Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis: "VEF kodolu jāveido latviešu spēlētājiem"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Kurtinaitis: "VEF kodolu jāveido latviešu spēlētājiem"
Rimas Kurtinaitis.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Kļūdījāmies 17 reižu, kas ir mazāk nekā vidēji, taču pieļautās kļūdas bija bērnišķīgas. Gribētos vairāk sagaidīt palīdzību no garajiem spēlētājiem. Pirmie, otrie un trešie numuri darbojas pienācīgā režīmā," pēc zaudējuma Eirolīgas klubam "BC Khimki" teica basketbola kluba "VEF Rīga" galvenais treneris Rims Kurtinaitis.

“Strādājam no sirds, sitāmies līdz pēdējam. Domāju, ka ejam kalnā un būs labāk,” ar spēlētāju cīņas sparu treneris bija apmierināts. “Galotnēs trūkst spēka papildus piepūlei, lai gan bijām atguvuši iniciatīvu. Dairis paslīdēja, Kristapam izsita bumbu, tādas mazas nianses kavēja mums samazināt starpību vēl vairāk.”

Kurtinaitis gaida labāku sniegumu no pieredzējušā amerikāņu saspēles vadītāja Čeina Gadsona. “Esmu mainījis 15 komandas, man nebija grūti veikt pārejas no viena kluba uz otru. Ar amerikāņu viesspēlētājiem ir savādāk, viņiem pielāgošanās bieži prasa vairāk laika. Sākumā nebijām apmierināti, kā spēlē Viljamss, tagad viņš ir krietni uzlabojis sniegumu. Nedēļas laikā vēl neesmu sapratis, ko vēlas sasniegt Gadsons. Gatavoties karjeras noslēgumam, vai kopā ar komandu cīnīties par uzvaru. Klase viņam ir, taču pats vairāk spēlējis NBA Attīstības līgā, kur vairāk skrien un met. Tāpēc viņam nav viegli iekļauties mūsu aizsardzības sistēmās. Pret Keinu man iebildumu nav, savu darbu viņš izdara. Neņēmām viņu kā līderi, bet Keins palīdz lieliski. Neskatoties uz nelielo augumu, izcīna daudz atlēkušo bumbu."

Treneris uzskata, ka komandas kodola izveidē lielāka iniciatīva jāuzņemas latviešu basketbolistiem. “Mēs nespēlējam pret vārdiem. Piemēram, “Himki” ir bedrē, taču spēlētāji iziet laukumā ar domu, ka spēlē pret Eirolīgas vārdiem, “Žalgiri”, “Prokom”. Janičenokam tāda respekta pret sāncenšiem nav. Svarīgi būtu, lai atrastos vēl daži spēlētāji, kuri spētu komandai dot pārliecību. Esmu runājis ar Sandi un Kasparu, ka viņiem jāveido komandas kodols. Tā notiek Lietuvā. Ārzemnieki nāk un iet, viņi nevar saliedēt latviešus. Tas jādara vietējiem spēlētājiem.”

Kurtinaitis atgādina, ka profesionāla un konkurētspējīga kluba izveide nav viena gada jautājums. "Komandas izveide aizņem laiku. Jā, piekāpjamies Eirolīgas komandām, taču cīnāmies. Piemēram, Eirolīgā ir zaudējumi ar 20 punktu starpību, bet mēs izbraukumā pret spēcīgo "Hapoel" zaudējām ar 13 punktiem."

Svētdien komandai būs brīvdiena. Pirmdien deviņos no rīta komandai paredzēts treniņš, kurā tiks pieslīpēta taktika Eiropas kausa izbraukuma spēlei ar Seviļas "Cajasol". "Nevaram to darīt Spānijā, jo pretinieki ir sagatavojušies mūs novērot ar video kameru palīdzību. Jahovičs uz Seviļu nebrauks, jo vēl nav gatavs spēlēt, taču viņš ir viens no tiem spēlētājiem, kura loma komandā ir ļoti liela." Uzreiz pēc treniņa VEF dosies uz lidostu, lai brauktu uz Andalūzijas galvaspilsētu. Spēle notiks otrdien un izbraukumam būs iespējams sekot LTV7 reportāžās.

