Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pretiniece "Murcia" maina treneri, uztic vadību pazīstamajam Alonso

Andrejs Siliņš

"Ventspils" pretiniece "Murcia" maina treneri, uztic vadību pazīstamajam Alonso
Sito Alonso. Foto: Sputnik / Scanpix

Latvijas basketbola čempionvienības "Ventspils" pretiniece FIBA Čempionu līgā "UCAM Murcia", neraugoties uz teicamo sniegumu starptautiskajā turnīrā, nomainījusi galveno treneri - Havjēra Huaresa vietā komandas vadība nodota Sito Alonso rokās.

"UCAM Murcia" ir labākā bilance visā Čempionu līgā - 12 spēlēs izdevies izcīnīt 11 uzvaras, jau nodrošināta pirmā pozīcija A grupā un vieta izslēgšanas turnīrā. Tomēr sekmīgā starptautiskā snieguma cena ir komandas sniegums vietējā čempionātā - ACB līgā Mursijas vienībai šobrīd piecas uzvaras 18 spēlēs un priekšpēdējā vieta 18 komandu konkurencē. Lai neizkristu uz pēc spēka otro līgu, līdz sezonas beigām jāpaceļas vismaz par vietu augstāk.

Vājais sniegums vietējos apcirkņos licis kluba vadībai pieņemt mērus un atbrīvot no darba galveno treneri Havjēru Huaresu, kuram šī bija pirmā sezona pie komandas stūres. Vietā par galveno treneri iecelts cits spāņu speciālists Sito Alonso. Pazīstamais treneris sezonu sāka Horvātijas klubā Zagrebas "Cedevita", tomēr oktobra beigās, neskatoties uz trīs gadu līgumu, tika atbrīvots no darba.

43 gadus vecais Alonso ACB līgā kā galvenais treneris strādājis kopš 2008. gada, vadot Badalonas "Joventut", "Gipuzkoa", "Bilbao Basket", Vitorijas "Baskonia" un "Barcelona" komandas. 2012. gadā, vadot "Gipuzkoa" vienību, Alonso saņēma Spānijas sezonas labākā trenera atzinību. Eirolīgā Alonso vadījis 64 spēles, izcīnot 28 uzvaras.

Alonso bija arī Spānijas U20 izlases galvenais treneris 2013. gada vasarā, kad pusfinālā saspringtā galotnē piekāpās Latvijas U20 izlasei, kas vēlāk izcīnīja Eiropas sudrabu. Spāņi tovasar palika trešie.

Abās Čempionu līgas spēlēs pret "Ventspili" Mursijas komanda svinēja panākumus - savā laukumā ar 91:85, bet Latvijā ar 67:61. A grupā spāņiem atlikušas divas spēles mājās - rītvakar pret grupas pastarīti "MHP Riesen", bet nākamnedēļ pret Bandirmas "Banvit" no Turcijas.