Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" veido superkomandu, Popovičs atgriežas Kauņā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Žalgiris" veido superkomandu, Popovičs atgriežas Kauņā
Marko Popovičs
Foto:lrytas.lt

Lietuvas un Baltijas basketbola līgu čempionvienība Kauņas "Žalgiris" sestdien, 27. augustā, paziņoja par līguma noslēgšanu ar horvātu saspēles vadītāju Marko Popoviču, kurš kluba rindās atgriezies pēc trijiem Kazaņas "Unics" sastāvā pavadītiem gadiem. Neoficiāla informācija liecina, ka 2013. gadā Kauņā varētu notikt ULEB Eirolīgas "Četru Fināls".

Interesi par 29 gadus veco un 185 centimetrus garo aizsargu izrādīja “Real Madrid”, “FC Barcelona”, Vitorijas “Caja Laboral” un “Maccabi Tel Aviv”. Popovičs priekšroku deva “Žalgirim”, kas, sākot no šīs sezonas, spēlēs jaunajā arēnā ar vairāk nekā 15 000 skatītāju vietu.

No 2006. līdz 2008. gadam Popovičs palīdzēja “Žalgirim” izcīnīt divus Lietuvas čempionu titulus, Lietuvas federācijas kausu un Baltijas basketbola līgas uzvarētāju nosaukumu. Kopš tā laika Kauņā mainījušies daudzi spēlētāji, bet četras sejas Marko būs pazīstamas – Markuss Brauns, Dežuans Kolinss, Pauļus Jankūns un Artūrs Milaknis.

“Tas bija ļoti viegls lēmums,” par izvēli teica Popovičs. “Basketbola klubs, labākie līdzjutēji, pazīstams klubs un spēlētāji. Man bija piedāvājumi no Krievijas, Spānijas un citām valstīm, taču, saņemot uzaicinājumu no “Žalgira”, šaubu vairs nebija.”

“Spilgtākais brīdis līdz šim manā karjerā bijusi reize, kad no Viļņas atgriezāmies ar Lietuvas čempionu kausu. Tā bija trešā trofeja sezonā un pilsētas Rātslaukumā mūs sagaidīja līdzjutēju tūkstoši. Uzejot uz rātsnama balkona un ieraugot viņus, man aizrāvās elpa. Tas vienmēr paliks manā atmiņā.”

2011. gada pavasarī Popovičs "Unics" sastāvā izcīnīja Eiropas kausu, finālā pieveicot Seviļas "Cajasol". Aizsargs vidēji 26 minūtēs guva 13,8 punktus, izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas un 5,8 reizes rezultatīvi piespēlēja, turklāt realizēja 44% metienu.

“Vienmēr atcerēšos Kauņas sporta halli. Tā pārstāv basketbola vēsturi, tajā “Žalgiris” izcīnīja daudzas varenas uzvaras. Hallei ir dvēsele. Ceru, ka jaunajā arēnā būs līdzīgi. Lai tā notiktu, “Žalgira” arēnai vienmēr jābūt pilnai. Tā ir daudz lielāka un tādējādi nevar būt puspilna, lai sasniegtu halles līmeni. “Žalgira” arēnai jābūt pārpildītai! Ceru, ka mana spēle piesaistīs daudz cilvēku un palīdzēs izcīnīt daudz jaunu uzvaru.”

Starpsezonā “Žalgiris” veica virkni citu iespaidīgu darījumu. Komanda piesaistīja divus NBA spēlētājus - “Toronto Raptors” uzbrūkošo aizsargu Soniju Vīmsu un “Denver Nuggets” saspēles vadītāju Taju Lousonu. No Valensijas dzimtenē atgriezies centra spēlētājs Roberts Javtoks, bet no Itālijas čempionvienības “Montepaschi Siena” atbraucis serbu garais vīrs Milovans Rakovičs.

“Žalgiri” atstājuši Aleksandars Čapins (“Union Olimpija”), Mirza Begičs un Martins Pocjus (abi “Real Madrid”) un Bobans Marjanovičs (“Nizhniy Novgorod”).

Kluba jauniešu komandā spēlē Latvijas junioru izlases saspēles vadītājs Kaspars Vecvagars.

Izmantotie resursi:
Žalgiris

 +12 [+] [-]

, 2011-08-27 20:33, pirms 13 gadiem
Šitā gadījumā nav mega veca ziņa? vai es kaut ko jaucu?

  +2 [+] [-]

, 2011-08-27 20:34, pirms 13 gadiem
Royal rakstīja: Šitā gadījumā nav mega veca ziņa? vai es kaut ko jaucu?
Ir,ir veca !

  +5 [+] [-]

, 2011-08-27 20:36, pirms 13 gadiem
Royal rakstīja: Šitā gadījumā nav mega veca ziņa? vai es kaut ko jaucu?
Bija baumas, taču tagad Žalgiris sastāvs šobrīd izskatās pats iespaidīgākais Eiropā . PG- Lawsons, Kalnietis, Kolinss, SG- Popovičš, Delilinkaitis, SF- Weems, Kuzminskas, PF- Jankunas, Klimavičus, C- Javtokas, Rakovič.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-08-27 21:22, pirms 13 gadiem
cepums vien iznaaks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-08-28 00:19, pirms 13 gadiem
Vēl žalgirim derētu šarunas Jasikevicus