Skariolo vērtējums

“Pēc 27. minūtes atslābinājāmies un ļāvām pretiniekiem krietni samazināt starpību. Nedomāju, ka VEF bija iespējas uzvarēt, bet viņi spēja krietni pietuvoties,” spēli vērtēja Maskavas apgabala basketbola kluba “Himki” galvenais treneris Serdžo Skariolo.

“Spēlē ieguvām daudz labu lietu, lai gan dažas nianses jāuzlabo. Guvām vairāk nekā 80 punktus ar augstu divpunktu metienu precizitāti un daudzām rezultatīvām piespēlēm, kas ir pamats labai komandas spēlei. Gandrīz nespēlējot Kītam Lengfordam (spēlētājs klibojot atstāja laukumu jau pirmajā ceturtdaļā), komanda radīja daudz iespēju brīviem metieniem. Tiesa, daudzus no viņiem nerealizējām. Kelati vēl nav 100% gatavs, bet pamazām atgriežas formā.”

Pirms nākamās spēles Eirolīgā komandai jāveic vairāki uzdevumi. “Jāatgriež ierindā Lengfordu, Kelati jāiegūst labāku fizisko formu, visiem kopā jāuztur iegūto labo noskaņojumu. Kā arī jāpievērš lielāku uzmanību brīvo metienu realizācijai,” uzskaita Skariolo.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-11-27 20:15, pirms 13 gadiem
Viliamsu un Keinu prom! Vajag speleetju, kas vada saspeeli un speka uzbruceeju, kas vismaz sodus iemest var!

  -1 [+] [-]

, 2010-11-27 20:15, pirms 13 gadiem
Kurtinaitim taisnība! Jāskatās uz savējiem, jāizveido kodols pašiem no saviem, un pēc tam ap to var būvēt "mantiju un garozu"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-11-27 20:19, pirms 13 gadiem
resnais putns rakstīja: Pareizi jau saka ! Šodien tiešām bija cits skats uz laukuma. Nebūtu daudzās tiesnešu fenomenālās svilpes, tad iespējas būtu vēl vairāk.
Tieši tā, tiesneši tā sačakarēja spēli ar tik muļķīgām svilpēm. Izrādās, ka ne tikai spēlētāji baidās no himkiem, bet arī tiesneši, pirmajā puslaikā vispār likās ka lietuvietis (tiesnesis) viens pats visu sakārtos, galvenais varonis točna bija, atradusies superzvaigzne.

  -2 [+] [-]

, 2010-11-27 20:20, pirms 13 gadiem
vajag runat par par laba pirma numura Latviesha piesaisti! ir tadi kas gribetu cinities par tituliem un viniem ir iekshas savakt komandu!

  -3 [+] [-]

, 2010-11-27 20:21, pirms 13 gadiem
runajot par tiesneshiem - kad Bertans gaja uz danku, un vinu vnk noplava, kur tiri ir jabut nesportiskai - shis neko vnk fols .... cmon sanemas kadel tads respekts pret kimikiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-11-27 20:41, pirms 13 gadiem
chubaki rakstīja: Viliamsu un Keinu prom! Vajag speleetju, kas vada saspeeli un speka uzbruceeju, kas vismaz sodus iemest var!
Tu nosponsorēsi ?

  +3 [+] [-]

, 2010-11-27 20:42, pirms 13 gadiem
Karlis.B rakstīja: runajot par tiesneshiem - kad Bertans gaja uz danku, un vinu vnk noplava, kur tiri ir jabut nesportiskai - shis neko vnk fols .... cmon sanemas kadel tads respekts pret kimikiem!
Nebija tur nesportiskā. Man šķiet bumbu pat tīri aizskāra, tik ar ķermeņiem gan bija kontakts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja