Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VSB translēs Bagatska, Strēlnieka un Vecvagara klubu spēles Eirolīgā

Agris Suveizda

VSB translēs Bagatska, Strēlnieka un Vecvagara klubu spēles Eirolīgā
Ainars Bagatskis
Foto: budivelnyk.ua

Trešdien, 16.oktobrī, ar Sjēnas "Montepaschi" – Stambulas "Galatasaray" spēli, „Viasat” sporta kanāls „Viasat Sport Baltic” (VSB) sāk jaunās Turkish Airlines Eirolīgas sezonas pārraides. Jau pirmajā nedēļā VSB piedāvā sešas spēles, tai skaitā Ainara Bagatska un Jāņa Strēlnieka Kijevas Budivelnik maču ar Stambulas "Fenerbahce Ulker" un Kaspara Vecvagara Kauņas "Žalgiris" ar Madrides "Real". Baudi basketbolu kanālā „Viasat Sport Baltic”!

Trešdien ar Bambergas "Brose Baskets" – "Strasbourg" un Sjēnas "Montepaschi" – Stambulas "Galatasaray" spēlēm sāksies "Turkish Airlines" Eirolīgas jaunā sezona. Par 58.Eiropas klubu titulu cīnīsies ne tikai Vecā kontinenta grandi Barcelona, CSKA, Pirejas "Olympiacos", bet arī Ainara Bagatska un Jāņa Strēlnieka Kijevas "Budivelnik", Dāvja Bertāna Belgradas "Partizan" un Kaspara Vecvagara Kauņas "Žalgiris".

Regulārajā sezonā 24 komandas ir sadalītas četrās grupās, kur katra ar katru aizvadīs pa divām spēlēm. Katras grupas četras labākās komandas veidos divas TOP 16 grupas, kur atkal katrs klubs ar katru no pretiniekiem aizvadīs pa 2 spēlēm. Katras šīs grupas 4 labākās komandas piedalīsies izslēgšanas kārtā, kur noskaidros Final Four dalībieces. Final Four šosezon notiks Milānā 16. un 18.maijā.

Ainara Bagatska un Jāņa Strēlnieka Kijevas "Budivelnik" un Dāvja Bertāna Belgradas "Partizan" ielozēti vienā A grupā, kas, manuprāt, ir spēcīgākā apakšgrupa pamatturnīrā
VSB komentētājs Edgars Buļs: “Ainara Bagatska un Jāņa Strēlnieka Kijevas "Budivelnik" un Dāvja Bertāna Belgradas "Partizan" ielozēti vienā A grupā, kas, manuprāt, ir spēcīgākā apakšgrupa pamatturnīrā. Vēl A grupā ir Stambulas "Fenerbahce", "Barcelona", CSKA un Francijas čempioni "Nanterre". Šoreiz Eirolīgas izloze Latvijas basketbola līdzjutējiem nav bijusi veiksmīga, jo visticamāk tikai viena no latviešu pārstāvētajām komandām spēs iekļūt TOP 16.

CSKA, "Barcelona" un "Fenerbahce" šobrīd ir citos lidojumos, bet tas nenozīmē, kas šīs komandas ir neuzvaramas. Tomēr visticamāk tieši "Budivelnik" un "Partizan" savā starpā sadalīs pēdējo 4.ceļazīmi no A grupas uz TOP 16, "Nanterre" komandai atstājot pastarīša lomu. "Budivelnik" ir ievērojami lielāks budžets nekā "Partizan", bet Serbijas spēcīgākais klubs ir ļoti rūdīts Eirolīgas buks (nejaukt ar Gulbenes bukiem) un jau ierasti ar vienu no mazākajiem budžetiem Eirolīgā ir ciets rieksts jebkuram pretiniekam, tāpēc paredzu ļoti sīvu spēkošanos abu komandu starpā par iekļūšanu TOP 16. Diemžēl abos savstarpējos mačos diez vai redzēsim abu latviešu dueli Eirolīgas mačā, jo Dāvis Bertāns tupina atgūties pēc ceļgala krustenisko saišu savainojuma un visticamāk laukumā atgriezīsies tikai pēc Jaunā Gada.

Cits stāsts ir Kasparam Vecvagaram un viņa Kauņas "Žalgirim", kurš ielozēts B grupā kopā ar "Real Madrid", "Anadolu Efes", EA7 "Emporio Armani", "Brose Baskets" un "Strasbourg" komandām. Grupas galvenie favorīti, protams, ir pērnie Eirolīgas finālisti Madrides "Real", bet ar pārējām komandām "Žalgiris" var cīnīties. Pēc kolorītā Romanova aiziešanas, klubam šogad ievērojami samazinājies budžets, komandā ir tikai trīs leģionāri (viens no tiem Vecvagars), bet ja vienībā ir tādi spēlētāji kā Roberts Javtoks, Pauļus Jankuns, Martins Pocjus, Kšištofs Lavrinovičs, Šaruns Jasikevičs, tad skaidrs, ka komandai vēl joprojām ir visnopietnākie mērķi. Tāpēc, ja "Žalgiris" pārādīs sava līmeņa sniegumu, tad komandai vajadzētu iekļūt TOP 16 – netikšana ārā no grupas būtu jāuzskata par neveiksmi. Pašam Kasparam Vecvagaram, protams, vēl ir jānostiprinās sastāvā, tāpēc priecāsimies par katru minūti, ko mūsu tikai 20 gadus vecais aizsargs pavadīs laukumā Eiropas nopietnākajā klubu turnīrā!”

Visai droši var apgalvot, ka vēl aprīļa beigās būs iemesls runāt par Real, Barcelona, CSKA un vismaz vienu no grieķu klubiem
VSB komentētājs Madars Bergmanis: “Mūsdienās Eirolīgas sezonas sākumā nekad nav iespējams izcelt kādu vienu galveno favorītu. Toties visai droši var apgalvot, ka vēl aprīļa beigās būs iemesls runāt par "Real", "Barcelona", CSKA un vismaz vienu no grieķu klubiem. (Pilnīgi iespējams, ka jau esmu nosaucis lielāko daļu nākamā pavasara "Final Four" dalībnieku!) Tāpat Turcijas klubi turpina ieguldīt daudz naudas un darba, lai tiktu virsotnē. Agri vai vēlu viņiem tas izdosies, mazāk ticams, ka tieši šosezon. Eiropas varenajiem regulārā sezona ir kā pēdējais gatavošanās posms galvenajām spēlēm - TOP 16, play off spēlēm un Final Four. Interesantāka mēdz būt "pārējo" komandu cīņa par iekļūšanu TOP 16.”

Informāciju sagatavoja:
Līna Kārkliņa,
Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

     [+] [-]

, 2013-10-15 15:21, pirms 11 gadiem
Foršs raksts ar komentāriem, tikai būtu vēl labāk, ja būtu pielikti laiki, cikos tad VSB tās spēles rāda