstīja: Paldies eSportam, ka gremdē SA!
Kāda jēga man tagad pirkt, ja 60% no intervijas ir šeit?
kada jega lasiit puches pasha avizi?? tur tapat biezhi vien tadas mulkjiibasi r sarakstiitas ka i nemaz negribas rokaas njemt to SA- tpc labi vien ir ka Esports publice intervijas!

  -1 [+] [-]

, 2009-06-02 13:14, pirms 15 gadiem
Izskatās,ka viņam sipmapatizē Barons,bet nu ok,prieks,ka džekam tāda ttieksme,spēj loģiski visu saprast un izdomāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-02 14:01, pirms 15 gadiem
Izklausās, ka Akselis jau ir ceļa jūtīs ;( Un tieši tagad beidzot viņš ir pa īstam iejuties komandā un beidzot pat ir tās līderis. Un ko nozīmē - galvenais ir labs treneris ? Tātad Galvanovskis nav labs, cik sapratu. Un nav arī īsti korekts tas teikums pašā sākumā, ka viņš uzskata, ka no šīs komandas varēja dabūt ārā daudz vairāk. Tas jau atkal uzbrauciens Galvanovskim. Laikam jau tā arī būs, ka nākamsezon viņš spēlēs citur, ja tā, tad veiksmi Aksel', paldies par to laiku ko pavadīji Ventspilī

  -1 [+] [-]

, 2009-06-02 15:07, pirms 15 gadiem
Dynamic rakstīja: nu.. pateikt, ka nesvilpa viņiem par sliktu.. nu, Akselis varbūt spēlē tā iegājis, ka tam nepievērš lielu uzmanību, bet vienā spēlē, kur Skirmants dabūja tehnisko, tiesneši gan nospēlēja par labu viņiem..Cik daudz tehniskās iedeva Baronam un identiskās situācijās neiedeva BKV? Kādēļ pēc tehniskās sodi bija jāmet AŠ nevis, piemēram, Abernetijam?

''viņu zem groza dauza un rauj aiz rokām''

Es gan teiktu, ka baroni tika ''dauzīti'', jo kā nekā mikrotraumas Brūniņam un Kravčenko tika iegūtas spēles laikā, AŠ tika atsvaidzināta trauma pēc paša KĀRTERA un kurā vietā Abernetijs salauza roku, es gan nezinu
bla bla bla... un tas, ka speeleetaaji dabon traumas, ir sliktas fiziskaas sagatavotiibas deelj. nemaniiju, ka vinjus tur baigi daudziitu!

     [+] [-]

, 2009-06-03 13:43, pirms 15 gadiem
vai tad uz vefu netaisies ,tā vismaz VV izteicās....