Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Songaila - vērtīgākais VTB līgas spēlētājs martā

Andrejs Siliņš

Songaila - vērtīgākais VTB līgas spēlētājs martā
Darjuss Songaila
Foto: bc.donetsk.ua

Par VTB Vienotās Basketbola līgas vērtīgāko spēlētāju marta mēnesī atzīts lietuviešu spēka uzbrucējs Darjuss Songaila, kurš palīdzēja izslēgšanas spēlēm kvalificēties Ukrainas čempionvienībai "Donetsk".

Kā ierasts, mēneša vērtīgāko spēlētāju nosaka līgas vadība, tās pieaicinātie eksperti un laikraksts "Sport Express". Lai gan statistiski labāko rādītāju (efektivitātes indekss) sapelnīja "Donetsk" centrs Dors Fišers (32,5), Songaila saņēma lielāko novērtējumu no ekspertiem un arī "Sport Express", tādējādi summā ar sešiem punktiem kļūstot par marta MVP.

Songaila martā piedalījās trīs spēlēs, palīdzot Doņeckai izcīnīt uzvaras visās no tām ar vidēji 19 gūtiem punktiem, 6,6 atlēkušajām bumbām, 2,3 rezultatīvām piespēlēm un efektivitātes indeksu 19,6. Pateicoties Songailas produktivitātei un sniegumam, "Donetsk" pēdējā brīdī iekļuva izslēgšanas spēlēs, A grupā finišējot sestajā vietā.

Dalītu otro vietu MVP balsojumā ieņēma Rīgas VEF amerikāņu aizsargs Īdžejs Roulends. Tikpat punktus (5) savāca arī Dors Fišers un Dižons Tompsons ("Nizhny Novgorod"). Joprojām turpinās līdzjutēju balsojums par līgas vērtīgāko spēlētāju regulārajā sezonā, un tajā Roulends šobrīd atrodas trešajā vietā, piekāpjoties Nikam Kalatesam ("Lokomotiv Kuban") un Čakam Eidsonam ("Unics").

Par labāko jauno spēlētāju (dzimis 1990. gadā vai jaunāks) martā atzīts Ļubercu "Triumph" uzbrucējs Sergejs Karasjovs. 19 gadus vecais basketbolists martā trīs spēlēs vidēji guva 15,3 punktus, izcīnīja 4,6 atlēkušās bumbas un atdeva 2,6 rezultatīvas piespēles. Karasjovs jau piekto reizi šosezon saņem labākā mēneša jaunā spēlētāja atzinību.

Izmantotie resursi:
Главная | Единая Лига ВТБ

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-29 13:06, pirms 11 gadiem
Krieviem savā līgā tuvākais top spēlētājs Hrjapa un tikai 9.