Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Latvijas U18 izlase ielaiž 93 un cieš sagrāvi pret Franciju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas U18 izlase ielaiž 93 un cieš sagrāvi pret Franciju
Džošua Mbala
Foto: FIBA

Eiropas U18 čempionātā pamatīgu sagrāvi piedzīvojusi Latvijas izlase. Latvieši D grupas otrajā spēlē mērojās spēkiem ar Francijas vienaudžiem, nespējot izrādīt ne tuvu pienācīgu pretestību un zaudējot atlētiskajiem pretiniekiem ar rezultātu 49:93.

Pēc sliktā spēles sākuma, bet lieliskajām beigām cīņā pret Slovākiju, kas tika uzvarēta ar rezultātu 78:61, Latvijas jaunajiem basketbolistiem bija jāspēlē pret allaž spēcīgo Francijas izlasi, kas pirmajā spēlē spraigā cīņā ar 65:66 atzina Bosnijas un Hercogovinas pārākumu. Francūži viennozīmīgi šodien alka uzvarēt, kamēr latviešiem vajadzēja demonstrēt labāko sniegumu, lai aizvadītu līdzvērtīgu spēli.

Ar Anrija Miškas pūlēm Latvijas izlase pirmajās minūtēs turējās līdzās saviem pretiniekiem. Miška nepilnā pusotrā minūtē guva četrus no saviem sešiem punktiem pirmajā puslaikā. Rezultāta starpība uz brīdi bija minimāla par labu Francijai (7:8), bet pozitīva tā arī nekļuva. Līdz pirmās ceturtdaļas otrajai pusei latvieši vēl varēja izvirzīties vadībā, bet tad sekoja francūžu izrāviens, kas divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām deva tiem 12 punktu pārsvaru (23:11). Atlikušajā laikā nekas būtiski nemainījās, Latvijas izlasei zaudējot ceturtdaļu ar 11 punktu deficītu.

Otrajā ceturtdaļā lielās problēmas uzbrukumā turpinājās, kas Francijas basketbolistiem ļāva iegūt 21 punkta pārsvaru (34:13). Izrāvienu ar precīzu tālmetienu apturēja Rainers Hermanovskis, bet tam sekoja vēl viens Francijas izlases izrāviens, pietuvinot savu pārsvaru 30 punktu atzīmei. Latvijas basketbolisti otrajā ceturtdaļā guva vien deviņus punktus, dodoties atpūtā pie pagalam negatīva rezultāta 22:45.

Trešajā ceturtdaļā latvieši centās lauzt cīņas gaitu ar zonas presingu, bet vairāk nedaudz kavēt francūžu uzbrukumus tie nespēja, bieži vien turpinot paļauties uzbrukumā uz nepārdomātiem tālmetieniem. Latvijas izlases aizsardzība savā laukuma pusē reti kad spēja tikt galā ar pretinieka uzbrukuma arsenālu, tādējādi neizbēgami Francijas basketbolisti ieguva 36 punktu pārsvaru (62:26). Francūži turpināja spēlēt ātri un atlētiski, sagādājot Latvijas izlasei ļoti nopietnas problēmas. Latvieši mēģināja atbildēt ar līdzīga stila basketbolu, bet tas beidzās ar iesprūšanu pretinieku aizsardzībā. Latvijas izlase atkal palika pie deviņiem gūtiem punktiem ceturtdaļā, tuvojoties smagai sagrāvei - 31:70.

Ceturtajā ceturtdaļā francūži turpināja spēlēt fiziski, liekot latviešiem bieži pārkāpt noteikumus. Tādējādi arī rezultāta starpība pēc regulāru soda metienu izpildīšanas pārsniedza 40 punktus (79:35). Francijas izlase principā bija neapturama, sniedzoties pretī 100 gūtajiem punktiem. Tāpat bija skaidrs, ka ar sasteigtu spēli un sliktām individuālajām darbībām Latvijas izlasei neizdosies tikt līdz 50 gūtiem punktiem. Pat pie šāda rezultāta francūži ļoti aktīvi spēlēja abos laukuma galos, nedomājot apstāties. Ar ilgāku saspēli latvieši tika pie savām iespējām, kas ļāva neieslīgt vēl lielākos mīnusos. Mača izskaņā Francijas spēlēja ar tālākajiem rezervistiem, kuriem tomēr neizdevās aizsniegties līdz 100 gūto punktu robežai, bet tas neliedza Francijai sagādāt Latvijas U18 izlasei pamatīgu sagrāvi ar rezultātu 49:93.

Rezultatīvākais spēlētājs Francijas izlasē ar 14 punktiem bija Niasē, bet 12 punkti Briki rēķinā. Latvijas izlases rindās vienīgais 10 gūto punktu atzīmi sasniedza Anrijs Miška, izcīnot arī septiņas atlēkušās bumbas.

Eiropas U18 čempionāts, D grupa, 30. jūlijs

Latvija - Francija 49:93 (13:24, 9:21, 9:25, 18:23)

Latvija: Miška 10 (7 ab), Vītoliņš 9, Višņēvičs 6 (7 ab), Vīksne 5, Kaufmanis 4, Ramanis 4, Kampuss 4, Hermanovskis 3, Berķis 3, Salenieks 1, Atelbauers, Lācis.

