Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns palīdz "Partizan" skautot Blūmu

Andrejs Siliņš

Bertāns palīdz "Partizan" skautot Blūmu
Dāvis Bertāns
Foto: kkpartizan.rs

Ceturtdien Viļņā ULEB Eirolīgas kauju aizvadīs divi latvieši, un katrs savā ierakumu pusē. Jānim Blūmam un "Lietuvos Rytas" izaicinājumu metīs jaunākā Eirolīgas komanda Belgradas "Partizan" ar Dāvi Bertānu sastāvā. Kādai no komandām tā būs pirmā uzvara...

"Pagaidām gatavojamies tikai tik daudz, ka mums iedeva skautinga grāmatas par "Rytas". Šovakar ir metienu treniņš, nezinu - varbūt arī iziesim cauri kādām viņu sadarbībām. Jau trešdien braucam projām, tāpēc brīvdienas pēc spēlēm netiek dotas," sazvanīts pirmdienas pēcpusdienā, Bertāns atklāja, ka tā pa īstam gatavošanās vēl nav sākta.

Tas arī saprotams - vēl svētdien "Partizan" spēlēja Adrijas līgas maču Podgoricā pret "Budučnost" (81:62, Bertānam 21 minūtē desmit punkti), bet jau ceturtdien mačs Lietuvas galvaspilsētā.

"Viļņas komandā zinu diezgan daudz spēlētājus. Blūmam ir atvēlēta diezgan liela loma. Mūsu skautinga treneris vienu dienu man zvanīja, sauca visas atzīmētās lietas par Blūmu un prasīja, vai tas ir pareizi un vai nevajag pielikt vēl kaut ko klāt. Nevar jau tagad publiski teikt [ko ieteicu], Blūms izlasīs un zinās, ka jādara pretēji," smej Dāvis.

"Partizan" Eirolīgas sezonu sākusi ar divām neveiksmēm, vispirms izbraukumā piekāpjoties turku "Bešiktaš" (65:81), bet pēc tam mājās sīvā galotnē tikai papildlaikā atzīstot arī Maskavas CSKA pārākumu (71:76). "Entuziasms noteikti nav krities, domāju, ka ir tieši pretēji," Bertāns atzīst, ka visiem komandā joprojām deg acis. "Pēc spēles ar CSKA zinām, ka varam uzvarēt jebkuru komandu grupā. Esam jaunākā komanda Eirolīgā, un visi vēlas pierādīt, ka arī tādā virknējumā varam uzvarēt."

"Spēle [pret CSKA] bija jāuzvar. Uzvara bija praktiski rokās, bet paši izlaidām - tas ir sāpīgākais. Nebija tā, ka viņi uzvar spēli, drīzāk - mēs izlaidām uzvaru. Pozitīvas emocijas ir tāpēc, ka pret CSKA varējām nospēlēt tik labi. Arī treneris pēc spēles teica, ka ir lepns par mūsu sniegumu." Priecīgs Duško Vujoševičs - tā ir reta parādība pat uzvarētās spēlēs, tāpēc šāda trenera atzinība pēc zaudēta mača devusi papildu pārliecību.

"Ja nākamajā dienā nav spēle, tad trīs stundu treniņš ir pavisam normāli," trenera darba metodes iezīmē Bertāns. "No rītiem trīs, trīs ar pusi stundu gari treniņi ir standarts. Vakarā - divas stundas un 45 minūtes līdz trīs stundas. Šovakar divu stundu treniņš vispār šķitīs kā atpūtas diena."

Gribot negribot spēlētājiem emociju karstumā kādreiz mēdz izsprukt kāda piebilde vai iebilde trenera sacītajam treniņā vai spēlē. Pie Vujoševiča tādām lietām vietas nav. "Dienu pirms spēles ar "Bešiktaš" arī man sanāca mazliet apdedzināties, lai gan es nemaz nebiju tā domājis," atklāj Dāvis. "Treniņā gājām cauri sadarbībām bez aizsardzības, viņš teica, ka, lai gan garais iet uz grozu, man tik un tā jāraujas iekšā pa gala līniju. Vienreiz garais saņem bumbu, es it kā sāku rauties iekšā, bet apstājos. Treneris saka: Darām vēlreiz to pašu no jauna! Cik nu es serbiski varu pateikt, atbildu: Tur taču garais iet uz grozu! Viņš uzreiz: Ko? Ātri uz trepēm! Un tā nu es Stambulā pirms spēles desmit reizes pa tribīņu trepēm skrēju augšā un lejā... Tā kā labāk ir paturēt savas domas pie sevis."

Dāvja spēles laiku gan tas neesot ietekmējis, un salīdzinoši mazāk nospēlētās minūtes Turcijā spēlētājs skaidro ar piezīmju problēmu. Nevienā no mačiem pagaidām Dāvis nav gājis laukumā pamata pieciniekā, taču tā neesot akmenī iecirsta loma. "Sākumā nespēlēja [Vladimirs] Lučičs, viņam bija savainojums. Atgriežoties ierindā, viņš pirmajā spēlē parādīja ideālu sniegumu, un treneris deva iespēju viņam arī turpmāk. Pie tam tagad man diezgan daudz sanāk spēlēt arī ceturtajā pozīcijā, lai gan sākotnēji izskatījās, ka tur vispār nebūs šosezon jāspēlē. Tagad pat vairāk sanāk kā ceturtajam nevis trešajam."

Spēle Viļņā ļaus kādai no komandām izcīnīt pirmo uzvaru jaunajā Eirolīgas sezonā. Tās sākums "Siemens" arēnā pulksten 19:30.

     [+] [-]

, 2012-10-23 13:06, pirms 12 gadiem
Tatad Blumam jadara preteji ka parasti!

     [+] [-]

, 2012-10-23 16:20, pirms 12 gadiem
Tieši tā, tikko paši sevi lielie skautotāji nodeva. Jautājums tikai tāds, vai Blūms spēs darīt pretēji, kā parasti. Šaubos. Spēles stilu pēkšņi pamainīt it praktiski nereāli.

     [+] [-]

, 2012-10-23 18:03, pirms 12 gadiem
Blūms par Dāvi - ļaujiet viņam piļīt brīvus 3pt, tos viņš met garām, bet nosegts pāri rokām met iekšā...