Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Vainausks: "Ticu, ka Blūms sāks spēlēt labāk"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vainausks: "Ticu, ka Blūms sāks spēlēt labāk"
Jānis Blūms "Lietuvos rytas" sastāvā pirmajā piegājienā izcīnīja ULEB kausu
Foto: lrytas.lt

"Ticu, ka Jānis Blūms var sākt spēlēt labāk. Sezonas sākumā vēlējāmies iegūt pieredzējušo saspēles vadītāju Vuli Avdaloviču no "Alba Berlin" un bijām tuvu līguma parakstīšanai, taču tāds darījums nenotika," sestdien, 24. novembrī, videokonferencē paziņoja Viļņas basketbola kluba "Lietuvos rytas" prezidents Ģedvīds Vainausks.

“Avīžnieki” šobrīd Eirolīgā ar bilanci 1-6 ieņem piekto vietu D grupā, taču saglabā izredzes iekļūt vadošajā četriniekā un kvalificēties “Top 16” kārtai. Regulārajā sezonā viņiem 29. novembrī jāspēlē ar Dāvja Bertāna pārstāvēto Belgradas “Partizan” (1-6), savā laukumā 7. novembrī jāuzņem Vācijas čempionus “Brose Baskets” (2-5) un 13. decembrī izbraukumā jāspēlē pret Turcijas čempioniem “Bešiktaš”.

Belgradas basketbolisti 6. decembrī mājās uzņems Barselonu (7-0) un 13. decembrī viesosies Bambergā, bet “Brose Baskets” 30. novembrī savā laukumā gaida cīņa pret Maskavas CSKA.

Lietuvas Basketbola līgā “Lietuvos rytas” ir viena no četrām komandām – vēl “Prienai”, “Žalgiris” un “Šiauliai” - kura cīnās bez zaudējumiem, taču pirmdien plkst. 19:00 mājās jātiekas ar Kauņas superklubu. VTB līgas A grupā komanda ar bilanci 3-3 atrodas sestajā vietā aiz četriem Krievijas klubiem un Kazahstānas čempioniem “Astana”.

Vainausks paskaidroja, kādēļ komanda šķīrusies no galvenā trenera Aleksandra Džikiča. “Ticējām viņam, kamēr treneris izrādīja entuziasmu. Viņš vienkārši nogura, ņemot vērā morālās un fiziskās īpašības. Džikičam bija grūti piecelties, staigāt, lidot. Cerēju, ka viņa fiziskā gatavība būs labāka. Nevēlējāmies Džikiču redzēt komandā jau no sezonas sākuma, taču ar viņa palīdzību radās iespēja iegūt jauno serbu saspēles vadītāju Nemanju Nedoviču. Izmantojām diplomātiju un panācām savu.”

“Lietuvos rytas” galvenā trenera pienākumus veic Darjušs Maskoļūns, kuram šonedēļ palīgā nāca kādreizējais cīņubiedrs “Žalgirī” un Lietuvas valstsvienībā Daiņus Adomaitis. Kluba prezidents apgalvo, ka nenožēlo lēmumu nepagarināt līgumu ar Rimu Kurtinaiti, kura vadībā “Lietuvos rytas” izcīnīja otro Eiropas kausu. “Viņš klubā sasniedza visu, ko varēja. Piebildīšu, ka negatavojamies parakstīt līgumu ar Slovēnijas valstsvienības stūrmani Božidaru Maļkoviču. Viņš ir treneris no pagātnes.Tāpat nav gaidāma Toma Pačesa atnākšana. Mūsu basketbola redzējumi nav savienojami.”

Turpinot sarunu par saspēles vadītājiem, Vainausks norādīja, ka sezonas sākumā bijusi iespēja tikt pie pašreizējā “Partizan” pirmā numura, francūža Leo Vestermana pakalpojumiem, taču klubs nav vēlējies piesaistīt uzreiz divus mazpieredzējušus spēlētājus. “Skatoties atpakaļ uz Vestermana gadījumu, iespējams, dažreiz jāpieņem nestandarta lēmumus, lai gūtu panākumus. Par komandas uzbūvi esmu atbildīgs es. Mūsu budžets ir četri miljoni eiro. Pat, ja tiksim “Top 16” kārtā, mums nav pietiekami daudz naudas, lai pastiprinātos. Fakts, ka līdzjutēji nenāk uz spēlēm, mani dažreiz dzen izmisumā un liek jautāt, vai Viļņai ir vajadzīgs klubs.”

Kluba prezidents atzīst, ka treneris Džikičs 2012. gada sezonā nav mācējis pareizi izmantot centra spēlētāju Jonu Valančūnu. “Treneris viņu ietekmēja psiholoģiski. Valančūnam vajadzēja trenera atbalstu spiediena vietā. Lietuvas valstsvienības galvenā trenera Kemzūras filozofija Olimpiskajās spēlēs bija līdzīga. Saņēmām no Jona 2,4 miljonus dolāru par ātrāku pāreju uz NBA klubu “Toronto Raptors”, bet trīsdesmit procenti naudas tika spēlētāja aģentiem. Jāatzīmē, ka bez Miško Raznatoviča palīdzības mēs neiegūtu tik lielu atpirkuma naudu.”

“Daļa no atpirkuma naudas tika izmantota iepriekšējās sezonas budžeta nosegšanai, daļa – šim gadam. Valančūns komandai ir parādā apmēram 50 tūkstošus dolāru. Visvairāk esam apmierināti ar Nedoviča, Babrauska, Katelīna, Seibuta algas un snieguma attiecību. Neesam tik bagāti, lai norakstītu šo sezonu un skatītos uz nākamo. Mēģināsim to izlabot visos iespējamos veidos.”

Rakstā izmantota Lietuvas basketbola žurnālista Simonas Baranauskas sniegtā informācija.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-24 23:52, pirms 11 gadiem
Ja jau šitādi teksti nāk ārā, tad Blūma dienas ir skaitītas. Ne velti pāris dienas atpakaļ Blūms bija atsēdināts, aizbildinoties it kā ar slimību.

  -2 [+] [-]

, 2012-11-25 00:27, pirms 11 gadiem
Bildi jau varēja ielikt savādāku!

     [+] [-]

, 2012-11-25 00:31, pirms 11 gadiem
Bluumam no trenera jaasaprot, vai punkti vai piespeles ir jadod vairaak. Ticu ka aatrumaa Bluums var turet komandai lidzi.

     [+] [-]

, 2012-11-25 00:39, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Bildi jau varēja ielikt savādāku!
jā bilde interesanta rociņas