Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Francijas klubi izcīna pirmās uzvaras pusfinālā un tuvojas Eirokausa finālam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Francijas klubi izcīna pirmās uzvaras pusfinālā un tuvojas Eirokausa finālam
Aizeja Maiks. Foto: JL Bourg

Šovakar ULEB Eirokausa pusfinālu sērijās pie pirmajām uzvarām tika Francijas komandas "JL Bourg" un "Paris". Nākamās spēles paredzētas piektdienas vakarā. Sērijas norisināsies līdz vienas komandas divām uzvarām. Eirokausa čempione iegūst ceļazīmi uz Eirolīgu.

Burga, kas ceturtdaļfinālā pārvarēja Rīgā bāzētās Ukrainas komandas "Prometey" barjeru, savā laukumā ar 86:74 pieveica Stambulas "Bešiktaš". Galvenais uzvaras kaldinātājs bija 26 gadus vecais kanādietis Aizeja Maiks, kurš iemeta 16 punktus, kā arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Ar 14 punktiem un piecām piespēlēm piebalsoja amerikānis Džekvans Lūiss, kurš pirms divām sezonām spēlēja Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Burga kļuva par B apakšgrupas uzvarētāju (14-4) un ir vienīgā no B grupas komandām, kas turpina cīņu par uzvaru Eirokausā.

A apakšgrupā uzvarēja "Paris" (17-1), kas šovakar savā laukumā ar 99:86 pārspēja Londonas "Lions". Galvenais izrāviens notika trešajā ceturksnī, ko Parīzes komanda uzvarēja ar 25:8 un panāca +22. Rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Tīdžejs Šortss, kurš iemeta 23 punktus, kā arī atdeva septiņas piespēles un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. Saspēles vadītājs Eiropas karjeru sāka 2019. gadā "Ventspilī".