Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Laikraksts: "Džikičs pretiniekiem varētu izpaust "Lietuvos rytas" sadarbības"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laikraksts: "Džikičs pretiniekiem varētu izpaust "Lietuvos rytas" sadarbības"
Jānis Blūms un Aleksandrs Džikičs
Foto: "Lietuvos rytas"

"Pirms Eirolīgas spēlēm no "Partizan" vadības var dzirdēt dažādas "pērles", tā jau kļuvusi par tradīciju. Gan mūsu, gan viņu stratēģija balstīta uz jauno spēlētāju attīstīšanu, arī mūsu budžeti ir līdzīgi," dažas stundas pirms Eirolīgas spēles laikrakstā "Lietuvos rytas" citēts Jāņa Blūma pārstāvētā Viļņas basketbola kluba sporta direktors Martins Purlis.

Abi klubi pirmajās divās kārtās piedzīvojuši divus zaudējumus un cer Viļņā izcīnīt pirmo uzvaru. Pirms spēles kaislības sit augstu vilni.

“Lietuvos rytas” vadība noliegusi “Partizan” trenera Duško Vujoševiča izteikumus par vasarā saņemto piedāvājumu no Viļņas. Paklīdušas arī baumas, ka “Lietuvos rytas” nesen atlaistais galvenais treneris Aleksandrs Džikičs konkurentiem izpaudis “avīžnieku” sadarbības.

Belgradas un Viļņas klubu ambīcijas tradicionāli bijušas augstas, ceturtdien raksta laikraksts. “Partizan” no 2008. līdz 2010. gadam trīs reizes iekļuva Eirolīgas “play-off” spēlēs. “Lietuvos rytas”, izmantojot līdzīgu taktiku, 2005. un 2009. gadā uzvarēja Eiropas kausa izcīņā.

“Vienīgā atšķirība ir tāda, ka “Partizan” vairāk paļaujas uz vietējiem spēlētājiem,” skaidro Purlis. “Serbu skola attīsta spēlētāju individuālo meistarību, kamēr Lietuvā pievērš lielāku uzmanību komandas spēlei.”

Sporta direktors noraida Vujoševiča paziņojumu par Viļņas vasarā izteikto piedāvājumu. “Tas ir pilnīgs nonsenss, taču līdzīgas “pērles” no “Partizan” vadības esam dzirdējuši jau agrāk. Patiesībai neatbilst arī ziņas par mūsu vēlmi piesaistīt saspēles vadītāju Leo Vestermanu. Vienlaikus piesaistīt divus jaunus saspēles vadītājus būtu riskanti, tāpēc izvēlējāmies pieredzējušo Jāni Blūmu un jauno serbu spēlētāju Nemaņju Nedoviču.”

Spēle "Siemens" arēnā sāksies plkst. 19:30. Tiešraide "Viasat Sport Baltic".

Euroleague 2013 kopvērtējums

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1Fenerbahce 2-0Alba 2-0Žalgiris 2-0Besiktas 2-0
2Khimki 1-1Maccabi 2-0Milano 2-0Barcelona 2-0
3Real Madrid 1-1Chalon 1-1Anadolu Efes 1-1CSKA 2-0
4Panathinaikos 1-1Unicaja 1-1Olympiacos 1-1Lietuvos rytas 0-2
5Olimpija 1-1Prokom 0-2Caja Laboral 0-2Partizan 0-2
6Cantu 0-2Montepaschi 0-2Cedevita 0-2Brose Baskets 0-2

Izspēles kārtība

Regulārajā sezonā 24 komandas ir sadalītas četrās grupās pa sešām vienībām katrā. No 11. oktobra līdz 14. decembrim izspēlē divu apļu turnīru ar spēlēm mājās un izbraukumā. Katras grupas četras labākās komandas iekļūst “Top 16” kārtā, kur tiek sadalītas E un F grupās pa astoņām vienībām katrā.

E grupā spēlē A un C grupu uzvarētāji, B un D grupu otro vietas ieguvēji, A un C grupu trešo vietu īpašnieki, kā arī B un D grupu ceturto vietu ieguvēji. F grupā spēlē B un D grupu uzvarētāji, A un C grupu otro vietu īpašnieki, B un D grupu trešo vietu ieguvēji, kā arī A un C grupu ceturto vietu īpašnieki. Katra komanda “Top 16” kārtā no 2012. gada 27. decembra līdz 2013. gada 15. aprīlim aizvada 14 spēles, sacenšoties mājās un izbraukumā.

E un F grupu četras labākās komandas iekļūst ceturtdaļfinālos (A pāris E1-F4, B pāris F2-E3, C pāris F1-E4, D pāris E2-F3), kur cīņas notiek sērijās līdz trīs uzvarām. Izslēgšanas spēles notiek 9. - 25. aprīlī. Pāru veiksminieki nopelna vietas 2013. gada “Četru Finālā”. Labākās komandas 10. - 12. maijā cīnīsies Londonā.

Izmantotie resursi:
Prieš „Lietuvos ryto” ir „Partizan” susitikimą...