Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Artūrs Zanders

VEF izbrāķētais Sanderss atrod klubu Austrālijā

VEF izbrāķētais Sanderss atrod klubu Austrālijā
Patriks Sanderss
Foto: nbl.com.au

Basketbola kluba "VEF Rīga" bijušais uzbrucējs Patriks Sanderss, no kura rīdzinieka atvadījās pirms divām nedēļām, savu karjeru turpinās Austrālijā, kur pievienojies Sidnejas "Kings".

Patriks Sanderss sezonu sāka Rīgas VEF, kam pievienojās sākot ar pirmo treniņu dienu augusta sākumā. Pirmssezonas pārbaudes spēlēs Sanderss bija viens no rezultatīvākajiem VEF sastāvā, bet līdz ar sezonas sākumu sniegums nebija cerētajā līmenī, tāpēc novembra vidū Rīgas klubs nolēma par sadarbības pārtraukšanu. Ilgāk par pāris nedēļām 25 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs bez darba nepalika, jo šonedēļ panāca vienošanos ar Austrālijas līgas klubu Sidnejas "Kings". Pašreiz deviņu komandu konkurencē "Kings" ieņem astoto vietu ar vienu uzvaru piecās spēlēs.

"Patriks ir vairāk tendēts uz uzbrukumu, bet esmu pārliecināts, ka viņš varēs izpildīt mūsu prasības arī aizsardzībā. Esmu patiešām patīkami satraukts par Patriku un drošs, ka fani nāks uz spēlēm, kad redzēs, ko viņš var paveikt ar bumbu no jebkuras vietas laukumā," savu jaunieguvumu raksturoja "Kings" galvenais treneris Aiens Robilards. Pats basketbolists atzinis, ka cer palīdzēt ar savu enerģiju, atlētismu un pieredzi gan ASV, gan Eiropas basketbolā. "Zinu, ka mani ņēma, lai gūtu punktus un to pierāda arī mani līdzšinējā karjera, ka varu to paveikt," pārliecināts par savu lietderību ir Sanderss. Šovakar "Kings" aizvadīja spēli, kad ar 72:89 piekāpās Volongongas "Hawks", bet Sanderss laukumā neizgāja. Viņa debija gaidāma nākamajā piektdienā paredzētajā spēlē pret "Gold Coast".

Interesanti, ka Sidnejas komandas sastāvā tagad ir trīs bijušie "VEF Rīga" basketbolisti - Sanderss, kā arī spēka uzbrucējs Tadžs Makalags un saspēles vadītājs Lūks Kūpers. Kamēr trīs eksvefieši basketbolu spēlē Austrālijā, VEF turpina gatavoties sestdienas spēlei savā laukumā pret Maskavas apgabala "Khimki".

Izmantotie resursi:
National Basketball League: National Basketball...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-26 19:21, pirms 13 gadiem
Zipās ķenguru līgā?
, 2010-11-26 19:52, pirms 13 gadiem
Tur nav sliktāks kā BBL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-27 11:47, pirms 13 gadiem
nu ja kingi uzkapātu pret vefu, tad nu vefam bezierunu zāģis garantēts!
Išmaels El-Amins. Foto: Dāvis Lejasmeiers

Kurzemes kaujā pietiek ar trīs spēlēm: "Ventspils" saņem LBL bronzu

Ar bronzas godalgām savos kaklos šo basketbola sezonu noslēguši "Ventspils" basketbolisti, kuri ar 88:77 arī trešajā mazā fināla sērijas spēlē pārspēja "Liepāju". Tādējādi "Ventspils" vienība kādu no Latvijas čempionāta godalgām ieguvusi jau 27. gadu pēc kārtas.
Marselinju Huertass un Rauls Netu. Foto: FIBA
3

Brazīlijas kandidāti OS kvalifikācijai: atgriežas Netu, ierindā Pasečņika cīņu biedrs

Brazīlijas basketbola izlase paziņojusi 16 kandidātu sarakstu, kuri gatavosies no 2. līdz 7. jūlijam Rīgā gaidāmajam Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram. Kandidātu lokā iekļauts aizvadītajā sezonā traumas dēļ nespēlējušais Rauls Netu, kā arī Anžeja Pasečņika komandas biedrs Vitors Benite.
Minesotas līderis Entonijs Edavrdss sestajā sērijas spēlē guva 27 punktus. Foto: AFP/Scanpix
17

"Timberwolves" sabradā "Nuggets", sērijā tiks izspēlēta septītā spēle

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) aizvadīta sestā sērijas spēle starp divām Rietumu konferences komandām. Minesotas "Timberwolves" izdevās sagraut čempioni Denveras "Nuggets" sērijas sestajā mačā (115:70), tādējādi Rietumu konferences fināliste tiks noskaidrota septītajā spēlē, kas tiks aizvadīta Denverā.