Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Kalatess vēlas doties uz NBA, "Lokomotiv" jau nolūko aizstājēju

Andrejs Siliņš

Kalatess vēlas doties uz NBA, "Lokomotiv" jau nolūko aizstājēju
Niks Kalatess
Foto: Itar-Tass/Scanpix

Pagājušās sezonas ULEB Eiropas kausa čempions un vērtīgākais spēlētājs (MVP) Niks Kalatess informējis Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" vadību, ka vēlas doties pāri okeānam un spēlēt Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA). Lai gan oficiāli līguma pārtraukšana vēl nav notikusi, klubs jau nolūkojis potenciālo Kalatesa aizstājēju Kērtisa Džerelsa personā.

198 centimetrus garais grieķu saspēles vadītājs pagājušajā sezonā ar Krasnodaras komandu triumfēja ULEB Eiropas kausā, nopelnot ceļazīmi uz Eirolīgu. Tomēr ar to Kalatesam nepietiek - savulaik jau par Eirolīgas čempionu (2011) kļuvušais basketbolists vēlas izmēģināt spēkus NBA.

Pēc divām sezonām Floridas universitātes komandā Kalatesu 2009. gada jūnijā draftēja Minesotas "Timberwolves" (45. numurs), taču Floridā dzimušais basketbolists nolēma pārcelties uz savu senču dzimteni Grieķiju nākamos trīs gadus pavadot Atēnu "Panathinaikos". Krasnodarai Kalatess pievienojās pirms pagājušās sezonas, noslēdzot divu gadu līgumu par 2,2 miljoniem eiro.

Līgumā ar "Lokomotiv Kuban" iestrādāts punkts par iespēju to pārtraukt, ja spēlētājam vēlas doties uz kādu NBA komandu. Šī gada draftā tiesības uz Kalatesu tika aizmainītas uz Memfisas "Grizzlies", un Kalatess paziņojis Krasnodaras kluba vadībai, ka vēlas izmantot iespēju pārtraukt līgumu. "Viņa aģents informēja, ka Niks vēlas doties uz NBA. Viņa līgumā ir paredzēts izpirkums un, kamēr tas nebūs samaksāts, viņš būs mūsu spēlētājs. Esam jau vairākkārt teikuši, ka vēlamies viņu paturēt," sacīja "Lokomotiv Kuban" prezidents Andrejs Vediševs.

Tomēr klubs ir gatavs tam, ka Kalatess komandu pametīs, un jau noskatījis aizvietotāju. Par to varētu kļūt 26 gadus vecais 185 centimerus garais Kērtiss Džerelss, kurš iepriekš spēlējis Ostinas "Toros", Belgradas "Partizan", Stambulas "Fenerbahce Ulker", "Murcia" un "Bešiktaš", bet aizvadīto sezonu noslēdza D-līgas vienībā Meinas "Red Claws".