Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Dubaija nopērk trīs sezonu biļeti Adrijas līgā un cer uz zaļo gaismu arī no ULEB

Agris Suveizda

Dubaija nopērk trīs sezonu biļeti Adrijas līgā un cer uz zaļo gaismu arī no ULEB
Dubaijas arēna. Foto: dar.com

Adrijas līgas klubu valde pārliecinoši nobalsojusi par Dubaijas basketbola kluba iekļaušanu sacensību augstākajā līgā no nākamās sezonas, ziņo serbu portāli Meridian Sport un Mozzart Sport.

Pagājušajā nedēļā notikusī tikšanās beidzās bez rezultāta, bet Dubaijas klubs deva septiņas dienas laika lēmuma pieņemšanai. Tas nu ir izdarīts – no vienpadsmit valdē esošajiem klubiem par balsoja deviņi, sēdē nepiedalījās līgas vicelīderis Podgoricas "Budučnost", bet no klātesošajiem par nebalsoja vienīgi Belgradas "Partizan".

Kā raksta Mozzart Sport, lēmums tika atlikts, jo līga vēlējusies labākus finansiālos nosacījumus. Dubaijas klubs sākotnēji piedāvājis pusotru miljonu dolāru par sezonu vai četrarpus miljonus eiro par trim sezonām, un Adrijas līgai izdevies izkaulēt papildu miljonu. Dubaijas klubs līgā ir uzņemts uz trim sezonām, bet Eiropas basketbola kontekstā svarīgākais lēmums vēl tikai sekos – vai Dubaijas klubu savā saimē uzņems arī ULEB. AAE klubs cer debijas sezonā piedalīties Eirokausā, bet pēc tam spēlēt Eirolīgā. Adrijas līgas valstu kvotas Dubaijas kluba dalība neietekmētu.

Adrijas augstāko līgu nākamsezon plānots no 14 komandām paplašināt līdz 16. Augstākajā līgā spēlētu šīs sezonas 13 labākās komandas, jaunais Dubaijas klubs un Adrijas otrās līgas čempione, bet par pēdējo vietu pārspēlēs cīnītos augstākās līgas vājākā komanda un otrās līgas fināliste. No vienas valsts nedrīkstētu spēlēt vairāk par sešām komandām - pašlaik augstākajā līgā piedalās pieci Serbijas, trīs Melnkalnes un Horvātijas, divi Slovēnijas un viens Bosnijas un Hercegovinas klubs, pēdējā vietā atrodas Slovēnijas "Krka", līdere ir Belgradas "Crvena Zvezda".

Izmantotie resursi:
https://meridiansport.rs/kosarka/ab...
https://www.mozzartsport.com/kosark...

  +4 [+] [-]

, 2024-03-19 18:44, pirms mēneša
Izskatās ka Dubaijas klubs neko nav dzirdējis par krutāko līgu eiropā - Latvijas Igaunijas superlīgu!

  +3 [+] [-]

, 2024-03-19 18:52, pirms mēneša
Sintētiskā cirka parāde var sākties!

  +3 [+] [-]

, 2024-03-19 19:10, pirms mēneša
Dievs, atpestī no arābiem!

  +4 [+] [-]

, 2024-03-19 19:36, pirms mēneša
Varētu kādu rakstu uzcept par to, kur šie aizvadīs mājas spēles utt.

  +1 [+] [-]

, 2024-03-19 19:53, pirms mēneša
Kas arābiem miljons? Par 10 mlj varēja kopā ar Prometey spēlēt Latvijas Igaunijas līgā...

     [+] [-]

, 2024-03-19 21:02, pirms mēneša
Šlesers varētu atvest uz Rīgu kādu arābu investoru sporta sfērā. Mājas mačus aizvadītu Andrejostā.

     [+] [-]

, 2024-03-19 21:04, pirms mēneša
Slinkums guglēt - vai futbola stadionu arī netaisījās būvēt kaut kādi arābi? Projekts virzās?

     [+] [-]

, 2024-03-19 22:40, pirms mēneša
Damokla_zobens_23 rakstīja: Slinkums guglēt - vai futbola stadionu arī netaisījās būvēt kaut kādi arābi? Projekts virzās?
Nevirzās. Arābs ir sadarbojies ar lukasenko, specdienesti nepieļaus šāda investora darbību LV! Tad jau Avens arī varētu būvēt stadionu..

     [+] [-]

, 2024-03-19 23:09, pirms mēneša
Tā kā tajā dziesmā. Money, money, money. money, money nanananana

     [+] [-]

, 2024-03-19 23:34, pirms mēneša
Calvin rakstīja: Nevirzās. Arābs ir sadarbojies ar lukasenko, specdienesti nepieļaus šāda investora darbību LV! Tad jau Avens arī varētu būvēt stadionu..
Tas, šķiet, Šlesera Andrejostas projekta arābs. Stadionu taču cits taisījās būvēt?

     [+] [-]

, 2024-03-20 10:11, pirms mēneša
dinamoRIGA2000 rakstīja: Tā kā tajā dziesmā. Money, money, money. money, money nanananana
Jā, arī mūsu latviešu komentētāji Eirolīgas spēles laikā kaut ko jūsmoja par arābiem Eirolīgā. Kaut kā visiem aizmirsies par sportu! Interesanti kāds imidžs būs Eirolīgai pie pustukšām tribīnēm Dubajā? Par basketbola tradīcijām un aktīvu līdzi jušanu pat neizteikšos! Tas taču nevienu neinteresē!