Latvijas U-18 izlases sastāvs: Dāvis Atelbauers (Ogres BS), Niks Salenieks (BJBS “Rīga/DSN”), Edgars Kaufmanis, Māris Ramanis (abi – Valmiera), Rainers Hermanovskis (Valmiera – “VEF skola”), Francis Gustavs Lācis (BJBS “Rīga/Rīdzene” – “VEF skola”), Gustavs Kārlis Kampuss, Kristaps Vītoliņš (abi BJBS “Rīga/Rīdzene”), Niks Niklāvs Višņēvičs (BJBS “Rīga”), Dāvids Vīksne (Sigulda – Cēsis – Valmiera), Anrijs Miška (Rūjiena – Valmiera – “Fuenlabrada”), Armands Berķis (Jelgava – “VEF skola” – “St.James HS”).

  +1 [+] [-]

, 2017-07-30 16:29, pirms 7 gadiem
Drausmas! Šitā zaudēt Āfrikas izlasei!

     [+] [-]

, 2017-07-30 16:36, pirms 7 gadiem
Opiņā!

     [+] [-]

, 2017-07-30 16:37, pirms 7 gadiem
No 100 punktu ielaišanas neizdevās izbēgt, Latvijas U18 izlasei ciešot pamatīgu sagrāvi ar rezultātu 49:93

Ko tas nozīmē?

     [+] [-]

, 2017-07-30 16:43, pirms 7 gadiem
Miška kaut ko vismaz iemeta.

     [+] [-]

, 2017-07-30 16:55, pirms 7 gadiem
Paskatījos 5 minūtes, 2 identiskas kļūdas, pasiņš garajam centrā, kurš pat nepieskārās bumbai, jo bumba tika pārtverta, nākamajā uzbrukumā pilnīgi itentisks uzbrukums un tādā pašā veidā pārtverta bumba, ātrais pretuzbrukums un 2+1. Te viss bija skaidrs, metienu precizitāte 33%, kādi jautājumi? Katastrofa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-07-30 18:29, pirms 7 gadiem
Miška Spānijā ir tā degradējies, ka nekas no viņa gandrīz nav palicis pāri. Helmanis malā izskatās kā uz kūrortu atbraucis, pofigā laiž. Kāda jēga no trenera, kurš necenšas vispār.

     [+] [-]

, 2017-07-30 18:36, pirms 7 gadiem
bundža rakstīja: Miška Spānijā ir tā degradējies, ka nekas no viņa gandrīz nav palicis pāri. Helmanis malā izskatās kā uz kūrortu atbraucis, pofigā laiž. Kāda jēga no trenera, kurš necenšas vispār.
Nu ja tā turpināsies, tad Feldmanis pārņems, bet no otras puses, ja treneris jūt, ka neiet, tad reizēm vajag vienkārši spēli norakstīt....Cik es redzēju šodien, tad arī šajai izlasei problēma ir garais gals un šodien izteikti negāja saspēle, kaut kur bumba ķērās iekšā + Francijai diezgan nāvīga precizitāte

     [+] [-]

, 2017-07-30 18:38, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nu ja tā turpināsies, tad Feldmanis pārņems, bet no otras puses, ja treneris jūt, ka neiet, tad reizēm vajag vienkārši spēli norakstīt....Cik es redzēju šodien, tad arī šajai izlasei problēma ir garais gals un šodien izteikti negāja saspēle, kaut kur bumba ķērās iekšā + Francijai diezgan nāvīga precizitāte
Tiešām jācer uz Feldmani. Helmanis ir vienkārši vājš treneris. Un ne jau tikai šādas spēles par to liecina, bet visa karjera.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-07-30 20:51, pirms 7 gadiem
xZ rakstīja: Tiešām jācer uz Feldmani. Helmanis ir vienkārši vājš treneris. Un ne jau tikai šādas spēles par to liecina, bet visa karjera.
Man šķiet, ka Helmanis par agru aizgāja kā galvenais treneris, domāju, ka vairāk vajadzēja VEF pabūt, jo, cik no malas šķiet, tad tur strādājot tieši ar garo galu, viņa rezultātu bija diezgan labi, tieši pie viņa Blaus pacēla savu līmeni

  +1 [+] [-]

, 2017-07-30 23:27, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: Man šķiet, ka Helmanis par agru aizgāja kā galvenais treneris, domāju, ka vairāk vajadzēja VEF pabūt, jo, cik no malas šķiet, tad tur strādājot tieši ar garo galu, viņa rezultātu bija diezgan labi, tieši pie viņa Blaus pacēla savu līmeni
Paga, kur Blaus ir tagad?

     [+] [-]

, 2017-07-31 00:17, pirms 7 gadiem
asinsdesa rakstīja: Paga, kur Blaus ir tagad?
Nez, viņam ar Valmieru līgums beidzās, publiski nekas nav ziņots, ka kādam klubam pievienojies būtu